wo 29 jul 2015 19:53

Diplomatieke missie EU in Suriname breekt op

116

PARAMARIBO, 3 jan – De diplomatieke vertegenwoordiging van de EU in Suriname, formeel de EU-delegatie, breekt op. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken zegt al ruim een jaar op de hoogte te zijn. De verklaring voor het vertrek na ruim dertig jaar aanwezigheid in Suriname: ‘veranderende beleidsinzichten.’ Paramaribo is alles behalve ingenomen.

De directe band met de EU dreigt weg te vallen, nu besloten is te werken vanuit een regionaal kantoor. De regering weigert het er zomaar bij neer te leggen. “Ik betreur het besluit en we doen er dan ook alles aan om de EU in de huidige vorm hier te houden. We hebben liever dat de delegatie blijft”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd. Bij de EU spelen vooral financiële overwegingen. Het aanhouden van ‘delegaties’ in bijna elke voormalige kolonie is nu veel te duur.

Voor Suriname kon het opbreken niet op een beroerder moment komen. “Vooral omdat er veel plannen zijn ontwikkeld in samenwerking met de EU, met name op agrarisch gebied”, aldus Lackin. Er lopen verscheidene ontwikkelingsprogramma’s via subsidies, fondsen en leningen. Paramaribo moet nog een definitief besluit nemen over het ratificeren van de partnership overeenkomst, EPA, met Brussel. De EPA voorziet in speciale regelingen voor onderlinge handel.

116 Reacties | Plaats Reactie

 1. =Lackin, zie maar wie je echt bent.

  =Jij moest toch niets van het buitenland????

  =Jij moest toch niets van de EU????

  =Jij zag de EU toch liever gaan dan komen???

  =Lackin, wat is er met jou aan de hand???

  donderdag 3 januari 2013 om 12:56 uur
 2. Lackin zegt dat hij reeds een jaar van te voren geweten had dat de EU zou vertrekken!!
  AUB Lackin wil je nu eindelijk ophouden ons knollen en citroenen te verkopen?!
  Het liefdesdrama tussen de EU en de ndp regering nadert zijn eindfase. Je bent gewoon in shock!

  Ga op het dino website als je knollen en citroenen te verkopen hebt hoor!

  donderdag 3 januari 2013 om 12:58 uur
 3. Lackintje je valt door de mand me boi.
  Europa wil niets te maken hebben met die moordenaars regering van crimineel Bouterse, de gevolgen van een criminele amnestie regering, na dertig jaren vertrekken uit bananen republiek Suriname hahahaaa.

  donderdag 3 januari 2013 om 13:01 uur
 4. @de EU
  Het heeft wel een tijdje geduurd maar gelukkig zijn jullie wijzer geworden!

  Jullie hebben te laat opgemerkt dat de fondsen beschikbaar gesteld door jullie tbv het surinaamse volk onterecht in de zakken van bouta en co verdwijnen !

  Maar goed er zijn landen in de wereld die dankbaar zullen zijn voor jullie steun ,hulp en kennis !

  donderdag 3 januari 2013 om 13:05 uur
 5. Wat een blunder staal Suriname/Bouta/ Lackin hier.

  Ik heb de hele dag in Suriname DNP spotjes gehoord met ‘Subliem Buitenlands Beleid’.

  Lacking probeert zich uit 1000 bochten te wringen om een reden te verzinnen waarom de Eu juist nu uit Suriname vertrekt.

  L

  donderdag 3 januari 2013 om 13:36 uur
 6. De stille diplomatie heeft dus gewerkt. Het EU parlement heeft alle leden kunnen overtuigen dat de leiding in Surimaribo bestaat uit veroordeelde drugsbarronnen, massamoordverdachten, verkrachters, criminelen , vechtersbazen en ander uitschot waar de Italiaanse maffia nog wat van kan leren. Wijs besluit.

  donderdag 3 januari 2013 om 13:48 uur
 7. Kennelijk heeft de stille Nederlandse diplomatie toch een rol gespeeld. Rutte heeft Lackin en consorten een koppie kleiner gemaakt. Laat ik voor op stellen dat ik het vertrek betreur voor de surinaamse bevolking. Maar de EU kan ook niet haar ogen gesloten houden voor het morele verval in suriname.
  Laat Bouterse z’n hand maar ophouden bij z’n rooie vrienden Cuba, Noord Korea en China.

  Ben benieuwd welke drogredenen de paarse aanhangers nu weer hebben. Het is overduidelijk dat Nederland er alles aan doet om deze criminele regime weg te krijgen. Prachtig toch !

  donderdag 3 januari 2013 om 14:15 uur
 8. Allen en mede lackin!! Wier niet eens met mij waren en ook wel een grote bek!! en wist ook altijd beter!! een ding!! Wie het laatst lacht, lacht het best en ik zei al “dat het EU zal zijn en is ook gebleken”. LACKIN, LACH NU!!!!!

  No go mek grap nanga ding Wit volk(EU)!!! Ding e sabie sang ding e du!!! Lach lachin lach!! of toch schijten in je broek??

  @@ who cares je hebt het heel goed gezien!!
  @@ Ira! dat na sanie! Ding klarie!! soso bigi mofo!! of kackelen zonder kop!!

  donderdag 3 januari 2013 om 14:35 uur
 9. Ik hoor Ria Oomen alweer zeggen :”Dit wist ik niet,daar heeft niemand iets over gezegd;ik zal mijn stem laten horen zo gauw als ik terug ben!”

  Een veel gebruikt STOPWOORD van politiek Suriname in de laatste tijd luidt:-
  ‘veranderende beleidsinzichten.’ 😳

  Ik denk dat de EU op afstand de resultaten in 2015 wil afwachten;
  ze wil geen inmenging en te grote amicaliteit met dit regiem TEN EINDE,INDIEN NODIG,VRIJ VAN ALLES EEN ZO OBJECTIEF MOGELIJK OORDEEL TE KUNNEN VELLEN.

  donderdag 3 januari 2013 om 14:42 uur
 10. Inderdaad de EU gaat de lichtjes dimmen!! en pas na 2015 als het niet is zoals het moet, dan is het uit!!! en in het donker is het moeilijk zien al wil je goed kijken dan is het te laat!!!

  Ba suku, ba feni, ba tjarie!!

  donderdag 3 januari 2013 om 15:04 uur
 11. Medusa, met andere woorden de EU wil het verloop van de decembermoorden proces afwachten. En dat is hun goed recht.
  Het ratificeren van handelsovereenomsten is een erkenning van dit regime. Het beleid van de criminele surinaamse regering staat haaks op de grondbeginselen van de Unie: eerbied voor de menselijke waardigheid, vrijheid, democratie, gelijkheid, de rechtsstaat en eerbiediging van de mensenrechten. Zelfs een waarheidscommissie zal de EU niet van andere gedachten brengen.

  Trouwens met veranderende beleidsinzichten bedoelen ze “Wir haben es nicht gewußt”. Blijkt maar weer dat het land geregeerd wordt door incompetente mensen.

  donderdag 3 januari 2013 om 15:13 uur
 12. hebben jullie dit stuk over het hoofd gezien?
  en let wel op de deals die de regering sluit met andere partners waar de EU jaloers op kan zijn.

  Ware Tijd. Bij de EU spelen vooral financiële overwegingen. Het aanhouden van ‘delegaties’ in bijna elke voormalige kolonie is nu veel te duur.

  donderdag 3 januari 2013 om 15:16 uur
 13. Het plan om in diverse ambessades in Europa te openen (met gejuich ontvangen door oa sra, pero, sempa, sabidirie, sempa, radjkoemar radjaram enz enz) kan ook het prullebak in. Nutteloze excersitie. Scheelt weet een hoop belastingcenten. Of is Lackin toch van plan om het gebouw in Parijs aan te schaffen ? Zou schandalig zijn. Met tour operator Lackin weet je het nooit. Voor dezelfde geld opend Su een ambassade in Oezbekistan.

  donderdag 3 januari 2013 om 15:23 uur
 14. @orphy
  DWT!?
  Neen mang,daar doet CENSUUR zijn werk!
  DWT is van internationaal gelezen blad verworden tot spreekbuis blad van bouta!!
  Ze kunnen de titel DWT liever vervangen met de titel

  ‘NDP FAMIRIE MOFO KRANTIE’

  donderdag 3 januari 2013 om 15:47 uur
 15. Waarom de Ambassade van de Europese Unie ook niet in Suriname staat is dus nu voor een ieder duidelijk.

  Kopecky is de EU-vertegenwoordiger voor Guyana, Suriname, Trinidad & Tobago, Nederlandse Antillen en Aruba, residerend in Georgetown.

  donderdag 3 januari 2013 om 15:55 uur
 16. @orphy
  En neen hoor,de EU is heus niet jaloers op Suriname of op bouta de maniak!

  Wie gaat nou jaloers moeten zijn op de surinaamse lijder bouta die zijn volk straks DIT zal laten eten…

  Import van runderen uit Brazilië gaat normaal door. Het ontdekken van BSE (Boviene spongiforme encefalopathie) of gekke koeienziekte bij een 13-jarige koe in het zuiden van Brazilië in de staat Parana is geen reden om de import te stoppen’, zegt Edmund Rozenblad, onderdirecteur Veeteelt van het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), vandaag, donderdag 3 januari 2013, in de Times of Suriname.

  Volgens de onderdirecteur hoeven slagers niets te vrezen, omdat de runderen die geïmporteerd worden uit het noorden van Brazilië komen en dus niet besmet zijn met de gekke koeienziekte. Daarnaast gaat het volgens Rozenblad om slechts een geval. Andere koeien zijn niet besmet.

  ‘Het is geen besmettelijk ding. Het is een ziekte die in de verticale lijn loopt, te weten moeder op dochter. Deze kwestie is inmiddels aangepakt’, zegt Rozenblad.

  China en Zuid-Afrika hebben de import van rundvlees uit Brazilië daarentegen wel opgeschort in verband met een mogelijk geval van BSE. Japan heeft de import van Braziliaans vlees vanwege BSE begin december ook al opgeschort. Dat gebeurde nadat een dertien jaar oude koe positief testte op het virus. De koe stierf in 2010 en droeg het BSE-virus bij zich. Het dier vertoonde geen ziekteverschijnselen en overleed ook niet aan het virus. Vanwege dit klinische BSE-geval sloot Japan de grens. Deze stap mocht het land van de Wereld Dierengezondheidsorganisatie (OIE) en de Wereld Handelsorganisatie (WTO) zetten.

  Volgens de OIE monitort Brazilië BSE niet. Reden daarvoor is dat de koeien alleen gras eten. Brazilië heeft de hoogste OIE-status voor BSE en exporteert rundvlees wereldwijd. Aangezien het Zuid-Amerikaanse land BSE niet peilt, kan Braziliaans rundvlees in de voedselketen zijn beland.

  Japan importeerde in 2011 ruim 1.435 ton, zo’n 0,3 procent van zijn vlees uit Brazilië. Zuid-Korea is na China, Japan, Zuid-Afrika, Egypte en Saudi-Arabie het zesde land dat deze verregaande maatregel getroffen heeft om zijn bevolking en de lokale veestapel te beschermen.

  Vandaag is bekend geworden dat ook Libanon de import van Braziliaans rundvlees heeft stopgezet.
  January 3, 2013

  donderdag 3 januari 2013 om 15:57 uur
 17. Nu verwacht ik een enorme stortvloed van scheldkanonnades over de hoofden van de EU heen!
  Waar blijven ze? 😀 😀 😀

  donderdag 3 januari 2013 om 16:03 uur
 18. @Ray, DWT staat voor Desi’s Wanhhopige Tijdschrift. Een site waar alleen leugens verkondigd worden in het voordeel van DADA. Wordt alleen goed bezocht door hersenlozen NDP groupies. Fatsoenlijke mensen mijden die site.

  donderdag 3 januari 2013 om 16:05 uur
 19. Eey DADA wat is dit ding mang??

  pasew…ga niet overal mee bemoeien,…me warskow ju!

  Pres…EU vlucht,…E-Toerist over de kop,..Sew tjon in vogelvlucht…, sinds jou aantreden een duikvlucht
  van belasting, een politie-onderzoek naar grondvlucht,
  ..chaves voor een vlucht naar het hiernamaals !!!

  pasew jo vuile rat…ik hoop dat :) sra :) je mars gaat breken!

  😳 please, make my day :)

  donderdag 3 januari 2013 om 16:07 uur
 20. Wie zou EU delegatie in Su niet kunnen begrijpen? Telkens de met bloed besmeurde handen schudden van de slager van Paramaribo en ook nogluisteren naar de paarse ezels die de slager ophemelen, is voor hun ook teveel.

  donderdag 3 januari 2013 om 16:09 uur
 21. @orphy ik weet er zijn misplaatse surined of suri die zich triomfantelijk gedragen zonder na te denken wat voor het effect heeft voor suriname bij de laatste ACP EU en CARICOM vergadering in Suriname heeft Suriname bekendt gemaakt dat zij een verdrag niet zal ratificeren dat EU mogelijkheid biedt om mee te bepalen of zeggenschap te hebben als een lid van de CARICOM een handelsdeal buiten EU om wil sluiten dus daar voor wordt ons geliefde Suriname zogenaamd weer gestraft het gaat om economische reden >DUS aan de andere kant is het begrijpelijk dat EU met fondsen en subsidies en leningen hun invloed probeert te behouden in Suriname en als het niet lukt rest hun geen andere keus dan opzouten of oprotten

  donderdag 3 januari 2013 om 16:15 uur
 22. Medusa, let maar op Olland gaat de schuld krijgen. Misschien ook wel deels terecht.. whahahaaa. Die stortvloed van scheldkanonnades en excuses gaat na 19.00 u komen. Waarschijnlijk staan ze nu direct in contact met de crises commando centrum in Paramaribo. Het politbureau zal vanavond overuren moeten draaien. Complete uitlul scripts worden voor deze kakkerlakken in elkaar gedraaid alleen enkel om didibrie uit de wind te houden. Het is eigenlijk te triest voor woorden.

  donderdag 3 januari 2013 om 16:16 uur
 23. @RAY.
  BEDANKT VOOR JE INBRENG.Het was zeer nuttig!
  Even nog een aanvulling!

  BSE is een prionziekte, die wordt veroorzaakt door besmettelijke eiwitten (prionen). BSE staat voor Bovine Spongiforme Encefalopathie. Dit is een sponsvormige hersenafwijking bij koeien, die ook wel gekkekoeienziekte wordt genoemd. Mensen die met BSE besmet vlees eten kunnen een variant van de ziekte van Creutzfeldt-Jakob oplopen.

  BSE en de variant Creutzfeldt-Jakob komen wereldwijd bijna niet meer voor door alle strenge veiligheidseisen bij het houden en slachten van runderen. Alle producten van rundvlees die IN NEDERLAND in de winkel liggen zijn vrij van BSE.

  Suriname moet een voorbeeld nemen aan de andere landen en met onmiddellijke ingang de import stopzetten.
  Hopelijk nog geen BSE besmettingen in Suriname!
  Dat zal een hele grote ramp voor het land betekenen.
  DIE MENSEN MAKEN en hebben AL ZOVEEL MEE (gemaakt)!

  donderdag 3 januari 2013 om 16:21 uur
 24. @Koos
  Zie donderdag 3 januari 2013 om 16:15 uur, basja = sra heeft zich al aangemeld!

  Veel leesplezier,tenminste ….. enfin! 😀

  donderdag 3 januari 2013 om 16:27 uur
 25. @Andre Muntslag
  Hahahaaaa…..Desi’s Wanhopige Tijdschrift..
  Je hebt gelijk!!
  Hahahaaaaaaa….

  donderdag 3 januari 2013 om 16:45 uur
 26. @Medusa

  Graag gedaan hoor!
  De NDPers denken dat de wereld jaloers is op ze…
  Ze moeten met de feiten op hun neuzen gedrukt worden!!
  Die domme NDPers…..

  donderdag 3 januari 2013 om 16:48 uur
 27. Schaam mij dood hoe jullie redimusus over onze president praten. De man is de grootste president die wij ooit gekend hebben. Hij heeft veel welvaart in sranang gebracht. Wij staan er goed voor.

  Bouta kraktie

  donderdag 3 januari 2013 om 16:59 uur
 28. Wacht even hoor!!! was het niet deze minister Lackin die zei dat Suriname geen hulp nodig had??? Pé a mofo f’eng go! wat heeft Suriname met al die blonde mini-sters!!! alleen maar tijdverspilling!!!

  donderdag 3 januari 2013 om 17:09 uur
 29. Jammer, maar helaas, als ze weg willen gaan, ja wat dan
  lastige zaak, maar kijken wat 2013 zal brengen voor dat land. Buiten Suriname is het trouwens ook geen koek en ei!!!!

  donderdag 3 januari 2013 om 17:17 uur
 30. al die ka landverraders hier. ze hebben altijd iets aan te merken op onze regering. het glas is altijd halfvol. het is slikken of stikken. zieke lui. wij hebben voor bouta gekozen punt uit. bemoei aub met je eigen zaken in holland. bouta is our hero. we love him. inderdaad bouta kraktie. ga door en doe je eigen ding mang.

  donderdag 3 januari 2013 om 17:32 uur
 31. Dat de zwarten treuren dat de witten vertrekken geeft aan wat voor soort zelf respect de zwarte niet van zich zelve heeft.Is er soms een vloek op jullie dat je zonder die witte niets gedaan kan krijgen.Dat jullie dom zijn is wel bekend.

  donderdag 3 januari 2013 om 17:41 uur
 32. Onze goeie vriend SAVIOEN is een racist! Hij ziet de dingen zwart/wit. Hahaha

  donderdag 3 januari 2013 om 18:20 uur
 33. Ook zonder de EU draait de wereld door.

  donderdag 3 januari 2013 om 18:59 uur
 34. Vroeger ergerde ik me aan Savioen, maar sinds ik doorheb dat hij niet weet waar hij over praat, doe ik dat niet meer. In Savioen zijn zieke brein bestaat de wereldbevolking maar uit twee groepen: Witten en Zwarten punt uit, de Witten zijn goed en knap, de Zwarten zijn slecht en dom. Hij denkt daarom dat Hitler, Berlusconi, Stalin en Pol Pot zwart zijn, Mandela, Obama, Ghandi en Martin Luther King zijn volgens Savioen wit. Savioen ‘ede boro’, het beste dat je kunt doen is de bijdragen van Savioen NIET SERIUES nemen maar beschouwen als een grote KIEK.

  donderdag 3 januari 2013 om 18:59 uur
 35. Dit is diplomatisch te werk gaan….Lakei kan hier lering uittrekken alhoewel hy net zo stom is als het achterste van een koe.
  Lakei, je moet geen grote bek op zetten als je politiek bezig bent, je moet altyd tactisch te werk gaan en het fatsoen opbrengen om de boodschap zo tactisch mogelijk (diplomatisch) over te brengen. Maar neen, jij probeert jou baasje na te doen. Blijf zijn kont maar kussen misschien dat jou hersencellen eindelijk gaan werken…

  donderdag 3 januari 2013 om 19:05 uur
 36. Eu je vertrekt en dan, hoe lang zat je in su wat heb je gedaan in su. notie, niks,niente,nada,无,ga zomaar door
  denk jij, dat wij in su wakker van liggen. ik denk het niet.
  eu probeer jou hoopje poep in europa op te ruimen..want zonder eu gaat su gewoon door…lachertje..ik eet en drink…懂 吗?..Dong ma? …I LOVE SU WOON EN WERK….

  donderdag 3 januari 2013 om 19:19 uur
 37. Kijk hoe die paarse meute tekeer gaat. Ik zei het toch, na 19.00 u komen ze uit hun grotten.

  donderdag 3 januari 2013 om 19:26 uur
 38. Beste Koos: Door ‘subliem buitenlands beleid”, aldus Bermspeaker Bouterse denken veel Surinamers van het kaliber Sta, Paraman en Milton dat Suriname op weg is om een wereldmacht te worden……….

  Met Bouterse als lichtend baken…..

  Vulnisman kan die zak ook mee>?

  donderdag 3 januari 2013 om 19:27 uur
 39. Bouterse is een man van een zo laag niveau en allooi dat geen enkele buitenlandse leider ( alleen die die corrupte clown uit Guinee Bissau) hem serieus neemt.Soort zoekt Soort.En het soort Bouterse gedijt prima onder een donkere steem met andere kakkerlakken.

  donderdag 3 januari 2013 om 19:30 uur
 40. En ik verwacht door het overwerk van de Paarse Paupers minimaal 20 minnetjes in 15 minuten……

  donderdag 3 januari 2013 om 19:31 uur
 41. Natuurlijk denken de warhoofden van het NieuwFront met hun tunnelvisie, dat de sluiting van het EU-kantoor in Suriname de schuld van de regering Bouterse is.

  Slimme mensen onder ons weten echter dat de EU in een sociaal-economische crises terecht is gekomen en dat er hard bezuinigd moet worden.Daarnaast is bekend dat de EU wereldwijd in diverse regio’s vanuit regionale kantoren haar werkzaamheden uitvoert.

  donderdag 3 januari 2013 om 19:46 uur
 42. @ Koos en Henk

  Willen julie aub afblijven van de rioleringsdeksel…
  het krioelt van de vieze kakkerlakken…

  donderdag 3 januari 2013 om 19:56 uur
 43. Nou @RobG,

  Het verbaasd mij niet dat de EU diplomatieke missie in Su.opbreekt.
  Dit is namelijk het beoogde spinoff effect van de ACP-EU conferentie in Paramaribo.

  donderdag 3 januari 2013 om 20:02 uur
 44. Surinamers gaan nooit wakker worden !!!!! Zij zien niet, dat ze bezig zijn (al jaren) hun eigen graf te graven !

  Zelf vraag ik mij af ,wat is met deze mensen aan de hand ??? Waarom zien zij dingen niet(meer) helder ????? Waarop wachten zij op? Waarom hebben zij niet méér liefde voor hun land?

  Wie kan mij hier op antwoord geven ???
  Henk Molenaar; GMAP; Paraman; Milton;Dirk;Bryan;SRa;Wie Ding;Jimmy;Pawiro;Henk;Esmeral;ect,ect………………….wie durft ?????

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Veel Wijsheid !!)

  donderdag 3 januari 2013 om 20:33 uur
 45. @ R.Lalbhadoer.
  Dictatuur is ook het werk van de slachtoffers.
  Mario Vargas Llosa.
  Zoek dit op Google en lees het mss krijg je antwoord op jou vraag.
  Ik hoor het van jou ok.

  donderdag 3 januari 2013 om 20:56 uur
 46. Donderdag 3 januari 2013 om 20:33 uur, door R.Lalbhadoer

  Wie kan mij hier op antwoord geven ???
  wie durft ?????

  Misschien van BaasWaterval !!!
  Deze is jammer genoeg ondergedoken door toedoen van dappere DODO (sra).

  donderdag 3 januari 2013 om 20:57 uur
 47. @lalbhadoer
  Ik heb mijn doktersbril opgezet en kom tot de volgende conclussie:
  de wolf heeft aversie tegen holland en zij die aversie tegen holland hebben (zie een aantal voorbeelden) vinden zijn (de wolf)uitspraken uiteraard super. De wolf heeft zijn volgelingen opgehitst tegen Holland.
  Zy die tegen holland zijn:mensen die een kans hebben gehad wat van hun leven te maken maar hier geen gebruik van hebben gemaakt, dus schuld van de hollander in hun beleving.deze mensen gaan terug naar SU.
  zy die in holland hebben gewoond maar geen moer hebben omdat zy NOOIT hebben willen werken, schuld van de hollander in hun beleving. deze gaan ook terug naar SU.
  Kinderen die de coup niet hebben meegemaakt en nu stemgerechtig zijn, deze hebben massaal hun stem aan de wolf gegeven.
  Dit zou met maken kunnen hebben met een (flinke ?)stuk jaloezie richting de jeugdigen/medesurinamers die vanuit holland op bezoek gaan naar SU en hier volop genieten.

  Dus een combinatie van mensen die ontevreden zijn, en jaloezie heeft geleid tot stemmen op de wolf. Uiteraard ook de kontelikkers die eigenbelang hebben natuurlijk.
  Er zullen meerdere mogelijkheden zijn maar ik moet nu mijn doktersbril weer opbergen.
  De mensen slapen verder en intussen verrijkt de wolf zich met zijn rovers…
  Sarie torie maar ze hebben zelf ervoor gekozen…
  kies je voor een dief dan wordt je toch ook bedrogen..

  Helaas is ziekelijk gedrag (paarse aanhang) niet direct te genezen….

  donderdag 3 januari 2013 om 21:07 uur
 48. Het liedje van NDP :
  Wij geloven in eigen kunnen en niet in koloniale macht, zonder jou zal het wel lukken, ook al moet het op eigen kracht. Holland blijf met je handen af van Suriname…..bla bla bla……………………

  Dit liedje werd geschreven en gezongen, ca 15 jr geleden, maar wat was er toen van waar en wat is nu van waar?

  Vervelend een land te besturen, EU Nederland uit te schelden en nu de “witman boeba” willen likken?

  Schaam je diep lackin

  donderdag 3 januari 2013 om 21:08 uur
 49. =Beste NDP’ers, alle reacties hebben te maken met een grote mond die DDB en Lackin hadden tegen de “EU”.

  =Vergeet niet dat velen hebben geschreeuwd dat Suriname alles zelfs kan regelen en het buitenland NIET nodig had/heeft.

  =Een ieder die het jammer vind dat de EU wil bepalen hoe of wat, moet niet vergeten dat het de belastingbetaler “geld” van de EU is, en NIET van het Surinaamse volk in Suriname.

  donderdag 3 januari 2013 om 21:26 uur
 50. @ Ira
  Baas had toch ook op het podium lopen roepen:
  “EU srefie ê kong zoekoe wroko dja”
  Toen barstte de domme hysterische meute in hoongelach uit!
  Nu zien ze op welke manier ze bij de neus genomen worden!

  donderdag 3 januari 2013 om 21:38 uur

116 Reacties | Plaats Reactie

Ads:Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com