donderdag, maart 28, 2024
HomeFotoBespreking Wet Intellectuele Eigendom in Suriname

Bespreking Wet Intellectuele Eigendom in Suriname

-

Does Travel

Minister Edward Belfort van Justitie en Politie (2de vanuit links) geflankeerd door Carol Simpson (hoofd WIPO Caribisch Gebied), Paul Regis (lid WIPO) en Ignacio de León (specialist Intellectuele Eigendommen IDB). Belfort heeft gisteren met de delegatie van gedachten gewisseld over onder meer: de Wet Intellectuele Eigendom, de Wet op Bescherming van Traditionele Kennis en de Auteurswet. Zowel de WIPO als de IDB zijn bereid technische ondersteuning te geven aan het ministerie om de handhaving van de wetgeving op deze gebieden te optimaliseren.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

21 REACTIES
  1. Kijk Baja wie over bescherming van wetten dit en wetten dat praat,juist ja BELFORT de bescherm heer van de criminelen!
    Straks komt hij met een wet die de criminelen moeten beschermen.


    Maak melding
  2. Nee hé hoe kan Su toestaan dat dit leeghoofd, domoor en GROTE GEK met dito BEK aanschoof, om over deze kwestie te gaan praten? Domoor ik hoop niet dat je daar aan tafel zat om de mensen te zeggen, dat je niet veel/niets hierover weet, omdat je een djoeka bent, ha ha haaaa jongen Djoeka’s acteren op hogere niveaus en praten dan over gewichtigere zaken, waarvan ze weet hebben. Wat is trouwens weer je specialiteit…..Beltong?? Dommie stuur in ’t vervolg iemand die van wanten weet, maar joe no go moro aan tafel, want je weet echt niets. Weer iets en iemand om trots op te zijn E. Belfort mi no dinkie mang.. Odiiiiiii.
    Glenny.


    Maak melding
  3. Deze achterlijke mini-ster, heeft onlangs, honderd gedetineerden vervroegd losgelaten op het suri-volk.
    Inbraken op klaarlichte dag zijn schering en inslag.
    Tot overmaat van ramp benoemd hij ook nog criminelen tot politieagent.
    Te achterlijk voor woorden.
    Inderdaad, hij is voor………..het behoud van criminele tradities, whahahahahahahaha

    Alleen de Dam kan jullie nog redden!


    Maak melding
  4. Zelfs het bankwezen wordt in Suriname tot Intellectueel Eigendom beschouwd.

    Investeren in de Surinaamse bankensector is slechts voorbehouden aan een selecte groep aandeelhouders.

    ” Niet iedereen kan aandeelhouder worden van de DSB Bank. Potentiële aandeelhouders moeten eerst door een ‘compliance test’. De bank behoudt het recht om verkoop van aandelen aan organisaties, bedrijven of individuen die negatief door de test komen, de verkoop van aandelen te weigeren. ”

    Nergens ter wereld heb ik dit meegemaakt en ik loop toch aardig wat jaartjes mee in het internationale bankwezen.

    Als beursgenoteerde onderneming mag je geen blokkades opwerpen aan potentiele aandeelhouders, het moet transparant zijn. Daarvan is in Suriname geen sprake van.

    Transparantie is een heilig begrip in de financiele wereld. Juist door deze transparantie kunnen wij een bankencrisis momenteel redelijk/goed managen.

    Basel III en Solvency II zijn juist ingevoerd om transparantie in de financiele wereld te vergroten.

    En wat gebeurt in Suriname ?

    Vriendenpolitiek in de financiele wereld !

    Buitenlandse investeerders wees alert op deze signalen, want het ontbreken van transparantie bij de Surinaamse banken betekent onverwijld het verdoezelen van belangrijke financiele data voor beleggers.

    Ook voor beleggers in andere sectoren van de Surinaamse industrie, bijv. onroerend goederen geldt : code oranje !

    Quote

    DSB gaat 2.9 miljoen extra aandelen uitgeven

    14 Oct, 2014

    DSB-algemeen directeur Sigmund Proeve. (Foto:
    René Gompers) De Surinaamsche Bank (DSB Bank) is aan uitbreiding toe. Daarom gaat de instelling meer aandelen uitgeven. “Een reden waarom een bankinstelling tot zo een actie overgaat, is omdat ze in nood zou zitten. Maar dat is bij ons geenszins het geval”, verzekert algemeen directeur Sigmund Proeve. “Het gaat goed met de economie, er zijn heel goede perspectieven. Om daarop in te spelen is er geld nodig. Wij gaan op deze manier het eigen vermogen van de bank uitbreiden.”

    De actie is goedgekeurd door de aandeelhouders. Normaal wordt twee derde deel van de winst toegevoegd aan het eigen vermogen. Maar dat is niet genoeg omdat de bank blijft groeien, geeft Proeve aan. “We merken dat wat het publiek ons toevertrouwt behoorlijk toeneemt, meer deposito’s, meer spaargeld, meer girorekeningen, meer klanten”, stelt Proeve. “Desondanks merken we dat de groei van het bedrijf harder is dan de groei van het eigen vermogen. Om het eigen vermogen een boost te geven, gaan wij nu aandelen uitgeven.”

    SRD 135 miljoen extra kapitaal
    DSB Bank telt ruim 4000 aandeelhouders die samen meer dan 8.7 miljoen aandelen in hun bezit hebben. De instelling gaat nu 2.9 miljoen extra aandelen ten verkoop aanbieden voor SRD 58 per aandeel. Deze vorm van het aantrekken van kapitaal tegen een vooraf vastgestelde koers staat bekend als ‘claimemissie’. Bij deze methode hebben de bestaande aandeelhouders voorkeur omdat zij al wat winst moeten ontberen. Zij krijgen maar een derde daarvan uitgekeerd. De bank hoopt SRD 135 miljoen op te halen aan extra kapitaal.

    De bank gaat de komende tijd extra tijd stoppen in het informeren van de samenleving. Ook zal de handel in DSB Bank aandelen de komende tijd sterk gestimuleerd worden op de Surinaamse Effectenbeurs. Met de ‘aanvulling van het eigen vermogen’ zal de bank investeren in uitbreiding van haar diensten, meer en betere kantoren en in IT-innovatie, deelt Proeve mee.

    Niet iedereen kan aandeelhouder worden van de DSB Bank. Potentiële aandeelhouders moeten eerst door een ‘compliance test’. De bank behoudt het recht om verkoop van aandelen aan organisaties, bedrijven of individuen die negatief door de test komen, de verkoop van aandelen te weigeren.

    Unquote

    Bron: Starnieuws


    Maak melding
  5. 15 okt. 2014

    Eindelijk wat schot in het voorstel – reeds in 1985 gedaan – om echt te komen tot het produceren van een wet voor Intellectuele Eigendommen Suriname.

    In die tussentijd is in Suriname als daarbuiten zoveel intellectuele eigendom van Suriname zodanig gekopieerd of veranderd dat straks het bewijs te behoren tot het eigendom van Suriname of de (individuele) Suriname moeilijk vast te stellen te zijn.

    Maar het is een positief begin. Surinamers maak je niet bewust, ze worden zelf wel eens bewust. Srika zal dit blijven volgen.
    Srika

    ***Lees hieronder ook een eerder op soortgelijke item post van Srika

    Beste mensen op dit forum,

    In 2007 heeft Srika, hier op dit forum, gepost over een een soortgelijk onderwerp. Graag de onderstaande posting van maart 2007 lezen. Graag dan inhoudelijk reageren!

    Srika, 12 maart 2007
    Een goede zaak, zolang de Surinaamse overheid het recht blijft claimen op cultureel intellectueel eigendom.
    Hierdoor kunnen traditionele genezers beter beschermt worden en ook mee blijven profiteren.

    Er zijn verschillende(internationaal georiënteerde) organisaties in Suriname actief op het gebied van traditionele geneeswijzen.
    Ze verkrijgen de traditionele kennis, vertrekken en verkopen die kennis voor miljoenen aan farmaceutische bedrijven in het buitenland.
    Denk aan dr.Plotkin en Conservation International.

    Plotkin, toen een Amerikaanse student in de biologie en die tijdelijk bij de Trio’s heeft gewoond, is nu in de USA een bekende miljonair geworden. Maar die arme indiaan moet nog iedere dag proberen te overleven in het binnenland van Suriname.

    Denk ook bijvoorbeeld aan het wereldbekende geneesmiddel Teramycine.
    Ook afkomstig uit het binnenland van Suriname, waar de Baha’i gemeente actief bezig was.

    Een shamaan van de Trio-indianen gaf Terry Medicine, een Baha’i, het geheim van een geneeskrachtige kleisoort door.

    Ze nam een stuk van dit keisoort mee naar de USA en hoeft zich nu geen zorgen te maken over geld. Miljonair is ze geworden van dit geneeskrachtige klei, waaruit het medicijn Teramycince werd ontwikkeld!
    Suriname moet waakzaam blijven!
    Srika
    ————————————————————————————-
    Er zijn ook enkele (bekende) Surinamers die aan dit gemene spel meedoen. Srika houdt zich sinds 1985 bezig met dit verschijnsel van diefstal van culturele eigendommen door buitenlanders uit Suriname.
    Heb toen vaak gesproken met toppers uit de regeringen van NDP en FRONT (1988 – 1995), maar het nationaal en zeker ook het economisch belang voor het zelf behouden van dit soort cultureel erfgoed hadden zij nooit.

    Zelf de leiders van de toenmalige Tucayana en VIDS (INHEEMSE LEIDERS) hielden met deze buitenlanders liever een eigen agenda op na. Srika stopt hier met het geven van informatie. Wil jij meer info, bel dan Stenley Malone of de bekende heer van Troon op (in Suriname).

    Viagra (Faja-agra) = extract uit dobru-dua, bekend uit de binnenlanden van Suriname. Amerikanen zijn hiermee ook vandoor gegaan!
    Srika


    Maak melding
  6. 15 okt. 2014

    Beste @Roy,

    Ga toch inhoudelijk in op mijn posting.
    Maar als jij een therapeut nodig hebt om zo jouw frustraties te uiten, wil Srika je daar altijd wel bijstaan.

    Maar dan moet jij het wel toegeven.
    Srika


    Maak melding
  7. Is DDB zijn kennis over witte poeder ook intellectueel eigendom?
    Volgens mij als je zovele jaren ervaring hebt opgebouwd en de kwaliteit kunt beoordelen gedurende 1 snuif ja dan ben je voor mij iemand die het intellect bezit om slechte kwaliteit van goede kwaliteit te onderscheiden LOL


    Maak melding
  8. @pokai tongo

    Is DDB zijn kennis over witte poeder ook intellectueel eigendom?
    Volgens mij als je zovele jaren ervaring hebt opgebouwd en de kwaliteit kunt beoordelen gedurende 1 snuif ja dan ben je voor mij iemand die het intellect bezit om slechte kwaliteit van goede kwaliteit te onderscheiden LOL

    Dada zijn kennis hierover is zeer zeker intellectueel eigendom,hij heeft zijn waardevolle kennis hierover ook doorgegeven aan zijn zoon die er dankbaar gebruik van heeft gemaakt .


    Maak melding
  9. Goed dat men probeert de eigen kennis te beschermen. De Westerse landen hebben heel veel aan kennis gestolen van de niet-Westerse landen en vervolgens in producten en services verpakt en tegen de 10 tot 10.000 voudige prijs terug verkocht aan die arme landen. Terwijl ze zelf hun eigen kennis en kunde heel goed beschermen.
    Denk aan wat de Britten deden in India. Indiers mochten zelf het zou dat aanspoelde aan de stranden niet meer verzamelen en verkopen. Het moest in Engelse handen komen, die er dan een verpakking omheen deden en de Indiers moesten het tegen een veelvuldige prijs terugkopen om zo de Britse staatskas te spekken en afhankelijk te blijven. Om dit misselijke staaltje uitbuiting, vernedering en onmenselijkheid te doorbreken begon Mahatma Gandhi – succesvol – de zoutmars.


    Maak melding
  10. Minister Edward Belfort ga door met het nemen van maatregelen om structurele oorzaken van onveiligheid weg te nemen. Uw beleid van proactie en preventie spreekt mij zeer aan. U verdient zeker nog een termijn om deze klus te klaren.


    Maak melding
  11. Iedereen weet dat Yoga een Indiase uitvinding is en de Neem boom (niem) al duizenden jaren lang in India voor zowat van alles gebruikt wordt. Toch hebben Amerikanen patenten op deze 2 dingen aangevraagd en claimen ze alsof het van hen is! En zo gebeurt dit met heel veel dingen. Een boer moet heel duur zaadjes van Monsanto gaan kopen, alleen omdat Monanto die zaadjes heeft gemanipuleerd en ze minder gevoelig heeft gemaakt tegen bepaalde ziekten. Terwijl het zaadjes van planten/gewassen kunnen zijn die de Amerikanen zelf niet verbouwen.
    De EU was van plan om mensen verplicht te stellen te betalen voor de zaadjes die ze met elkaar uitwisselen op hun kostgrondjes!
    De regeringen werken soms in dienst van de grote bedrijven.


    Maak melding
  12. 15 okt. 2014

    @Mujrim,

    Srika kan zich goed vinden in jouw posting.

    Weet jij dat de stoommachine geen Engelse uitvinding was, maar een uitvinding uit India? Zo zijn er nog honderden uitvindingen en ontdekkingen te noemen die niet door Europeanen gedaan zijn, maar wel hun naam dragen en dan in geld omzetten in die landen waar zij het gestolen hebben.

    Zelfs de molen van “Henk Molenaar” is geen Nederlandse uitvinding !
    Srika


    Maak melding
  13. @Mujrim!

    Goed dat je het over de (patenten), (Neem) en (Monsanto) hebt gehad.
    Reeds jaren hebben westerse farmacie zich enorm verrijkt.
    Maar als ik mij niet heb vergist, hebben de autoriteiten in India, lange juridische procedures gevoerd tegen een Zwitserse farmacie over (Neem).
    India heeft volgens mij de zaak uiteindelijk gewonnen.

    http://www.stemderbomen.nl/pages/artikelen/art_neemboom.htm
    http://www.anthemis.nl/aromabasis/neem.htm

    En het volgende artikel is ook een bewijs.
    http://nos.nl/artikel/490808-india-weigert-patent-kankermedicijn.html
    India weigert patent kankermedicijn

    En over die (Monsanto) gesproken.
    Reeds enkele jaren zijn de Braziliaanse boeren bezig tegen (Monsanto).

    http://m.stand.nl/stellingen/Politiek/Ook-het-buitenland-India-en-VS-wordt-het-neoliberalisme-het-gerecht-bestreden-en

    Daarom is het belangrijk dat Surinaamse deskundigen ook vanuit het (diaspora) deze zaken goed in de gaten gaan houden en alles in het werk gaan stellen ter bescherming van intellectuele eigendommen.


    Maak melding
  14. FER. E
    @Mujrim!

    Goed dat je het over de (patenten), (Neem) en (Monsanto) hebt gehad.
    Reeds jaren hebben westerse farmacie zich enorm verrijkt.
    Maar als ik mij niet heb vergist, hebben de autoriteiten in India, lange juridische procedures gevoerd tegen een Zwitserse farmacie over (Neem).
    India heeft volgens mij de zaak uiteindelijk gewonnen.

    http://www.stemderbomen.nl/pages/artikelen/art_neemboom.htm
    http://www.anthemis.nl/aromabasis/neem.htm

    En het volgende artikel is ook een bewijs.
    http://nos.nl/artikel/490808-india-weigert-patent-kankermedicijn.html
    India weigert patent kankermedicijn

    En over die (Monsanto) gesproken.
    Reeds enkele jaren zijn de Braziliaanse boeren bezig tegen (Monsanto).

    http://m.stand.nl/stellingen/Politiek/Ook-het-buitenland-India-en-VS-wordt-het-neoliberalisme-het-gerecht-bestreden-en

    Daarom is het belangrijk dat Surinaamse deskundigen ook vanuit het (diaspora) deze zaken goed in de gaten gaan houden en alles in het werk gaan stellen ter bescherming van intellectuele eigendommen.

    Alsnog een aanvulling over (Monsanto).

    Monsanto komt toch ogenschijnlijk niet helemaal overal mee weg.
    Ze hebben nu een rechtszaak aan de broek van boze Braziliaanse boeren. (05 juni 2012)

    http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=2614:vijf-miljoen-braziliaanse-boeren-pakken-monsanto-aan&catid=25:natuur-en-milieu&Itemid=38

    Monsanto aangeklaagd door 5 miljoen boeren
    http://www.piepvandaag.nl/monsanto-aangeklaagd/


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES