Suriname Foto van de dag

Laatste berichten

Special

vlag.2013 Algemene Kinderbijslag voor alle kinderen?! - PARAMARIBO, 26 mrt – De Algemene Kinderbijslag, AKB, mag niet beperkt blijven tot vier kinderen per gezin. Dit stelt parlementariër Marinus Bee van A.. Lees verder »
Waterkant.TV

Laatste reacties

Recente forum topics

Grote brand Paramaribo krijgt staartje

Grote.Brand.Paramaribo

PARAMARIBO, 16 okt – De brand in het centrum van Paramaribo krijgt waarschijnlijk een behoorlijk staartje. Volgens John Seedorf, voorzitter van de brandweerbond, zijn blunders begaan tijdens het bluswerk, terug te voeren naar misstanden binnen het korps. Beperkingen die brandweerlieden krijgen opgelegd, zijn merkbaar. Een chauffeur voor één van de bluswagens ontbrak op het moment van de brandmelding.

Manschappen arriveerden later dan nodig. Brandweercommandant Cecil Waal zegt nog te moeten uitzoeken wat er fout ging. Seedorf denkt het wel te weten. Het aantal overuren per brandweerman is sinds kort beperkt. Ook de dompelpomp waarmee bluswater van elders kan worden opgepompt, was niet meteen beschikbaar. Het echte bluswerk begon dan ook later dan nodig. De minimale bezetting per brandweerstation is bijna gehalveerd. Er zijn dus minder manschappen beschikbaar.

De vakbond ervaart de beperkingen als verlammend. Wie zijn limiet aan overuren heeft bereikt, zal elk brandadres mijden als de pest. Seedorf wijt het geklungel ook aan de korpsleiding zelf: “Het botert niet binnen de leiding.” De bond beraadt zich binnenkort over wat te doen. “Er heersen grote wrevel en irritatie onder de manschappen”, zegt Seedorf. Hij sluit protestacties niet uit, die ‘de samenleving zeker zal voelen.’

Wat de brand zelf betreft, volgens de politie begon deze in een groot houten pand op de hoek van de Zwartenhovenbrug- en de Prinsenstraat. Buren klaagden al tijden over activiteiten van drugsverslaafden in het verlaten pand. Het pand was niet aangesloten op het elektriciteitsnet. Er gingen in totaal zeven panden verloren aan beide zijden van de Prinsenstraat. Volgens de politie dreigt er nog altijd instortingsgevaar.

Bezoek Suriname.NL: platform voor Suriname, Surinamers en Surinaamse zaken
Adverteer ook op de Vraag & Aanbod site over Suriname: www.suritrade.com.

Er zijn 57 reacties

 1. Glenn,
  In jou reactie is alles algezegd.
  Die vent strooit alleen maar zand in die arme mensen hun ogen.
  Het doet pijn, om te zien hoe mijn geliefde land geregeerd wordt. Echt triest

  Beoordeel Thumb up Thumb down +6
 2. het wordt tijd om suriname eindelijk te moderniseren. dit straat barst het van de onderwereld activiteiten als gok bedrijven; lichte zeden dames uit brazilie die vlees verkopen die 37 graden warm is. stank van wild plassers. opgeruimd staat netjes.. heel paramaribo mag opgeruimd worden van dit ellende….

  Beoordeel Thumb up Thumb down +5
 3. Ik denk dat er ook na deze catastrofe er geen maatregelen van overheidswege genomen zullen worden. In Suriname is er onder dergelijke omstandigheden niemand verantwoordelijk. Het leven gaat door en de benadeelden blijven hulpeloos achter.

  Beoordeel Thumb up Thumb down +1
 4. @passant

  Hallo meneer passant, wanneer “passeer” je weer, om een tipje van de sluier op te lichten? (o’teng yo psa baka)

  Zolangggggggggggg…

  mang.

  (ze hebben je toch niet opgesloten omdat je teveel weet?).

  Beoordeel Thumb up Thumb down +1
 5. @Esmerald.

  Je naam ken ik al en als we elkaar ergens op deze aardkloot tegen komen, dan hoor je het wel.

  Anderen gaan in het bos, maar mi dé dok in Dokkum.

  Beoordeel Thumb up Thumb down +1
 6. Jongens, niet langs de zijlijn staan mopperen dat doen ze aan de waterkant wel. Sla de handen ineen pak het aan. Voordat er nog veel meer van dit mooie land verloren gaat. Bakra

  Beoordeel Thumb up Thumb down 0
 7. Hallo allemaal kan nederland niet helpen hier mee
  zonde van dit mooie land

  Groeten uit Nederland

  Beoordeel Thumb up Thumb down +1

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Reacties moeten inhoudelijk zijn en iets toevoegen aan het bericht, persoonlijke aanvallen worden verwijderd.
 • Reacties met scheldwoorden en/of beledigingen worden verwijderd
 • Constant typen of overmatig gebruik van hoofdletters is niet toegestaan
 • Bij herhaald overtreden van de regels wordt u op de zwarte lijst geplaatst en komen reacties niet meer door
Voor andere discussies kunt u terecht op ons forum:
http://www.waterkant.net/suriname/forum/index.php
Spotlight

Wereld erfgoed

Hoe duur was de suiker

vakantiebeurs

film Jörgen Raymann

RTL late night

PARAMARIBO, 13 jan – Minister Ashwin Adhin van.. Lees verder »
De openingsfilm van de 33e editie van het.. Lees verder »
De Stichting toerisme Suriname staat van 14 tot.. Lees verder »
Cabaretier Jörgen Raymann en Aliyah Kolf, de winnares.. Lees verder »
Humberto Tan wordt door De Telegraaf de nieuwe.. Lees verder »