donderdag, maart 28, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSuriname vraagt hulp tegen Ebola

Suriname vraagt hulp tegen Ebola

-

Does Travel

PARAMARIBO,2 okt – Suriname heeft internationale hulp ingeroepen tegen de ziekte Ebola. Volgens president Desiré Bouterse is bij verschillende landen aangeklopt. Er zullen voorzorgsmaatregelen worden getroffen.

Preventie tegen de gevaarlijke virusziekte is eerste prioriteit. “In deze open wereld is het nooit te vroeg om passende maatregelen te nemen”, zei Bouterse in het parlement. Onder meer wordt aangeklopt bij de Verenigde Staten van Amerika, Cuba en Frankrijk. “Na de toespraak van president Obama (die hulp aanbood voor onder meer het Caribisch gebied, red.), heb ik onze ambassadeur de opdracht gegeven om terstond contact te maken.”

Het contact moet concrete hulp opleveren. Obama heeft onder meer technische bijstand beloofd in zijn toespraak over de bestrijding van Ebola. Suriname speelt er dus op in. “We gaan ons met ons allen weerbaar moeten maken. We moeten direct maatregelen treffen. Als er zich eenmaal een ongeluk voordoet, zijn de gevolgen niet te overzien”, aldus Bouterse. De gezondheids- en veiligheidsautoriteiten en rampenteam NCCR werken al samen een plan uit.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

12 REACTIES
  1. Als Ebola de kop zal opsteken in Suriname, zal Nederland toch als eerste daar aanwezig zijn.

    Waarom?

    Een belangrijke grondslag is, er een heel druk verkeer tussen Suriname en Nederland is en omgekeerd.

    Enkele anderen die ik noem zijn:
    Frankrijk/Frans – Guyana zal zaken zeer scherp volgen en als op hen een beroep wordt gedaan, zullen ze er zijn.

    Het gaat om een ziekte dat internationaal bestudeerd wordt, aangepakt wordt door de medische – en farmaceutischewereld omdat de gevolgen ervan voor het menselijk leven een ramp/ondergang kan zijn.

    Ik klop af, dat deze ziekte Suriname, de mensheid bespaart wordt en dat er snel medicijnen voor gevonden worden die genezend werken.

    God Zij Met Ons Suriname.


    Maak melding
  2. @Afu Ede

    OH,je baasje weet hoe Ebola virus niet op te lopen.
    Zie je dan niet,voorlopig reist hij niet naar Afrika.
    En niemand anders dan hem en een handjevol van zijn volgelingen reizen naar Afrika. En de enige Afrikaan die Suriname bezoekt is Obiang. Voorlopig geen uitnodigingen aan het adres van broer Obiang van Broer Bouta.
    En Suriname is EBOLA vrij.
    Als er gevaar dreigt voor een Ebola in Suriname dan is het te danken aan deze 2 gebroeders,Obiang en Bouta.


    Maak melding
  3. Tot voor kort werd de Surinaamse bevolking door de Gezondheidsraad en de overheid voorgehouden, dat alles onder controle was en dat wij ons geen zorgen hoefden te maken.
    Wel dus, want er is helemaal niets onder controle.
    Ziekenhuisspecialisten hebben dat ook altijd geroepen, maar er werd nooit naar geluisterd.
    Nu eindelijk wel.
    Overigens vind ik het een prima zaak, dat Suriname buitenlandse expertise inroept.
    Je moet nooit te groot zijn hulp van anderen te vragen als jezelf geen of onvoldoende kennis hebt van een (gezondheids)probleem.


    Maak melding
  4. ray het zou een understatement zijn als ik zou zeggen je bent hardstikke gek, dus zeg ik dat niet.

    Maar jij en die minderwaardige koos hebben dringend psychische hulp nodig.


    Maak melding
  5. Hij kon Obama kelijk verzoeken om zijn “lieve zoon”te helpen.Hij kan tok niet zijn hele leven in Amerika blijven? Misschien is hij door zijn dementie hem helemaal verketen.


    Maak melding
  6. @Afu Ede

    Je loopt wel hard van stapel lees bericht even okay,

    De NCCR-hoofdman Jerry Slijngaard, kon niet reageren tegenover Dagblad Suriname omtrent bestrijdingsmaatregelen tegen het ebola-virus, omdat hij niet op zijn juiste post aanwezig was. Slijngaard is zowel directeur bij de kustwacht als coördinator van het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbeheersing (NCCR). Het NCCR is belast met rampenbeheersing. Dat houdt in de bestrijding van calamiteiten, de voorbereiding hierop, de nazorg maar ook het nemen van maatregelen om rampen te voorkomen.
    Het ebola-virus kan een calamiteit genoemd worden, maar doordat Slijngaard op zijn post bij de kustwacht zat, kon hij geen reactie geven over de dreiging en de voorbereiding hierop. Hij verwees door naar het Bureau Openbare Gezondheidsdienst (BOG).

    In de VS zijn eerder al enkele Amerikanen behandeld voor het virus. Amerika heeft eerder al hulp geboden aan Suriname voor het verstrekken van advies en informatie. Met deze buitenlandse steun die van een overheid komt die eerder dit jaar is beledigd door de Surinaamse president, is het te hopen dat een ebola-calamiteit zich niet voordoet wanneer Slijngaard bij de kustwacht werkzaam is

    Kijk je baasje schoffeert de mensen maar toch zijn deze zelfde mensen bereid surinamers bij te staan in geval van nood!


    Maak melding
  7. Kan hij keen hulp krijken van zijn vriend de press van centraal afriek repoebliek? Die man zal veel ervaring hebben tok? Hij is tok een koeie vriend?


    Maak melding
  8. Ebola is een dodelijke, maar zeer vreemde ziekte. Het bestaat al heel lang. Ieder decennia is een uitbraak alleen in Centraal Afrika. En daarna is het weer over. Vreemde ziekte.


    Maak melding
  9. het zal uiteindelijk toch Nederland zijn bij wie we om hulp zullen moeten vragen
    laten we met zijn allen hopen dat su bespaard blijft
    bout mag zeggen wat hij maarzoder Nederland kan hij niks

    doekhie voor zijn ziekte gaat hij naar ned

    simons om haar zoon naar ned

    ned financiering vd zgn treinbaan


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES