za 1 aug 2015 03:27

Doe: Suriname behoeft geloofwaardige leiders

53

PARAMARIBO, 2 jan – Suriname heeft behoefte aan geloofwaardig en dienstbaar leiderschap. Dit stelt de politieke partij Doe. Duurzaam vertrouwen van de samenleving kan alleen zo worden verdiend. Uitstralen van vertrouwen is weer afhankelijk van de mate waarin iemand zichzelf geloofwaardig acht en de ervaring die anderen hebben met deze persoon op dit gebied. “Helaas is het antwoord van de regering op het machtsdenken van leiders tot nu toe niet heilzaam gebleken.”

Bepaalde maatregelen hebben meer weg van zucht naar macht dan dienstbaarheid. “Het instellen van Taskforces op diverse ministeries wordt in delen van onze samenleving immers ook ervaren als machtsconcentratie. Het wordt als moeilijk controleerbaar beleid gezien. Het komt ook de geloofwaardigheid tussen de coalitiepartners niet ten goede”, stelt Doe. Bovendien staan enge partij- en persoonlijke politieke belangen het samenwerken op basis van geloofwaardigheid in de weg.

Suriname heeft leiders nodig die geloofwaardigheid hoog in het vaandel dragen. “Hier ligt in 2013 voor onze samenleving een belangrijke uitdaging. Als samenleving maken wij steeds vaker mee, dat leiders die in opspraak komen, gewoon in functie blijven, worden beschermd, of er met een sisser van af komen. We staan niet lang genoeg stil bij de effecten van dit soort falend leiderschap, terwijl dit de ontwikkeling van onze samenleving stagneert.”

53 Reacties | Plaats Reactie

 1. Dus geen moordenaars en grondrovers en bankrovers, en zedendeliqwenten, die nu ook nog bezig zijn het land te plunderen.

  vrijdag 4 januari 2013 om 00:01 uur
 2. Beste politieke partij Doe,

  Dat roepen alle politieke partijen en hun leiders al vanaf het bestaan van Suriname. Jammer genoeg, heeft Suriname nog geen leider gebaard die oprecht, eerlijk en zonder winstbejag voor het Surinaamse volk wil werken. Ook het volk van Suriname dient opgevoed te worden, want eerlijkheid en oprecht werken voor land en volk van Suriname is nog niet door gedrongen tot in alle geledingen van het volk. Surinamers zijn in navolging van hun leiders erg egoistisch…ieder voor zichzelf en god voor ons allen….pak wat je pakken kan en leef maar voort. Solidariteit en opkomen voor de zwakken en behoeftigen is nog geen gemeengoed in het prachtige Suriname. Het verkeer in Suriname is daar een levend voorbeeld van. Ieder voorzichzelf in het verkeer en rij de zwakkeren in het verkeer mar door,bijvoorbeeld de bromfietsers…de armen die geen auto kunnen kopen. Jammer, want Suriname is een land met veel menselijk en natuurlijk potentieel, maar wordt leeg- en kaalgeplukt, verkocht en verkwanseld alle leiders…coalitie en oppositie…delen de poet onderling. Vaarwel…mooi land…over 50 jaar geen tropisch woud meer…alleen maar coke fabrieken…of niet ??

  vrijdag 4 januari 2013 om 00:15 uur
 3. HENK MOLENAAR,
  je bent een Hollander als ik het goed begrijp. Wat kom je steeds hier bij ons in Su op vakantie doen? Ik heb jou nog niet één positief woord over dit prachtige paradijs op aarde horen uitspreken.
  Waarom hou jij je zo bezig met Suriname? Ik ben gewoon nieuwsgierig naar jouw beweegredenen.
  Ik ben trouwens absoluut geen fan van deze regering maar ik hou zielsveel van dit land en volk. Begrijp me dus niet verkeerd.

  vrijdag 4 januari 2013 om 20:19 uur

53 Reacties | Plaats Reactie

Ads:Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com