ma 3 aug 2015 08:35

Rozendaal: Esajas had zich moeten vrijpleiten

107
post thumbnail

PARAMARIBO, 22 okt – De onlangs overleden voormalig legerofficier, Roy Esajas, had zichzelf moeten vrijpleiten van moord. Dit zegt medeverdachte in het proces rond de Decembermoorden Ruben Rozendaal. Esajas zou onterecht voor moordenaar worden aangezien. Hij wist precies wat hij had gedaan en wat niet op en rond acht december 1982. Toch verkoos hij te zwijgen tot aan zijn dood. ‘Fout’, vindt Rozendaal.

Het ware beter geweest dat de waarheid verteld was. “We hebben Derby (vakbondsleider Fred Derby, red.) opgehaald en naar het fort gebracht. En we hebben gezien dat Bouterse in het fort was. Ik heb dat durven verklaren, maar Esajas was bang, jammer”, zegt Rozendaal tegenover de Ware Tijd. In plaats daarvan ontkende, noch bevestigde Esajas dat hij brand hielp stichten bij vakcentrale De Moederbond. Ook moest hij de branden bij twee mediabedrijven ‘controleren.’

Een beetje andere instelling was wellicht beter. “Ik vind het jammer dat Esajas geen vergiffenis heeft gevraagd en op zijn sterfbed niets heeft opgebiecht. Hij is gestorven met de waarheid over wat zich precies heeft afgespeeld. Hij is daardoor niet vrij. En zijn kinderen zullen nu voor altijd met het stigma rondlopen dat hun vader een moordenaar was, terwijl het niet zo is. Maar Esajas had zichzelf moeten vrijpleiten, in de rechtszaal of op zijn ziekbed”, aldus Rozendaal.

107 Reacties | Plaats Reactie

 1. @ Ché Gudu,
  Velen voor jou hebben het geprobeerd om met de slavernij en kolonisator verhaal mensen te beinvloeden en te overtuigen maar helaas wij zijn niet gevoelig voor dit achterhaalde verhaal van die paars dogmatische APEN.
  Bouterse weet hoe dom jullie zijn daarom speelt hij heel slim in op die zwart witte onderbuik gevoelens.
  Straks rollen deze zelfde zwart witten denkers de rode loper uit Voor de EU delegatie die in Suriname op bezoek komt.

  dinsdag 23 oktober 2012 om 09:48 uur
 2. @JACOBUS cobie om lang te wachten is geen probleem hoor,hoe lang hebben wij niet op front gewacht om maar een huis te bouwen,nou kijk nu als je in suriname bent zien je dat huizen worden gebouwd,cobie ik ken jou probleem jullie denken dat deze regering front is die maar niets deden voor de mensen,wij praten en we doen ook hoor let op maar,,jou regering heeft in 10 jaren tijdt nooit een huis kunnen neerzetten wat zeg je daar van,,cobie ik weet zeker dat die huizen komen bouta bluf niet,cobie jou hoop is duidelijk het moet niet gaan maar joe leei,mie mang ik wet zeker dit gaat je pijn doen ,, mie takkie

  dinsdag 23 oktober 2012 om 10:42 uur
 3. @JACOBUS cobie niet alleen richelieu en coronie,ook commewijne,marowijne,redie dotie,moengo,apoera,para,hannaslust,cobie ben je deze vergeten of wil je dat niet zien,,cobie het gaat goed met suriname dat weet ik ja een echte surinamer in hart en nier ,,one love

  dinsdag 23 oktober 2012 om 10:51 uur
 4. @takkie,

  Je bent dom…….
  Sorry, ik ken het niet anders verwoorden.
  Je doet net als die domme surineds van de jaren 70, die na jaren, 2 weekjes op vakantie gaan en denken dat al die huizen dankzij bouta zijn gebouwd.

  Dombo, het zijn huizen van ex-surineds, die jaren hiervoor hebben gespaard en nu terug zijn.
  Nederlanders die een business zijn gestart.
  Drugsdealers die hun geld zo witwassen.
  bouta heeft er helemaal niets mee te maken.

  No tak’ tak’ toemsie

  dinsdag 23 oktober 2012 om 11:30 uur
 5. Esmerald: Ik bewonder je en GMAP om jullie aanhoudende drive om de NDP kuddedieren van repliek te dienen en hen wat common sense bij te brengen.
  Ik vree echter dat het verspilde energie is want NDP staat per definitie voor domheid, opportunisme, valse motieven macht en geweld die slachtoffer zijn van zichzelf, vaak dom geboren en nooit iets bijgeleerd tijdens hun leven.
  Hen rest alleen nog het uitkramen van gestoorde onzin.
  Onze TAKKIE is o.a. daar het schoolvoorbeeld van.
  Ik wens je ondanks dat sterkte, geef mij dan maar liever dat ding die zetelt op Curacao , alias de klucht van Surimaribo die zich anna huppelepup noemt, met haar kan je tenminste lachen…….

  dinsdag 23 oktober 2012 om 11:45 uur
 6. @who cares

  Whahahahahaha, je mist anna_Z, noh…
  Anna_z is nog aan het bijkomen van de ‘overwinning’ van wientjes de facist!

  phoe, phoe, wie weet komt ze nooit meer terug, omdat wientjes een ‘grote’ beloning klaar heeft liggen.
  Zoiets als ‘vieze presidente’, whahahahaha…

  btw ik snap je punt.
  het niveau is dalende….soep met balletjes.

  dinsdag 23 oktober 2012 om 13:25 uur
 7. Henk jij zegt Suriname is een apentuin, ok, wil je ook genomen worden, bukken Henk, diep bukken, die Gorilla die jij bedoelt komt eraan, met die mitra, en dan Henk
  die koegroes komen uit je pikkendoos eruit, en dan lachen we allemaal, doei Henk doei doei.

  dinsdag 23 oktober 2012 om 16:29 uur

107 Reacties | Plaats Reactie

Ads:Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com