woensdag, april 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieOok politiek bezwaar tegen hoge houtheffing

Ook politiek bezwaar tegen hoge houtheffing

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 apr – De regering doet er goed aan de verhoging op concessie rechten in drhoutbranche terug te draaien. Dit stelt parlementariër Ronnie Brunswijk van coalitiepartij Abop. Zelf wordt hij ook in de beurs getroffen.

De verhoging van veertig maal het oude bedrag zou alle winst uit de houtindustrie knijpen. “Ik vind dat niemand hoeft te betalen. Ik weet niet wat de reden achter de verhoging is”, zegt Brunswijk tegenover de Ware Tijd. Volgens het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer is ordening geboden. Teveel houtkapgebieden die aan burgers zijn afgestaan, blijven onbenut. De brancheorganisatie ASHU vindt de verhoging drastisch en onredelijk. Nu wordt dus ook vanuit politieke hoek gekermd.

Brunswijk behoort tot de groep met de grootste lappen bosgrond. Hij vindt het onredelijk dat de verhoging bovenop andere heffingen komt. De staat verdient al mooi aan de branche via andere heffingen. Ron ie Asabina van de oppositionele BEP vindt het frappant dat zo een drastische maatregel niet eerst goed door gepraat wordt. Het parlement had er bij gehaald moeten worden. “Ik constateer voor de zoveelste keer dat de overheid niet systematisch, niet structureel en evenmin integraal te werk gaat”, aldus Asabina.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES