Suriname Foto van de dag

Laatste berichten


Special

vlag.2013 Algemene Kinderbijslag voor alle kinderen?! - PARAMARIBO, 26 mrt – De Algemene Kinderbijslag, AKB, mag niet beperkt blijven tot vier kinderen per gezin. Dit stelt parlementariër Marinus Bee van A.. Lees verder »
Waterkant.TV

Laatste reacties

Recente forum topics

Doe: Suriname behoeft geloofwaardige leiders

PARAMARIBO, 2 jan – Suriname heeft behoefte aan geloofwaardig en dienstbaar leiderschap. Dit stelt de politieke partij Doe. Duurzaam vertrouwen van de samenleving kan alleen zo worden verdiend. Uitstralen van vertrouwen is weer afhankelijk van de mate waarin iemand zichzelf geloofwaardig acht en de ervaring die anderen hebben met deze persoon op dit gebied. “Helaas is het antwoord van de regering op het machtsdenken van leiders tot nu toe niet heilzaam gebleken.”

Bepaalde maatregelen hebben meer weg van zucht naar macht dan dienstbaarheid. “Het instellen van Taskforces op diverse ministeries wordt in delen van onze samenleving immers ook ervaren als machtsconcentratie. Het wordt als moeilijk controleerbaar beleid gezien. Het komt ook de geloofwaardigheid tussen de coalitiepartners niet ten goede”, stelt Doe. Bovendien staan enge partij- en persoonlijke politieke belangen het samenwerken op basis van geloofwaardigheid in de weg.

Suriname heeft leiders nodig die geloofwaardigheid hoog in het vaandel dragen. “Hier ligt in 2013 voor onze samenleving een belangrijke uitdaging. Als samenleving maken wij steeds vaker mee, dat leiders die in opspraak komen, gewoon in functie blijven, worden beschermd, of er met een sisser van af komen. We staan niet lang genoeg stil bij de effecten van dit soort falend leiderschap, terwijl dit de ontwikkeling van onze samenleving stagneert.”

Bezoek Suriname.NL: platform voor Suriname, Surinamers en Surinaamse zaken
Adverteer ook op de Vraag & Aanbod site over Suriname: www.suritrade.com.

Er zijn 53 reacties

 1. Dus geen moordenaars en grondrovers en bankrovers, en zedendeliqwenten, die nu ook nog bezig zijn het land te plunderen.

  Beoordeel Thumb up Thumb down +4
 2. Beste politieke partij Doe,

  Dat roepen alle politieke partijen en hun leiders al vanaf het bestaan van Suriname. Jammer genoeg, heeft Suriname nog geen leider gebaard die oprecht, eerlijk en zonder winstbejag voor het Surinaamse volk wil werken. Ook het volk van Suriname dient opgevoed te worden, want eerlijkheid en oprecht werken voor land en volk van Suriname is nog niet door gedrongen tot in alle geledingen van het volk. Surinamers zijn in navolging van hun leiders erg egoistisch…ieder voor zichzelf en god voor ons allen….pak wat je pakken kan en leef maar voort. Solidariteit en opkomen voor de zwakken en behoeftigen is nog geen gemeengoed in het prachtige Suriname. Het verkeer in Suriname is daar een levend voorbeeld van. Ieder voorzichzelf in het verkeer en rij de zwakkeren in het verkeer mar door,bijvoorbeeld de bromfietsers…de armen die geen auto kunnen kopen. Jammer, want Suriname is een land met veel menselijk en natuurlijk potentieel, maar wordt leeg- en kaalgeplukt, verkocht en verkwanseld alle leiders…coalitie en oppositie…delen de poet onderling. Vaarwel…mooi land…over 50 jaar geen tropisch woud meer…alleen maar coke fabrieken…of niet ??

  Beoordeel Thumb up Thumb down +3
 3. HENK MOLENAAR,
  je bent een Hollander als ik het goed begrijp. Wat kom je steeds hier bij ons in Su op vakantie doen? Ik heb jou nog niet één positief woord over dit prachtige paradijs op aarde horen uitspreken.
  Waarom hou jij je zo bezig met Suriname? Ik ben gewoon nieuwsgierig naar jouw beweegredenen.
  Ik ben trouwens absoluut geen fan van deze regering maar ik hou zielsveel van dit land en volk. Begrijp me dus niet verkeerd.

  Beoordeel Thumb up Thumb down +1

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Reacties moeten inhoudelijk zijn en iets toevoegen aan het bericht, persoonlijke aanvallen worden verwijderd.
 • Reacties met scheldwoorden en/of beledigingen worden verwijderd
 • Constant typen of overmatig gebruik van hoofdletters is niet toegestaan
 • Bij herhaald overtreden van de regels wordt u op de zwarte lijst geplaatst en komen reacties niet meer door
Voor andere discussies kunt u terecht op ons forum:
http://www.waterkant.net/suriname/forum/index.php
Spotlight

Wereld erfgoed

Hoe duur was de suiker

vakantiebeurs

film Jörgen Raymann

RTL late night

PARAMARIBO, 13 jan – Minister Ashwin Adhin van.. Lees verder »
De openingsfilm van de 33e editie van het.. Lees verder »
De Stichting toerisme Suriname staat van 14 tot.. Lees verder »
Cabaretier Jörgen Raymann en Aliyah Kolf, de winnares.. Lees verder »
Humberto Tan wordt door De Telegraaf de nieuwe.. Lees verder »