vr 31 jul 2015 23:26
post thumbnail

Amnesty International: geen verzoening zonder gerechtigheid

128

PARAMARIBO/LONDEN, 6 dec – Verzoening zonder gerechtigheid, waarheid en schadeloosstelling is niet mogelijk. Dit stelt Amnesty International, AI, bij de dertigste herdenking van de Decembermoorden. Van amnestie in welke vorm dan ook, kan dus geen sprake zijn. Gelegenheidswetgeving zal daar niets aan veranderen. “Voor de amnestiewet is geen plaats in het Suriname van vandaag”, stelt AI-functionaris Javier Zúñiga.

Het ingezette strafproces tegen president Desiré Bouterse en andere verdachten zal hoe dan ook zijn beloop moeten hebben. “Waar wij dringend behoefte aan hebben is gerechtigheid voor de slachtoffers en hun familieleden. Het voortdurend uitblijven van gerechtigheid voor de nabestaanden van Bouterse’s slachtoffers en de invoering van een amnestiewet als bevestiging van het gebrek aan gerechtigheid, zijn ronduit schandalig,”, aldus Zúñiga.

“President Bouterse zou niet de gelegenheid mogen krijgen zijn verantwoordelijkheid te ontlopen voor de marteling en dood van vijftien personen in december 1982. Het feit dat in de dertig jaar sinds deze verschrikkelijke misdaden zich voordeden, niemand ter verantwoording is geroepen, onderscheidt Suriname compleet van de buren in Latijns Amerika, die gestadige voortgang hebben geboekt wannneer het aankomt op rechtvaardigheid voor de slachtoffers van hun donker verleden.”

128 Reacties | Plaats Reactie

 1. Beste Srika:

  De man die levenslang achter de tralies zou moeten zitten vanwege het omver werpen van een democratisch gekozen regering,het oppakken, martelen executeren van politieke tegenstanders,monddood maken van vrije pers het leiden van een criminele drugsorganisatie, het vertrappen van de grondwet door zich zelf amnestie te verlenen is PRESIDENT van jou land…….

  Noem nog eens zo’n land waar deze poppenkast mogelijk is.

  N

  zaterdag 8 december 2012 om 02:31 uur
 2. Beste Dashrehnsing ( lastig he elke keer een ander nickname)

  De ongelofelijk domheid van de Paarse Bouterse Groupies wordt alleen geevenaard door hun volkomen gebrek aan enig moreel besef.

  zaterdag 8 december 2012 om 02:35 uur
 3. Geachte neetjjeman
  Elk letter is waar wat u schrijft bravo

  zaterdag 8 december 2012 om 02:44 uur
 4. Beste heer molenaar

  Waarom reageert u niet in houdelijk .groupies omdat ik geloof in in leider .nederlandse leiders hebben de dood van zoveel meer onschuldige mensen op hun geweten ik vraag mij af waarom u die de mond vol heeft over groupies en u hoog moreel besef zolang het maar in u straatje past gaat u maar is met de molukze gemeeschap praten .moreel besef u weet niet eens wat dat inhoud de nederlandse media heeft bij u haar doel berijkt .een tip onderzoek de onderzoekers u zult verstelt staan

  zaterdag 8 december 2012 om 02:58 uur
 5. Beste Dashrehnsing;

  Suriname heeft een moordenaar en drugsdealer als PRESIDENT.

  Reageer daar eens inhoudelijk op.

  zaterdag 8 december 2012 om 12:57 uur
 6. 08 december 2012

  Mi Gado,

  Nu brengen zij Henk Molenaar van Rijswijk e.o in stelling.
  Esmerald zet straks dus zeven dwaze geesten in, die nog dwazer zijn dan haarzelve.

  Henk Molenaar, het antwoord op jouw vraag ,naar mij toe, ligt ingebed in de maatschappij waarin wij wonen.
  Omdat ik weet dat dit item straks van de lijst wordt gehaald, zal ik proberen je in een ander item hierop verder antwoord te geven.
  Srika

  zaterdag 8 december 2012 om 14:34 uur
 7. “Amnesty International: geen verzoening zonder gerechtigheid”

  Duizenden Surinamers zeggen als het de bedoeling is de grootste Volksleider van Suriname achter de tralies te zetten, DAN MAAR GEEN VERZOENING.

  Zonder verzoening redden wij het wel, de rest die het hier niet mee eens is, mag het vliegtuig pakken richting Holland.

  Is Amnestie helemaal gek geworden,

  zondag 9 december 2012 om 17:30 uur
 8. “Suriname heeft een moordenaar en drugsdealer als PRESIDENT.

  Reageer daar eens inhoudelijk op.”

  Op bovenstaande idioterie verwacht henk molenaar een inhoudelijke reactie.

  De vraag die henk molenaar zichzelf moet afvragen, is wie zegt dat de President een moordenaar en drugsdealer is? en wie gelooft die onzin?

  Aangezien hek molenaar een debiel is, zal hij NOOIT begrijpen dat het onbeleefd is om te vragen dat men inhoudelijk op onzin reageert. Geen enkel zinnig mens met volle verstand zal zijn tijd daarmee verdoen.

  Advies, reageer zelf inhoudelijk op je eigen onzin, stelletje mafkezen.

  zondag 9 december 2012 om 17:43 uur
 9. Molenaar,

  Een moordenaar en drugsdealer die nota bene conform het dossier dat voor zestig jaar is weggezet werd aangestuurd door Holland!!! Geef daar maar eens antwoord op!

  maandag 10 december 2012 om 13:30 uur
 10. @Henk Molenaar
  wij gaan altijd trots blijven op onze pres maar we gaan niet trots zijn op jullie pedoloverz.

  maandag 10 december 2012 om 13:36 uur
 11. @Paraman

  nog erger.Materiaal dat geheim moet blijven,wordt naar het buitenland gestuurd om gerepareerd te worden om dat wij waardevolle en waardeloze onderdelen stelen van ons werkplaats.Hoe was het weer?Na pé jé wroko na dapé yu musu yang?

  Cobie.

  maandag 10 december 2012 om 13:47 uur
 12. Deze mensen hangen de vermoorde onschuld uit terwijl zij alles weten omtrent die moorddadige oorlog van 21 juli 1986, waarbij je werd beschoten door terroristen, die zich vervolgensw terugtrokken in de bossen. Het aantal doden is eveneens niet van de lucht evenzo het aantal jongens met verwrongen en of ontbrekende ledematen dan wel 1 oog. Wij zijn met z’n allen bezig geesten op te roepen, die wij niet zullen weten bezweren.

  maandag 10 december 2012 om 14:00 uur
 13. IN NEDERLAND ZIJN ZULKE DINGEN OOK MOGELIJK EN WE WETEN ALLANG DAT BOUTA EEN BA=KRA IS NET ZOALS DE REST VAN ZN GENERATIE ZOGENAAMD ONDERWORPEN AAN DE BAKRAS EN VANWAAR DIE HAAT TEGEN AMERIKA ? DAT KUNNEN TOCH ALLEEN DUITSERS ZIJN HEBBEN JULLIE DAAROM ZO EEN HEKEL AAN JODEN ? OMDAT JULLIE NAZI’S OF NEO NAZIS ZIJN ? WEL EWE LEVEN NIET MEER IN DE 2 E WERELDOORLOG HOOR ! DE NAZIS ONDERSCHATTEN HUN VIJANDEN OOK DAAROM IS ER NIETS MEER VAN ZE OVER ZE BEGREPEN NIET DAT ZE NA EEN ETNISCHE ZUIVERING toch DE OORLOG VERLOREN HEBBEN EN NET ZO ZAL HET JULLIE VERGAAN ALS JULLIE DOORGAAN MET JULLIE GEWELD !

  maandag 10 december 2012 om 17:39 uur
 14. EN DIE VIEZE KA BOELER PROBEERT HET OP TE NEMEN VOOR NEDERLAND NEE AL DAT GESPUIS KOMT VAN NEDERLAND HET IS EEN BAKRA DING DUS TJA KIJK NAAR HET HUIDIGE KABINET VAN NEDERLAND NOG MEER ZAKKENVULLERS DUS NEE IK STA AAN DE KANT VAN SURINAME IK GELOOF IN DE RECHTSGANG IN SURINAME EN NIET DIE VAN NEDERLAND EN ZOALS JE WEET KEEP YOUR ENEMIES CLOSE DAAROM WOON IK IN NEDERLAND
  UNG NO SAB MI HE ?

  maandag 10 december 2012 om 17:44 uur
 15. Henk Molenaar

  Beste Dashrehnsing;

  Suriname heeft een moordenaar en drugsdealer als PRESIDENT.

  Reageer daar eens inhoudelijk op.
  welke milimetertje van jou lichaam is surinamer???? NIHIL

  maandag 10 december 2012 om 17:46 uur
 16. http://www.amnesty.org/en/for-media/press-releases/suriname-families-bouterse-s-victims-seek-justice-30-years-2012-12-06

  LEES HET HELE ARTIKEL OP DIE LINK GISTEREN ZAG HET ER ANDERS UIT

  maandag 10 december 2012 om 17:48 uur
 17. wil je meer weten over mensenrechten ? kijk op http://www.un.org

  maandag 10 december 2012 om 18:03 uur
 18. nederland moet zn bek dicht houden want zij hebben deze problemen veroorzaakt

  maandag 10 december 2012 om 18:05 uur
 19. in t land der blinden is 1 oog koning

  maandag 10 december 2012 om 18:08 uur
 20. wonderbaarlijk, volgens sommige hier is alles en iedereen schuldig vooral NL, en 1tje die woont hier om zijn of haar enemy’s close te houden? laat me niet lachen.

  omdat je het hier beter hebt dan in suriname.en als bouta je held is waarom ga je niet in suriname leven dan?

  laat 1 dind duidelijk zijn, bouta en zijn maatjes hebben 15 en waarschijnlijk nog vele anderen vermoord zodat ze zelf suriname leeg kunnen plunderen!

  iemand zegt hier suriname red het wel zonder mensen die gerechtigheid willen?

  ik weet niet of je t weet, maar suriname staat nu bekend als bananerepubliek voor zover dit al niet was!

  shame on you, dat jullie een moordenaar beschermen!

  dinsdag 11 december 2012 om 01:29 uur
 21. Voor zij (b.v. figuren met paarse oogkleppen op) die het nog niet wisten: Amnesty International werkt niet met names and faces, ze komen voor ieder mens, waarvan de mensenrechten geschonden zijn, op. Het maakt hen niets uit of die mens nu Patrong, Paraman, Sabidierie, Bouterse of Khadaffi heet, als die persoon om politieke redenen zonder vorm van proces eindeloos lang opgesloten blijft, gemarteld wordt en ongewapend op de vlucht wordt doodgeschoten, dan komt Amnesty International voor die persoon en zijn nabestaanden op. Ik hoop daarom voor figuren als Sabidierie dat ze nooit in de positie komen te verkeren dat ze de hulp/steun van Amnesty International nodig zullen hebben.

  zaterdag 15 december 2012 om 04:12 uur
 22. BOUTERSE VERMOORD 15 ZONEN VAN SURINAME ,MAAKT NIET UIT WANNEER WAAROM HOE , MOET K ME VEILIG VOELEN MET ZO”N LEIDER ??? IS DAT EEN GOED VOORBEELD VAN EEN “PAPPA ” VAN
  SRANANG ??? NU IS HIJ AAN DE MACHT ENER WORDEN PORKNOKKERS VERMOORD ONDERLEIDING VAN DINO .SCHAANDE VOOR ZIJ DIE AMNESTIE ACCEPTEREN .

  zaterdag 15 december 2012 om 11:01 uur
 23. ik wou graag in contakt komen met de broers van breeveld na een documentatie op tv van wang pipel
  heb ik een E mail gestuurt naar ene carel breeveld in
  nederland ik weet niet of deze mijn E mail heeft ontvangen maar na de t.v.uit zending wil hij mij dan terug mailen a.u.b.het betreft een ecenoom voor het land om hetland op te bouwen voor uw eigen bst wil zie documetatie van 14 dec 2012 ned 1 het ging om de staats greep van 8 dec en ik van 9 dec

  maandag 17 december 2012 om 19:23 uur
 24. Dit is de grootste smet die in Suriname heeft plaats gevonden en de President is zelf aansprakelijk is zit nog aan de macht.Deze Duivel moet zich schamen en aftreden als president van het land.Bouterse aan alles komt er een eind.Die mensen moeten bidden dat je zo snel mogelijk verdwijnt van het toneel.Dat is mijn mening moordenaar.

  donderdag 3 januari 2013 om 10:59 uur
 25. Bouterse is een gebruiker al jaren dus verwonderd mij helemaal niet dat hij ook een moordenaar is.Nu is hij President van Suriname en dat kan alleen maar daar gebeuren.

  donderdag 3 januari 2013 om 11:05 uur
 26. What about dat nl suriname 500 jaren iutgebuit heeft ? En de voor de genen vinden dat bouterse een moordenaar is , is er een proces gaande.laat nl die stukken vrij geven die voor 60jaar ingevriest is.waarom is nl bang.nl kan zich nog steeds niet voorstellen dat deze pres zoveel kan doen zonder ontwikkelingshulp.de most powerfull man on eart pres obama heeft hem geaccepteerd als president van suriname.

  maandag 7 januari 2013 om 02:40 uur
 27. Helaas worden er overal in de wereld mensen vermoord ,vanwege MACHTZUCHT van enkelen.
  Heel Europa heeft ten tijde van de kolonisatie bloed aan hun handen ,alle mensen die in Indonesie zijn omgekomen vanwege de Politionele [criminele] actie’s van Nederland wachten nog steeds op GERECHTIGHEID of EXCUSES.
  Ten aanzien van de DECEMBER moorden ,vind ik dat het door Nederland misbruikt wordt om Bouterse ermee te slaan.
  Ik vind het erg voor de nabestaanden van de december moorden en begrijp ook dat men ook naar gerechtigheid zoek.
  Ik hoop dat men de zaak kan afsluiten door Bouterse te vergeven ,in het belang van het SURINAAMSE volk.
  Naar mijn mening heeft Bouterse ten tijde van de COUP met mede weten en hulp van Nederland ,erngstige fouten gemaakt.
  Hij heeft namelijk paranoide gereageerd op oppositie tegen de Revolutie en daarvoor past een welgemeende EXCUSES aan het Surinaamse volk en mogelijk kan de staat een schadevergoeding uit betalen aan de nabestaanden van de December moorden.

  dinsdag 8 januari 2013 om 16:03 uur

128 Reacties | Plaats Reactie

Ads:Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com