woensdag, april 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieEnergie- en watertarieven nog gloeiend heet

Energie- en watertarieven nog gloeiend heet

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 apr – De hete brij van tarieven voor energie en drinkwater heeft nog niets aan temperatuur verloren. Het blijft er omheen draaien, ook voor de regering Bouterse – Ameerali en al helemaal in het finale jaar voor de verkiezingen.

Evenals de voorgaande regeringen wordt het ook nu weer gehouden op vaagheden en kogelronde dooddoeners. “Er moeten nog diepgaande discussies hierover gevoerd worden om een goed beeld te krijgen van hoe dit uit te voeren”, zegt minister van Financiën Andy Rusland tegenover de Ware Tijd. Maar die ‘diepgaande discussies’ zijn al geweest. Tijdens de vorige regering liet toenmalig minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Gregory Rusland (!) ’s lands knapste energiespecialisten de koppen bij elkaar steken. Het resultaat was het advies dat de tarieven drastisch omhoog moesten.

Consumenten betalen soms wel omgerekend vier euro permaandvoor water. Energie is al te krijgen voor omgerekend acht euro per maand. Beide leveranciers, publieke bedrijven, klagen al jaren dat ze niet uitkomen. De oplossing is veelal miljoenensubsidie waar de staat maar al te graag van af wil. Maar dan wordt het politiek gevoelig. Hoe verkoop je dat. Via het huidige systeem worden rijk en arm gesubsidieerd. Voorstanders van verhoging vinden dat een goed plan moet worden bedacht om de ene van de andere te onderscheiden. Maar wie bedenkt de criteria en durft ze ook toe te passen, de regering Bouterse – Ameerali?

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES