zaterdag, april 20, 2024
HomeOnderwerpenGezondheid'Allochtonen eten gezonder dan autochtonen'

‘Allochtonen eten gezonder dan autochtonen’

-

Does Travel - naar Suriname

Ruim driekwart van de Nederlanders eet te weinig groente, fruit en vis. Slechts een kwart van de bevolking haalt de dagelijkse norm. Dat blijkt uit een onderzoek naar de Nederlandse eetgewoonten dat het CBS samen met het RIVM heeft gedaan meldt de NOS.

Volgens de zender blijkt uit de cijfers dat allochtonen gezonder eten dan autochtonen. Vooral bij groente en vis scoren mensen van buitenlandse afkomst veel beter. Bij de groente zijn het vooral de westerse allochtonen die het gemiddelde omhoog halen; bij de vis doet de niet-westerse allochtoon het weer veel beter. Fruit wordt door autochtonen en allochtonen vrijwel evenveel gegeten.

De gegevens zijn verzameld in de Gezondheidsenquête, die wordt samengesteld door het CBS en het RIVM. Met de cijfers wordt de Leefmonitor opgesteld, die als basis moet dienen voor beleid en wetenschappelijk onderzoek.(BRON: NOS.nl)

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
  1. Hoe is dit mogelijk? Als we weten dat veel geen baan hebben,dus moeilijk rondkomen?Natuurlijke producten zijn voor deze groep dus bijna onbetaalbaar. Probeert men hier een vertekend beeld te scheppen,om de indruk op te wekken dat allochtonen hier best goed vertoeven?


    Maak melding
  2. Gezonder eten houdt o.a. ook in hoe je je voedsel kookt. Allochtonen koken het voedsel vaker kapot dan autochtonen, die daar tegenovergesteld het vaak te weinig doorkoken (zowat half rauw opvreten).


    Maak melding
  3. Allochtonen scoren beter met geen werk krijgen.
    Allochtonen slapen beter uit dan autochtonen
    Allochtonen rijden vaker in snellere auto’s
    Allochtonen zijn grappiger
    Allochtonen zijn uitbundiger
    Allochtonen hebben smaak
    Allochtonen hebben mooiere kleur
    Allochtonen zien er lekkerdere uit naarmate ze ouder worden, minder geplooid
    Allochtonen zijn beter in bed
    Woon liever naast een allochtoon dan een omhooggevallen rijke autochtoon.


    Maak melding
  4. Klopt niets van dit bericht !

    Bij allochtone Nederlanders komt overgewicht vaker voor dan bij autochtonen. Ernstig overgewicht (obesitas) zien we vaak bij Turkse, Creools-Surinaamse en Antilliaanse vrouwen. Ook oudere allochtonen zijn vaak (veel) te zwaar. Wetenschappelijke studies hebben dit aangetoond.

    Als de allochtonen zo gezond eten waarom zijn ze dan te zwaar ? Iedere pondje gaat door het mondje.


    Maak melding
  5. Mike,

    Ben het niet helemaal met je eens hoor. Autochtonen zijn wel goed in bed; maar dat is ook het enige waar ze goed in zijn, haha. En het is niet zo erg om tussen autochtonen te wonen hoor, zitten wel veel tussen die best wel okee zijn.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES