dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitie onderzoekt dwangarbeid in binnenland

Politie onderzoekt dwangarbeid in binnenland

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 nov – Het Korps Politie Suriname is een onderzoek begonnen naar het voorkomen van dwangarbeid in het binnenland. Het onderzoek volgt op een klacht van vijf Guyanezen die beweren gedwongen zijn tot onbetaalde arbeid.

De mannen meldden zich bij de politie in Paramaribo, nadat ze kans hadden gezien te ontsnappen. Het onderzoek wordt verricht in samenwerking met de Guyanese autoriteiten. Volgens het Guyanese ministerie van Buitenlandse Zaken wordt nagegaan of het om een geval gaat van mensenhandel. Het onderzoek wordt geleid door de Trafficking in Persons unit van het KPS. De mannen zeggen naar Suriname te zijn gelokt.

Hen was beloofd dat ze goed betaald zouden worden voor arbeid in het binnenland. Toen ze eenmaal aan de slag gingen, bleek dat ze niet betaald werden. Ook kregen ze maar weinig eten. De Guyanese regering heeft burgers gewaarschuwd alert te zijn bij al te lucratieve aanbiedingen. Guyana kampt al jaren met mensensmokkel. Jonge vrouwen worden vaker gelokt naar het Guyanese binnenland om er te prostitueren in de goudmijnkampen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. ‘Het ontslag van de raadsadviseurs, Limbo en anderen’

    28 Nov, 04:00

    9b7b5797182de5ce453503092ddbc031.jpg___ingezonden.jpg
    Op 25 november herdachten wij 39 jaar staatkundige onafhankelijkheid. Op deze dag hebben wij gewild en ongewild stil gestaan bij de betekenis van de onafhankelijkheid, de democratie en natuurlijk de politiek. Direct meenemend: wet, recht, saamhorigheid, liefde, respect, waardering voor elkaar, meenemend waarden en normen. Ik vond het dan ook heel bijzonder dat president Desi Bouterse een beroep deed op onze politieke leiders om op geen enkele wijze te vervallen in de voor onze natie schadelijke politiekvoering.

    Heel bijzondere uitspraak eigenlijk, ervan uitgaande dat Cliff Limburg, perschef van de president, gebruik maakt van onze staatszenders om Srananmans op een onfatsoenlijke wijze te bespreken, alsook alle kromme handelingen van deze regering recht te praten. Kwalijker natuurlijk is dat deze goede man niet tot de orde wordt geroepen door het hoogste gezag van het land, de president. Eigenlijk kunnen wij stellen dat alles, wat Cliff Limburg doet, gebeurt met medeweten en instemming van DDB. Dat kun je als volgt logisch afleiden. DDB kan niet toestaan dat zijn geprogrammeerde robots een eigen leven leiden. Het democratisch beginsel in acht nemend: binnen geen enkele organisatie, bedrijf of bestuur worden soloacties door onder anderen leidinggevenden, leden, in dit geval woordvoerder, toegestaan. Bij soloacties volgen altijd interne correcties, tenzij het een bacovenwinkel is. Zie daar!

    Voorzichtig concluderend: Cliff is gewoon een instrument, een middel om het doel te bereiken. Het falend beleid en het verbroken/slechte contact met de samenleving, in het bijzonder de NDP-achterban, die in snel tempo erodeert, zal worden geschoven in de schoenen van anderen. Staart u zich niet blind als er ontslagen zullen vallen en het reshuffelen nieuw leven wordt ingeblazen.
    Er zal gehandeld worden onder het mom: hij gedraagt zich niet zoals het hoort, en andermaal zal een rookgordijn worden opgeworpen. En men zal zuchten en kreunen van blijdschap en zeggen: jaaaa hoor, wij hebben een daadkrachtige DDB die optreedt zoals het hoort, dus naar huis met die Van der San, de staatsadviseurs, Limbo en een ieder die geofferd kan worden om het imago van DDB op te vijzelen.
    Maar…dat zal geen zoden aan de dijk leggen, want de noden van het volk stapelen zich op, terwijl DDB zegt: “Treintje komt zo!”

    WAT IS JULLIE REACTIE HIER OP????

    Groet, Ram Ram, Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)

    Drs. Abigail Lie-A-kwie


    Maak melding
  2. Dwangarbeid?

    Verplicht werken zonder betaling heet gewoon slavernij.

    O nee, dat kan natuurlijk niet, want racisme en slavernij is een wit ding – dat doen Surinamers niet…


    Maak melding
  3. faya blo houdt verdachte aan..

    de meest gezocht hoofd verdacht moorden,,wordt niet aangehouden loopt vrij rond,waarom die kleine man dan wel.

    stenley beterson is minister voor spek en bonen..

    hij zit in een regering en weet niks af van reshuffing,m a w hij is totaal buitenspel wordt nergens van op de hoogte gehouden..

    wat een bende regering is dit..

    beste mensen,, pankaa moet niet ballen wanneer er geen korum is,,wat hij moet doen is zijn baad ddb opdracht geven deze bende te ontbinden en nieuwe verkiezing uit te schrijven..


    Maak melding
  4. Vakantiegangers naar SU. e.o. streken!
    Let op uw gezondheid.
    Want CHIKUNGUNYA is nog steeds aanwezig.

    ‘Uitbraak chikungunya-virus sneeuwt onder door ebola’

    Alarm om Caribische muggenziekte
    (28-11-2014 – Bron: telegraaf.nl) door Arianne Mantel

    Toeristen die afreizen naar het Caraïbisch gebied moeten alert zijn op de infectieziekte chikungunya: van bijna een miljoen patiënten wordt vermoed dat zij deze ziekte onder de leden hebben of hebben doorgemaakt sinds de uitbraak eind vorig jaar.

    Inmiddels zijn 150 mensen overleden aan de gevolgen ervan en bij ruim 18.000 patiënten is de ziekte, die wel het broertje van de knokkelkoorts (dengue) wordt genoemd, met zekerheid vastgesteld.

    ‘Gesprek van de dag’
    Internist-infectioloog Quirijn de Mast, verbonden aan het Radboud-umc, waarschuwt Nederlandse vakantiegangers die straks tijdens de kerstvakantie richting voor ons bekende gebieden gaan of er willen overwinteren.

    „Op Curaçao wordt vermoed dat 1654 inwoners de ziekte onder de leden hebben (gehad) en bij 345 patiënten is de ziekte vastgesteld.
    Op Aruba zien we 43 en op Sint Maarten maar liefst 425 bevestigde gevallen.

    In Suriname is een grote uitbraak geweest, vooral in Paramaribo en bij 1200 inwoners is de ziekte met zekerheid vastgesteld.”
    Hij vervolgt: „Er is veel aandacht voor ebola nu en dat is terecht, want daaraan sterven natuurlijk veel meer mensen en het is een ernstige ziekte.
    Maar chikungunya is ook een vervelende ziekte omdat naast de acute infectie -waarbij koorts, huiduitslag, spierpijn en hoofdpijn optreden- nogal langdurige gewrichtspijnen volgen.”

    De Mast vertelt dat chikungunya in het najaar van 2013 uitbrak. „Het heeft zich razendsnel verspreid over het hele Caribische gebied, met nu inmiddels ook Zuid- en Midden Amerika en de VS.
    Chikungunya is helaas weinig bekend bij artsen, huisartsen en zeker bij het publiek. Maar in dat gebied is de ziekte het gesprek van de dag.
    De uitbraak wordt hier echter ondergesneeuwd door alle aandacht voor ebola.
    Chikungunya is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door een virus dat wordt overgedragen door muggen die overdag steken.”

    Ontstekingsremmers
    Eigenlijk is een goede bescherming van de huid de enige optie, stelt De Mast. „Geen blote armen en benen, maar draag kleding erover.
    Veel smeren met Deet erin, zodat de muggen niet steken.
    Een klamboe ’s nachts heeft weinig zin omdat ze alleen overdag steken.”
    Toeriste Willy de Graaff en haar zus werden ook getroffen door chikunguya toen ze onlangs op Curaçao waren. „Er was geen Deet meer te krijgen op dat eiland. Daar wil ik vakantiegangers wel voor waarschuwen.”
    Het broertje van de knokkelkoorts kan bestreden worden met ontstekingsremmers. In ernstige gevallen –als er gewrichtspijnen optreden, worden ook anti-reuma-.
    Uiteindelijk gaat dit meestal wel over. „Maar dat kan wel maanden duren,” stelt De Mast.

    Zowel het AMC als het Radboud-umc zeggen veel uit het Caraibisch gebied teruggekeerde toeristen te zien met chikungunya.
    De verwachting is dat het virus zich verder verspreidt.


    Maak melding
  5. Dus omdat het indianen zijn is het geen dwangarbeid.EN meneer keihard de waarheid,jou moeder was 12 maanden drachtig en nog zijn je hersens niet volgroeit.


    Maak melding
  6. Ook Dwangarbeid & Salvernij in UK.

    29 nov. 2014
    Verenigd Koninkrijk telt 10.000 ‘slaven’

    LONDEN –
    In het Verenigd Koninkrijk waren vorig jaar tussen de 10.000 en 13.000 mensen slachtoffer van slavernij.
    Het gaat daarbij om onder meer vrouwen die zijn gedwongen tot prostitutie, huispersoneel dat ‘gevangen’ wordt gehouden en mensen die bij boeren, in fabrieken en op vissersboten werken.

    Dat meldde de BBC zaterdag op basis van een analyse van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken.
    Volgens het ministerie zijn er veel ‘slaven’ het land ingekomen door mensenhandel uit 100 verschillende landen, waaronder Albanië en Vietnam.
    Maar ook mensen die in het Verenigd Koninkrijk zijn geboren en grootgebracht, zijn slachtoffer van het fenomeen.

    Het is voor het eerst dat de Britse regering cijfers bekendmaakt over het probleem, dat veel groter is dan gedacht. Opsporingsdienst NCA schatte het aantal slachtoffers vorig jaar nog op ruim 2700.
    De Britse regering wil slavernij aanpakken.
    Onder meer met nieuwe wetgeving die Britse rechtbanken meer macht moeten geven om slachtoffers van mensenhandel te beschermen.

    De regering wil ook de samenwerking met andere landen verbeteren en het optreden van de politie bij huishoudelijk geweld aanscherpen.

    Misschien kunnen ze minister BELLY even bellen voor een samenwerking m.b.t. ‘huishoudelijk geweld’.


    Maak melding
  7. Ook Dwangarbeid & Slavernij in UK.

    29 nov. 2014
    Verenigd Koninkrijk telt 10.000 ‘slaven’

    LONDEN –
    In het Verenigd Koninkrijk waren vorig jaar tussen de 10.000 en 13.000 mensen slachtoffer van slavernij.
    Het gaat daarbij om onder meer vrouwen die zijn gedwongen tot prostitutie, huispersoneel dat ‘gevangen’ wordt gehouden en mensen die bij boeren, in fabrieken en op vissersboten werken.

    Dat meldde de BBC zaterdag op basis van een analyse van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken.
    Volgens het ministerie zijn er veel ‘slaven’ het land ingekomen door mensenhandel uit 100 verschillende landen, waaronder Albanië en Vietnam.
    Maar ook mensen die in het Verenigd Koninkrijk zijn geboren en grootgebracht, zijn slachtoffer van het fenomeen.

    Het is voor het eerst dat de Britse regering cijfers bekendmaakt over het probleem, dat veel groter is dan gedacht. Opsporingsdienst NCA schatte het aantal slachtoffers vorig jaar nog op ruim 2700.
    De Britse regering wil slavernij aanpakken.
    Onder meer met nieuwe wetgeving die Britse rechtbanken meer macht moeten geven om slachtoffers van mensenhandel te beschermen.

    De regering wil ook de samenwerking met andere landen verbeteren en het optreden van de politie bij huishoudelijk geweld aanscherpen.

    Misschien kunnen ze minister BELLY even bellen voor een samenwerking m.b.t. ‘huishoudelijk geweld’.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES