zo 2 aug 2015 22:21

Diplomatieke missie EU in Suriname breekt op

116

PARAMARIBO, 3 jan – De diplomatieke vertegenwoordiging van de EU in Suriname, formeel de EU-delegatie, breekt op. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken zegt al ruim een jaar op de hoogte te zijn. De verklaring voor het vertrek na ruim dertig jaar aanwezigheid in Suriname: ‘veranderende beleidsinzichten.’ Paramaribo is alles behalve ingenomen.

De directe band met de EU dreigt weg te vallen, nu besloten is te werken vanuit een regionaal kantoor. De regering weigert het er zomaar bij neer te leggen. “Ik betreur het besluit en we doen er dan ook alles aan om de EU in de huidige vorm hier te houden. We hebben liever dat de delegatie blijft”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd. Bij de EU spelen vooral financiële overwegingen. Het aanhouden van ‘delegaties’ in bijna elke voormalige kolonie is nu veel te duur.

Voor Suriname kon het opbreken niet op een beroerder moment komen. “Vooral omdat er veel plannen zijn ontwikkeld in samenwerking met de EU, met name op agrarisch gebied”, aldus Lackin. Er lopen verscheidene ontwikkelingsprogramma’s via subsidies, fondsen en leningen. Paramaribo moet nog een definitief besluit nemen over het ratificeren van de partnership overeenkomst, EPA, met Brussel. De EPA voorziet in speciale regelingen voor onderlinge handel.

116 Reacties | Plaats Reactie

 1. De EU pakt hun met hun eigen woorden “wegens veranderde beleidsinzichten”.whawhawha mooier kon het niet.
  En waarom loopt Lackin te bedelen dat de Eu moet blijven?
  Jullie hebben China nu toch.

  donderdag 3 januari 2013 om 22:05 uur
 2. Het gaat economisch goed met Suriname en het kan nog tientallen keren beter gaan met het land. De regering Bouterse is op de goede weg bezig. De economische aanpak wordt door de EU gewaardeerd.

  We moeten ook niet vergeten dat er nog veel werk te verzetten is door de Surinaamse overheid om kantoren van internationale organisaties binnen het land te houden. De infrastructuur van Suriname laat nog veel te wensen over. Het internetverkeer is traag en ook de satellietverbindingen met het buitenland is nog zwak ontwikkeld.

  Het is belangrijk dat de Surinaamse regering de infrastructuur met andere landen in de regio goed onderhanden neemt.Dit is een van de voorwaarden om grote organisaties die in de regio werken vanuit Suriname te laten opereren.

  donderdag 3 januari 2013 om 22:52 uur
 3. Ik snap niet waarom Lackin zo zit te blèren. Suriname heeft toch niemand nodig?

  donderdag 3 januari 2013 om 23:06 uur
 4. @lalbhadoer
  Een van de symptomen van BSE is dat je hersenen verkleuren en geleidelijk aan paars worden, als gevolg hiervan kan je goed en kwaad niet van elkaar onderscheiden. Criminelen en moordenaars worden geadoreerd, bewonderd en beschermd, je IQ daalt tot ver onder het gemiddelde, met mooi gepraat en beloftes ben je heel makkelijk beinvloedbaar. Dit zijn slechts enkele kenmerken. En dit is waarom Suriname nu in deze situatie is beland.

  donderdag 3 januari 2013 om 23:19 uur
 5. @ R.LALBHADOER HET ANTWOORD IS GEWOON KRABOE -MENTALITEIT IK DENK DAT HET MENSEN ZIJN DIE DENKEN VEEL BETER ZIJN ANDERE IK VIND HET GOED DAT ER WORDT GEDICUSSIEERD IN EEN REACTIE WIL IK WAT LEREN ER ZIJN OOK VEEL ACTEURS DIE EEN ROL HEBBEN OF DE DISCUSSIE TE SABOTEREN ZODAT NIKS GOEDS UIT KOMT IK HEB IN EEN REACTIE GELEZEN WAAR ER WORDT GESCHREVEN DAT BOUTERSE HET VOLK HEEFT OPGEHIST TEGEN NEDERLAND EN IK DENK HET IS ZIJN MENING MAAR WAS HET OOK NIET ANDERS TOEN NEDERLAND BOUTERSE HAD OPGEHIST TEGEN SURINAME EN TOENMALIGE REGERING VAN HENK ARRON DAAROM HAD VENETIAAN BOUTERSE TERECHT VERWETEN IN DE AD DAT HIJ EIGENLIJK GEEN NATIONALIST IS OMDAT HIJ MET BEHULP VAN BUITENLANDSE MOGENHEID EEN COUP IN SURINAME HAD GEPLEEGD HIJ HEEFT VERRAAD GEPLEEGD TEGEN SURINAME EN HET VOLK MAAR MIJN CONCLUSIE IS DAT NEDERLAND ALTIJD VALS SPEL SPEELT IN EN JEGENS SURINAME MAAKT NIET UIT WIE AAN DE MACHT IS ZOLANG HUN BELANGEN GEWAARBORGD ZIJN IS ER GEEN PROBLEEM WIE ZIJN OGEN DAARVOOR SLUIT IS GEWOON NAIEF ER ZIJN VELE VB DIE KUNNEN WE OPNOEMEN NEDERLAND GEEFT HULP VOOR FORENISCHE ONDERZOEK VAN DECEMBERMOORDEN MAAR WIL GEEN INZAGE GEVEN IN BOUTERSE DOSSIER WAAROM FORUM LEDEN STELT JE ZELF DE VRAAG WAAROM NIET FREMUSU DRAI EN BAKASE FOE KA INI GADO FESI MA KA IN EGI FESI DE BEDRIEGER BEDROGEN

  donderdag 3 januari 2013 om 23:27 uur
 6. @basja, DDB heeft het politiebureau in brand gestoken. =Wat is met al die belangrijke informatie gedaan of gebeurd?

  =Is Nederland verplicht informatie van DDB door te spelen?

  =Suriname heeft toch zijn eigen dossier van de president??

  =Hij heeft zich zelfs onschendbaar gemaakt om president te worden en heeft zich zelfs ook amnestie gegeven dus zou ik zeggen, vergeet het dossier van Nederland maar.

  donderdag 3 januari 2013 om 23:52 uur
 7. Lackin hou jij het nou maar zuidamerikaanse landen, en Afrikaanse landen, want jouw kritiek was zo groot op de EU vanwege die omstreden amnestiewet, waarbij de EU hun misnoegen kenbaar hadden gemaakt, maar het geld wat uit de EU beschikbaar komt is wel goed genoeg, en in Afrika en de zuidamerikaanse landen valt niks te halen.

  vrijdag 4 januari 2013 om 00:10 uur
 8. @IRA ik heb een simpele vraag aan jou geloof wel dat nederland aandeel had in de coup van BOUTERSE en je zegt iets over politiepost die in brand was gestoken als je hoofdbureau waterkant bedoeld weet ik niet of een Bouterse dossier daar lag dat is niet de essentie van mijn reactie het gaat om dat nederland een monster heeft gecrieerd die tegen hun is gaan werken en over de onschendbaarheid en amnestie wil het volgende zeggen als je onschuldige mensen hebt vermoord weet je wat karma is wanneer het tegen jou werk is geen enkele amnestie of onschendbaarheid opgewassen kijk naar TO THE POINT wat HARISH MONORATH zei over deze wet het is makkelijk terug te draaien door een andere coalitie kijk naar Argentinie ff dit hebt je een reactie van politiek-nederland gehoord over de recentelijke ontwikkeling omtrent JORGE ZOREGUITA was het een andere waren ze gretig bij

  vrijdag 4 januari 2013 om 01:10 uur
 9. Er lopen verscheidene ontwikkelingsprogramma’s via subsidies, fondsen en leningen……en dat niet ter bevordering van de economie van het land, maar zoveel mogelijk graaien uit deze pot….

  vrijdag 4 januari 2013 om 01:41 uur
 10. Jammer,

  Ons land kan alle steun gebruiken van welk werelddeel danook. Diepgewortelde arrogantie en onnozelheid bij sommige Surinaamse leiders vergooien veel kansen op vooruitgang van de Surinaamse bevolking.
  Waarom doen wij groot? Waarom denken wij dat er redelijke vooruitgang in ons land wordt geboekt? Waar is dat aan te merken?
  Du moment de SRD buiten Suriname te besteden is, mogen wij groot en arrogant doen; eerder niet!
  Wij hebben de EU en alle anderen nodig, zeker voor het bedrijven van handel en met name de export.

  vrijdag 4 januari 2013 om 09:17 uur
 11. Economisch gaat het niet goed met europa alles word duurder,belastingen gaan omhoog,in nedland is de armoede grens bereikt.
  het is bekend dat de EU-delegatie wat subsidies betreft een afspraak met su had dat su 50% eigen inbreng van die subsidie gelden uit eigen zak zou halen en wat ook gebeurt is.
  het is niet dat wij het erg vinden,maar wij hebben van onze zijde laten zien dat wij berijd zijn om ook met EU landen op voorwaarden die op redelijkheid afgestemd zijn samen te werkenen,’maar aangezien de EU-landen met name nedland alles voorzichzelf wil houden wat niet van hun is en nog denken dat zij over su te beslissen hebben,’is het beter als de EU-delegatie naar eigen huis gaat en su met rust laat,of anders vermeld”opdonderen en wegwezen.

  vrijdag 4 januari 2013 om 10:31 uur
 12. Beste Sta:

  wat ben je toch een eikel.

  jij geloft echt dat Suriname met een bevolking minder dan de stad Utrecht ook maar iets in te brengen heeft in de wereldpolitiek?

  Nederland staat nog steeds in de top 10 van de rijksteb landen ter wereld dus die armoedegrens is nog lang niet bereikt.

  Probleem met paupers zoals jij is dat je alles gelooft van je drugsverslaafde president in zijn bermtoespraken uitkraamt.

  vrijdag 4 januari 2013 om 10:45 uur
 13. sra
  Jammer dat je minister van bz zo zit te huilen om hun vertrek.misschien kon hij nog een beetje meer domheid van jou overnemen.

  vrijdag 4 januari 2013 om 11:00 uur
 14. Honderden Surinaamse miljonairs in Nederland

  sra skatje maar jij boert het goed tog… :)

  vrijdag 4 januari 2013 om 11:01 uur
 15. henk molenaar

  ben jij heel suriname rond gegaan om te weten hoeveel inwoners suriname heeft.
  en wereld politiek daar moet su als onafhankelijk land zich niet mee bemoeien omdat het geen vrijheid tot stand brengt maar afhankelijk van andere,en dat hebben wij niet nodig.

  Nederland heeft zelf toegegeven dat zij de armoede grens bereikt hebben,kijk maar naar die voedsel banken die elke dag aan het toenemen is.
  Nederland is inderdaad een van de 10 rijkste landen in europa maar dat is theoretisch en niet in praktijk,’nederland heeft miljarden aan schulden die zij niet de komende jaren kunnen aflossen.

  jij zegd dat ik een pauper ben en mijn president Bouterse een drugsverslaafde is.
  wat ben jij dan,;ben de de sra en bouta deskundige die mij en zijn levens verhaal zo goed ken dat jij maar blijft gissen en liegen over mensen die jij niet ken,of kan jij er niet tegen dat er wel zonder de EU-landen met name nederland suriname toch nog vooruit komt en goede stappen blijft ondernemen.

  jonge wat is jou probleem,’of neen,;ik hoef het niet te weten,omdat het jou probleem is en niet de mijne.

  vrijdag 4 januari 2013 om 11:04 uur
 16. vene

  IK den kdat jij dom ben,;als onafhankelijk land zijn wij aan andere landen niks verplicht en zeker niet aan eu-nedland dus hebben wij de eu-delegatie ook niet nodig’,wat wij als ekte suri’s nodig hebben is het vertrouwen in ons zelf terug winnen,;’dan moet jij opletten wat wij tot stand zullen brengen.

  vrijdag 4 januari 2013 om 11:10 uur
 17. sra gudu,….onlangs heeft DADA 20 milj. Us$ geleend om een volkstelling te houden en kwam men op 493.653 + een halve!!!

  deze halve dat ben jij tog?? :)

  vrijdag 4 januari 2013 om 11:12 uur
 18. plassew

  come face to face ,than i will make jour day.
  maar dan moet jij ook erbij zeggen dat jij plassew ben.

  vrijdag 4 januari 2013 om 11:13 uur
 19. face to face….hmmmmmm,…gaan we zoenen dan? :)

  vrijdag 4 januari 2013 om 11:16 uur
 20. plassew

  shell is in problemen zij hebben 4 miljoen aan een project in alaska uitgegeven,maar er is nu lekage gevaar.
  jij zou daar goed vanpas komen”er zijn namelijk alleen mannen aanwezig misschien dat jij daar de ware vind.

  vrijdag 4 januari 2013 om 11:19 uur
 21. alleen als jij & Asibina meegaan :)

  vrijdag 4 januari 2013 om 11:23 uur
 22. Sra, je bent net een kameleon. Destijds was je helemaal vol van de EU. De paradijs poorten stonden voor Bouterse open.
  Godzijdank heeft de stille diplomatie vanuit Nederland haar werk gedaan. De EU kan en mag haar ogen niet sluiten voor de morele verval in Suriname. En dat is de enige reden waarom de EU vertrekt uit Suriname. Mark my words in 2015 als jouw drugs dealertje afgeserveerd wordt keert de EU weer terug. Tot die tijd mag Bouterse z’n hand ophouden bij z’n bokoe matties en de Chinezen.

  vrijdag 4 januari 2013 om 11:29 uur
 23. Flink ruzie maken met Nederland en dan denken dat zo,n gedrag geen gevolgen heeft?
  Hoe dom kan je zijn.

  Gelukkig houdt de pers zich in Nederland niet met Suriname bezig anders lag het toerisme ook op z,n gat.

  vrijdag 4 januari 2013 om 11:30 uur
 24. Sra,
  we leven nu in degitale wereld, ik vraag mij af of jij dat door hebt?
  Eu verhuist naar Guyana dat staat te gebeuren, die hele show met EU/ACP vergadering laat zien dat die grote smoel van Lackin en Bouterse ons land in Europa diplomatiek zeer slecht scoren.
  Dit is zware dobber.voor de gehele samenleving en een waarschuwing aan die criminele regering van Bouterse dat een grote smoel tegen Holland averechts werkt

  vrijdag 4 januari 2013 om 11:32 uur
 25. koos
  jij liegt weer.
  ik had aangegeven dat su als onafhankelijk land het beter zou zijn om zonder EU-nedland samen te werken omdat deze mensen mentaliteit erop gericht is om heerschapij over andere landen(wat zij derde wereld landen noemen)willen crieeren en handhaven.
  nu is gebleken dat die zelfde nedland via eu een heel vieze spel gespeeld heeft om su in het afgrond te storten met hun terug trekking;’laat hun dan ook weg blijven.
  jij geeft zelf toe dat nedland met hun stille diplomatie hun werk in su hebben gedaan,;maar denk jij echt dat wij de ekte sus het erg vinden’denk daar maar goed over na.
  in 2015 gaat de npd door en dan gaat de EU-delegatie weer met hun aanbiedingen komen voor subsidie en leningen of voor een eventueele samen werking,;maar dan gaat su hun aanbod afslaan’onthoud dit’de eu landen verkeren nu in een economische crisis en alle middelen kwa grondstoffen,en andere natuur hulp middelen hebben zij van die landen die zij derde wereld landen noemen nodig,’let maar op mijn woorden zij gaan ons nodig hebben,’maar dan gaan wij met onze voorwaarden komen en als zij er niet mee eens zijn dan mogen zij oprotten.

  vrijdag 4 januari 2013 om 11:46 uur
 26. Tedje, over toerisme gesproken, Volendam trekt jaarlijks 2 miljoen toeristen. Suriname kan alleen dromen over zulke aantallen. Het zou Suriname sieren als men wat bescheidener zou opstellen. “Niemand kan ons nog knollen voor citroenen verkopen” aldus DADA. Nu staat hij met lege handen. Ook die goud deal gaat niet van de grond komen. Hij moet eerst een half miljard investeren om mee te mogen doen. Een gokkast constructie. Je stopt een euro in de kast zonder garantie op winst. Als de goudmarkt instort staat Suriname met lege handen. Venetiaan had het goed gezien. Er zijn meerdere wegen die naar Rome lijden.

  vrijdag 4 januari 2013 om 11:46 uur
 27. als de pers zich niet met suriname bezig houd waarom maken zij nieuws uit suriname bekend,;dan moeten zij zich ook niet met su binnenlandse zaken bemoeien
  Niet suriname is begonnen met ruzie maken maar nedland die nog steeds denk dat zij over een gebiet te beslissen hebben die niet van hun is.
  nedland zegt in het duister';als ik su niet kan krijgen dan maken wij su en bevolking kapot en kan niemand anders su krijgen,’maar zal ik jou wat zeggen;nedland liegt en dat zal de komende maanden duidelijk worden

  vrijdag 4 januari 2013 om 11:54 uur
 28. sra mi gudu,

  Su haalt wereldnieuws als;

  rattenamnestie krijgen,
  asibina homohaat predikt,
  steve meye landgenoten uitmaakt voor staatsvijanden,
  obia-mang naar Su komt om te boeven,
  goudroof kurasauw, en als de EU jou Pres in zijn eigen land geeft de status

  ……. P A R I A van P A R A M A R I B O…… :)

  vrijdag 4 januari 2013 om 12:12 uur
 29. @sra.
  Een persoonlijke vraag aan jou ?
  Waarom ben jij zo korzichtig en onwetend me boi.
  Een paar dingen op een rij.
  Hier in dit land maakt de media uit wat ze uitzenden en niet de politiek.
  Luister vaker naar Radio 1 dan krijg het nieuws van heel de wereld te horen.
  Bouterse is een landverrader die ons land op rand van de afgrond heeft gezt met zijn misdadige revolutie.Als Bouterse zich had gehouden aan zijn eigen belofte van verkiezing houden en militairen terug de kazerne in dan waren wij vandaag een beter land.
  Maar door hebzucht en machtzucht zijn wij met zijn allen verder van huis, en sterker nog ik zie de toekomst van Suriname heel sober en gevaarlijk in.

  vrijdag 4 januari 2013 om 12:15 uur
 30. sra
  K den kdat jij dom ben,;als onafhankelijk land zijn wij aan andere landen niks verplicht en zeker niet aan eu-nedland dus hebben wij de eu-delegatie ook niet nodig’,

  Moet je aan je minister van bz vertellen ,hij zit te huilen en te bedelen dat de eu moet blijven.dus wie is dom?

  vrijdag 4 januari 2013 om 12:20 uur
 31. Beste Sra: hoe meer jij schrijft op dit forum, de meer je wordt ontmaskerd als een Paarse charlatan.

  Suriname komt politie steeds verder in een isolement en plotseling heeft Suriname volgens jou ‘niemand nodig’.

  Door moordenaar/drugsdealer president Bouterse zal Suriname door de wereldpolitiek als bananenrepubliek nooit serieus worden genomen.

  Bouterse gaat 10 keer per jaar op reis naar dezelfde landen waar ook corrupte leiders aan het bewind en verder komt/durft hij niet omdat hij nergens anders welkom is.

  Dat is het verschil

  vrijdag 4 januari 2013 om 12:33 uur
 32. @basja, je schrijft::de wet is makkelijk terug te draaien door een andere coalitie, ik denk niet dat het nu zal gebeuren, omdat Brunswijk heeft aangekondigd dat zij pas in 2014 het stokje overdragen aan de zoon van de president Dino en de jongeren.

  =De tijd om DDB op te pakken ligt hij misschien in zijn graf of is is ernstig ziek wat ik niet hoop en wens.

  =Men hamert steeds dat het goed gaat met Suriname, maar men vergeet ding te weten dat het handje vol mensen die in het land wonen, Suriname niet voorruit zullen en kunnen brengen, omdat Suriname nog zwak staat in het buitenland.

  vrijdag 4 januari 2013 om 12:39 uur
 33. De chauvinistische Nederlandse pers moet je echt niet serieus nemen.De objectieve pers wel. De chauvinisten zijn de grootste huichelaars en leugenaars die er zijn.Voor hen is alles wat Nederland voortbrengt goed en geloofwaardig.Maar de werkelijkheid is anders.Deze pers kan zich ook behoorlijk afzetten tegen landen en regeringen die Nederlandse belangen niet willen dienen.

  vrijdag 4 januari 2013 om 13:23 uur
 34. http://www.starniews.com
  Artikel 8 dialoog in EU en Suriname eerste kwartaal 2013.

