do 30 jul 2015 16:08

Schrijver van ‘Alleen Maar Nette Mensen’ met de dood bedreigd

69
post thumbnail

Robert Vuijsje, auteur van het boek ‘Alleen Maar Nette Mensen’ waar nu een speelfilm van is, is met de dood bedreigd omdat hij te gast zou zijn bij Radio Mart. Dat meldt de zender AT5 op haar website. Volgens de boze luisteraars zouden het boek en de film een verkeerd en schadelijk beeld schetsen van de Bijlmer en zijn bewoners. Radio Mart wordt onder de Surinaamse gemeenschap in de Amsterdamse Bijlmer door veel mensen beluisterd.

Vuisje, op de foto te zien met zijn vriendin, zou gisteravond om 22.00 geïnterviewd worden op Radio Mart. Zondagavond kreeg de in Zuidoost populaire lokale omroep al veel boze telefoontjes, nadat ze het interview hadden aangekondigd. ‘Een aantal reacties was zeer heftig’, zegt programmamaker Guilly Koster van Radio Mart tegen AT5.

Maar na de uitzending liep het helemaal uit de hand. Het radiostation werd opgebeld door boze luisteraars die aankondigden de gelegenheid aan te grijpen om de schrijver ‘een kopje kleiner’ te maken. Omdat Radio Mart de veiligheid van Vuijsje niet kan garanderen is besloten om het interview maandagavond in ieder geval niet in de studio in de Tweede Sweelinckstraat op te nemen. Lees de reactie van de schrijver op de site van AT5.

69 Reacties | Plaats Reactie

 1. Dat de maatschappij in Nederland al een tijd diep gezonken is, en wat ik hierboven lees getuigt weer van alles en nog wat, waar gaat dit naar toe, iemand met de dood bedreigen anno 2012, alles kan tegenwoordig, maar goed, triest,en dit zijn zaken als ik het zo mag omschrijven die niet zullen ophouden, waar het zal eindigen, wisten we het maar.

  dinsdag 16 oktober 2012 om 20:50 uur
 2. @Ray
  Je liegt als een paardendief.
  Lees maar wat jij op woensdag 12 september 2012 om 19:09 uur, door Ray @Felix schreef.

  – En wat de creolen in Nederland doen krijgen we te zien in de vorm van een film,en het is voor de wereld om te zien.
  Whahahaaaaaaaa
  Wees gerust zowel jij als medusa ,wees gerust,
  Onder het genot van een heleboel popcorn en een flesje cocacola krijgen wij jullie ziekelijke geflikfooi manieren in de theater te zien en straks ook in onze huiskamers.

  Jij bent dus een onbetrouwbare leugenaar en notoire gluurder!!

  dinsdag 16 oktober 2012 om 22:13 uur
 3. =De minderwaardigheidscomplex van de Surinamers ????/

  dinsdag 16 oktober 2012 om 22:39 uur
 4. @Henk Molenaar
  Jij schrijft:”Beste Medusa:
  “Wordt het dan niet eens tijd dat Surinamers een eigen film gaan maken in plaats van alles wat een Nederlander maakt af te zeiken”?

  Beste Henk,ben je door je eigen molenwiek geraakt òf woon je op mars?
  Weet je niet dat er een aantal speelfilms door Surinamers over Surinamers zijn gemaakt?
  Ik zal er een paar noemen.
  Kong hesie bakka,Faja lobie,Wan Pipel etc.
  Een beetje Surinamer òf iemand met Surinaamse roots hoort dit te weten.
  Indien je de laatste vraag met ja beantwoordt,vind ik jouw opmerking schammteloos!

  dinsdag 16 oktober 2012 om 22:39 uur
 5. Medusa, mijn zin over de lagere intelligentie van zwarte mensen heeft betrekking op de vooroordelen. Mijn punt was dat de film gebaseerd is op die vooroordelen. Vooroordelen die je in advertenties tegenkomt in de krant, in reclamespotje, in films, in boeken, in teksten, kortom overal. Helaas zijn er mensen die denken dat dat deze film helemaal op zichzelf staat en dat mensen wel begrijpen dat niet iedere zwarte vrouw zoals Rowanda is. Kortom, we leven een sprookjesland.

  woensdag 17 oktober 2012 om 00:13 uur
 6. Beste Medsua

  Dat zijn 3 Surinaamse film in 35 jaar…….

  woensdag 17 oktober 2012 om 00:20 uur
 7. Ik heb het boek van Robert Vuisje gelezen. Wel geestig en toch heel realistisch. Het is wel niet het type boeken die ik graag 2x zou lezen, maar om nu de auteur met de dood te bedreigen? Dat kun je alleen verwachten van ongeschoolde en heetgebakerde lieden die geen kaas hebben gegeten van literatuur en zelden een boek hebben gelezen.

  woensdag 17 oktober 2012 om 12:32 uur
 8. Henk Molenaar,

  Wan pipel is uit 1976,…toen liep DADA op hoge leeftijd nog rond in pampers, en het zijn niet 3 films in 35 jaar zo getuige de vele 18+ via black-berry thans in Par’bo :)

  woensdag 17 oktober 2012 om 12:41 uur
 9. @MasraE
  Zo kwam het niet over MasraE.
  Maar mijn innige verontschuldiging t.a.v. het gerezen misverstand!
  Zand erover,wat mij betreft en beloof beterschap!
  Laat de honden maar blaffen,de karavaan trekt verder!

  woensdag 17 oktober 2012 om 14:00 uur
 10. @Henk Molenaar
  Jij schrijft:”Dat zijn 3 Surinaamse film in 35 jaar”.

  Terwijl er duidelijk 2 dingen door mij zijn aangehaald:

  1.Ik zal er “een paar” noemen.
  Er staat “een paar” en niet “allemaal”!

  2.Kong hesie bakka,Faja lobie,Wan Pipel etc.
  Zegt de afkorting “etc.” jou niets?
  D.w.z. dat er minimaal 4 (of meer) kunnen zijn.

  Wat je hebt,weet ik niet!
  Ik denk dat het “iets” met begrijpend lezen te maken heeft!

  woensdag 17 oktober 2012 om 14:17 uur
 11. @Medusa
  Kalm aan ,kalmeer meiske.
  Als ik zeg dat wij die film straks in onze huiskazmers te zien zullen krijgen dan bedoel ik dat de film op tv gezien zal worden maar niemand is verplicht om het te zien.Als het bij mij op de tv verschijnt schakel ik over op een andere kanaal, dan kijk ik liever naar tekenfilmpjes dan die geouwehoer van de zogenaamde filmsterren in deze vieze film en hangende bobbie’s en goedkope seksEn dan drink ik mijn cola en eet mijn popcorn als ik naar de leuke tekenfilms zit te kijken.
  Deze film alleen maar nette mensen moet het certificaat van X-rated meekrijgen. Het is echt geen film die je met je gezin kan meekijken.En de mensen die geacteerd hebben zijn ALLES behalve NETJES
  Ps
  Je mag ernaar kijken hoor,liefst met veel cola en popcorn erbij. Onze smaken verschillen ,okay.

  woensdag 17 oktober 2012 om 14:30 uur
 12. Surinamers hebben een chronisch gebrek aan zelfreflectie! De film is geen documentaire, het is allemaal fantasie. De hevige reacties geven aan dat Suri’s een zeer laag zelfbeeld hebben. Als witte Nederlanders moesten bereigen na films als flodder spetters en weet ik wat voor aso-ranzigheid allemaal niet verfimd is, zou er geen filmindustie meer zijn.

  woensdag 17 oktober 2012 om 16:23 uur
 13. Beste Medusa:

  Noem er nog eens 3 dan……….

  woensdag 17 oktober 2012 om 16:38 uur
 14. Ach ja wie neemt Suries nou serieus,vooral de bellers van mart radio.Romeo Hoost zou zeggen Moordenaars, Aanhang,Radio en Tv. Velen van hen op dit Forum zijn bellers van mart zo te zien.En waarom ik dit zeg al dat doms dat hier wordt verkondigt,wordt ook hier op de radio bij mart geroepen.Je hoeft hier op dit forum en bij mart niet uit te leggen wat fictie is en wat een roman is,vooral if na a subsidiebedelaar Glenn Codfried leg ding uit dat het fout is dan roepen ze in de papegaaienkoor……ai Vuisje disie,Vuisje datie dom dom dom tot en met ding kkkauw.Sranang BLAKAmang altijd de foe voer wang 2 letter oorlog sang ding e lasie ook altijd.Nooit ding sportief alla sanie foe ding sma die op mij lijken na trobie.Glenn Codfried if na wang monie joe wanie foe Vuisje aksing dang gewoon.Marcel Larose gwe soso fa ie dong.Je wilt een geweldige baan ZONDER diploma wel die grap kan je ALLEEN in Su uithalen.En zo joe e kis ding DOMMIES foe mart,maar Vuisje joe no kang stop met niets.GG&GD zoek weer iemand die kan laten zien hoe Su meisjes in de Bijlmerboxen N..ken voor een belkaart ben je weer voor zoiets in Glenn Codfried,want ook hierin ben je goed en dit had je al bij een eerder onderzoek gedaan,zullen we nog een keer?Als Glenn Codfried die subsidiehoer(zou een kennis van mij zeggen) de Su meisjes breekt is er niets aan de hand,maar als iemand anders dat doet en Glenn Codfried er geen geld voor heeft kunnen vangen dan is het niet goed.Mensen,mensen toch laat niemand je voor de gek houden.Luister aub niet naar Ilse,Hortens(ce)Creebsburg die ook niet zo heet.Haar zus heet creebsburg,maar zij niet.Ook hier speelt ze vals.Mensen luister niet naar meneer Vrij zegt veel s’morgens op de radio,maar kan zelf niet uitleggen wat hij bedoelt,Vrouw seedorf en Edtje Bakboord die alleen maar zegt goszegen nanga wang gezegendedag hahahaaaiii Broeder Orlando,Neetje Koprokano(zo noemt hij zich)Dada Abrewa(oma,oma in ‘t afrikaans)Connexxion buschauffeur Ba Wé en buschauffeur Harry mie gado als je dit zootje hebt gehoord dan joe herie dee porie.O ja ik vergat de popiest one mevr Oelhers met haar Fans jongoe nogmaals trap niet in de val van deze vermoeiende mensen.Mik ding mikie ding comedie.En oeng tang foeng. Odi, odi odiiiiii.
  Glenny.

  woensdag 17 oktober 2012 om 21:44 uur
 15. @Glenn Pengel (Glenny): Yu dja ding. Soso Lafu.
  Dus je bent een verwoede luisteraar van RadioMart & Co.
  Soms hoor je ook nog iemand bellen met “de Secretaresse”.

  Maar nu beginnen ze onder leiding van Glenn Codfried een beetje terug te krabbelen met hun domme actie.
  Wanneer ze voor belangrijkere zaken moeten opkomen voor de Surinaamse gemeenschap of protesteren, dan zijn ze niet thuis.

  Ik vraag mij ook af of er zo’n heisa in SU. wordt gemaakt over deze film?
  Er is ook een film in Nederland gemaakt over New Kids.
  Als je die filmbeelden ziet, echt komisch. Hollandse humour. Echt van die asociale Tilburgers & Tokkies.
  En zo moet je ook de film ‘Alleen maar nette mensen’ bekijken.
  En om Robert Vuijsje (de schrijver) van het boek te gaan bedreigen is not done.
  En volgens de laatste berichten in de (pers) is het kassa met deze film.
  Dus ze hebben ook gratis (reclame) gemaakt voor de FILM.

  donderdag 18 oktober 2012 om 00:28 uur
 16. @Henk Molenaar

  “Beste Medusa:

  Noem er nog eens 3 dan”

  Ik zal Medusa helpen met de biografische film in drie delen over Bouterse:

  1. Sargent Bouterse
  2. Dictator Bouterse
  3. President Bouterse

  😆

  donderdag 18 oktober 2012 om 16:24 uur
 17. iedereen doet veel te moeilijk en ik ga het allemaal niet lezen. Een film overdrijven is vrij normaal want anders zou het niet interessant zijn. Daarom wordt er ook altijd gevochten bij “jerry springen”, anders zou het oer en oer saai zijn.

  Door iemand te bedreigen maak je alleen maar jezelf belaggelijk. Je zou kunnen zeggen als dit in een nette buurt gebeurd zou er daarna nooit iemand bedreigd worden. Met andere woorden dit zegt toch een heel klein beetje wat voor soort mensen daar wonen.

  zaterdag 20 oktober 2012 om 18:12 uur
 18. De negatieve reacties vanuit de surinaamse gemeenschap hebben een andere grondslag.

  Racisme heeft een absoluut hoogtepunt bereikt in Nederland.

  Bijv. :Mensen met een niet blanke huidskleur kunnen massaal geen werk vinden, omdat de blanke werkgevers de voorkeur geven aan blanke mensen.

  Niet blanken worden massaal preventief gefouilleerd, terwijl men in wijken waar overwegend blanken wonen dit nalaat.

  In het openbaar vervoer controleert men alleen op lijnen waar niet blanken het meeste reizen.

  Deze discriminatie is er altijd geweest maar vaak voor de gemiddelde niet blanke onzichtbaar.

  Het beste voorbeeld van legale discriminatie in Nederland vind je terug bij financiele instellingen.
  Een niet blanke betaalt hogere rente voor financiele producten dan een blanke. Dit is een feit en men ontkent het niet eens. De medewerkers van deze instellingen hebben de tabellen allemaal in bureaulade liggen.
  Ik kan het weten want ik heb het gezien en men heeft mij zelf gevraagd om deze tabellen toe te passen. Na hun verzoek heb ik direct me ontslag ingediend.

  Parbo.

  zondag 21 oktober 2012 om 18:14 uur
 19. Geachte Landgenoten,

  Ik had gisteravond een gesprek met mijn vriendin over deze film. Zij was naar die film geweest en liet mij weten dat deze film de bewoners van (zuid-oost) en Surinamers beledigd. Vrouwen worden als een stereotype neergezet (voornamelijk donkere vrouwen) Als welbeluste geldwolven die alles voor een een zakcentje doen. De Surinaamse man wordt gestigmatiseerd als een euwige vreemdganger en her en der kinderen heeft lopen. Jammer dat zoveel donkere mensen hebben deelgenomen aan deze smakeloze film zonder inhoud. Ik woon zelf in de bijlmer. Ik neem aan dat je vooraf een script krijgt te lezen voordat je daadwerkelijk een rol accepteert. Dat zoveel donkere mensen akkoord zijn gegaan met het bijdragen aan een film in mijn ogen zonder een moraal dat vind ik betreurenswaardig. Sranangsma moes foe oppo makandra inplaats van elkaar te breken. Met vriendelijke Rodney K

  dinsdag 30 oktober 2012 om 09:29 uur

69 Reacties | Plaats Reactie

Ads:Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com