di 4 aug 2015 21:54

Districtscommissaris en burgers: Abrahams jokt

68
post thumbnail

PARAMARIBO, 20 okt – Minister Ramon Abrahams van Openbare Werken, OW, kan zich maar niet aan de waarheid houden als het aankomt op de aanleg van een rivierdijk voor Commewijne. Dit stelt de districtscommissaris van Commewijne, Ingrid Karta-Bink. Ook burgers van wie Abrahams beweert dat zij de aanleg ophouden, weten niet wat ze horen. Met beweringen, publiekelijk en privé, is alleen maar olie op het vuur gegooid.

De reacties zijn niet van de lucht. De soap lijkt alleen maar in een volgende episode uit te lopen. ‘’Wat voor onzin vertelt de minister aan de mensen om hem heen. Ik word vandaag opgebeld en mij wordt gevraagd of ik werkelijk mijn excuses heb aangeboden aan de minister”, zegt Karta-Bink tegenover De West. Excuses dan voor de ‘grootste leugen’ die volgens Abrahams zou zijn verspreid. Het was immers Karta-Bink die alarm sloeg toen ze vernam dat de dijk niet zou worden afgebouwd.

“Als ik me niet vergis was het de minister, die groots aangekondigd had dat de bouw van de dijk niet zou doorgaan en plots een sessie bij elkaar riep om zijn wil door te drukken. Ik ben juist ertegen gaan protesteren en als ik dat niet had gedaan en als de media het niet hadden opgepakt, zou de minister werkelijk zijn wil hebben doorgedrukt”, aldus Karta- Bink. Abrahams zegt intussen nooit gezegd te hebben dat de dijk niet verder zal worden gebouwd.

Voor dit project had de vorige regering al geld gereserveerd. Volgens Abrahams zal slechts een deel worden gebouwd. Op bepaalde gedeeltes zouden de bewoners niet willen verhuizen. “Dit is een pertinente leugen. Noch de minister, noch het ministerie heeft ooit met ons onderhandeld over een verhuizing, terwijl we al jaren weten dat we moeten verhuizen”, zegt Marlon Budike, vertegenwoordiger van de bewoners. De mensen wachten juist op een besluit van de regering.

68 Reacties | Plaats Reactie

 1. @ SRA

  Uw tekst “de president heeft met die leugens van abrahams niks te maken, etc” zegt veel maar verlangd ook een nuance.

  1). u bent loyaal aan de president.
  2). u vindt dat schijnbaar dat minster Abrahams creatief omgaat met de waarheid.
  3. u begrijpt niet dat President iets te maken heeft met de schijnbare leugen van minster Abrahmams of daar enigerlei conclusie aan zou moeten verbinden.

  Het laatste is voor mij onbegrijpelijk. Suriname is een presidentiële republiek. Dit wil zeggen dat de president zijn/het kabinet benoemd en dus verantwoordelijk is voor deze benoemingen. Indien een door de president benoemde functionaris onder de wacht van de president handelingen doet die schadelijk zijn voor de republiek en haar bevolking, het aanzien van de president, het vertrouwen in de regering, of het functioneren van de regering zal de president corrigerend moeten handelen. Hij heeft immers gezworen het belang van de republiek Suriname te dienen.

  Indien minister Abrahams, zoals op dit forum gesteld wordt, zichzelf in zo korte tijd zo extreem tegen spreekt en daarmee zichzelf en of andere staatsdienaren tot leugenaar verklaart kan een president niet anders dan een heel duidelijk standpunt in nemen. Of Minister Abrahams vertelt de waarheid en de District commissaris mevr. Bink is een leugenaar of anders om. EEN DUIVELS DILEMMA geloof ik onder de huidige politieke omstandigheden.

  zondag 21 oktober 2012 om 13:42 uur
 2. De vraag is “hoe zuiver is politiek”? Zowel Abrahams als Karta-Bink zijn publiekelijk bezig hun staatje schoon te vegen. Wie heeft gelijk en wie spreekt de waarheid? Dat zullen wij nooit te weten komen want beide kemphanen staan op de buhne en spelen mee in het grote toneelspel terwijl het publiek (het volk) luistert en toeziet en soms lacht maar al te vaak huilt. De recette wordt straks lekker samen gedeeld onder de toneelspeelers(sters) en zij zijn de lachende (gierende) derde.
  Dus heb ik geen mening wie gelijk heeft en wie niet

  zondag 21 oktober 2012 om 15:54 uur
 3. deze minister moet zich niets van aantrekken wat de oppositie zegt zolang hij presteert .
  huizen bouw wegen bouw bruggen bouw met alles is hij erbij als er wat opgelevert moet worden …en dat is reklame voor de komende verkiezingen en dat weet hij aardig te promoten voor het volk,.. die hem gekozen heeft en verder niets van aantrekken wat redimusus of de oppositie zegt .ze moeten alleen rekening houden dat ze moeten presteren en niet laten verleiden door praatjes . bouterse weet dat de buit in 2015 al binnen is het spelletje wordt goed gespeelt ..wij het volk hebben geloof in deze regering.

  strede strede wie no sa frede bouta de wie fesie mang ,herie libie te na dede bouta sa setie wie sranang .

  sranang .

  zondag 21 oktober 2012 om 16:09 uur
 4. dit is dé regering van liegen, bedriegen, stelen, moorden, verkrachten..

  het nadruk ligt op roven stelen van dé staatsmiddelen..

  verrijk je zelf zo spoedig mogelijk,anders is het te laat.

  ddb abrahams zijn campioen in deze met aanhangsel als ronny en somo op de achtergrond..,

  terwijl soemita staat te kijken en op de kruimels zit..

  jammer voor het nageslacht de movinas die altijd het onderspit delfen.

  wat een schaamteloze vertoning voor het jong geslacht.

  in een beschaaft land,zouden deze figuren lang en breed achter de tralies zitten,maar helaas ,,dit is sme..

  zondag 21 oktober 2012 om 16:21 uur
 5. abrahams jokt niet abrahams is op de goede weg .
  deze minister presteert goed waar hij zit .
  hij stelt orde op zaken en dat is hem gegeven .
  waar er gewerkt wordt maakt men fouten en van fouten leer je dus abrahams trek je niets van aan .
  bouta en het surinaamse volk staan achter je .
  strede strde wie no sa frede bouta na wie fesie mag

  bouta kraktie .

  zondag 21 oktober 2012 om 16:50 uur
 6. neem maar van mij aan dat de precident niets kan doen tegen abrahams,en dat is iets dat wij weten,ze weten te veel van elkaars misdaden af, hem zomaar aan een kant zetten kan rare gevolgen worden voor de december moorden,zelf voor doekie is die bang,kan hij ook niets mee beginnen,die weet ook teveel.
  rarararararara wie

  zondag 21 oktober 2012 om 16:52 uur
 7. @ rararararara wie,
  Dus het komt erop neer dat deze moordenaar en criminele president chantage gevoelig is ???
  Hij had een grote bek op de podium over hoe somo de front regering in de tang heeft en nu is hij in die zelfde tang bij Somo, Brunsie, Abrahams en Doekhie hahahahaa, dit is niet een beetje dom, maar heel erg DOM

  zondag 21 oktober 2012 om 17:14 uur
 8. Aahhh….op zich is dit gedoe slecht nieuws voor de VA. Powerplay i.o.v. idool van su. Want Abrahams en niemand daar doet iets zonder toestemming van idool.
  De VA moet intern goed nadenken of niet hetzelfde noodlot van een leeggezogen KTPI
  hun te wachten staat.

  zondag 21 oktober 2012 om 23:00 uur
 9. Bouta heeft geen pyama aan maar een mantel. De amnestie mantel….met zijn mantra Hollamd….Abrahams hoeft zich nergens zorgen over te maken. Somo speelt nu mef hem en draait de duimschroef iets aan krrrrr krrrr krrrrr…Abracadabrahams hhahaaaaa

  zondag 21 oktober 2012 om 23:43 uur
 10. Het wemelt hier wederom van de loze woorden, opmerkingen en ga zo nog maar even door.
  Waar het aan schort is de waarheid, Abrahams is al vaker betrapt op grove leugens, en het draaien met zijn uitspraken.
  Dat heeft hij van niemand vreemd natuurlijk, Bouta geeft constant het voorbeeld aan deze regering.
  Hoe dan ook, voorheen gemaakte afspraken moeten worden nagekomen door deze regering, welke inmiddels toch al bekend staat als schreeuwerige draaikonten!
  Abrahams, toon jezelf een kerel zoals jij zo graag genoemd wil worden, neem je verantwoordelijkheden en maak er niet een nog grotere puinhoop van!
  SU is niet gebaat bij leugens en onwaarheden, wij moeten nu verder met het ontwikkelen van dit land, en dat houdt zeker in alle gemaakte afspraken nakomen.

  maandag 22 oktober 2012 om 00:50 uur
 11. Met ndp aan het stuur is Suriname gedoemd te verworden Suribabwe.Dank zij al die toekomstige Suribabwanen is het land binnen vijf jaren als Zimbabwe.

  maandag 22 oktober 2012 om 02:38 uur
 12. Weet je wanneer je zeker weet dat Abrahams jokt?

  Als zijn lippen bewegen.

  maandag 22 oktober 2012 om 08:29 uur
 13. Gaymap
  Jij praat over bewuste leugens,;Maar alles wat jij negatief over regering en volk van su gesproken hebt is op jou leugens gebaseerd en heeft niks met wat er echt in Su gaande is te maken.
  Jij baseert jou verhaal op fictie en onzin,en niet het realiteit,,of denk jij dat jij met iemand praat die jij kan beïnvloeden of manipuleren of laten denken hoe jij wil !?;Jonge ,verkeerde adres.

  maandag 22 oktober 2012 om 09:37 uur
 14. De allerdomste minister heet abrahams whahwawha

  maandag 22 oktober 2012 om 10:32 uur
 15. Als ik de vele teksten op dit forum lees, dan kan ik niet anders concluderen dat politici als Salam Somohardjo en Ronnie Brunswijk de feitelijk macht in handen hebben. Bouterse is gedegradeerd tot marionet. Wie had dat kunnen vermoeden?

  maandag 22 oktober 2012 om 10:58 uur
 16. Wie had de ambtenaren een 13de maand beloofd? Zeer waarschijnlijk zonder overleg met Ameerali?
  Je kan het weer raden, Juist ja!

  maandag 22 oktober 2012 om 11:34 uur
 17. @ pero
  “deze minister moet zich niets van aantrekken wat de oppositie zegt zolang hij presteert” .

  Wat wordt er gepresteerd.
  Spoorlijn naar Manaus/ over land verbinding naar Brazilie?
  Diepzeehaven?
  Brug bij Carolina? Ook al weer 2 jaar niets over gehoord.
  18.000 of 7.000 woningen, Nu kom er berichten dat er alleen gefaciliteerd gaat worden.
  Snelweg naar Pengel international.

  Het plaatsen van een bouwbord of het sproeien van Parbo op een bouwplaats is nog niet presteren.

  Alles wat nu gebouwd wordt van enig belang was reeds gepland en in uitvoering alleen Waterkant heeft een up grade gekregen en nu weet iedereen waar het geld geleend is (IN CALIMEROSTAN).

  Het presteren kan wel eens heel erg tegen gaan vallen.

  De politieke situatie is echter heel interessant. Wie buigt, zwenkt weg of wordt gereshuffeld. Als de Volks Alliantie in het stof moet bijten, bestaat deze regering in principe niet meer en is het wachten op de val

  maandag 22 oktober 2012 om 15:01 uur
 18. Ben wel benieuwd wat Limbo de po’ kai te zeggen heeft op SRS….

  maandag 22 oktober 2012 om 18:21 uur

68 Reacties | Plaats Reactie

Ads:











Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com