za 1 aug 2015 18:09
post thumbnail

Suriname ziet zich wel als ‘droombestemming Nederlander’

108

PARAMARIBO, 9 jan – Suriname wil koste wat kost de top drie bereiken van droombestemmingen voor Nederlanders. Maar volgens de Ware Tijd vindt het Nederlandse onderzoeksbureau NBTC-NIPO de ambitie ‘niet haalbaar.’ Suriname kan zich liever richten op de traditionele stroom Nederlandse toeristen. Die moeten nog beter geaccommodeerd worden. De lokale toerismeautoriteiten geloven heilig in het superhoge doel.

Er kunnen veel meer toeristen uit Nederland worden gehaald. Volgens Faridy Lila, voorzitter van Stichting Toerisme Suriname, steeg het aantal Nederlandse toeristen met zes procent het afgelopen jaar. Dat moet toch wel voor zich spreken. Lila ziet Suriname de Nederlandse top drie wel halen. Zelf zit zij nu in Nederland voor een promotiecampagne op de Vakantiebeurs. Ook zullen Nederlandse journalisten naar Suriname worden gehaald.

Wie denkt dat het snoepreisjes worden, heeft het aan het verkeerde eind. Suriname wil zich serieus positioneren en de Nederlandse media krijgen daarbij een sleutelrol. De ogen worden ook gericht op andere buitenlandse beurzen. Lila verwacht een jaarlijkse groei van minimaal drie procent in het aantal Nederlanders dat voor Suriname. NBTC-NIPO rekent Suriname niet eens tot de top tien. Reizen naar het Caribisch gebied neemt af, ook vanwege de hoge ticketprijs.

108 Reacties | Plaats Reactie

 1. 12januari 2013

  Beste Medusa,

  Je bent voor mij een van de trollen op deze site en speelt steeds op de man. Zeker wat betreft de taalvaardigheid van een ander.

  Wel nu, jij maakt ook steeds binnen jouw taalcultivering hinderlijke taalfouten. Zie nu jouw bovenstaande reacties, waar jij het niet zo nauw neemt met de interpuncties. Dus de balk in je eigen oog zie je niet. Ga toch inhoudelijk in op de reactie van een ander! Pas dan kom jij bij mij sterk over.

  Ik reageer alleen maar om jouw gestelde kansrekening te verstoren.
  Srika

  zaterdag 12 januari 2013 om 00:34 uur
 2. @Srika
  Wie zegt in godsnaam dat ik sterk (bij jou)wil overkomen?
  Die ambitie heb ik vooral t.o.v. jou niet!!!
  Jij houdt mij in geen geval bezig!
  DOE DUS MAAR NIET ZO INTERESSANT;JE VALT NIET OP!:oops:

  zaterdag 12 januari 2013 om 01:02 uur
 3. Het wordt dan ook tijd dat de ticketprijs niet kunstmatig hoog gehouden wordt…

  dinsdag 22 januari 2013 om 14:38 uur
 4. Het probleem is dat men bijv.excursies organiseert en rekent bedragen die gestoeld zijn op Nederlandse inkomens en daardoor is het voor Nederlanders niet aantrekkelijk een aantal mensen probeert zich op een ongelofelijke manier snel te verrijken en dat doet het toerisme naar Suri geen goed het gaat zoals altijd in Suri de kip met de gouden eieren proberen te plukken alleen deze kippen laten zich niet naaien

  donderdag 24 januari 2013 om 12:02 uur
 5. Faridy Lila,om veel toeristen is SURI te halen is:HOU DE PRIJS BENEDEN DE 700euro in alle hoge of lage zijzoen,want die hebben jullie zelf gemaakt

  donderdag 31 januari 2013 om 14:06 uur
 6. Ik ben nederlander en nu voor mijn werk een weekje op bezoek. Suriname is een land met onbegrensde mogelijkheden. En als ik terugkik naar 12 jaar geleden (mijn eerste werkbezoek) is er veel veranderd en verbeterd. En ondanks dat het een prachtig land is, is een bezoek voor een vakantie met vrouw en 2 kinderen me veel te duur. Daarvoor is de prijs kwaliteit verhouding gewoon niet goed genoeg. Maar ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet. Want Suriname wordt steeds mooier en beter.

  donderdag 31 januari 2013 om 22:55 uur
 7. Bezoek van Nederlanders zal in 2013 heel lastig worden.Ouderen worden in Nederland tot de bedelstaf verheven.De verlagingen van de pensioenen,de verhoging van de eigen bijdrage de onbetaalbare huren.Al deze maatregelen zullen er voor zorgen dat alleen welgestelde ,naar Suriname zullen komen.Surinamers willen wel remigreren gezien de uiterst slechte economische toestand ,
  waar het kabinet onder leiding van leeghoofd Rutte voor heeft gezorgd.

  vrijdag 1 februari 2013 om 18:16 uur
 8. Haalbaar?

  Een overnachting in een klein beetje hotel in Paramaribo kost je meer dan 100 Euro. Dat het ontbijt is voorzien van allerlei tropisch fruit maakt de kamer toch al veels te duur.
  Drie nachten in een hotel in Paramaribo kan je helaas hetzelfde kosten als een weekje All-inclusive in Marmaris of Alanja.

  Suriname jaagt haar toeristen de stuipen op het lijf, vooral ook met de tochten naar het binnenland.
  De grote massa Nederlandse toerist wil veel voor weing.
  In Suriname kost een dag je gauw 120 Euro per persoon.
  In Marmaris kost je een dag all-inclusive slechts 25 Eur per persoon en goed begaanbare wegen en trottoirs waar je met een blinddoek op kan lopen. Terwijl je in hartje Paramaribo moet uitkijken voor je enkels.

  Ik hou van Suriname, maar we moeten niet te hard van stapel lopen want sommige zaken zijn niet haalbaar, ook al kunnen we het zo mooi mogelijk doen gelijken.

  Door iets soepelere prijzen voor kamers en exceursies te bewerkstelligen zal het aantal toeristen toenemen.
  We willen in Suriname met ons toerisme in korte tijd stinkend rijk worden terwijl we het op de langere termijn moeten houden en zo dezelfde toerist tot 2 of 3 keer te laten terug komen. Nu komt de echte toerist maar 1 keer en nooit meer!

  SurNeds die bij familie gaan slapen en eten mogen we niet mee tellen als toerist. En als we demensen die een gemeubileerde woning met z’n zessen huren ook als toerist willen beschouwen dan klopt er iets niet.

  Wat ook bedriegelijk is is dat reisbureaus hun prijzen voor kamers en tochten eerst in Amerikaanse dollars doorgeven. Als je niet goed oplet staan op de nota dezelfde prijzen in Euro’s aangegeven waardoor je meer moet betalen dan je dacht. Foutje! Is hun excuus, maar dan heb je al geboekt. Doen ze niet allemaal hoor!

  zondag 3 februari 2013 om 15:37 uur

108 Reacties | Plaats Reactie

Ads:Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com