zaterdag, april 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameWeinig tijd voor noodmaatregelen tegen zeewater

Weinig tijd voor noodmaatregelen tegen zeewater

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 feb – De autoriteiten hebben niet meer alle tijd van de wereld om maatregelen te treffen tegen inkomend zeewater. Na de regen van kritiek over lamlendigheid van autoriteiten en aannemers, legt ook de natuur zwaar gewicht in de schaal. Twintig maart is het weer springvloed.

Dan staan de leef- en landbouwgebieden langs oevers weer onder druk. Hetzelfde geldt de autoriteiten, bleek tijdens een bezoek van president Desiré Bouterse aan Weg Naar Zee. Deskundigen gaven in bijzijn van door watersnood getroffen burgers utleg. Twintig maart is het weer springvloed. Dus zal voor die tijd genoeg gedaan moeten zijn. Bouterse wil dat er genoeg hulpdammen en meer noodwerk gedaan is. Het betekent in een veel hoger tempo werken.

Het gaat om minstens acht kilometer aan zeelijn. In het ergste geval voltrekt zich in maart een herhaling. Duizenden hectares landbouwgrond kregen ziltwater binnen. Behalve de verliezen aan aanplant, moesten ruim veertig gezinnen worden verhuisd. Bouterse is optimistisch: “Als we in staat waren in 1952 Nederland te helpen met ‘het water komt’ en bij overstromingen in het binnenland hulp te bieden, zeg ik dat we gezamenlijk in staat zijn dit probleem aan te pakken.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
  1. Ach ja de torie man beloofde jaren geleden ook al een “Doe jaar”. We wachten nog steeds.

    Misschien moeten de mensen al die eerste stenen die overal doelloos in het land liggen brengen voor de dijk.


    Maak melding
  2. http://www.nccr.sr.org/smartcms/default.asp
    Deze organisatie slaapt doorgaans.
    Sommigen onder ons weten dat de zeespiegel langzaam maar zeker stijgt. We zien hoe het klimaat patronen steeds grilliger tekenen gaan vertonen.
    Overstromingen vanuit zee zijn meer standaard geworden dan abnormaal. De dreiging is er steeds.
    Staat het NCCR dan niet klaar met teams om bij voorspelde hoogtij direct en effectief op te treden?
    Straks is Commewijne weer aan de beurt. Dan is het weer een verrassing. Of wat zeg je van calamiteiten als gevolg van overstromingen door extreme neerslag in het binnenland?
    Hoe voorbereid is deze NCCR?


    Maak melding
  3. @MI DATI

    Lol, die site van de NCCR ook…

    de kalender gaat maar tot 2008 [ nccr.sr.org/smartcms/calendar.asp ]

    en er zitten vage teksten in de vertaling [ nccr.sr.org/smartcms/search.asp?nsumsg=1 ]

    tenslotte is hij gemaakt in ImageReady en zitten er gewoon directe verwijzingen in naar bestanden op de root-server (waardoor je de structuur als het ware wijd open zet)

    file:///B:/Inetpub/wwwroot/NCCR/img/wizard/NCCR/icon1.gif

    Kleine SQL-injectie en de site ligt plat…


    Maak melding
  4. Hoe durft hij de situatie in Zeeland in1952 te vergelijken met die in Suriname? Kijk wat er nadien gebeurd is in Nederland om het water buiten te houden. Dat noem ik structurele maatregelen. En de Surinaamse Deltawerken? Twee draglines en een hoop zand….. En er komt nog meer zand, want als je alle koppen van die b


    Maak melding
  5. @blaka bakra

    Hoe durft hij de situatie in Zeeland in1952 te vergelijken met die in Suriname?
    =====================
    Het slaat zo wie zo nergens op. Omdat ze toen wat geld, etc. naar NL stuurde heeft DDB opeens verstand van Delta werken??!! Zijn grootheidswaan neemt steeds gekkere vormen aan.


    Maak melding
  6. Geloof me , ik vraag mij alleen af wie suriname gaat helpen als het helemaal onder water staat. Zal die gek parmessar ook op zijn knieen gaan om hulp te vragen aan nederland ? Ik ben benieuw! Dit is nog maar het begin van kleine overstromingen in su , en je weeg kleine dingen nemen grotere vormen aan als er niks aangedaan wordt!


    Maak melding
  7. @ Blaka Bakra

    “En de Surinaamse Deltawerken? Twee draglines en een hoop zand….. ”

    U beschrijft de typische Surinaamse aanpak die niets oplost.
    Zand spoelt bij na net zo snel weg als het aangebracht wordt. Dijken bouw je met een bekleding van Klein en erosie (Golfslag) bescherming van de teen tot boven.

    O&W doet veel werk voor de heel korte termijn. Niets is duurzaam.

    Zie de 500 woningen in Ruchelieu. Begonnen in 2012 ni nog niet klaar en vele al een ruine. Wie gaat ze kopen en de lening betalen. voor deze inferieure woningen.


    Maak melding
  8. Desi bedrijft politiek met de watersnood.
    Vandaar dat hij de Nederlandse watersnood er met de haren bijsleept.
    Het is een verborgen bedelactie om zo de Nederlandse politiek om slinkse wijze weer te benaderen.
    Zo wil de oude snuivende vos politiek scoren.
    De snuif en sopie club rond Desie die hem van dit soort adviezen voorziet. zitten er zoals gewoonlijk weer naast.
    Het idee om te zinspelen op het gevoel van Nederland door ze een beetje nostalgie onder de neus te wrijven, faalt.


    Maak melding
  9. De kanalen op Noord, moet men ook goed volgen en beter onderhouden. De kanalen tussen de Pluto- en David Simonstr. en de Boomskreek, langs de Ringweg, is er een eeuwige “vloed”, omdat het water altijd zo’n hoge stand heeft, bijna al even gelijk als de weg. Waarom gaan de verantwoordelijke instanties niet na welke oplossing ze hiervoor kunnen vinden.
    Ook de weg kalft af op vele plaatsen langs die kreek. Ik ken de Boomskreek altijd als een smalle kreek en was niet diep vroeger. Ze hebben het uitgediept en wijder gemaakt en kijk nu wat het gevolg is.
    Een ieder ziet dat het water een eeuwige hoge stand heeft, maar er wordt niets tegen gedaan, misschien pas als na een extreme regenval wanneer het water overloopt en er geen verschil te zien zal zijn tussen weg en kreek, dan gaat men in actie komen. Maarrrr dan is het weer te laat.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES