di 4 aug 2015 13:43

Ex-minister: willekeur bij corruptieonderzoek

78
post thumbnail

PARAMARIBO, 4 okt – Er is sprake van ‘politieke willekeur’ bij de kruistocht tegen corruptie die president Desiré Bouterse heeft aangekondigd. Dit stelt Ganeshkoemar Kandhai, minister van Openbare Werken tijdens het vorige kabinet. De kruistocht en onderzoek naar corrupte handelingen zouden maar beperkt zijn. De focus is te veel gericht op OW.

Maar ook andere ministeries, zoals Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB,kwamen vaker negatief in het nieuws. “Het lijkt alsof de kruistocht stopt bij het ministerie van Openbare Werken”, zegt Kandhai tegenover de Times of Suriname. Toch heeft Bouterse bij beide ministeries onderzoek laten doen. Er zijn rapporten uitgebracht. Uiteindelijk is alleen dat van OW doorgestuurd naar de procureur-generaal. Bouterse beloofde in het parlement nog de ‘hele VHP-top’ op te laten sluiten.

De VHP, de politieke partij van Kandhai, zou achter de corruptie zitten. VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi waarschuwde Bouterse geen politiek te spelen. Kandhai vreest dat het toch gebeurt. Tijdens de vorige regering zwaaide Pertjajah Luhur de scepter op RGB. Deze politieke partij is nu coalitiepartner van Bouterse. “Ik heb niets te verbergen, we hebben alles volgens de regels gedaan. Ik vraag wel, net als de voorzitter van de VHP, dat het onderzoek buiten de politieke sfeer wordt gehouden”, aldus Kandhai.

78 Reacties | Plaats Reactie

 1. @pero,….natuurlijk wordt Para geholpen omdat daar de meeste NDPers zijn en die Miranda ook. Maar de regering is toch voor geheel Suriname?? of alleen waar de commissarissen NDPers zijn ?? Zie hier weer vriendendiensten van de regering Bouterse.
  Zo gaat Suriname nooit vooruit..jammer

  donderdag 4 oktober 2012 om 21:01 uur
 2. Willekeur maakt niks uit als de corruptie maar aangepakt word.
  Waar is meneer Kanhai bang voor ?
  Als je niks gedaan hebt hoeft je niet bang te zijn voor willekeur ..

  donderdag 4 oktober 2012 om 21:04 uur
 3. suri patriot

  vene heeft de kans gehad om corrupte lieden als somo en wijdenbosch te laten oppakken waarom deed hij dat niet !!
  ik zit niet te springen dat anderen de bak in moeten ..ik zit te springen dat het land goed komt ….maar zeg ik ..als dat land voor honderden miljoenen wordt benadeeld door corruptie en het vindt ik dat het onderzocht moet worden ja …vene had geen tijd om zijn ministers in de gaten te houden hij was te bang voor
  somo …en daarom vier zetels suripATRIOT .vene was geen slimme politicus ,vene heeft suriname laten bestolen worden door vooral somo en de vhp ..en daarom
  gaat suriname vooruit .mij gaat het niet om dat ik blij ben dat mensen de bak in moeten no no ik wil opbouw van suriname …je ziet dat mensen met name de oppositie aast om bouterse achter de tralie te krijgen …maar ik denk dat bouterse ze een stapje voor zijn .zie gilds en nog een paar vhp toppers die achter de tralie zaten .
  vene heeft lonnie de dans laten ontspringen terwil deze lonnie ook veel op zijn geweten heeft en tot nu toe .vene heeft somo de vrije hand gegeven om gronden in te pikken oeng libie mie!!!! suripatriot vetel mij nu waarom lonnie niet is aangepakt en waarom somo diet ook .
  bouta go go

  donderdag 4 oktober 2012 om 21:32 uur
 4. @GMAP
  Broeder GMAP, ik ben het NIET met jou eens.
  Ik zou ze classificeren onder het ACHTERSE van varkens,ezels en runderen.

  donderdag 4 oktober 2012 om 22:00 uur
 5. @ Onzin: dat zegt hij toch ook??? lees weer de volgende zin=“Ik heb niets te verbergen, we hebben alles volgens de regels gedaan’ beter lezen!

  donderdag 4 oktober 2012 om 22:44 uur
 6. @@Patrong!! De ware Patrong heeft zich bekend wat voor onderkruipsel en onbeschoft hij is!!!Mijn wijlen moeder gaat jou achtervolgen! Alles wat je vanaf nu meemaakt in pech, dan is zij het wel!!!!

  donderdag 4 oktober 2012 om 22:48 uur
 7. . @@ wiep ding

  op de eerste plaats ben jij die onderkruipsel.
  .
  op de tweede plaats mag jou moeder jou achtervolgen
  jullie soort geloven in vodoo en rotsooi .

  boy draai drie lees salto dang smeer ie go.

  .

  jullie willen hier een grote smoel opzetten maar jullie kunnen niet incaseren.

  donderdag 4 oktober 2012 om 23:19 uur
 8. ook naar justitie toe een onderzoek laten doen? dan komt het vuile was van Bouta & Co naar buiten!!!

  donderdag 4 oktober 2012 om 23:28 uur
 9. Wat is de persoonlijke reden om deze mensen voor van alles te beschuldigen?
  Zijn deze personenrecht integer zodat men zichzelf niet kan verrijken?

  Euhhhhhhh????…………….

  donderdag 4 oktober 2012 om 23:41 uur
 10. @patron is dus een bounty?

  donderdag 4 oktober 2012 om 23:52 uur
 11. Bouta wordt zwetende wakker uit een hele nare droom!
  De droom was dat hij in de cel zat in Holland, naast iemand die nog het een en ander met hem te verrekenen heeft en waarvoor hij doodsbang is!
  Zien jullie dan niet dat hij alles op alles zet om zelf uit het gevang te blijven?
  De meeste corruptie is door hemzelf gepleegd, en daar is hij zich zeer bewust van!
  Bouta is een gewiekst mannetje dat zichzelf wel weet te beschermen, maar hij vergeet dat heet internationaal recht overal geldt, dus ook in SU!
  Bouta zal zijn straf niet ontlopen, reken daar maar op!

  donderdag 4 oktober 2012 om 23:58 uur
 12. Ach al sluit hij heel vhp op er staat een leger jongere vhp-ers te wachten om de ouderen te vervangen.Dus als boutje denkt dat hij de vhp kapot gaat maken dan heeft hij het glad mis.
  Zo slim is deze lijder dus niet.
  Laat boutje zichzelf onderzoeken,want het volk weet niet wat hij momenteel uithaalt.Hij vult zijn zakken.

  vrijdag 5 oktober 2012 om 01:48 uur
 13. Mijne heren en dames. Laten we openlijk en eerlijk zijn. Met het opsluiten van de VHP top heb je corruptie nog niet bestreden in Suriname. Het zal jaren in beslag nemen om corruptie uit te bannen.
  Het volk van Suriname is generatie na generatie bekend en gewend geraakt met dit fenomeen waardoor een groot deel van het volk corruptie in diverse vormen dagelijks meemaakt. Laten wij beginnen bij de gewapende machten.

  1. Douane ambtenaren moet je voor 90 % vervangen door
  nieuw personeel. Ze zijn corrupt als ik weet niet wat.
  Als je als douane ambtenaar geen luxe auto rijdt of meerdere auto`s in jou bezit hebt dan heb je geen rijbewijs. ( En de villa`s dan). Waar halen zij dat geld vandaan?

  2. Militaire politie JAP Airport. Ze laten van de honderd bolletjesslikkers of drugskoerriers mischien 50 doorlopen en blaffen niet omdat ze van de andere 50 een kluif krijgen om zich zoet te houden.

  3. Politie die zich bij procesverbaal schuldig maken aan valse rapporten. Bij de keuringsdienst van voertuigen tjuku in handen nemen om het voertuig toch langs de keuring te laten gaan terwijl dat niet mag en strafbaar is.

  4. Cipiers ( penitentiaire inrichtingen). Hoe gevangenen aan bepaalde verboden middelen komen is een raadsel en hoe een paar de gevangenis kunnen ontvluchten is een braaksel. Als al deze wetsdienaren zich schuldig maken aan corruptie als strafbare feiten(terwijl zij dienen als het hoogste voorbeeld van de republiek) dan hoeft een vreemdeling zich niet af te vragen als de rest van het surinaamse volk ook corrupt is. Tenminste zo`n indruk krijgt men logisch. Het is een loodzware opgave die geen enkel president of ministerpresident (Arron)van Suriname heeft kunnen oplossen. De oude politiek (Front) is hoofdschuldige van dit fenomeen. Ook in nederland en laatst ook Frankrijk en andere grote europese landen maken deze gewapende machten (euro crisis) zich schuldig aan corruptie en drugshandel maar het richt niet zoveel schade(wel gezichtsverlies) aan als een land als Suriname en is makkelijker op te vangen. Een goede bestuurder is ook makkelijker te vervangen omdat er duizend andere een alternatief zijn maar niet in Suriname.Als je aan komt op JAP merk je het al hoe reizigers(je moet relaties hebben) duidelijk voorrang genieten om eerder de lange rij te ontvluchten en vrij door de immigratiedienst voorbij vliegen. Dit is ook een vorm van corruptie. Gelijke behandeling voor iedereen). Er moet een begin gemaakt worden om dit probleem aan te pakken. Eerste belofte president Bouterse speech bij inauguratie. En dat moet waar gemaakt worden. Time will tell.

  vrijdag 5 oktober 2012 om 01:54 uur
 14. Patrong is pero,…

  vrijdag 5 oktober 2012 om 06:51 uur
 15. suri patriot
  ga mij niet vergelijken met anderen ,heb het gevoel dat je het opneemt voor wiep ding ,je moet met feiten komen om mij te vergelijken met anderen .het komt vaak voor op dit forum dat jullie appels en peren gaan vergelijken .niet verwonderlijk dat jullie mensen voor van alles beschuldigen.

  vrijdag 5 oktober 2012 om 08:44 uur
 16. En waarom moet het onderzoek buiten het politiek sfeer gehouden worden.
  Als er schoon schip gemaakt moet worden,moet het niet alleen landelijk maar ook in het politiek systeem gedaan worden,,is er vrees van VHp DAT ER CORRUPTE zaken wat zij bedreven hebben voor het bevolking openbaar gaat worden,Kandhai,voor wat ben jij bang,als jij en jou partij geen vuile spel gespeeld hebben,dan hoef jij je niet druk te maken,.En laat de pres doen wat goed is aan beleid voor su en bevolking.

  vrijdag 5 oktober 2012 om 11:12 uur
 17. no mik grong mandi nanga oenoe
  suriname blijft van ons allen ,als je nou in su of in nederl woont wij gaan suriname moeten opbouwen .
  niemand anders gaat het doen .

  vrijdag 5 oktober 2012 om 11:53 uur
 18. De reactie van sra laat duidelijk zien wat voor hypocriete beesten die paarse addergebroed zijn.
  Toen het over de december moorden ging hadden ze allemaal een grote paarse bek dat het een politieke proces is, nu duidelijk naar voren komt dat bouterse politiek dedrijft in deze zaken vraag sra zich af waarom het buiten de politiek moet.
  Schaamteloos zijn deze honden . een mooie spiegel.

  vrijdag 5 oktober 2012 om 12:05 uur
 19. surinamers zijn haatdragend toch en daarom kan het land niet vooruit komen .ze gunnen elkaar niet en houden ervan anderen te beschuldigen zonder de ware feiten .
  als je b.v voor vene bent wordt je uitgescholden voor bakra bassie ,als je voor bouterse bent ben je dom .
  zo krijg je tegen stellingen die naar nergens leiden .
  het zou beter zijn als niemand meer gaat stemmen als je zulke tegen stellingen hebt .

  vrijdag 5 oktober 2012 om 12:07 uur
 20. @@ Patrong, Patrong wat ben je zielig zeg!! Krijg zelf een patrong!! Soso min min, rood, redi! Mi e begi gwe fa forum dja, verdwijn!!! Desnoods naar de hel!!!

  Over het achtervolgen moet ik zeggen, als maar op je geweten hebt!!! en als je geen onderkruipsel bent, waarom ga je gelijk in de verdediging gelijk???

  Ik ga niet over vodoo ju dong burikie!!

  vrijdag 5 oktober 2012 om 14:58 uur
 21. @@ Patrong, surinam patriot is tenminste oprecht!! You dong kaw!! denk eens even door als je een beetje hersenen hebt!!

  vrijdag 5 oktober 2012 om 14:59 uur
 22. surinamers zitten achter die pc en zeggen tegen een ander jij moet van achter die pc hihihihihi.volgens mij weten sommigen niet waar zij het over hebben .parmantig zeggen je kan beter van dit forum gaan !!!!!!is het niet zielig of is het geen antwoord waard ,of zeg je laat maar waaien
  ding mang tak malengrie mang gie gado sarie .

  vrijdag 5 oktober 2012 om 16:54 uur
 23. OW is altijd een graaipot geweest. Waarom denk je dat de meeste bedrijven in infrastructurele werken van VHPers zijn en dit sinds jaren!! Altijd een VHP-ministerie geweest. Als ze terug moeten gaan met het onderzoek naar kort na de onafhankelijkheid, toen het nog Verenigde Hinsoestaanse Partij was, dan vrees is dat minstens een kwart van die gemeenschap achter de tralies verdwijnt.

  zaterdag 6 oktober 2012 om 12:02 uur
 24. @Wiep ding, ik weiger te geloven dat je meent wat je schrijft over je eigen moeder. Ik kan me niet voorstelllen dat zij zo een slechte ziel had dat ze nu vanuit het hiernamaals mensen gaat dwarszitten. Ik vergeef je deze uitspraken namens je moeder.

  zaterdag 6 oktober 2012 om 12:06 uur
 25. Onze meest progressieve president ooit laat er geen gras over groeien. Dit is wat Vene ooit bedoelde met: [b]met wortel en tak uitroeien[/b]. Waar het bij Vene bleef bij gewichtig geroep is het bij onze vooruitstrevende president menens. De corruptie onder de schurken en bandieten van het front zal boven water komen. We zullen dan zien wat vooral de VHP allemaal heeft uitgevreten. Dank zij deze innovatieve regering met grote daadkracht zal Suriname in staat zijn de corruptie zoveel mogelijk te kunnen uitroeien. Suriname voorwaarts!!!!!!

  zaterdag 6 oktober 2012 om 16:06 uur
 26. suri patriot ,.vene ,patrong ,medusa

  het laat pero kout wat jullie hier willen zeggen .
  ik lig er niet van wakker als jullie valse nick names voor mij willen verzinnen …vene staat boven jullie,
  zoals bouterse boven front en olland staat hihihihihi

  suripatriot vene patrong medusa oeng hoor rechts mie e hoor links .hihihihihi

  zaterdag 6 oktober 2012 om 16:34 uur
 27. ,,,Wortel… Switie anna…oh oh!!

  waarom wordt de naam van de heilige Pres nooit gelinkt de duivel :) :)

  zaterdag 6 oktober 2012 om 16:35 uur
 28. wiep ding

  lucien praat tot je ,geef antwoord .

  zondag 7 oktober 2012 om 09:38 uur

78 Reacties | Plaats Reactie

Ads:Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com