za 1 aug 2015 11:43

Bouterse: 2013 jaar van ‘ingrijpende sociale agenda’

94
post thumbnail

PARAMARIBO, 1 jan – “2013 wordt het jaar van uitvoering van de ingrijpende sociale agenda van de regering Bouterse-Ameerali. Ik herhaal, 2013 wordt het jaar van uitvoering van de ingrijpende sociale agenda van de regering Bouterse-Ameerali.” Dit zei president Desiré Bouterse in zijn nieuwjaarsrede. Suriname boert goed en de bevolking mag en moet het eindelijk gaan merken. Aan het geld mag het dus niet liggen.

De sociale agenda zal “mede gefinancierd worden uit meeropbrengsten die zullen voortvloeien uit de verbeterde economische activiteiten van ons land”, zegt Bouterse. “Met deze extra verdiensten kunnen we niet alleen meer doen voor land en volk, maar ook nationale besparingen vergroten. Het moet duidelijk zijn dat het de bedoeling is ons land economisch weerbaar te maken, zodat onze landgenoten betere tijden kunnen doormaken.”

Werkgelegenheid, onderwijs en gezondheidszorg worden speerpunten. “We gaan ons ook in 2013 blijven richten op projecten die economische vooruitgang en duizenden banen zullen brengen. We zullen ons hierbij vooral concentreren op mijnbouw, de agrarische sector, toerisme, woningbouw en diensten. Het is duidelijk dat om deze ontwikkelingstaken te realiseren, we mensen nodig hebben die goed gevormd en getraind zijn en over een goede gezondheid beschikken.”

94 Reacties | Plaats Reactie

 1. HAHAHAHAHAH. Net zoals vorig jaar, en het jaar daarvoor, die daarvoor…

  dinsdag 1 januari 2013 om 17:57 uur
 2. politieke leiders zonder moraal en dat al 500 jaar!!

  dinsdag 1 januari 2013 om 18:09 uur
 3. Hoop en er aan werken dat doet mijn president…..de man die suriname een gezicht heeft gegeven een man die het surinaamse volk waardeert ondanks dat hij fouten heeft gemaakt………vene kan dan geschoold zijn hij heeft suriname niet vooruit kunnen helpen die man is van de oude politiek waar suriname geen baad bij heeft.front heeft maar kunnen leunen en rekenen op nederlandse hulp terwijl bouterse zonder hulp uit nederland doet wat het doen moet ….namelijk voorspoed en dat merken wij .

  Bouta kraktie mie mang

  dinsdag 1 januari 2013 om 18:11 uur
 4. In zijn nieuwjaarsrede heeft president Bouterse zijn reputatie van ‘ongeïnspireerde persoon’ waargemaakt. Hij kijkt opzettelijk niet terug naar zijn nieuwjaarbeloften voor 2013. Om het nieuwe te beginnen moet uiteraard eerste het oude goed afgesloten worden. Hij blikt bewust niet terug op 2012, want dan wordt hij ontmaskerd, zijn regering heeft niets waargemaakt van enig belofte uit 2012. En hij weigert daarom om verantwoording af te leggen.
  (Ik hoop dat de oppositie wel met degelijke evaluatierapporten over 2012 komt).
  Een sociale agenda voor 2013! Leuk en aardig, Bouta heeft bewezen een president van de lippendienst te zijn. Hij ziet zij aanhang als volgzame massa en betreet podia alleen om zij stemvee op te zwepen met retoriek.
  Jammer de de jongeren, studenten de regering niet kritisch hebbenngevolgd in 2012. Maar dat gaan zij wel doen in 2013, dus is de regering Bouta gewaarschuwd. Als er onvoldoende werkgelegenheid wordt gecreëerd gaan de jongeren in 2013 de straat op!

  Terug kijken, verantwoording afleggen

  dinsdag 1 januari 2013 om 18:41 uur
 5. 2012 was geen doejaar maar een doemjaar met de amnestiewet als triest hoogtepunt.

  Moordenaars die zichzelf amnestiegeven…en de slachtofers die worden bestempeld als landveraders en misdadigers.

  dinsdag 1 januari 2013 om 18:44 uur
 6. ja henk, door al die fouten van sra, is zijn verhaal moeilijk te lezen! of ben ik de enige soms?
  gr schoerpioen

  dinsdag 1 januari 2013 om 18:46 uur
 7. VENETIAAN IS EEN DOMME PRESIDENT GEWEEST.ZELF NEDERLAND ZAG HEM LIEVER GAAN DAN KOMEN.VENETIAAN IS EEN DOMME PRESIDENT GEWEEST.ZELF NEDERLAND ZAG HEM LIEVER GAAN DAN KOMEN.VENETIAAN IS EEN DOMME PRESIDENT GEWEEST.ZELF NEDERLAND ZAG HEM LIEVER GAAN DAN KOMEN.VENETIAAN IS EEN DOMME PRESIDENT GEWEEST.ZELF NEDERLAND ZAG HEM LIEVER GAAN DAN KOMEN.VENETIAAN IS EEN DOMME PRESIDENT GEWEEST.ZELF NEDERLAND ZAG HEM LIEVER GAAN DAN KOMEN.

  dinsdag 1 januari 2013 om 18:54 uur
 8. @schoerpioen
  Onderschat de man niet.HIJ GEEFT LEZINGEN;dus er zijn wel mensen met hetzelfde IQ die hem begrijpen.

  dinsdag 1 januari 2013 om 18:59 uur
 9. GEE, doe jezelf lol en laat je vandaag nog opnemen broeder. Wil je nog even herrineren dat Vene de troep van Wijdenbosch (NDP) heeft moeten opruimen. Het land was praktisch failliet. Dankzij Venetiaan heeft Suriname weer toegang tot de kapitaalmarkt en kan het zonder woekerrentes weer lenen (niet dat ik dat toejuich). Het huidige Suriname leeft van de aardolie opbrengsten en de gunstige prijzen die betaald worden voor grondstoffen, maar bovenal vanwege de solide financiele basis die gelegd is door de Front regering. Dit laatste is nog eens erkend door het IMF. Bouta pronkt met andermans veren, sterker nog vele beloftes bleken luchtkastelen te zijn.
  Bouw 18000 huizen, Bouw 6 baansweg naar Zanderij, een weg naar Brazilie, bouw diepzeehaven, bouw dijken, aanpak corruptie, verhoging AOV EN NOG VEEL MEER OP TE NOEMEN…

  Venetiaan kun je van alles en nog wat beschuldigen maar dom is hij zeker niet. Maar je niet druk om Vene broeder.
  Ik zou me eerder zorgen maken om die loze beloftes van Bouta.

  dinsdag 1 januari 2013 om 19:45 uur
 10. @GEE, je tekst geeft aan dat je niet tegen je verlies kan. Zoek hulp.

  =Vertel maar welke opleiding je hebt gevolgd zodat men het kan onderzoeken op waarheid.

  =Venetiaan heeft 10 schone vingers en dankzij hem gaat het goed in Suriname.
  =Het is nu pronken met de stabiliteit die Venetiaan in het land heeft gebracht.

  =Ik hoef geen moordenaar als president.

  =WIJSHEID wens ik een ieder toe in 2013.

  dinsdag 1 januari 2013 om 20:04 uur
 11. GEE,
  VAN WIE MOEST JIJ DIE STRAFREGELS SCHRIJVEN???
  STRAFREGELS ZIJN DOM EN UIT DE TIJD. JE LEERT ER NIETS VAN.

  dinsdag 1 januari 2013 om 20:19 uur
 12. ik vraag me af of jullie oud po nieuw stuk is gegaan aan DDB. het mijne niet hoor. hij mag lullen wat en hoeveel hij wil zijn tijd komt brada.

  dinsdag 1 januari 2013 om 20:52 uur
 13. Aahhh….welkom 2013 maar wat zal je ons brengen.

  2012 was Mega graai jaar van NDP. Mega fraude!!

  Arm Suri volk toch………

  dinsdag 1 januari 2013 om 20:56 uur
 14. =Venetiaan heeft 10 schone vingers en dankzij hem gaat het goed in Suriname.
  =Het is nu pronken met de stabiliteit die Venetiaan in het land heeft gebracht.

  Bedoel jij Somo ???

  dinsdag 1 januari 2013 om 21:34 uur
 15. Het is makkelijker om een ongebreidelde salarisverhoging van 10% in te voeren dan het creeeren van een sociaal-economisch stelsel waarbij elke Surinamer voordeel van geniet. Bouterse doet een belofte die hij niet zal kunnen nakomen. Dat noem ik het volk zand in de ogn strooien. Bouterse en de zijnn weten niet wat het is om een sociaal stelsel in te voeren. Dwz dat primair NU al moet weten wat je doelgroep is en hoe groot deze groep is. Vervolgens moet je ook weten hoeveel geld er geinvesteerd zal worden in dit stelsel. Vervolgens is de vraag hoe duurzaam dit stelsel kan worden gemaakt getuige haar fraudegevoeligheid of de kans op het maken van misbruik. Verder moet je NU al weten welke monetaire effecten een dergelijk stelsel zal hebben op het monetaire evenwicht. Een andere vraag is: welke overheidsinstrumenten zul je als overheid gebruiken om dit stelstel te financieren?

  Bouterse zal op geen van deze vragen antwoord kunnen geven simpelweg omdat hij de klok heeft horen luieden maar weet niet waar de klepel hangt.

  Holle vraten dus!

  dinsdag 1 januari 2013 om 22:12 uur
 16. @schoerpioen,

  ik werp slechts een blik op die hieroglyfen van SRA,
  maar besteed er geen 10 seconden aan om het te ontcijferen. waste of time.

  Het aantal taalfouten is hoger dan zijn IQ

  dinsdag 1 januari 2013 om 22:31 uur
 17. Revolutie ( Michael Slory)

  Toen ik nog van je droomde
  als van een vrouw…
  Maar nu
  spotlacht zelfs
  de ten dode opgeschrevene
  waar ik jouw naam noem.
  Is er dan zoveel veranderd?
  Zoveel ontgoocheling?
  De vluchtige blikken
  raad ik.
  Schuw ontwijken ze me.
  Toch weet ik
  dat men weer gelogen heeft.
  Dat ik niets zal krijgen
  van jouw paradijs.
  En nu de droom over is,
  als een vliegtocht voorbij:
  sta ik met beide benen op de grond
  maar anders.

  woensdag 2 januari 2013 om 00:08 uur
 18. Pres helaas gaat u de geschiedenis in als eerste pres van sur met twaalf ambachten en dertien ongelukken.

  woensdag 2 januari 2013 om 01:33 uur
 19. Bouterse is een leugenaar, drugsdealer en moordenaar.
  Hij praat over sociale agenda terwijl hij de president van Equatoriaal Guinea dhr. Obiang een schilderij cadeau geeft van SRD400000,- en voor logeerfaciliteiten te BERG en Daal ook SRD400000,- heeft verkwist, zonder dat er gelden op de begroting hiervoor waren opgebracht.
  Hij moet niet doen alsof Suriname een rijke land is , terwijl het overgrote deel van de bevolking onder de armoede grens leeft.

  woensdag 2 januari 2013 om 01:44 uur
 20. @ Henk Molenaar onderwerp is 2013 jaar van ‘ingrijpende sociale agenda’

  Nelson Mandela is met grote respect ontvangen in Nederland en dat terwijl in zuid afrika ook de amnestie geregeling is getroffen voor de holanders en ander witte mensen . Heeft iemand politiek den haag Nelson Mandela horen vragen om de schendingen van mensen rechten niet in een amnestie regeling te nemem . Kennelijk zijn zwarte mensen en Indonesier geen mensen in de ogen van de witte mensen OF mogen witte mensen genocide praktijken en systematische mensenrechten schendingen op grote schaal straffeloos plegen .

  wat ook zo frappant is het feit dat alle dossier m.b.t. tot de gebeurtenissen van de betrokkenheid van den haag voor 60 jaar in de frezer te plaatsen foei toch

  wie is nou de aap of zo dom

  Hier de amnestie die zelf in Nederland is verschaft voor de 150000 mensen die in Indonesië zijn vermoord door militairen tijden de bezetting .
  waren zij geen mensen of alleen de 15 die zijn dood gegaan op 8 en 9 dec

  Van Bommel schreef: “Nederland heeft de militairen die in 1947 oorlogsmisdaden pleegden in het Indonesische plaatsje Rawagedeh amnestie verleend. Dat blijkt uit een brief van de toenmalige Nederlandse commandant generaal Spoor die in Netwerk werd getoond.”
  Om wat voor soort misdaden ging het? De wrede bezetting van Indonesië was natuurlijk een misdaad op zichzelf. Die misdaad is in Nederland steeds gerechtvaardigd met de kreet: “Daar werd iets groots verricht!” En niemand in Nederland die zich afvraagt: “Wie heeft je gevraagd om daar iets groots te gaan verrichten?”
  Historicus Hans Goedkoop die nu een serie over Indonesië op de Nederlandse buis brengt, zegt: “Waar gehakt wordt, vallen spaanders.” Dat is ook een manier om misdaden goed te praten.

  Toen de Indonesiërs hun land wilde bevrijden van hun Nederlandse onderdrukkers – zoals de Nederlanders hun land wilde bevrijden van hun Duitse onderdrukkers – zijn ze massaal in opstand gekomen. De Nederlanders wilden niet goedschiks weg uit Indonesië, zoals de Duitsers dat ook niet wilden uit Nederland. In de poging om die opstand te onderdrukken zijn 150.000 Indonesiërs vermoord. En hoe?
  Foltering en onthoofding. Wat de SS’ers in Nederland niet eens durfden, deden de Nederlanders in Indonesië alsof het normaalste zaak van de wereld was. En hiervoor hebben ze zichzelf amnestie gegeven.

  Sterker nog, Nederland strafte jongemannen die weigerden deel te nemen aan oorlogsmisdaden. Jan Maassen (1929) en Johannes van Luyn (1925) weigerden in 1949 respectievelijk 1946 om principiële redenen om mee te doen aan de “vuile oorlog”. Maassen werd veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en uitsluiting van het kiesrecht. Van Luyn werd veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. Waren er tijdens de Decembermoorden soldaten die weigerden om mee te doen aan de moordpartij? En zo ja, wat is er met hen gebeurd?

  In 1971 vond in Nederland een wetswijziging plaats waardoor oorlogsmisdaden niet langer kunnen verjaren. Uitdrukkelijk werd in de wet opgenomen dat dit niet geldt voor Nederlandse oorlogsmisdaden begaan in Indonesië tussen 1945-1950. Waarom kon deze amnestiewet gewoon door het Nederlandse parlement worden aangenomen?

  en nu sluit de DEN HAAG dosier m.b.t jaren 80 voor 60 jaar

  woensdag 2 januari 2013 om 05:16 uur
 21. EEN Land vol waarde moet elke Regering door hebben dat wij SURI’S geen arme Land hebben en elke investeerder van het Westen goed inde gaten moet houden

  Ons GOEDHEID IS ONZE ZWAKKE PLEK

  Daar moet een eind aan komen

  ZAKKelijk blijven!!

  woensdag 2 januari 2013 om 09:58 uur
 22. Bouterse moet gewoon eerlijk zijn en het volk vertellen dat hij zijn zogenaamde sociaal stelsel zal bouwen op de economische fundamenten die de tijdens de regering Venetiaan zijn gelegd. De groei die Suriname nu doormaakt was voor 2010 ingezet. Niemand kan dat ontkennen. En toch zie ik mensen op het NDP podium schreeuwen dat de groei het gevolg is van het Bouterse beleid. Dat is een pertinente leugen en ook pronken met andermans veren!

  woensdag 2 januari 2013 om 10:23 uur
 23. DAS POSITIEF

  woensdag 2 januari 2013 om 10:38 uur
 24. enkele van die redimusus hebben geen weerbaar woord tegen mij dus proberen zij mij persoonlijk te benaderen door hun persoonlijke aanval naar mij.
  Redimusu’s doordat jullie iQ zo hoog is merken jullie niet dat jullie steeds in onwetenheid vevallen en mensen die het goede van su willen zien steeds met negatieve aanvallen probeer te stoppen,’mi place is su,en mi pres is bouterse if jou don’t like it,’bite it

  woensdag 2 januari 2013 om 11:09 uur
 25. Tuurlijk, want zijn sociaal agenda is erg sociaal voor zijn eigen mensen. Boutere en de mensen om hem heen worden slechts beter van zijn sociale agenda.

  Je hebt toch al zolang gezeten Bouterse, maar wat heb je gedaan voor Suriname?

  Je bent samen met je mensen Suriname aan het verpanden en je gemeenschap aan het bestelen!

  woensdag 2 januari 2013 om 13:44 uur
 26. Pres. eerst de rotte appels van je partij/ regering ontslaan dan komt het goed allemaal zakke vullers

  woensdag 2 januari 2013 om 13:47 uur
 27. @babu
  Dan moet hij eerst als goede voorbeeld,bij zichzelf beginnen.

  woensdag 2 januari 2013 om 13:50 uur
 28. Bouterse: 2013 jaar van ‘ingrijpende sociale agenda’

  RESPECT EN NOGMAALS RESPECTVOL JAAR TOEGEWENST !!!

  EN EEN INSPIREREND JAAR TOEGEWENST !!!

  Het is duidelijk dat om deze ontwikkeling-staken te realiseren, we mensen nodig hebben die goed gevormd en getraind zijn en over een goede gezondheid beschikken.”

  Bouterse: Waar ga je die mensen vandaan halen ???? Wat heb je aan die mensen te bieden ???? Wat ga je doen, zodat mensen met zulke kwaliteiten blijvend in Suriname willen komen vestigen ect,ect…..???

  Er is geen liefde in Suriname. Men heeft geen respect vóór GOD én ZICH ZELF !!!Deng No Loby Á Kondree…..!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Veel Wijsheid !!!)

  woensdag 2 januari 2013 om 13:54 uur
 29. @MEDUSA,

  De eerste die moet vertrekken is Abrahams en Kromo
  want meneer Abra bdrijf fam.politiek

  woensdag 2 januari 2013 om 13:55 uur
 30. Beste Herman SS

  Je komt weer met het oude Bouterse truukje.

  Bij kritiek op de situatie annp 2012 in Suriname direct naar het VERRE verleden van Nederland wijzen.

  De moordenaars van december 82 zitten nu in de regering en één is zelfs president.

  DAT IS HET VERSCHIL….

  woensdag 2 januari 2013 om 14:05 uur
 31. @babu
  De hoofd verantwoordelijke sla je toch niet over?

  woensdag 2 januari 2013 om 14:10 uur
 32. @Herman S

  Al 30 jaren lang vragen wij je baasje om het dosier van 8 dec 1982!

  Die van de revo hoeft niet!
  De wereld weet dat je baasje die revo heeft gepleegd in Suriname,hij zal trouwens de enige zijn die de geschiedenis in zal gaan als de enige illegale couppleger van Suriname samen met de amnesialijders van Boxel!Er was geen enkel buitenlandse inval geweest in Suriname op 25 feb 1980 slechts een handje vol landverraders olv de guerilla lijder bouta die de boel in Suriname onderste boven aan het schoppen was en dood en verderf met zich meebracht!
  WAAROM HOREN WIJ JE BAASJE NIET SCHREEUWEN OM HET 25 FEB DOSIER OPENBAAR TE MAKEN?!
  Och ja, hij weet bliksemsgoed dat hij dan het dosier over 8 dec 1982 zal moeten openmaken!!
  Laat hem het dosier over 8 dec 1982 open maken ,okay!
  Waarom heeft hij dan bescherming in de vorm van AMNESTIE GEZOCHT DAN?!
  Zijn amnestie heeft alles te maken met 8dec 1982!

  woensdag 2 januari 2013 om 14:20 uur
 33. Als macht geen moraal kent-zoals bleek in de dictatuur in 1982-zal moraal tegenover macht gesteld moeten worden. Dan kan moraal macht verslaan.Dat is het perspectief van waaruit vele Surinamers waaronder de 15 vermoorden in 1982 naar de toekomst van Suriname keken.
  Wie dat anno 2013 ook zo wil zien, blijf vooral vanuit dat perspectief kijken.
  Hugo Essed

  woensdag 2 januari 2013 om 20:31 uur
 34. Iedere reactie op deze bullshit van DDB is er een teveel. Van zijn overige beloftes sinds zijn aantreden is ook niets of nauwelijks iets terecht gekomen. Mark my words: het arme volk gaat er NIETS van merken.

  woensdag 2 januari 2013 om 21:55 uur
 35. Bouterse uitspraken doen me denken aan een bord dat altijd was te vinden in mijn oude stamkroeg: Morgen Gratis Bier!

  Dat bordje hier er natuurlijk elke dag….

  Bouterse: Volgend jaar wordt het beter!

  woensdag 2 januari 2013 om 22:21 uur
 36. een man die niet eens een mbo diploma heeft en president van een land wordt dan heeft hij geschiedenis geschreven en wat verwacht je van zo iemand roven dealen moorden he he

  woensdag 2 januari 2013 om 22:33 uur
 37. Henk Molenaar
  zolang je met je smerige takken van Surinaamse kinderen afblijft vinden we alles best.

  woensdag 2 januari 2013 om 22:37 uur
 38. Ai trappen jullie er maar weer in.
  Laat hij eerst de tickest maar goedkoper maken en zorgenb dar er minder boevn zijn en laathij de chinezen maar leren hoe ze zich verstaanbaar moeten maken en weetj e die man heeft KA in zijn hoofd.
  A tang so

  woensdag 2 januari 2013 om 22:51 uur
 39. Mensen die hier praaten begrijpen het niet denk ik mijn meening ze praaten om te praaten niet om wat te zeggen bouta gaf cadeutje AFRIEKA 40.000 srd wie kreeg toen goudenkoets nieuwfrond heeft sur stabiel gemaakt waarmee 15 jaaren alleen maar plannen nu wordt er tenminste wat gedaan en wie beslist over amnestie BOTA van toen AFRIEKA MANDELLA DIE HEM VERGEEVEN HEEFT OF DE NAABESTAANDEN VAN DE VEELE KINDEREN EN ANDEREN DIE UIT GEMOORD ZIJN DIE VERDWEENEN ZIJN WAT ZULLEN WIJ ZEGGEN OVER DE VADER VAN MAXIE MET ALLE REPECT VOOR MAXIE HET DOSIER DAT TOT 2060 GESLOOTEN BLIJFT IS BEWIJS DUS ZOLANG DIE NIET OPEN GAAT DAN OOK IEDEREEN MONDT DICHT WANT DAAR ZOU KUNNEN BLIJKEN SCHULDT OF ONSCHULT EN DAN NOG IS HET AAN SU WAT TE DOEN NIET AAN SCHULDIGEN VAN ROOF MENSENHANDEL MARTELINGEN VERBRANDING NOEM MAAR OP VAN ONZE JULLIE VOOROUDERS WIJ MOOGEN VERGEEFEN MAAR NIET ZEGGEN MOETEN VERGEETEN WIE IN SU GEEN VERANDERING ZIET WIL HET NIET ZIEN ZELFS DE BLINDEN DIE NIET ZIEN VOELLEN HET GAAT NIET IN 1JAAR OF 5JAAR WELK LAND IS OOIT IN 1OF ZELFS 10J OPGEBOUWDT HIJ DOET ZN BEST WIE WILT HELPT GOD DOET DE REST ER ZIJN MEER MENSEN HIER DAN IN SU DIE ZEUREN OOK NIET SURIENAMERS IEDER ZIJN MEENING IK ZEG DEZE PRESS IS TOT NU TOE DE BEST DUS PRESS GA ZO DOOR MR NAARDEN TJIELIEPSIE TIJGERBAART BRANWEER LEGER COMA SU PIEPEL IK WENS JULLIE KRAHT GEZONDHEID WIJSHEID EN STERKTE GOD BLESS YOU ALL

  woensdag 2 januari 2013 om 22:54 uur
 40. door kolibrie

  Ai trappen jullie er maar weer in.
  Laat hij eerst de tickest maar goedkoper maken en zorgenb dar er minder boevn zijn en laathij de chinezen maar leren hoe ze zich verstaanbaar moeten maken en weetj e die man heeft KA in zijn hoofd.
  A tang so
  ik vind jou zo dom als het achterste gedeelte van een paard. als de klm die een fusie is aangegaan met een machtige maatschappij als air france verwacht jij dat vanuit su wat aan de prijzen gedaan kan worden? vooral met de slm die afhankelijk is met maar een geleasted toestel????? nou daarom ben je zo dom als het achterste gedeelte van het paard. en om niet anders. u doet alsof u vazn een ander planeet bent. vliegt dan op de donderdag naar cayenne ne met de slm door naar PBM.

  woensdag 2 januari 2013 om 22:56 uur
 41. Dayna,

  Je maakt je druk dat Henk Molenaar met zijn takken aan Surinaamse kinderen zit. Je wekt hiermee de indruk dat je zo begaan bent met het Surinaamse kind. Merkwaardig, want ik heb je hier op dit forum nog nooit over Surinaamse kinderen gehoord en de verkrachting, aanranding en andere seksuele uitbuitingen die ze moeten ervaren door smerige pedofiele Surinaamse mannen. Heb je soms een balk in je ogen? Alleen al in 2012 lees ik over de verkrachting en seksuele slavernij waaraan de bekende politicus Surindre Mungra een dertienjarig meisje heeft onderworpen en waarvoor hij is veroordeeld, over Rajeshkoemar C die de 12-jarige Kajol C heeft verkracht en is veroordeeld, over 26-jarige Sunil G die is veroordeeld voor ontucht met zijn veel jongere stiefzusje R.G., over Jiwan G die is veroordeeld voor verkrachting van zijn vier dochters, over Alfons D die is veroordeeld voor verkrachting van D.P., het stiefzusje van zijn vrouw. En zo kan ik nog uren doorgaan met honderden vonnissen in Suriname. Het lijkt wel een epidemie en alleen smerige, want pedofiele Surinaamse duivels, zijn erbij betrokken. Dus voor je over anderen begint, kijk eerst in die Surinaamse smerige poel want anders ben je net als als die paarse randdebielen die achter hun grote DiDiBri Bouta aanlopen en zijn misdaden niet willen zien, maar wel op anderen wijzen die nog nooit iemand kwaad hebben gedaan.

  woensdag 2 januari 2013 om 23:35 uur
 42. @Bifa
  Alfons D. = Alfons Dayna!

  donderdag 3 januari 2013 om 00:38 uur
 43. @ Henk Molenaar zo’n selectieve en opportunist denkpatroon dat is op zijn Nederland wij doen het op z’n Surinaams daarvoor moet Nederland zicht ook bij neerleggen wij moeten verder zoals Nederland verder is gegaan door de slavernij met een Standbeeld goed te praten

  Feit is Nederlanders (WITTE mensen )moeten ook berecht worden dan is er oprechte gerechtigheid .Dat is wat jij tocht zo graag wens het dossier bevat het volgende wat Van Haperen onder ede heeft verteld bij de krijgsraad.

  donderdag 3 januari 2013 om 03:14 uur
 44. @ Herman S
  Herman raak nog verder verdwaald in jouw redenatie en denk eens na over het volgende

  1) Beklaag je aub. eerst over de zwarte broeders (Ashantis, Ibo’s etc.) in Afrika die hun (oorlogs)buit (slaven) verkochten aan Arabieren etc.
  2) Klaag daarna over de Arabieren en andere lokale handelaren voor het verkopen van deze (oorlogs) buit aan de Witte mensen.
  3) Bezie daarna aub alles in het juiste tijd beeld. Ja de Witte mensen waren Slavenhandelaren en uitbuiters. Echter in een tijd dat slavernij wereldwijd gemeengoed was. Kijk in de archieven van de EBG en zie hoe vreemd de verhoudingen waren (gruwelijk onder de leer van de kerk)
  4) Aanvaard dat er over heel veel koloniale misdaden niet meer geheimzinnig gedaan wordt en vormen van rechtspraak (als dat nog kan) plaats vinden, zoals onlangs Rawehde.
  5) Gooi aub. je mobiel en je computer weg wat daar in zitten middels hedendaagse SLAVERNIJ gewonnen mineralen (o.a. Coltan).
  6) Jaag de Chinezen uit Suriname want die maken ook nog steeds gebruik van moderne Slavernij.
  7) Koop vooral geen goedkope textiel want je weet bij voorbaat dat het uit moderne sweatshops komt uit zuidoost Azië.

  Mijn boodschap is, eenzijdig tegen zaken aan kijken lost niets op, het polariseert.
  Om je nog iets bij te spijkeren tot pakweg 80 jaar geleden kon men ook in Nederland (in de veenkolonien) vormen van moderne slavernij terugvinden. De veen arbeiders waren via de dominee en de jeneverfles tot lijfeigenen geworden.

  Klaag wat minder en los de eigen Surinaamse shit op. Dat laatste is al moeilijk genoeg. Bijt vooral niet in handen die willen helpen door allerlei ongenuanceerde geschiedkundige claims.

  donderdag 3 januari 2013 om 11:40 uur

94 Reacties | Plaats Reactie

Ads:Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com