  vrijdag 4 januari 2013 om 15:39 uur
 35. @GMAP
  Dit gesprek is een vervolggesprek van afspraken die toentertijd met de Surinaamse regering zijn gemaakt.
  Dit gesprek moet je zien als een controle op die vorige afspraken;of bijvoorbeeld daadwerkelijk nageleefd zijn.
  Ze gingen hoofdzakelijk over democratie en mensenrechten.
  Ik vrees met grote vreze dat we de verhuizing van de EU als voorbode van slecht weer moeten zien!
  Laat ons dat niet hopen.
  Het wordt weer spannend!!!

  vrijdag 4 januari 2013 om 15:57 uur
 36. Ik zou op niemand wachten en geen enkele groep smeken voor samen werking de goud sector kan alles in SU goed maken Staatsolie is al een mil of biljoen bedrijf hiermee kunnen wij verder alles recht zetten en er zijn kapitalisten in SU beginnen juli aandelen te verkopen voor SURI’S dan blijft het geld ook in SU en dan komen er wegen van alle kanten voor naar noem maar op SUCCES!!

  Wij kunnen het investeer en feest niet alleen maar dat komt wel

  vrijdag 4 januari 2013 om 16:00 uur
 37. @MEDUSA.
  Ik vrees ook en vooral de reactie van arrogant Lackintje doet mij ook grote vrezen.
  Suriname is een supervlieggewicht bokser die i de ring wil staan met een Superzwaargewicht.

  vrijdag 4 januari 2013 om 16:15 uur
 38. Holland zit vol armoede en ellende.
  Er worden zelfs toiletrollen gestolen door de medewerkers van de ING Bank.

  Dit is toch toppunt van armoede.

  vrijdag 4 januari 2013 om 16:22 uur
 39. @ kolibrie
  Is dit jouw criterium om Nederland als armoedig en ellendig te beschouwen?
  Wat ben je toch een simpele geest! 😳

  vrijdag 4 januari 2013 om 16:58 uur
 40. Domme @Tedje!Je bent geïndoctrineerd door de Nederlandse pers en je voelt je meer Ollander dan de witte Nederlander. Net als de Nederlandse pers denk je voor eeuwig het gelijk altijd aan je kant te hebben.

  Helaas voor je. Nederland verkeert in een psychose.De realiteit zien ze niet meer.Ze willen ons doen geloven dat ze het beste sociale stelsel van Europa hebben. Dit blijkt een grote leugen te zijn.Ze deden het economisch veel beter dan andere west Europese landen. Ook dit blijkt een grote leugen te zijn.

  De problemen van Nederland zijn zo immens groot dat men de uitkeringen van mensen die vroeger in Nederland hebben gewoond en die nu in het buitenland wonen van plan is stop te zetten of met minimaal driekwart te verminderen.

  Dus de mensen die afgekeurd zijn of met pensioen zijn gegaan en die in Suriname, Turkije,Marokko,Egypte, Indonesië,enz wonen zijn de klos.

  vrijdag 4 januari 2013 om 17:04 uur
 41. Kolibrie, Sabie Toch synoniem Os,Rund.
  De zelfde pers die jij beschuldigt van indoctrinatie geeft jou de informatie over toenemende armoede in nederland en over gestolen tioletrolle wie is nou dom?
  De media hier in dit land bericht over alles en ze zijn onafhamkelijk.

  vrijdag 4 januari 2013 om 17:29 uur
 42. onafhankelijk.

  vrijdag 4 januari 2013 om 17:31 uur
 43. Sabie Toch, wat doe je dan in Nederland ? Lever je nederlandse paspoort in en doe afstand van je Bijlmer Osso. Trek je terug uit de Noord Zee kust. Keer terug naar Su en ga Bouta helpen het land opbouwen. Het glas is bij jullie altijd half vol. Het liefst hebben jullie een levenslange uitkering vergelijkbaar met 1x modaal. Maar zo werkt het niet in Olland. Tijd om wakker te worden. Als het je niet bevalt moet je lekker opzouten naar Su.

  vrijdag 4 januari 2013 om 17:32 uur
 44. Domme Koos,er zijn vele surinamers die voorgoed terug gaan naar suriname. En denk nou aub niet dat iedereen op dat schijt beetje uitkering van holland zit te wachten.

