wo 29 jul 2015 15:28
post thumbnail

‘Onafhankelijkheidspartij’ Pueblo Soberano wint op Curaçao

56

De partij van Helmin Wiels die streeft naar onafhankelijkheid van Curaçao, Pueblo Soberano, heeft de verkiezing gisteren gewonnen. Oud-premier Schotte is er dus nu niet in geslaagd opnieuw de grootste te worden. Zijn partij, de MFK, werd tweede meldt de NOS.

De drie partijen van de oude coalitie van Schotte (MFK, Pueblo Soberano en MAN) kregen samen ongeveer 54 procent van de stemmen. Daarmee winnen ze een zetel ten opzichte van de vorige verkiezingen. De drie partijen zullen hun samenwerking waarschijnlijk voortzetten onder leiding van Pueblo Soberano en mag die partij de premier leveren.

Grote verliezer is de vroegere regeringspartij PAR, die bij de vorige verkiezingen de grootste werd maar toch in de oppositie belandde. De PAR eindigt nu als derde.(Via: Kontabai.NL)

UPDATE: Curaçao moet snel mogelijk onafhankelijk worden na de winst van Pueblo Soberano bij de verkiezingen zegt PVV-leider Geert Wilders in een reactie op de verkiezingsuitslag.

56 Reacties | Plaats Reactie

 1. WHAha ha! wij zijn ze meer dan een half eeuw voor gelukkig ook want zo leer je op je benen te staan na het kruipen

  maandag 22 oktober 2012 om 21:23 uur
 2. Zielepoot :-) je nick klopt aardig. Nooit in de Doggershoek geweest?

  http://www.doggershoek.nl

  Daar zitten er veel en daarna de kliniek maar meestal de gevangenis.
  In Nederland hebben ze een lange adem.
  Ze komen bijna allemaal in de goot terrecht. Als ze elkaar niet vermoordenof zelfmoord plegen.

  De statistieken en percentages geven voor de neutrale toeschouwers een wat vertekend beeld. Als er ‘slechts’ sprake is van 170 moorden in het jaar 2010 bij een bevolking van 16.6 miljoen in Nederland, dan loopt de gemiddelde Nederlander objectief gezien de kans van 1:100.000 om ooit vermoord te worden. Objectief gezien want bij bijvoorbeeld de allochtone bevolking, vooral bij de Antilliaanse (mannen) is de kans om van het leven beroofd te worden ongeveer 6,5 op 100.000, wat weer de kansberekening voor de niet-Antilliaan drastisch verlaagt.
  Behalve bij moorden in de relationele en familiesfeer bevinden zich bijzonder weinig slachtoffers en daders onder de vrouwen.
  De opmerking dat moorden blijkbaar een mannenzaak is moet dus als correct worden gezien.

  De criminaliteit van Antillianen, die vaak gepaard gaat met schieten en steken, staat hoog op de agenda van gemeente en politie in Rotterdam. Wie naar de kille cijfers kijkt, begrijpt waarom. Eenderde van de Rotterdamse moorden van het afgelopen jaar komt op het conto van Antillianen. Voor één op de tien geweldszaken zit een Antilliaan vast.

  Voor de gemeente Rotterdam is Van San in het ’Antilliaanse probleem’ gedoken. Een probleem dat volgens haar zeker niet nieuw is en vooral speelt in de laag opgeleide, werkloze volksklasse. Een grote groep Antillianen heeft hier niets mee te maken. Het onderzoek naar de criminaliteit heeft haar weinig hoopvol gestemd over oplossingen. ,,Het is een vicieuze cirkel.’’

  Wraak, jaloezie, sociale controle, drugs, overleven, geweld om geweld. Het zijn de woorden die Van San gebruikt om de problemen van het Antilliaanse ’dorp’ in Rotterdam te beschrijven. Iedereen kent iedereen in de grote stad. ,,’Wij Antillianen gunnen elkaar niets’, vertelde iemand mij onlangs. Jongens willen altijd elkaar vaak neerhalen. Sociale controle en jaloezie spelen een grote rol.’’

  De meeste Rotterdamse Antillianen komen van Curaçao. Op het eiland met ruim 100.000 inwoners worden vijftig moorden per jaar gepleegd. ,,Maar ruzies die op de Antillen spelen, worden ook hier uitgevochten.’’

  Het geweld lijkt extremer geworden, nu het smokkelen van bolletjes drugs hard is aangepakt. ,,Er wordt veel geript. Vrienden stelen drugs van elkaar. Sommige jongens beroven zelfs hun moeder. Door de schaarste op de drugsmarkt zie je meer conflicten.’’

  Maar de moorden beginnen ook met ’ruzies om niets’. Het lijkt geweld om geweld te zijn. ,,Het gaat vaak om kleine dingen. Het slachtoffer kijkt bijvoorbeeld te lang naar een gouden ketting, een statussymbool. Dit eindigt met schieten.’’

  Veel jongens op straat leven met de voortdurende angst om zelf slachtoffer te worden. Overleven, daar draait het om. ,,Het is de vraag, wie het eerste schiet. Het is moorden of vermoord worden. Je kunt beter levend in de cel belanden, dan je gezicht verliezen.’’

  Een ruzie uitpraten? ,,Deze jongens vechten alles uit. Ze hebben nooit geleerd hoe ze met conflicten om kunnen gaan. In hun ogen praat een Antilliaanse man niets uit. Dat is iets van vrouwen. Maar ook zij grijpen naar geweld, vergis je niet.’’

  Opvallend is dat de meeste slachtoffers van de Antilliaanse moorden dit jaar ook zelf Antilliaans waren, of uit het drugscircuit komen. ,,De ’gewone’ Rotterdammer loopt weinig gevaar.’’

  Hoopvol.

  Gauw zelfstandig worden en grenzen dicht.

  dinsdag 23 oktober 2012 om 07:09 uur
 3. zou het niet erg vinden als ze elkaar gingen uitmoorden als het om drugs gaat ,last minder .
  hek erom heen en laat ze het maar uitvechten .

  dinsdag 23 oktober 2012 om 09:55 uur
 4. Het is de bevolking van Curacao die bepaald of het eiland onafhankelijk word of niet, en niet Pueblo Soberano of wie dan ook.
  Het verleden heeft uitgewezen dat de bevolkingtweemaal in overweldigende meerderheid heeft gekozen om in het Ned. staatsbestel te blijven. Ik verwacht dat ook in de toekomst de bevolking in referenda zal kiezen voor het koninkrijk.

  dinsdag 23 oktober 2012 om 11:33 uur
 5. beste Who Cares,

  Een referendum is de bevolking niet Herman Wiels.
  Misschien kan je nog herinneren in Suriname was het Arron en Bruma die de onafhankelijkheid heeft doorgedrukt zonder een referendum.
  Daar heeft Nederland nu een lesje van geleerd.

  dinsdag 23 oktober 2012 om 12:54 uur
 6. Beste Bosr:

  De cijfers wat betreft de Antillianen in Nederland liegen er helaas niet om.
  Ze staan bovenaan wat betreft criminaliteit, schooluitval, werkeloosheid, tienerzwangerschappen, éénoudergezinnen en ga zo maar door.

  woensdag 24 oktober 2012 om 09:50 uur

56 Reacties | Plaats Reactie

Ads:Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com