Suriname Foto van de dag

Laatste berichten

Special

vlag.2013 Algemene Kinderbijslag voor alle kinderen?! - PARAMARIBO, 26 mrt – De Algemene Kinderbijslag, AKB, mag niet beperkt blijven tot vier kinderen per gezin. Dit stelt parlementariër Marinus Bee van A.. Lees verder »
Waterkant.TV

Laatste reacties

Recente forum topics

Wetsvoorstel bescherming kind opvangcentra eindelijk af

PARAMARIBO, 3 jan – Het wetsvoorstel ter bescherming van kinderen in opvangcentra is bijna af. De belangrijkste voorziening is dat de overheid regelmatig inspecties mag uitvoeren. De opstellers hopen vooral dat er eind komt aan de reeks klachten over misbruik in de centra en tehuizen. Inspectieteams met vertegenwoordigers van meerdere ministeries gaan regelmatig langs.

Met een soortgelijke voorzieningen moet het wetsvoorstel meer ordening brengen. De indruk is nu dat er een wildgroei is en dat de beheerders van tehuizen vrijwel ongecontroleerd functioneren. “Het is niet alarmerend, maar de misstanden vereisen dringend aanpak”, zegt parlementariër Marinus Bee (A Combinatie) tegenover de Ware Tijd. Als voorzitter van het voorbereidend comité wil hij zich inzetten voor een vlotte behandeling.

Suriname heeft lang gewacht op wettelijke voorzieningen. Schandalen in tehuizen zo nu en dan leidden steevast tot publieke verontwaardiging. De roep om controle en toezicht is dan extra luid. Tot de meest opmerkelijke recente incidenten behoort dat van het tehuis Lobi Blessie. Het Nederlandse beheerderechtpaar is intussen veroordeeld voor het mishandelen van kinderen. Volgens het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting lukt controle niet, vanwege het ontbreken van wetgeving.

Bezoek Suriname.NL: platform voor Suriname, Surinamers en Surinaamse zaken
Adverteer ook op de Vraag & Aanbod site over Suriname: www.suritrade.com.

Er zijn 8 reacties

 1. Ik ben wel voor!! eindelijk zullen de nazaten/ de pupillen veilig zijn, althans dat hoop ik!! Ik zou de ouders toch met klem willen beroepen, strikt een oogje op de kids te gooien.

  Beoordeel Thumb up Thumb down +1
 2. @@ aanvulling op de bovenstaande!! Voor veiligheid, desnoods de wetten veranderen en de nodige aanpassen!!!

  Beoordeel Thumb up Thumb down 0
 3. Wie kijkt er naar de bescherming van het kind in eigen huis, waar opa, neef, oom, broer, stiefvader jarenlang rustig hun gang kunnen gaan met kleinkinderen, nichtjes/ neefjes, (stief)zusjes,-broertjes, -dochters?
  Deze kinderen hun leven is één lange lijdensweg en er is niemand die zijn vingers er aan brandt. Ze gaan moeilijk gedrag vertonen en worden daar nog eens voor gestraft.
  Wie helpt deze kinderen in een maatschappij waar dit soort onderwerpen zwaar taboe zijn en vaak met de mantel der liefde worden toegedekt?

  Beoordeel Thumb up Thumb down +4
 4. @Rico
  Niemand!
  Deze wet is speciaal in leven geroepen tegen het “witte gevaar” dat opvangcentra voor Surinaamse kinderen hier in het land komt oprichten.

  Beoordeel Thumb up Thumb down -3
 5. Weer een nieuwe wet die half werk doet. Een halve wet dus. Wie heeft daar wat aan?

  Beoordeel Thumb up Thumb down -1
 6. @ MEDUSA
  Deze wet is gemaakt voor het misbruik van jonge kinderen, 11 jarigen raken zwanger door vader-stiefvader-broer-neef-buurman etc, die zijn weerga niet kent. In Suriname is het % verkrachtingen van minderjarigen een misdaad die vaak genoeg niet wordt aangepakt omdat moeder de vrouw nagenoeg hulpeloos afhankelijk is van de macho mannenwereld die Suriname kent.
  Dus a.u.b. lul nou niet met en over het witte gevaar want a blaka gevaar moro bigi.
  Die witte mensen zijn goed voor hulp, zie de aantallen containers, om de kinderen enige ontwikkeling te laten bijbrengen om voor zichzelf op te komen en dat kan alleen als er echte hulp wordt geboden en niet dat wat jij zgn suggereert.

  Beoordeel Thumb up Thumb down -2
 7. Tot de meest opmerkelijke recente incidenten behoort dat van het tehuis Lobi Blessie. Het Nederlandse beheerderechtpaar is intussen veroordeeld voor het mishandelen van kinderen.??????????

  Het openbaar ministerie wilde geen vervolging en had geen enkel bewijs.
  Dat de rechter dan tot een veroordeling komt is hoogst merkwaardig.
  Laat de journalistiek in Suriname zich daar maar eens mee bezighouden.

  Beoordeel Thumb up Thumb down +2
 8. @Tedje ik hoop dat kolokolo dit ook leest!

  @kolo kolo
  Jij moet niet uit je nek LULLEN indien je midden in het verhaal aankomt zeiken!Lees maar goed wat RICO heeft geschreven en dan zul je aanstonds JOUW BRAAKSEL INSLIKKEN!
  En voor de blijkbare selectieve verontwaardiging die door jou aan de dag wordt gegelgd:Er zit een door jou geadoreerde vertegenwoordiger van het “witte gevaar” nu 6 jaar in de bak!

  Beoordeel Thumb up Thumb down 0

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Reacties moeten inhoudelijk zijn en iets toevoegen aan het bericht, persoonlijke aanvallen worden verwijderd.
 • Reacties met scheldwoorden en/of beledigingen worden verwijderd
 • Constant typen of overmatig gebruik van hoofdletters is niet toegestaan
 • Bij herhaald overtreden van de regels wordt u op de zwarte lijst geplaatst en komen reacties niet meer door
Voor andere discussies kunt u terecht op ons forum:
http://www.waterkant.net/suriname/forum/index.php
Spotlight

Wereld erfgoed

Hoe duur was de suiker

vakantiebeurs

film Jörgen Raymann

RTL late night

PARAMARIBO, 13 jan – Minister Ashwin Adhin van.. Lees verder »
De openingsfilm van de 33e editie van het.. Lees verder »
De Stichting toerisme Suriname staat van 14 tot.. Lees verder »
Cabaretier Jörgen Raymann en Aliyah Kolf, de winnares.. Lees verder »
Humberto Tan wordt door De Telegraaf de nieuwe.. Lees verder »