  vrijdag 4 januari 2013 om 17:38 uur
 45. Abject en Rand-debiel @GMAP,die op een butjes school heeft gezeten, lees de posting van @Rumble op Vrijdag 4 januari 2013 om 13:23 uur. In Nederland heb je in feite twee stromingen in het persland. Je hebt de chauvinistische media en de objectieve media. Ik heb meer interesse voor de objectieve media. Ga maar lekker siesta houden bij de debielen van het NieuwFront.

  vrijdag 4 januari 2013 om 17:38 uur
 46. Sabie Toch, de hollanders leven in een waan. Hollanders durven de werkelijkheid niet te facen. Willen de werkelijkheid niet zien. En kruipen in hun waan. Zielig.

  vrijdag 4 januari 2013 om 17:49 uur
 47. EU samenwerking met SU,
  Ik heb een aantal zaken voorbij zien schieten over Nederland zoals : “De problemen van Nederland zijn zo immens groot dat men de uitkeringen van mensen die vroeger in Nederland hebben gewoond en die nu in het buitenland wonen van plan is stop te zetten of met minimaal driekwart te verminderen”
  Wat doet SU voor haar eigen mensen? zwijgen van wat ze voor haar volk in het buitenland doet. Als dat een graadmeter voor rijkdom van een land staat dan is SU akelig arm…..
  En wie weet precies te vertellen hoeveel schulden SU heeft? bij o.a. de chinezen? Ik zou me als inwoner van SU daar meer druk over maken dan de EU,nog even en SU is communistisch en (financieel en politiek)in Chinese handen.

  Zolang er geen integer bestuur in SU is en er geen transparantie is over wat de natuurlijke rijkdommen van SU opleveren en in welke zakken dat verdwijnt, moet de EU wegblijven uit SU.

  vrijdag 4 januari 2013 om 17:50 uur
 48. Kolibrie, en terecht wat Nederland doet wij maar bezuinigen en al het geld wordt naar het buitenland gesluist om hun economie draaiende houden. Het moet niet gekker worden.

  Bijstand is een recht maar het is nooit de bedoeling geweest dat je jaren in de bijstand hangt(2x per jaar op vakantie etc )en waarom kinderbijslag voor kinderen in het buitenland ?

  De levensstandaard in de 3e wereldlanden liggen vele malen lager dan hier dus mooi aanpassen of stoppen. Te zot voor woorden dat je met nederlandse uitkering een villa gaat bouwen. Mensen kiezen zelf ervoor om te emigreren. Wel de lusten maar niet de lasten. Nu komen een aantal landen in verzet. Waarom ? Het zijn dezelfde landen die weigeren hun criminele onderdanen uit te leveren. Ze kunnen allemaal aan het gas. Je moet je roze brilletje af te zetten grote vriend.

  De tijd van Sinterklaas is voorbij !

  vrijdag 4 januari 2013 om 17:54 uur
 49. Beste Koos, het is allemaal zo standaard wat je daar kraait.
  Koos, je bent niet UPTODATE.

  vrijdag 4 januari 2013 om 18:09 uur
 50. Rand-debiele @Koos of wie dan ook die voor dit personage of deze gek door het leven wil gaan. Jij kan niet voor mij bepalen wanneer ik terug wil naar mijn land.Wie gaf jullie het recht om in mijn land een schrikbewind te voeren. Ik weet 1000% zeker dat ik met mijn positie en mijn baan in NL, een inkomen heb die vele malen groter is dan miljoenen inwoners van dit door corruptie,discriminatie en nepotisme verzonken land.

  Ze trekken mensen voor die op hen lijken. Ook al hebben deze personen geen afgeronde opleiding achter de rug.Er zijn in dit land, idioten in het onderwijs die willen oordelen over Surinaamse kinderen, terwijl de kinderen veel slimmer zijn dan deze omhoog gevallen leerkrachten die geen diploma’s bezitten, maar die een goed salaris hebben.De onderwijsinspectie moet maar de diploma’s van deze leerkrachten in dit “high tech land” aan een controle onderwerpen.Er zal zich een drama voltrekken.

  vrijdag 4 januari 2013 om 18:11 uur

116 Reacties | Plaats Reactie

Ads:Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com