ma 6 jul 2015 11:17
post thumbnail

Enorme brand in centrum van Paramaribo

95

PARAMARIBO, 15 okt – In de binnenstad van Paramaribo is vanmorgen rond 05.00u een enorme brand uitgebroken. Volgens de eerste berichten van Surinaamse media gaat het om brand in panden op de hoek van de Zwartenhovenbrugstraat en de Prinsenstraat. Volgens De Ware Tijd is het pand van Moussi Issa inmiddels helemaal afgebrand.

Zeker zes gebouwen zijn al afgebrand en steeds meer gebouwen worden prooi van de brand, welke nog niet onder controle is. Winkeliers uit de omgeving halen hun panden leeg om te redden wat er te redden valt. Er zijn geen gewonden gevallen.

Het is niet de eerste keer dat er een grote brand uitbreekt in de binnenstad van Paramaribo. Onlangs nog, op 3 juli 2012, woedde een enorme brand waarbij drie panden compleet verwoest werden.

UPDATE:
Volgens een ooggetuige zou de brand begonnen zijn in een leegstaand zakenpand van Oemrawsingh op de hoek van de Zwartenhovenbrugstraat en de Prinsenstraat. Intussen is het sein ‘brand meester’ gegeven. Er wordt nog nablussingswerk verricht. Het wegverkeer in de omgeving is genormaliseerd, na vrij chaotische toestanden in de vroege morgenuren.

De brand heeft aan beide zijden van de Prinsenstraat gewoed, beide straathoeken met de Zwartenhovenbrugstraat vertonen nu gapingen. Ondernemers die er hun zaak hadden staan, zijn niet te troosten. “Ik heb hier mijn hele leven in gestopt. Het is nu weg”, zegt een huilende Chinese onderneemster. Onder de vernietigde panden behoren de kledingzaak Moussi Issa en Rudisa Travel van zakenman Dilip Sardjoe.


95 Reacties | Plaats Reactie

 1. mijn hart bloed,triest is dat om te zien.

  dinsdag 16 oktober 2012 om 00:22 uur
 2. Ik kom net terug uit SU. Ik heb genoten van de houten gebouwen en woningen, zoals de woningen langs het waterkant, het paleis, de kathedraal, maar ook van de woningen op ‘neuten’ te Nieuw Amsterdam. Een aantal hiervan staat al op de lijst van werelderfgoed.
  SU kent ook een aantal historische branden, bijvoorbeeld de brand aan de Heilige weg en recentelijk van het staatsarchief. Uiteraard is de brand aan de Zwartenhovenbrugstraat heel erg voor de winkeliers en bewoners die onherstelbare schade (materieel, maar vooral ook geestelijk) hebben geleden. In de eerste plaats moeten we de krachten bundelen om deze gedupeerden te ondersteunen, dat mag ook individueel, maar ook door het oprichten van een fonds. En voor de lange termijn is het van belang dat de overheid eindelijk lessen gaat trekken uit deze branden. Er is wet- en regelgeving (uitvoering en handhaving) noodzakelijk om de houten huizen goed tegen brandschade te beschermen. Alleen hout is duurzaam voor de woningbouw in SU. Als je toevallig een assemblee lid kent, kun je bij hem/ haar lobbyen om dit in het SU-parlement aan te zwengelen. Be positive, Revali

  dinsdag 16 oktober 2012 om 00:32 uur
 3. hallo ja is idd slecht gesteld met onderhoud van de huizen! zeker de houten zelf gezien was namelijk de maand sept in suri op vakantie . veel gezien mooi land wel geschrokken van de slechte wegen vooral rond paramarribo. elke dag hoorde ik de politie sirene de brandweer, op de fiets rijden bijna niet te doen maar ik ga zeker nog is terug.voor deze ondernemers is het triest en voor de stad een drama.

  dinsdag 16 oktober 2012 om 00:45 uur
 4. Wedden dat de paarse aanhang gaat beweren dat het de schuld van de vorige regering is dat de gebouwen zijn afgebrand.

  dinsdag 16 oktober 2012 om 01:25 uur
 5. Een Hollander ontwierp een wolkenkrabber in Tokyo en legde een grote meer in de tuin aan.De opdrachtgever was er niet blij mee maar accepteerde het.Bij de eerst volgende aardbeving brak er brand uit in de wolkenkrabber en de brandweer van het gebouw kon over het water uit het meer beschikken en beperkte de schade aan het gebouw.

  Onze grachten hebben wij dicht gegooid.Die dienden ook om passagier en goederen te vervoeren. Maar we hebben verzuimd om vervangende wegen aan te leggen en hebben mede daardoor overvolle straten nu.

  Hadden we in het verleden verder gekeken en hadden geleerd van de KODJO,MENTOR EN PRECENT branden dan zouden we eerder een Venetie gemaakt hebben zodat de brand maar een gedeelte kon verwoesten.

  Cobie.

  dinsdag 16 oktober 2012 om 02:03 uur
 6. verschrikkelijk

  baas,ik weet dat je een president ben met daadkracht

  ruim deze zwervers op!ze zijn tot last!
  vroeger vermoorde men deze gasten,en deden ze ‘bonu’ met hun lichaaamsdelen.
  het is lang niet gebeurd!
  wat zullen de delegatie-leden van de acp/eu nou denken als ze langsrijden?

  we hebben ook WETGEVING NODIG!
  kom op!!!! niet langer treuzelen mang!

  dinsdag 16 oktober 2012 om 04:10 uur
 7. wij praten hier over nood in onze sweet sranang en andren slaan over naar paarse bende,lullen over zorghotel,regering nou steeds zakt deze man verder he.wat heeft deze brand met paarse bende te maken? enschede,,waar memsen zijn dood gegaan door vuurwerk op te slaan in een woonwijk een hele blok weg,ben jij dat vergeten ,, mie takkie,,

  dinsdag 16 oktober 2012 om 08:15 uur
 8. @gmap je mag zoveel lullen hoeveel je kan maar gaat jou nooit lukken je zakt verder weg heb je dat nog niet door,het doet je pijn hoe jij niet naar suriname kan en als jij toch zou kunnen zou ik je daar graag tegen willen komen zo dat je mij su kon leren kennen ,, mie takkie ,, of ik zou je alle hoeken van suriname laten zien ,, begrijp je wat ik bedoel?hoeken,

  dinsdag 16 oktober 2012 om 08:23 uur
 9. Het zijn niet de harten van de mensen in Su. (m.u.v. hier en daar) die bloeden, maar van de Su. in Ned. Want wij hebben meer liefde voor Su. Onze landgenoten in Su. hebben geen liefde voor het land of zien de waarde niet in. Neem nu bijv. de mooie historische binnenstad. Ik was na 30jr terug en zag hoe de meeste gebouwen werden verwaarloosd. Heel veel zijn voorzien van lelijke reclameborden of betimmerd of omgebouwd etc. Het oude Palace Hotel die is m.i. zomaar gesloopt. Bekijk de oude foto`s/ansichtkaarten van Su. Het zag er zo mooi uit, schone straten, statige lanen met mooie panden en beplantingen. Neem nu de Maagdenstr.of Jodenbreestr., heel veel gebouwen zijn gewoonweg gesloopt, geen beplanting, rommelig, smerig etc.etc. Ik zal misschien heel veel mensen pijn doen, maar ik zeg het toch. De mensen in Su. zijn VARKENS!!! en verdienen het niet om in zo`n mooi land te wonen. Ze gooien hun shit overal. En, en, en het zijn niet alleen de lagere klassen, maar ook de zgn. “elite”. Dit heb ik met eigen ogen gezien. Alles wordt maar op straat of in de jungle gegooid. Het is jammer dat steeds meer gebouwen verloren gaan en er komen alleen maar oer lelijke dingen (monumenten) voor terug. Surinamers heb je land lief en leer het te waarderen. Begin bij je zelf en durf ook een ander aan te spreken als hij troep op straat gooit.

  dinsdag 16 oktober 2012 om 09:14 uur
 10. IS wel jammer moest tog vernieuwd worden envoor al

  GEEN ongelukken dat is belangrijk winkels kunnen
  vervangen worden de mens niet
  geen doden of ongelukken bless

  dinsdag 16 oktober 2012 om 09:53 uur
 11. @Takkie, wat de huidige paarse regering met deze brand te maken heeft ? Dat zal ik je vertellen broeder, al enige tijd wordt de Zwartenhovenbrugstraat en de Prinsenstraat geteisterd door drugsverslaafden. Je hoeft geen Einstein te zijn dat één van de junks met de brand te maken heeft. De regering is primair verantwoordelijk voor de veiligheid in Suriname, dus een paramaribo zonder junks. Daarnaast zijn de onderlinge verhoudingen binnen de brandweerkorps ook niet goed. Ook dit heeft geleid tot onveilige situaties waarvoor de overheid weer veranwoordelijk is. Dit is de 2e brand in een korte tijd. Ga je me nu vertellen dat de regering hier niets te maken heeft. Je bent niet goed wijs.

  dinsdag 16 oktober 2012 om 10:02 uur
 12. hahahha na 30 jaren pas terug naar je geliefde land meneer je moet schamen,moet ik nou geloven dat je echte lobie heb voor su? dink,a torie mie man,,,

  dinsdag 16 oktober 2012 om 10:03 uur
 13. NA 30 jaar? dat is geen SURINAMER. Su is in alle manieren en vrouwnieren sterk veranderd dus ook de straat leven dus MANE ga niet met kapsones aboeng BLESS!!!

  dinsdag 16 oktober 2012 om 10:41 uur
 14. @koos de jong het kan dat ik niet goed wijs ben maar ik denk het niet hoor luister,alles van jou is de regering,volgens mij lezen jullie azielzoeker geen nieuw over het land waarin jullie wonen.wat kan jou regering met die piromaan die steeds bezig zijn in jou land nederland.kan jou regering ze opruimen? nee,waarom praat je over dingen die jij niet weet,ik zie dat je veel naar apintie kijkt he in de branding

  dinsdag 16 oktober 2012 om 10:50 uur
 15. De junkis worden door de nl overheid terug gestuurd of omgekocht terug gestuurd vraag het ze ik heb wel met hun gepraat ze komen netjes gekleed met een beetje doekoe die binnen de korste tijd in Su op gaat triest he ze zijn in nl gehookt en worden dann naGEBOORTELAND gedumpt

  dinsdag 16 oktober 2012 om 10:51 uur
 16. Koos de jong
  Jij zit 8000km over Su en regering te praten,,als jij het zo goed weet ,kom dan het goede voorbeeld geven ,en help een handje mee,maar zit niet daar achter jou pc te lullen over paarse benden .
  Kom in Su als jij durf ,dan zal ik jou persoonlijk andere hoeken laten zien waarbij jou tanden uit jou mond zullen vallen.

  dinsdag 16 oktober 2012 om 10:56 uur
 17. @takkie,

  Je klets teveel uit je nek.
  Je woont zelf in Nederland.
  Jo landverrader, alias redimoesoe.

  dinsdag 16 oktober 2012 om 13:25 uur
 18. Men heeft het over de junks in Su.Men wijst ook naar 25 febr 1980.Men geeft aan hoe woningen weer in handen van de staat terug moeten.Welnu ik vind alles goedMAAR een grote dikke vette MMMMAARRR,vooral dat van de junks .We weten dat Marcel Zweeuw een junk is geworden.En deze Marcel Zeeuw had in het verleden ook zijn zoon aangezet om branden te stichten.Dit vertelde de zoon van Marcel Zeeuw zijn moeder zelf op de tv in Su.Dus als deze Marcel Zeeuw en zijn zoon vrij rondlopen(als Marcel Zeeuw zijn bezittingen verkocht zijn als van de moederbond dan slaapt dat ding Marcel Zeeuw in een van dit soort panden ja)dan kan zoon lief brand aangestoken hebben;en papa kan weer de kriebels van 25 febr 1980 krijgen ja than he goes for it.En de regering wordt er bij gehaald ja ,want inplaats dat ze voor dit soort dingen gaan zorgen reizen ze de wereld over om goudensleutels te overhandigen,om geld te lenen en vriendjes tevreden stellen.De regering leent hier en daar geld enkel om onbelangrijke zaken te doen.Waarom die EU/ACP top voor ongeveer dgn?Dit gaat het land zoveel kosten dan toch liever iets voor de brandweer doen,want het is inderdaad altijd weer het zelfde,de regering betaalt per mnd aan AliDiDiBribux,Jules Wij(Len)bosch en Andy Rusland 50.000 SRD waarvoor kan dit geld niet aan de brandweer besteed worden?Stel dat deze regering de rit uitzit(wat ik niet hoop)reken dan uit hoeveel mnd deze lege schijtzakken hebben ontvangen voor het niets doen.Nogmaals mijn vraag kon dit geld niet aan de brandweer besteedt worden?Jongens oen keba jere als je het werkelijk meent met het Su volk en je houdt van Su zoals er vaak gezegd wordt.Any way Sterkte aan de winkel eigenaren en blij dat er geen doden te betreuren zijn….Odi Odi dang.
  Glenny.

  dinsdag 16 oktober 2012 om 14:41 uur
 19. Nou altijd maar de schuld op anderen schuiven? Ik dacht dat men echt van elkaar hield maar ja waar is onze zelfbewustzijn gebleven? wat gaat er met onze kinderen gebeuren, k lees hier hoe volwassen mensen met elkaar praten en elkaar bekritiseren terwijl het onderwerp over een grote brand gaat die het binnenstad van Suriname heeft verwoest. waarom maar altijd bekritiseren, het kan anders. love yourself love others because we need each other in this world. Sinds ik mij kan heugen is er altijd watertekort. Wat heeft de vorige regering gedaan aan Brandweerkorps al die tijd dat ze aan de macht waren? Deze regering zit er ook al een tijd en toch hetzelfde probleem, wie moet zorgen voor veiligheid van jouw eigen woonhuis of zakenpand? Dus allemaal een samenloop van omstandigheden. Heel veel sterkte aan een ieder van wie hun gebouw is/zijn verwoest en hopelijk wordt alles snel opgeruimd zodat de vroegere sfeer weer langzaam aan kan terugkeren.

  dinsdag 16 oktober 2012 om 15:40 uur
 20. Koos ik weet dat je hier zelf op kunt reageren,maar het moet mij toch van het hart zoals deze paarse blinde lid oh oh mi gado ik bedoel paarse bendelid het schrijft na so ding e wroko.Na so DiDiBrie e wroko soso kakatoe noem ik dit.Ze kunnuen niks meer soso bedreig sma,maar met deze bedreigingen zoeken ze alleen maar problemen voor hun hondenbaas in Su oeng bo takie gie ding dagoe basie ai ma a dagoe wagie no de fara en a broko dus blijft het bij bedreigingen.A tra volgevreten Leba Limbo bo takie wé go bombel ding.Oeng kang tang tikie en dit gedrag hebben wij van Leba Limbo en die hersenlose DiDiBrie geleerd nml geen respect hebben voor anderen en we gaan ermee door now wie e firie a switie foe bombel trawang oeng tang tikie oeng zaka-zaka leba beest.Mie dat a no fitiemang maar ik vraag aan de paarse bende wanneer ze naar het binnenland trekken om de Brasjong tot de orde te roepen.Helpen jullie je zelf met de Guyanese piraten.Ga daar je kunnen tonen.Help de Su vissers,want die worden gedwongen in zee te springen en vaak tot bloedens toegetakeld mie no e jere a paarse bende ,maar echt dies na DiDiBrie wroko als het gaat om Suries dan vermoord de paarsebende je zo,maar als het gaat om buitenlanders dan zegt DiDiBrie we gaan hierover praten en hij haalt ze keurig op met het Su vliegtuig en gaat rustig naar een conferentie hier of daar en vergeet te praten over de last die Su heeft van de buitenlander(s)Hany way Hodii,hodiii laffedoggs
  odi.odooooooo.
  Glenny.

  dinsdag 16 oktober 2012 om 17:02 uur
 21. Donderop met je schijnheilige snuit Zo zijn we vanaf de berm,skij radio en tv opgevoed.En vaak heeft de paarsebende de daad bij het woord gevoegd door mensen dood te schieten.Hou maar lekker jezelf voor de gek.Wang deel foe a volk no e sribie moro.Je ziet het ook op dit forum enkelen die toen antie het front waren zijn nu bedrogen uitgekomen en zijn nu antie deze DiDiBrie en Co.Dus jij met je onnozelesnuit ga ver weg van hier,want hier op dit forum is het ons kent ons.En mie no sa reageer moro tap na schijnheiligesnuit foe ding.Pasew wang bigi odi ooktoe Fer.E.Esmerald,Tedje,Ray,Roy,Vene,Henk Molenaar,Cobie en aaaaallle anderen.Trouwens jongens ik mis Danitia.oke dan odi odi odiii odi.
  Glenny.

  dinsdag 16 oktober 2012 om 17:32 uur
 22. @Glenn Pengel.

  Hallo Glenn, ons kent ons, no spang.
  Maak je niet druk om het gespuis.
  Je ziet dat het niveau dalende is.
  Geen tegengas meer.
  Vroeger was het anders..

  Inderdaad, dacht er laatst ook aan,
  Danita waar ben je?
  Hopelijk verblijf je in goede gezondheid.
  Soms ben ik het ook zat, maar goed de langste adem wint.

  odi.

  dinsdag 16 oktober 2012 om 17:54 uur
 23. @Revali

  Wel Revali, je moest maar geweten hebben dat de meeste assembleeleden ,heden, dezelfde criminele personen geweest zijn die het hoofdkantoor van de politie in brand had gestoken waar onder ook radio stations en media huizen tijdens de coup in 1980. Vergeet vooral niet de vele mensenrechten schendingen aan de hand van deze zelfde assemblee leden,de zogenaamde assembleeleden. Geen van ze zijn gechoold en geen van ze hebben een schoon blad.Echte criminelen zijn het!

  dinsdag 16 oktober 2012 om 18:00 uur
 24. hahhaaaa alleenmaar bestemd voor anti-paars dus.succes

  woensdag 17 oktober 2012 om 01:19 uur
 25. Hoe kan nou zooo een groot gebouw zolang leeg staan,het gebouw van Oemrawsingh.die is toch zakenman.Waarom hebben de autoriteieten niet opgetrden tegen deze zaken man,zoals ik heb vernomen zit hij in het parlement’Wat erg voor de andewre ondernemers.

  Gmap=DU=Wikileaks,wederom heb je van inhoudelijk reageren geen kaas gegeten idd wat heeft deze brand met dat wat je typt te maken,ipv dat je je medeleven toont metde gedupeerden typ je een hoop ras.

  woensdag 17 oktober 2012 om 12:45 uur
 26. Wauw,mede broeders hier in Su en mede broeders in N.L.
  M’n hart bloed om de branden en ik voel mee met getroffenen,hoe rijk de meesten van ze ook mogen zijn,het is zeker triest.Maar wat nog triester is,is de idiote manier,de onbedachtzame,onintelligente wijze,het bekrompen denken,dat we etaleren naar de rest van de wereld,door dit soort idiote discussies op dit laag niveau met elkaar te voeren.Het moet weer politiek gelinkt en paars gekleurd worden,want het is iets negatiefs.Alles dat negatief is,kleur maar paars,geef Baas maar de schul,alsof er tijdens 15 jaar El Vene,niet de ergste branden zijn geweest.De regering kan slechts voor preventie zorgen,maar de juiste dingen doen,zijn we met z’n allen verantwoordelijk voor.SU zal vooruitgaan,maar alleen wanneer we samen leren werken en elkaar optrekken,minder etnisch en minder politiek gericht zijn.Let wel,ik ben niet de grootste fan van Oom Deci.Ik heb zelf op De Dominee gestemd,maar m’n witte stemlijst,heb ik voor ‘t geval we naar vvv zouden moeten ,wel paars gekleurd.Dit land is in de afgelopen 3 jaar meer vooruit gegaan,dan de afgelopen 15 tot 20 jaar met E

  woensdag 17 oktober 2012 om 14:58 uur
 27. Om ff verder te gaan meneer Koos.U lijkt me een typisch Nederlandse naam te hebben,zal er dus vanuit gaan dat je Nederlands bent(vergeef me als dat niet zo is),,geeft je ook niet minder het recht op reageren,maar aan alle nederlanders,die eigenlijk nooit de juiste geschiedenis in de schoolbanken krijgen.Stoppen jullie a.u.b. om alle vervelende dingen die er gebeuren,paars te kleuren.In eerder gevallen waar monumentale panden zijn afgebrand,is er gesjoemeld en ging het veel al om verzekerings gelden die men wilde loskrijgen.We weten zelfs dat onze archieven niet goed bewaard werden,daarin is pas eind Vene begin Bouterse verandering in gebracht.Het gevolg is dan ook geweest dat mensen die er baat bij hadden dat archieven verloren gingen,omdat ze konden dienen als bewijs stukken over de status van zo’n gebouw,gewoon de boel in de fik staken.Mr.Jacobus alias Cobie,u bent een wijws man en u kent u gechiedenis.Had iedereen inclusief de blanke nederlander zich ook maar een beetje kunnen verdiepen in de geschiedenis.Houte huizen staan veels te dicht op mekaar ,infrastructuuris zoek qua haast alles in Su,omdat Su simpel weg een hit&run (productie)kolonie was.Welke idioot komt me zeggen dat ik niet van me land hou omdat een paar hystorische panden zijn afgebrand,het is lekker leven in een land waar alles is geregeld,als je maar bereid bent hard te werken.In Su,al ben je bereidt hard te werken heb je nog niet de garantie dat je iets goed te vreten hebt.Niemand plant meer ,want je hebt 4 banen.Het is makkelijk oordelen asl je er alleen maar op de meest onobjectieve maniet over hoeft te horen,maar niet hier ben om te zien hoe we elkaar proberen op te trekken,ondanks discriminatie,politieke shit en noem maar op.Give me … break !!!Wel laat me jullie iets wijs maken,het groepje nederlanders,die zich komt vestigen in Su om er te wonen en te werken en om te investeren,wordt steed groter en een heleboel zullen het niet ala publiek zeggen,maar ze zijn blij met Su,worden met een beetje hardwerken,doch over night rijk,ze houden niet van Bouterse,want Nederland heeft ze dat geleerd,maar ze zijn wel blij met een heleboel van zijn beslissingen,naast de eliete groep hindoestanen en chinesen nemen ze nuogenscheinlijk hun plaats in vooral omdat overal deuren voor ze open gaan omdat ze hun kleur mee hebben.Ze ondersteunen zeker elkaar eerst,zoals alle andere bevolking groepen behalve de negers doen.,dus blijven jullie 9000km,maar negatief zeiken over Su,maar de slimme blanke nederlander en /of Surinederlander,ziet dat er een heel positief en gunstig investerings klimaat is in Su.

  woensdag 17 oktober 2012 om 15:38 uur
 28. huh op het erf van De La Parra?Er waren geen huizen daar hoor.Wel fruitbomen perenguave,kersen en advocadoboom.Ik kan het weten want het is familie,me tante Gusta is daar vorig jaar overleden en me nicht Jenna die dreef die drogisterij pfff.

  donderdag 18 oktober 2012 om 00:41 uur
 29. 55 jaar geleden vertrok ik met tegenzin uit Suriname naar Nederland. Ik zeg met tegenzin want ik ging op zoek naar de vader van mijn zoon, helaas hij liet me zitten en had geen geld om terug te gaan Suriname. Ik heb er altijd naar verlangd wel met vakantie geweest na 18 jaar en 5 jaar geleden na 31 jaar. Ik woon ruim 30 jaar in Zuid Spanje maar mijn hart is tot nu toe waar ik geboren ben. De pamnden die afgebrand zijn, ik woonde in het pand van Oemrawsingh in de jaren 1956/57 en het doet echt pijn dat die mooie houtennhuizen met veel historie zomaar afgebrand zijn. Jammer en nogmaals jammer, ik ben 75 jaar oud maar als ik jonger was zou ik beslist voorgoed teruggaan. Ik hou van het land waar ik geboren ben. Ik wens de mensen en de regering het beste en Gods Rijkste zegen om alles weer op te bouwen.

  donderdag 18 oktober 2012 om 12:38 uur
 30. Het is wel jammer voor deze gebouwen ma wang ogrie e tja wang boeng.
  Ik ben meer voor het moederniseren van onze binnenstand stad en al deze oude houten gebouwen moeten gewoon weg.
  Als ze onderhouden worden mooi maar als ze er verwaarloost bijstaan…..afbreken
  Veiligheid en het beschermen van andermans goed staat boven eigendom en boedel.
  Liever een openstaande plek met beschuit gras dan een op instorten staande collosale houten krot.

  donderdag 18 oktober 2012 om 13:57 uur
 31. @Koos de Jong, ik deel uw mening volledig dat de regering niet alleen juridische maar ook politiek aansprakelijk is voor deze catastrofe. Elke benadeelde die een claim zou neerleggen heeft 100% kans van slagen. Te meer daar minister Belfor volmondig de schuld binnen zijn eigen korps heeft gelegd. Het verschil is dat deze domme Belfor hiermee ook de overheid in het spoor van de aansprakelijkheidsleer heeft betrokken. Wat mij opvalt dat tot nu toe niemand van overheidswege een compensatie of een dergelijk gebaar heeft aangeboden aan de slachtoffers. Iedereen speelt elkaar de zwarte piet toe.

  donderdag 18 oktober 2012 om 14:17 uur
 32. ik vind het zo erg dat surinamers die niet eens weten waar of hoe ze begraven zullen worden hier in hun geliefde aardappeland reageren,ik ben 14jr hier maar ik begrijp veel meer dan al die blackscheten die 30 en 45jaren hier zijn wat die ptattas hun metode is om ons nog verder uit mekaar te drijven omdat ung tranga te ung sab ung srefi maar het feit dat er blaka’kas’zijn die zicht bleekscheet voelen blijft het toch zo voor ons hart en nieren echte surinamers zwaar. ons land is niet in rep en roer maar in de bleuiii en die bakras die weten dat en zet die blakascheten of beter getype bakra schijt om het voor mekaar te verpesten, ding holbewoners no lob unu srefi ma luku sang deng e doe na grong omdat ze weten dat ding kondre na helll, wanneer denk jij blaka ka (in ding witmang ai) datje het hier ga redden, edgar david heeft self in zijn grote bek moeten laten schijten door die bakras anders never was ie 1 keer op de televiezie tak e pleibal terwijl na witmang tot nu toe e bepaal gi a mang niet allemaal hoor, vraag maar aan jerrel hasselbaink bank of stoel hij kan er van mee praten alleen als er iets te verdienen is ben je zogenaamd heel belangrijk voor die witmang(voor ff maar hoor)en alsje denk datje het op jou eigen houtje ga doen maken ze jou kapot dus sranangman kong u bondru now A.U.B. als ik aangeef dat ik nog maar 2 broeken onderbroeken sokken truitjes en 1 jas over hebt gehouden omdat ik voor goed terug naar me lobi su ga da ung kan bribi mi, onze su conselaat sref e wroko precies fa deng bakra wani ik heb nooit een verblijfs vergunning of ptatta buku mogen krijgen omdat ik in 1998 in aanraking kwam met de justietie en ik moest 2mdn uitzitten ma a no sma mi bing kiri yere! voor 1 bolletje na dien heb ik niet meer gedeal want ik wilde graag die ptatta buku ik heb allerlij verplichtingen van een rechbank gekregen ivm mijn kinderen ik kan alles bewijzen op pappier ik heb de helf van de voogdij schap van me kinderen ze dragen ook mijn naam ik ben al jaren uitgeschreven uit su ik kan alles bewijzen dan nog kan de su conselaat alleen voor die brakas wat betekenen mevrouw rink de vice consult van su stuurd me naar de i.o.m ik ben geen africaan of arabier dus ik heb geen recht op asiel maar ben wel onder de ptatta vlag geboren in 1969 je hebt ook een radio math mart of mei die ook die bakras hun reed likt om te mogen uitzenden je mag nederland niet verwijten in de uitzending terwijl ik naar een porgama luisterd legt een blaka ka uit dat we MOETEN onder breken voor het nederlandse shitnieuws ete voor dat hij ons dat mededeeld word hij self gekapt door die shitnieuws ze zijn bang dat ze geen omroeper meer mogen zijn da heri dey deng e bar fa su na ing dat we naar su moeten su heeft ons nodig inplaats dat ze het voorbeeld geven en beginnen tevertrekken ik ga zeker terug en het liefst voor de zomer dank zij de su(auta)riteiten)moet ik me kinderen opgeven mijn su paspoort is in beslag genomem door de vreemdelingen politie hier terwijl het staats eigendom van su is dan nog kan de surinaamse consulaat niets voor me doen dan wel geld onder de tafels nemem ja tafels ja en nootpaspoorten verstekt en ik ben er zeker van dat dd baasman deze dingen niet weet en if dd baasman sabi word ik de beste maatjes met radio apintie want dan vind ik dat baas e pret wreed man gi unu tak e horing gi ptatta terwijl bakkabakka na wan soort toe nadering naar die ptattas ik hoop het echt niet hoor want zonder die bleken, maar ons bij ons o tranga mi wel o bruja alles te mi doro grong if baas sab alles maar ne du noti ik bedoel dat het heel eenvoudig is om su als trekpleister te laten worden voor 2risten gewoon het uitgaans leven van hier daar na toe brengen coffee shop en al want al die jaren was het goed voor ptatta nu dat ze het niet meer in de hand hebben komen ze met heel wat shits terwijl ze miljarden met softdrugs hebben verdient, sranangman ik zeg niet dat jullie naar su moeten hoor! maar kon ong bodru now jullie mogen weten dat die bakras ons klaart met ons eigen olie me jongens gaan me missen en ik ze ook maar mi no mang moro, deng sranangman san dink ding a ing bung!! wo bari ete dja na helll en als een neger mij!!! maakt niet uit africaan antilian surinamers maakt niet uit mij willen vragen wat ik dan nog hier zoek doe het niet op een PC nader mij en vraag dat aan mij dan ga je gelijk zien datje in de helll bent ik sla je helebek kapot want jullie zijn zo fucking gehersen spoeld!! dat jullie selfs die 9mdn dat die vrouw jullie heeft gebracht vergeten zijn dan maar het goede wat ptatta voor jullie doet toch!!wo ka ete

  zondag 27 januari 2013 om 20:57 uur
 33. Ryan zit een beetje te veel met zijn neus in de witte poeder gezien zijn volkomen kansloze en onbegrijpelijke gebrabbel…

  Hij smokkelt de bolletjes niet meer zegt tie….

  zondag 27 januari 2013 om 21:05 uur
 34. ik ga terug na su en dank zij me su autariteiten word ik daar weer illegaal, kunnen jullie me bij staan fu broko a nesi sang deng witmang seti ik ben bereid nog langer hier te blijven gi mi sranangmang(bajes) het was heel lang geleden maar nelson mandella leeft nog hoor, ik ben pas 43jr na 20jaren ben ik 63jr en nog stevig ook ung no spang met me kinderen ik wil dit en alles voor ze doen! toch mag ik ze niet zien van hun mama,wan sranang uma lik mi srefi yere nanga eng plitsings wet sa kon leri dja na ptatta waar me kinderen het voelen met tranen type ik dit ik wil voor ons allen opkomen voor wat ons toe behoord maar ik moet een goeie background van me sranang mang hebben en neks no fout!!0616172939 (one love gi mi su people)

  zondag 27 januari 2013 om 21:24 uur
 35. hey vieze vuile riolle rat datje bent ze hebben jou zeker niet mee gegeven dat nacht apen wit zijn he!trouwens je naam alleen zegt ‘t al datje geen praatje waar jullie bleek scheten alles op baseren waard ben je hoort onder de buik van een hond feitelijk hoor!! ju fiesti dago pie jo, kinderlocker tevens pedofiel ik heb me nummer ook neer gezet maak een afspraak met me dan misschien kan jij als eerst aanspraak maken op’n gram

  zondag 27 januari 2013 om 21:37 uur
 36. yo vuile rat ofa!! wens dat jij kon zijn als ryan hij drinkt niet hij rook niet en snuift ook niet is geen kinderlocker of pedofiel dag Hhomo molenaar

  zondag 27 januari 2013 om 21:48 uur
 37. ik ben ook een blanke maar ryan heeft gewoon gelijk jij self bewijz dat ryan gelijk heeft wij blanken willen gewoon niet toe geven dat we bekrompen zijn we doen maar als of wij het goed doen, fuck jou hoor H.M

  zondag 27 januari 2013 om 21:56 uur
 38. corra = joan = ryan..

  Wat een paupers

  zondag 27 januari 2013 om 22:51 uur
 39. corra is zogenaamd blank: ” gelijk jij self bewijz dat ryan gelijk heeft wij blanken willen gewoon niet toe geven ”

  Ik lig hier in een deuk

  zondag 27 januari 2013 om 22:52 uur
 40. Het beste is voor de brandveiligheid om alle houten gebouwen en krotten af te breken en vervangen door portiekwoningen van 4 hoog en aan de randen van Paramaribo Centrum paar wolkenkrabbers neer te zetten. Inclusief een moderne overdekte winkelcentrum. Laat dit door Chinezen bouwen en opzetten.

  zaterdag 16 februari 2013 om 23:43 uur
 41. Paramaribo een kosmopistich metropool van maken.

  zondag 17 februari 2013 om 16:31 uur
 42. Live uit het Koude Nederland:

  Jij blijft maar (zeuren) over WOLKENKRABBERS & PORTIEKWONINGEN van 4 hoog op dit ogenblik in SU.

  En niet te vergeten:
  Laat dit door Chinezen bouwen en opzetten.
  En gaan deze CHINESE BOUWVAKKERS dan terug naar CHINA?
  Zie ook het voorbeeld van de CHINEZEN met de bouw van de MARETRAITE MALL in Paramaribo-Noord.

  Suriname zal GEEN PROVINCIE van het POLITBUREAU van CHINA worden zoals je steeds blijft promoten.

  En ik blijf het zeggen:
  Liever Kennismigranten uit TAIWAN & ZUID-KOREA.
  Hardwerkende Vietnamezen en Philippijnen.
  En niet te vergeten: Ook TIBETANEN kunnen worden toegelaten tot SU.
  En dan mag de DALAI LAMA tzt. SU. ook gaan bezoeken.

  zondag 17 februari 2013 om 17:54 uur
 43. @Live uit het Koude Nederland
  Wat ben je toch zó dom als het achter end van een kruising tussen een koe en een varken!

  zondag 17 februari 2013 om 18:08 uur
 44. @FER.E: ja toelaten van meer dan 5 miljoen Chinezen, dus ook Chinezen uit Vietnam en Chinezen uit Taiwan.

  Het Chineze Trots zal zeker zegevieren in Paramaribo.

  maandag 18 februari 2013 om 13:23 uur
 45. Ik heb een vriend in nu in Suriname ze is hier geweest op verkantie bij mij geweest en ik ga in eind december naar haar toe en kijken ook hoe het is daar

  woensdag 21 augustus 2013 om 20:11 uur

95 Reacties | Plaats Reactie

Ads:


Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com