Suriname Foto van de dag

Laatste berichten

Special

vlag.2013 Algemene Kinderbijslag voor alle kinderen?! - PARAMARIBO, 26 mrt – De Algemene Kinderbijslag, AKB, mag niet beperkt blijven tot vier kinderen per gezin. Dit stelt parlementariër Marinus Bee van A.. Lees verder »
Waterkant.TV

Laatste reacties

Recente forum topics

Miniconferentie 140 jaar Hindoestaanse migratie

migratie

Op 5 juni 2013 is het precies 140 jaar geleden dat de Hindoestaanse migratie begon. In juni 1873 arriveerden de eerste groep Hindoestaanse contractarbeiders uit India in Suriname om op de plantages te werken. Ongeveer honderd jaar later, voorafgaand aan de onafhankelijkheid van Suriname, migreerden grote groepen Hindoestanen naar Nederland. Een groot deel van hen vestigde zich in Den Haag.

Ter gelegenheid van 140 jaar Hindoestaanse migratie organiseert de Leerstoel Lalla Rookh in samenwerking met de gemeente Den Haag een miniconferentie over het succes en falen van Hindoestanen in Nederland. Tijdens deze conferentie zal prof. Jan Pronk de eerste Lalla Rookh lezing uitspreken over de grote migratie van Surinamers rond de onafhankelijkheid van Suriname.

De conferentie is bedoeld voor politici, wetenschappers, beleidsmakers alsmede leiders uit de Surinaamse gemeenschap en wordt op vrijdag 31 mei 2013 van 12.30u – 18.00u gehouden in het SER gebouw te Den Haag.

Bezoek Suriname.NL: platform voor Suriname, Surinamers en Surinaamse zaken
Adverteer ook op de Vraag & Aanbod site over Suriname: www.suritrade.com.

Er zijn 8 reacties

 1. Jan Pronk mag gaan uitleggen waarom hij voor de onafhankelijkheid van Suriname koos ondanks de vele protesten van o.a. de Hindoestanen. Hindoestanen waren voor het eerst sinds lange tijd niet meer vertegenwoordigd in de regering en de uitspraken van sommige leiders zoals Bruma dat de onafhankelijkheid van Suriname nodig was om de Hindoestanen onder de duim te houden gaf weinig vertrouwen aan deze groep dat hun burgerrechten in Suriname na de onafhankelijkheid gegarandeerd zouden zijn. Het bleek echter dat de dreiging uit een andere hoek kwam: uit de hoek waar Jan Pronk zelf voor gewaarschuwd had, n.l. de militairen. Dus, is Jan Pronk medeverantwoordelijk voor de coup en alles erna?

  Beoordeel Thumb up Thumb down +1
 2. Die mini conferentie is zonde van jullie tijd en geld, hier is de samenvatting van 4 uren filosofiese hondenbraaksel
  Het was eddie bruma, meester in de rechten die in het openbaar apartheid verkondigde met zijn stelling “wie o senie baba nanga mai na pernasie foe plan aleisie”. En toen vertrokken baba en mai richting Den Haag. Ze wisten bliksemsgoed wat in Guyana was gebeurd. Zelfs weilen papa vhp lachman stuurde zijn kinderen richting ptata.
  Ik woon niets meer in Nederland maar dank zij die educatatie kan ik over de hele wereld werken,nu zijn wij hindoestanen global citizens, geef ons een passende baan en wij zijn bereid te verhuizen, landen, continenten en Suriname is toch mooi om eens in de 5 jaar te bezoeken, en zelfs zo rijk dat wij naar Torarica kunnen gaan. Vroeger als we daar langsliepen schold de wachter naar ons. Veel succes en brandt een dia of kaars in dankbaarheid gedachtenis van onze voorouders die zoveel hadden opgeofferd. Sri Ram bracht 14 jaar in verbanning uit Adjodia, onze adja adjie nana en nanie levenslang. Bij deze wil ik ook aan de voorvaderen van onze afrikaanse medeburgers bedanken dat zij hun initiële overleving mogelijk maakten, dat wordt helaas nooit genoemd. Gran tanjie, Namaste, Salam aleikom.

  Beoordeel Thumb up Thumb down +8
 3. @Piemul, Ik denk dat Hindustanen vooral blij mogen zijn dat we ze in Suriname zijn beland. Want laten we eerlijk zijn, zo geweldig zijn India en Pakistan niet. Als je tegenwoordig in India loopt met je vrouwtje mag je blij zijn dat ze niet voor je neus wordt gepakt door een stel Hindustanen. De politie vindt het kennelijk de gewoonste zaak, dus daar hoef je ook niet aan te kloppen. Over de rechten van de vrouw in Islamabad hoeven we het helemaal niet te hebben.

  In de Carabische cultuur kunnen vrouwen lekker zichzelf zijn, laten we dat vooral zo houden.

  Beoordeel Thumb up Thumb down 0
 4. Ik ben blij dat ik niet in koeliekondré woon, maar in NL.
  Je zou maar tot de verkeerde kaste behoren waar je 0 kansen krijgt, dan pas je pas de sjaak.

  Beoordeel Thumb up Thumb down -5
 5. Nou malle van Geffen, wees blij dat je een achterlijke en schaamteloze hollander bent.

  Beoordeel Thumb up Thumb down +6
 6. Masra E, ik zou met jouw soort niet willen ruilen. Jij bent blij in welk soort jij geboren bent.
  Ik ben ook blij, en heel blij in welk soort ik geboren ben.

  Beoordeel Thumb up Thumb down +2
 7. Volgens mijn uiterlijk zou ik in 1 of andere kast thiushoren bij de hindoes, baja mi no sabi, ik heb het laten checken en wat kwam eruit, jongoe, dat was wat, in een klerenkast, aboeng zei ik, was blij, en hoef me dus nergens aan te houden, qua geloof.Ik doe en ga en nog meer, en morgen ga ik verder, is het beste.

  Beoordeel Thumb up Thumb down +2
 8. zou graag de conferentie willen bijwonen, waar kan ik me aanmelden

  Beoordeel Thumb up Thumb down -1

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Reacties moeten inhoudelijk zijn en iets toevoegen aan het bericht, persoonlijke aanvallen worden verwijderd.
 • Reacties met scheldwoorden en/of beledigingen worden verwijderd
 • Constant typen of overmatig gebruik van hoofdletters is niet toegestaan
 • Bij herhaald overtreden van de regels wordt u op de zwarte lijst geplaatst en komen reacties niet meer door
Voor andere discussies kunt u terecht op ons forum:
http://www.waterkant.net/suriname/forum/index.php
Spotlight

Wereld erfgoed

Hoe duur was de suiker

vakantiebeurs

film Jörgen Raymann

RTL late night

PARAMARIBO, 13 jan – Minister Ashwin Adhin van.. Lees verder »
De openingsfilm van de 33e editie van het.. Lees verder »
De Stichting toerisme Suriname staat van 14 tot.. Lees verder »
Cabaretier Jörgen Raymann en Aliyah Kolf, de winnares.. Lees verder »
Humberto Tan wordt door De Telegraaf de nieuwe.. Lees verder »