ma 3 aug 2015 19:10
post thumbnail

Oppositie boycot voorbereiding waarheidscommissie

82

PARAMARIBO, 8 okt – De oppositie houdt zich afzijdig van de parlementaire debatten over de instelling van een waarheids- en verzoeningscommissie. Dit zegt parlementariër Chandrikapersad Santokhi van het Nieuw Front. De oppositie is van meet af aan tegen alles wat te maken heeft met amnestie. Het ‘proces van waarheid en verzoening’ is alleen maar een verlengstuk. Daar wordt niet aan meegedaan.

Het standpunt is ook kenbaar gemaakt aan onder meer de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS. Deze heeft al een missie naar Suriname gestuurd om de mogelijkheden voor bijstand na te gaan. “Wij hebben de OAS-missie duidelijk gemaakt dat de hele procedure die gevolgd is en wordt, indruist tegen de volkswil. Het volk wil dat rechtvaardigheid, wet en recht worden nageleefd”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. Nu wil de coalitie het parlement bijeenroepen.

Al op de eerstvolgende vergadering moet de basis worden gelegd voor de commissie. Deze moet onder meer de waarheid naar boven halen over de Decembermoorden. Ook moet een proces van verzoening worden ingezet. “Het Nieuw Front zal alle relevante organisaties in en buiten Suriname informeren over de bezwaren tegen de instelling van een waarheidscommissie”, aldus Santokhi. Zo in Suriname geen recht te halen valt, krijgen de nabestaanden het advies internationaal te gaan.

82 Reacties | Plaats Reactie

 1. Het waarheidsgehalte van een dergelijke WaarheidsCie is niet te vergelijken met de waarheidsvinding van de rechterlijke macht. Reden: tijdens een strafprocedure kan draagt het OM de zaak voor en kunnen de getuigen (charge en decharge) door de advocaten worden gehoord tijdens de getuigenverhoor. Bewijs dient door het OM te worden aangedragen en de verdachte dient zich te verdedigen. Niemand is verplicht mee te werken aan zijn eigen veroordeling dus ook niet bij een WaarheidsCie. Dit instituut heeft weinig tot geen middelen om getuigen verplicht te laten verschijnen. Bij de rechterlijke macht is dat wel het geval. Trouwens er zijn al vele getuigen en verdachten gehoord door de RM. Wat zal dan de toegevoegde waarde van een WaarheidsCie zijn?

  maandag 8 oktober 2012 om 17:25 uur
 2. @Jacobus.

  Ikke doe ook mee.

  Wie al ik voor mijn rekening nemen.
  Ben een klein vrouwke.

  Oke, oke, vis-lady & stevie wonder.

  Whahahahahaha

  maandag 8 oktober 2012 om 17:32 uur
 3. Chan Santokhi is bewust bezig de waarheidscommissie vrij spel te geven. Hij wil dit niet tegen houden wan daar is een oppositie voor. Chan doet dit uit eigen profijt. Chan vind Bouterse een moeilijke kwestie en wil af van hem dus doen maar waarheidscommissie dan kan ik bij een eventuele presidentschap of minister van justitie beter functioneren. Santokhi wil duidelijk niet meer belast worden met dat gedoe elke keer van december 1982. Oh, oen wikie kaba fronters.

  maandag 8 oktober 2012 om 17:34 uur
 4. Santhoki bevestigt wederom medeplichtigheid “8 december issue” en fungeert als vanoudsher als struisvogel. In de USA oftewel de Verenigde Staten van Amerika en met name Rusland, zou een “man” als Santhoki voor staatsondermijnende activiteiten worden opgepakt. Ik ben het 100% eens wanneer men stelt dat Santhoki als landverrader zichzelf profileert. Maar wat zou je kunnen verwachten van een dergelijk persoon, die zich tezamen met zijn verpulverde achterban nimmer heeft bekommert over andere bevolkingsgroepen, dan om zijn Hindoestaanse soortgenoten, inmiddels verworden lotgenoten. Zijn beklag moet hij niet neerleggen in het buitenland bij degene die Suriname amper kennen of ooit in geïnteresseerd zijn geweest, maar bij het Surinaamse volk. De stembusgang van 2010 in Suriname heeft hem het antwoord gegeven en hem met z’n neus op de feiten gedrukt, maar hij weigert deze realiteit in te zien en blijft zich voordoen als een of andere struisvogel. Nee “meneer” Santhoki blijft ziende blind en blijft volharden in z’n eigen schaamteloze en duistere pseudo (lees: bedrieglijke) democratische opvatting. Een “man” als Santhoki zou kortom bij wijze van praten voor staatsondermijnende activiteiten mogen worden opgepakt voor mijn part, bij terugkomst in Suriname. Het is een belediging voor de democratie in het algemeen en een belediging naar de Surinaamse kiezer toe wat deze stumperd Santhoki denkt te mogen en kunnen doen. Ik zou Santhoki en andere politici van dergelijk inferieur poliekgedrag willen adviseren om met een goed, stevig en doordacht verkiezingsprogramma te komen om kiezers voor zich te winnen. Dat het voor een “persoon” afkomstig uit een racistische partij als de VHP – Verworden Hopeloze Partij – een zeer zware dobber zal zijn om het Surinaamse volk daarvan te overtuigen middels een programma, is voor een ieder die Suriname een beetje kent een begrijpelijke zaak. Dat is de uitkomst wanneer men zich sinds jaar en dag gestort heeft als stelletje wolven contra de andere bevolkingsgroepen vanaf de aanvang van deze VHP oftewel Valse Hopeloze Paisapartij. In het buitenland kan Santhoki de democraat uithangen en mooi weer spelen. Santhoki Santhaki???, wie houdt wie voor de gek. Respecteer de spelregels van de democratie anders trek je terug uit de politiek of is dat ook teveel gevraagd. De 8 december issue is op het juiste en terechte spoor middels de Amnestie-wet en daar aansluitend de Waarheidscommissie. Suriname moet zich daaraan vastklampen en daarmee vastberaden verder gaan. De 8 december-excuus misbruiken om politiek geen moer uit te hoeven voeren, moet niet in getrapt worden, behoudens willens en wetens door saboteurs. Met alle respect voor alle nabestaanden is het zaak om elkander onderling te vergeven of die nu Jan, Piet of Klaas heten. We weten dat de 8 december issue diverse oorzaken heeft gekend. Met name degenen die hun toevlucht zochten in racistische partijen, waaronder de VHP-clan als MATADOR, daardoor fervent (overtuigd)een van de mede-veroorzakers van 8 december 1982. Mijn devies is mede daardoor vooruit kijken. Een groot (GROOTSTE) en erkend leider – JEZUS – in onze menselijke historie zei ooit: laat de doden de doden begraven. Mijn GOD is een GOD van levende en geen GOD van doden. Santhoki, er is voor jou nogmaals heel veel werk aan de winkel binnen jou VHP – Verschrikkelijke Hypocriete Partij – daar moet jij je om bekommeren, energie aan geven en niet fungeren als PRAATJESMAKER in het buitenland. Je richt jezelf voornamelijk als “politicus” forse schade aan door dergelijk onzinnig gedrag.

  Dit is geschreven door een naaste betrokkene die vooruit blikt en tegelijk zichzelf en een ieder, waaronder Santhoki met zijn VHP, als een van de ondubbelzinnige, overduidelijke veroorzakers heeft vergeven voor 8 december 1982. Ik ben namelijk de Peetzoon van wijlen de PROMINENTE Surinamer Cyrill Daal.

  Deze nabestaande doet niet mee aan het misbruiken van andermans leed oftewel “8 december 1982 leedvermaak”. Sorry, bedankt!

  “Het is beter het land der levenden te verblijden, dan bloemen te strooien op de graven der doden”.

  AUTHENTIEK en INTEGER!

  maandag 8 oktober 2012 om 17:35 uur
 5. @max.

  Meneer max die langspeelplaat is al grijs gedraaid.
  Het werkt niet meer.

  Nederland ligt niet wakker van jou en bouta, knoop dat nou eens goed in je oren.

  De Nederlanders die massaal naar suri emigreren hebben ook geen boodschap aan jou emotionele verhaal.
  Deze mensen bouwen rustig hun luxe huizen, zetten een business op, zorgen voor de minder bedeelden middels ngo’s en lopen zonder problemen hun stage.

  En dit blijft zo.
  In zekere zin hebben ze al ‘overgenomen’, whahahahahahaha.

  maandag 8 oktober 2012 om 17:41 uur
 6. Wie in geloofd dat Bouterse een crimineel en moordenaar is, en toch president van Suriname is.

  Is dan vergeten zich af te vragen hoeveel afvalligen bij het Front zitten en Bouterse tot een levende legende hebben gemaakt.(Incl. Nederland

  Met andere woorden:dit is het bewijs hoe Suriname behoefte heeft aan goede mensnen. Want als ze goed waren bij het front was Bouterse nooit president geworden. Vraagt u zich dat maar af.

  maandag 8 oktober 2012 om 17:55 uur
 7. @Ira,@Larry en @Esmerald.
  Jullie sturen dit onderwerp weer de racistische kant op!
  *Hebben jullie aan de Blakkamang gevraagd of hij moeite heeft met het feit dat Bouterse zich een “Pjieng Ingie boi”noemt?

  *Van de 17 NDP leden in DNA zijn er 7 Hindoestaan.
  Zegt dit jullie wat?

  *BEDENK DAT HET BREIN VAN DE AMNESTIEWIJZIGING VAN HINDOESTAANSE AFKOMST IS.
  MAAR DAAR HOOR IK JULLIE NIET OVER!
  *WAAROM NIET?

  *WAAROM WORDT JUIST HIJ IN DEZE HELE CONSTELATIE BESPAARD?
  Graag een reactie!

  maandag 8 oktober 2012 om 17:59 uur
 8. Paniekvoetbal.

  Whahahahahahaha.

  Paniekvoetbal op het paarse veld.

  Nederland is in aantocht.

  Boehoehehoehoe..

  gaan jullie snel schuilen hoor…. whahahahahaha

  maandag 8 oktober 2012 om 18:00 uur
 9. @ T.R.Sleur.
  Sta jij aan de kant van de daders of van de slachtoffers?
  Het kan bij niet in dat jij mensen die opkomen voor het recht hier als landverraders neerzet, en de man de met behulp van het buitenland een democratisch gekozen regering naar huis schiet, sterker nog hij is door maurice Bishop aangezet om omze landgenoten te vermoorden ,Bouterse is een landverrader.
  T.R Sleur jij bent een landverrader van het ergste zoort.

  maandag 8 oktober 2012 om 18:30 uur
 10. @MEDUSA, een beleefd verzoek van mij::Lees even de reactie van Suritjarie voordat je zo reageert.
  ook even lezen wie eerst met racistische opmerkingen begint.

  =Het is precies hetzelfde hoe anna_z steeds Nederland de schuld geeft terwijl de tekst soms helemaal niet over gaat.

  =Als het goed is heeft Bouterse die Hindostaan gevraagd om de amnestiewet in te dienen.

  maandag 8 oktober 2012 om 19:15 uur
 11. oppositie boycot amnestie ,ja dat moet kunnen in een democratie zegt men toch!!!een teken dat die democratie werkt,of niet .

  ik heb vertrouwen dat het goed komt,suriname moet vooruit.de nabestanden mogen niet de dupe worden van dit gekibbel .je ziet dat er politiek bedreven wordt met deze zaak,dit hebben wij te danken aan front en niemand anders.je gaat nu een patstelling krijgen en wij zullen zien waar het schip strand .

  brunswijk zal op de achtergrond wel denken dat hij venetiaan mooi te pakken heeft ,de ntijd zal het leren dat fene een kapitale blunder heeft begaan om brunswijk amnestie te verlenen voor de moorden die deze man begaan heeft met zijn makkers .

  pero leeft mee met de nabestanden maar vene is op dit moment de hoofd schuldige van slachtoffers aan beide kanten ,met name aan de slachtoffers van brunswijk en de slacht offers van bouterse.

  .

  maandag 8 oktober 2012 om 20:08 uur
 12. Mijne landgenoten, na zoveel moeite te hebben gedaan de militiare cunta van Suriname van de jaren 80 achter de tralies te krijgen voor de december tragedie is met de opstelling van de oppositie onderleiding van baas chandrika santokhi alles op de helling komen te staan.
  Het is nu tijd zaken op orde te stellen en de hele oppositie en coalitie naar huis te sturen, nieuwe verkiezingen uit te schrijven en de fakkel over te dragen aan de surinaamse jonge intellectuelen. Het decemberproces te laten beslechten door een jury van wijze mannen en zonder uitzondering des persoons de verantwoordelijken van corruptie en de december tragedie de cel in te schoppen. En de veroordeelden uit te sluiten van een openbare en bestuurlijke functie in de republiek suriname in de toekomst. Aldus naar waarheid. De “Interventiegroep Schoonschip Suriname” ISS.

  maandag 8 oktober 2012 om 20:31 uur
 13. Heel slim van de oppositie,want de waarheid zal toch niet verteld worden.

  maandag 8 oktober 2012 om 20:32 uur
 14. @Ira
  Ik heb aan je verzoek voldaan maar ben niet tot een andere conclusie gekomen.Als Suritjarie zou ik het niet doen,maar vind in de eerste instantie er niets racistisch aan.

  Bouterse heeft allicht die Hindoestaan wel gevraagd,de wetswijziging te bedenken maar HIJ (mr. KANHAI) HEEFT DAARMEE WEL INGESTEMD.
  HIJ HAD TOCH OOK KUNNEN WEIGEREN?

  maandag 8 oktober 2012 om 20:50 uur
 15. Aah…volksmanipulatie!

  maandag 8 oktober 2012 om 22:36 uur
 16. Zo dwing je respect af commandant Chavez. Just the same wat commandant Bouterse ook doet.

  ANP 2012

  VS feliciteren Venezolanen met verkiezingen

  WASHINGTON (ANP) – De Amerikaanse regering heeft het volk van Venezuela gelukgewenst met het vreedzame verloop van de presidentsverkiezingen zondag. President Hugo Chávez, een fel criticus van het Amerikaanse buitenlandse beleid, won met bijna 55 procent van de stemmen.

  ,,Wij hebben onze meningsverschillen met president Chávez”, erkende de woordvoerder van het Witte Huis. ,,Maar wij feliciteren het Venezolaanse volk” met een verkiezing die ,,vreedzaam” was, zei hij.

  maandag 8 oktober 2012 om 23:56 uur
 17. @Medusa,

  Ik ben hier helemaal offtopic mee, maar toch even dit:

  In mijn reactie op een bericht van forumlid @Esmerald (eerder in dit onderwerp), heb ik beaamd dat die ‘kleine Indiaanse jongen’ het Surinaamse volk (inclusief zijn relatief grote Afro-Surinaamse aanhang) iets over zijn eigen afkomst probeerde duidelijk te maken. En het is hem gelukt.

  Er is nu eenmaal een groep Afro-Surinamers die zich graag associëert met bouterse. Hij spreekt de taal van een specifiek deel van die groep en dat deel ziet hem ook als èèn van hen.

  Bouterse had een volbloed Indiaanse oma en een volbloed Creoolse/Chinese moeder. Hij had tijdens zijn inauguratie de etniciteit (kleine Indiaanse jongen) gemakkelijk kunnen weglaten en dus de etnische kaart achterwege kunnen laten. Maar dat deed hij niet. Toeval? Van Suriname’s criminele president kun je veel verwachten.

  Ter info: etnisch duiding is geen synoniem voor racistisch denken of handelen. Hopelijk zie je de nuance.

  dinsdag 9 oktober 2012 om 00:02 uur
 18. Hallo @ Astrando,

  Het woordje ‘vreedzaam’ staat in je posting niet voor niets tussen aanhalingstekens.
  In het artikel hieronder kun je lezen waarom:

  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3324319/2012/09/30/Aanhangers-oppositie-Venezuela-doodgeschoten.dhtml

  dinsdag 9 oktober 2012 om 00:08 uur
 19. @Larry

  Dat heb ik niet bedacht maar het bron van ANP of het amerikaanse witte huis. En wie zegt dat het nu nog witte huis is? Hadden ze alleen witten daar verwacht. Racisme is daar uitgevonden. En ik wil niet naar een link verwezen worden en doe het ook niet @Larry of een ander forumlid anders komt men achter al jou persoonlijke gegevens en wie achter de nickname werkelijk zit of wist jij dat? En probeer je anderen op de korrel te nemen? Mij niet gezien!

  dinsdag 9 oktober 2012 om 00:36 uur
 20. @Larry
  Bouterse had een volbloed Indiaanse oma O.K!Maar een volbloed Creoolse/Chinese moeder!!!!!!???????????

  1.Bestaat dat?Volbloed Creools/Chinees????
  Leg mij dit even uit?

  2.Ik hoor je niets zeggen over de etnische afkomst van zijn grootvaders van vaders- en moederskant.
  Wat was hun etnische afkomst?
  Ik vind die informatie erg mager!

  Verder gaat het mij erom dat Bouterse met die uitspraak niet de creoolse groep duidelijk wilde maken dat hij niet een van hen is!Zelfs een blinde kan dat al zien.Zo heeft de groep het ook niet ervaren.
  Dat maakt men ervan.
  Bouterse is een populist, dus heeft hij juist met die uitspraak willen benadrukken dat ook(!) de Indianen zijn aandacht zullen hebben!

  dinsdag 9 oktober 2012 om 01:12 uur
 21. @Astrando

  Gefeliciteerd met de zoveelste anti-imperialistische overwinning in Zuid-Amerika. Zuid-Amerika raakt langzaam maar zeker uit de klauwen van de imperialistische aasgieren en een mooie toekomst ligt in het verschiet. El presidente Chavez heeft met democratische middelen zijn doel bereikt en dit is weer een stap vooruit in de goede richting. Gefeliciteerd.

  Wat de links betreft: het is verstandig om niet op links te klikken. Ik klik ook nooit op links die op fora verschijnen.

  dinsdag 9 oktober 2012 om 02:18 uur
 22. @Astrando
  Ook mijn persoonlijke gegevens die achter de nickname verscholen staan,zijn vals! Dus …. ze doen maar! 😉

  dinsdag 9 oktober 2012 om 03:16 uur
 23. Mie jezus mi gado waarvoor zo een Heisa als Santhokie naar Ned komt en met wie dan ook spreekt dit is toch de man zijn goedrecht.Mi gado if ie jere (L) bimbo tide samen met die even stomme Wiston Wirt en natuurlijk de geweldige knappe bellers foe srs soso kakatoe ding be leguit.De presentatoren jaagden de mensen(luisteraars)gewoon angst aan toen bleek dat de VHP voorzitter in Ned gesprekken had gevoerd met derden Wat is hier zo fout aan?Dit doen NDPers ook.Maar ze(ndp) mogen op hun kop gaan staan Santhoki wordt de nieuwe president van Su.En weet je waarom,omdat hij werkt.Hij is constant bezig met ‘t mobiliseren van mensen.Hij legt de mensen goed uit waarom het niet gaat in dit land en wat er anders moet gebeuren.De ndp dagoes zien dat men hen door heeft dat ze hun belofte niet kunnen waarmaken dan ding e begien broeja.Wel ndp aarkie dja wiens joe start wroko nownow dat kwaad is al geschied nml het niks doen voor de bevolking.En ndpers laten we ophouden mensen zo voor de gek te houden die grap die de zwarte one eye uithaalt is voor zijn rekening.Jllie ndpers moeten gewoon niet meedoen met hemdie Limbo dus.DiDiBrie heeft zichzelf werkelijk kleine indiaanse jongen uit Cassiwinica genoemd en zwarte mensen huilden toen ookal met hem mee,want die zwarte man dacht grotere hoogte te bereiken met dat indiaantje zonder hard te hoeven werken.Wel mi blaka mang san geers mie sondro trangawroko grotere hoogte bereiken mi sssoe.Oeng tang mik komedie oeng sa go stem bij de volgende verkiezing gie a verlengstuk foe ndp nml DOE foe Breeveld jo poe.Mi no sabie sang ede blaka mang lobi alles wat niet zwart is,daarom oeng broko PRESIDENT VENETIAAN so.Alleen al denaam te noemen trawang e flauw,omdat a blaka en a no wang moordenaar. wel DiDiBrie srefie e karie VENE ing ning en a no foe ogrie ma foe boeng.Ala sma e kiesie a blaka volk dan oeng wang takie,terwijl a over grotedeel foe a blaka volk dong.Oeng get out.En Santokhi mag,want neks no fout.Ik zeg als blakamang leve a front met zeker Santhoki erbij.Alles wat er verkeert gaat met wie dan ook komt door die verkeerde keus die men heeft gemaakt op 25 mei 2010 en daarna om samen te gaan werken met deze DiDiBrie.Luister maar elke zondag naar radio apintie om 16.30u dan wo jere a tegenhanger foe Limbo drape joe kan zie dat ding machtie e broko,anders had DiDiBrie opdracht gegeven om die uitzending te stoppen. Any way odi odiiii mi e bari oeng.
  Glenny

  dinsdag 9 oktober 2012 om 03:27 uur
 24. Wie weet waar NOBRUYA is?
  Of heeft hij zich een andere schuilnaam toegeeigend?

  dinsdag 9 oktober 2012 om 03:45 uur
 25. De Coordinator v/d NF (krijgsgevangene van de Kolonisator) is pas teruggekeerd uit NL met de opdrachten.
  Het enigste wat hij moet doen is de opdrachten uitvoeren en moet niet komen vertellen dat het volks wil is.
  Een kleine groep Surinamers kan niet bepalen voor de meerderheid.
  Iedereen willen weten wat in de jaren 80 en 82 enz. gebeurd waren, daarom moeten ze allemaal medewerking verlenen. Dus daarvoor was de Amnestie bedoeld.

  dinsdag 9 oktober 2012 om 04:31 uur
 26. chan is een vieze vuile land verrader,wat een schande!!

  dinsdag 9 oktober 2012 om 08:33 uur
 27. @Rene, en wat ben jij dan, poepvlek ? jij bent een schande voor suriname. Ga baas z’n reet maar likken, zaka zaka

  dinsdag 9 oktober 2012 om 12:08 uur
 28. parlementariër Chandrikapersad Santokhi, het is niet alleen praten, praten en praten!!!!!!

  jij had al lang deze zaak kunnen afhandelen.
  DOM DOM DOM van u!!!!!!!!

  nu heeft u geen recht om te spreken, allemaal één pot nat!

  dinsdag 9 oktober 2012 om 12:33 uur
 29. Beste Chan: alhoewel haast alle kritirk gepasseerd dient te worden, zou ik je aanraden om de partij beter te structureren:
  1. heldere uitgangspunten
  2.een duidelijke sociaal-economische plan
  3.toegangkelijkhied van de partij
  4.bemensing met integere personen
  5.commissie die corruptelingen binnen de partij moet aanpakken(voorbeeldfunctie)
  etc.
  6. een goede, juiste en objectieve geschiedenis van de partij, ontstaansgeschiedenis !
  Succes

  dinsdag 9 oktober 2012 om 13:08 uur
 30. @Mike, geen enkele stembusuitslag kan mensenrechtenschendingen legitimeren. Ook al is het 30 jaar later. Bouterse moet vervolgd worden voor z’n misdaden. Zie vervolging Videla, Pinochet en oud Nazi misdadigers.

  @Radjkoemar Radjaram, in de eerste plaats kan gewoon cijfermatig worden aangetoond dat de meerderheid van de stemmers in 2010 niet gestemd heeft voor de NDP. Verder was het 8 december proces geen issue bij de verkiezingen van 2010.

  De amnestieregeling is alleen bedoeld om Bouterse uit Santo Boma te houden.

  Onhoudt 1 ding goed broeder “alleen schuldigen vrezen de rechter”.

  dinsdag 9 oktober 2012 om 13:12 uur
 31. @anna_Z

  Weet jij hoe de broer van je god bouta de verkiezingen heeft gewonnen…DOOR HET VOLK TE MANIPULEREN!!
  Zijn tegenstaander die bezat geen kapitaal want hem werd geen middelen geboden om de strijd tegen je god no 2 aan te gaan . De media huizen die stonden alleen ter beschikking van je god no 2 en dat wel onder bedreiging. Voorts gingen de ‘apostelen’van je god no 2 huis aan huis,deur aan deur en waarschuwden de mensen om op je god no 2 te stemmen want anders….!
  De mensen die zich massaal toonden zogenaamd om een overwinnings feest van je god no 2 bij te wonen ,waren daar omdat zij bedreigd werden!
  Zo af en toe moet je ook de links durven te lezen en ook ander wereld nieuws op yahoo of ander website.
  De ganse dag zit je hier te lullen ,wordt je echt niet moe om al de moordenaars waar ook ter wereld te prijzen!?
  In tegenstelling tot jou prijs ik zijn tegenstaander die moed en durf voor de dag heeft gelegd en een uitdaging heeft betekend voor je god no 2,de dictator Chavez.
  Hulde aan zo een moedige man ,hulde aan de tegenstaander die het met zeer geringe moddelen heeft moeten doen!

  dinsdag 9 oktober 2012 om 14:48 uur
 32. Santokhi is terug uit Nederland en dat wel zonder de hulp van AMNESTIE.
  Kijk hoe de ndpers hun nieren zitten te vreten.Het doet hun pijn dat zij bouta geen welkom terug kunnen heten uit NEDERLAND,ook niet zelfs met Amnestie!
  ‘Arme’ bouta,verder reizen dan china,cuba,haiti,guyana,brazilie enz..kan die man niet

  WELCOME BACK Mr SANTOKHI,WELCOME!.

  dinsdag 9 oktober 2012 om 14:54 uur

82 Reacties | Plaats Reactie

Ads:Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com