vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenCarrière Stagepower: lagerhuis debat in Den Haag over stageplekken

Stagepower: lagerhuis debat in Den Haag over stageplekken

-

Does Travel - naar Suriname

Op donderdag 13 maart a.s. wordt er, onder de noemer Stagepower, in Den Haag een lagerhuis debat georganiseerd tussen studenten, het bedrijfsleven en het onderwijs. Tweede Kamerlid Tanja Jadnanansing en gemeenteraadslid Rajesh Ramnewash willen dat scholen verplicht worden gesteld om voor stageplekken te zorgen of een vervangende praktijkopdracht aanbieden. Daar wordt woensdag 12 maart een debat over gevoerd in de Tweede Kamer.

Veel jongeren kunnen geen stageplek of leerwerkplek kunnen vinden. Daardoor lopen ze studievertraging op of moeten zelfs stoppen met hun opleiding. Door de economische crissis is het aantal stage en leerwerkplekken afgenomen. Bovendien blijkt uit onderzoek, dat vandaag is gepubliceerd door het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP), dat allochtone jongeren vaker worden uitgesloten op de arbeidsmarkt dan hun autochtone leeftijdsgenoten. Discriminatie speelt daarbij een rol. Ramnewash pleit voor een keiharde aanpak van bedrijven die discrimineren. Bovendien moeten scholen meer stage- en leerwerkplekken werven bij bedrijven, waarvan de eigenaar van allochtone afkomst is. Daar wordt nu onvoldoende of geen gebruik van gemaakt.

Stagepower
Datum: Donderdag 13 maart a.s. vanaf 18.30 uur
Locatie: Sportvereniging Remo, Asmanweg 104 in Den Haag (gratis parkeergelegenheid op binnenterrein)

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. Het is toch te zot voor woorden dat de student- die het bedrijfsleven niet goed kent – zelf voor een stageplek moet gaan zorgen. Men betaalt collegegeld aan de scholen die ook nog eens overheidsgeld krijgen.
    De overheid mag bedrijven (van een bepaalde peroneelsomvang) ook verplichten (een) stageplek(ken) beschikbaar te stellen aan minimaal 1 school/onderwijsinstelling.

    Bovendien moet de overheid een wet invoeren die het niet strafbaar maakt om bij de eerste sollicitatie een Nederlandse naam op te geven.

    Ook moeten werkgevers aan de scholen doorgeven hoeveel afgestudeerden, in welke richting, ze de komende 5 jaar denken nodig te hebben.


    Maak melding
  2. Stagepower: lagerhuis debat in Den Haag over stageplekken.

    Ik hoop dat ze zulke zaken ook bespreken.

    ING NOEMT STUDENT ‘boef uit Curaçao’

    12-3-2014 – bron: AD (116 reacties)
    Reedie krijgt per ongeluk discriminerende mail

    Reedie heeft aangifte gedaan bij de politie en het antidiscriminatiebureau.

    De Rotterdamse student Reedie voelt zich zwaar gediscrimineerd door een medewerker van ING.
    Hij wilde dolgraag stage lopen bij de bank, maar kreeg per ongeluk een interne mail onder ogen waarin hij ‘die boef uit Curaçao’ wordt genoemd. Hij heeft aangifte gedaan.

    De 23-jarige student bedrijfseconomie zou eind januari een sollicitatiegesprek hebben bij de ING-afdeling lease.
    Na wat heen en weer mailen kreeg hij per ongeluk een e-mail, waarin stond ‘Die boef uit Curaçao wil misschien vanmiddag komen om 15.00 uur. Ben je dan in the house?’

    ‘Ik heb die mail meerdere keren gelezen en kon werkelijk mijn ogen niet geloven,’ zegt Reedie verbijsterd.
    ‘Dit heb ik echt nog nooit eerder meegemaakt.’

    Hij trok naar de balie van het Rotterdamse hoofdkantoor van ING om de kwestie te bespreken. Maar na een tijdje te hebben gewacht, was voor de student de maat vol en stapte hij naar de politie om aangifte te doen.

    ‘Een grapje’
    Onderweg naar het bureau kreeg hij een telefoontje van de betreffende medewerker die stelde dat het ‘een grapje’ was. Maar Reedie laat het er niet bij zitten. ‘Discriminatie is echt onacceptabel. Ik ken deze man niet, hij heeft mij nog nooit gezien en toch noemt hij mij ‘die boef uit Curaçao’. Waar slaat dat op?’ De student heeft naar eigen zeggen een blanco strafblad.

    Hij wil ‘eenmalig naar buiten treden’ met zijn verhaal.
    Het is belangrijk mensen bewust te maken dat dit soort dingen blijkbaar gebeurt. Maar allochtonen hebben hetzelfde recht als anderen op een stageplek.
    Behalve aangifte bij de politie heeft Reedie de kwestie ook gemeld bij anti-discriminatiebureau RADAR.

    De Hogeschool Rotterdam neemt de zaak hoog op en noemt de kwestie ongehoord en onacceptabel. Per brief is opheldering gevraagd aan ING. ‘Dit is een hele botte vorm van racisme,’ zegt voorzitter Ron Bormans van de Hogeschool Rotterdam. ‘Wij veroordelen dit ten zeerste. Het is zorgelijk dat gevoelens die blijkbaar in de samenleving voorkomen, op deze wijze bij onze studenten terechtkomen. Een stageplek moet een veilige plek voor onze studenten zijn.’

    ‘Onbehoorlijk’
    ING laat weten de zaak ’ten zeerste te betreuren’ en passende maatregelen tegen de medewerker, een autochtone productspecialist, te hebben genomen. ‘De woordkeuze van deze medewerker was onbehoorlijk en druist in tegen al onze principes. We hebben de Hogeschool Rotterdam en de student onze oprechte excuses aangeboden.’

    De ING heeft een nieuwe stageplek aangeboden, maar die heeft Reedie geweigerd. Met de excuses is voor de Hogeschool Rotterdam de zaak afgedaan.

    De Sociaal Economische Raad komt binnenkort met een advies om discriminatie op de werkvloer aan te pakken.


    Maak melding
  3. De regering heeft de keus: of ingrijpen of over een jaar of twee Franse toestanden krijgen.
    Zolang de mensen een uitkering kregen en de druk niet te groot was, zagen ze de discriminatie nog door de vingers, maar nu men de uitkeringsontvanger het mes op de keel zet, neemt de druk en de stress alleen maar toe en dit gaat vroeg of laat uitbarsten.
    Ook menige autochtoon die een uitkering krijgt begrijpt nu wat de allochtonen doormaken.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES