• DAMARU uit #Suriname is de special guest op de Caribbean Easter Party op zondag 20 april - http://t.co/jFtohBn1LR http://t.co/CgwsVeAsSS

Suriname Foto van de dag

Laatste berichten

Special

vlag.2013 Algemene Kinderbijslag voor alle kinderen?! - PARAMARIBO, 26 mrt – De Algemene Kinderbijslag, AKB, mag niet beperkt blijven tot vier kinderen per gezin. Dit stelt parlementariër Marinus Bee van A.. Lees verder »
Waterkant.TV

Laatste reacties

Recente forum topics

Bijeenkomst i.v.m. Dag van de Marrons

Dag.van.de.Marrons

Marrongezagsdragers in Nederland, gesteund door de vereniging SaMON, Ibuntu Events organiseren op zaterdag 6 oktober aanstaande de Dag van de Marrons 2012. Op deze dag wordt de strijd van de diverse Marrongemeenschappen tegen slavernij en erkenning van hun menselijke waardigheid, die tussen 1760 en 1767 geleid heeft tot het tekenen van vredesverdragen door de toenmalige koloniale overheid met deze dappere voorouders, herdacht.

Elk jaar staat de herdenking in het teken van een thema en aangezien het op 19 september van dit jaar precies 250 jaar geleden was dat vrede tussen de Saamaka en genoemde overheid werd getekend, is gekozen voor het thema: de effecten van de vredesverdragen van 1762.

Tijd: 16:00-01:00 uur
Adres: Cartesiusweg 11
3534 BA Utrecht

Bezoek Suriname.NL: platform voor Suriname, Surinamers en Surinaamse zaken
Adverteer ook op de Vraag & Aanbod site over Suriname: www.suritrade.com.

Er zijn 4 reacties

 1. brunswijk je moet met die bradas praten hoor .
  sommige van die bradas zijn een gevaar voor de samen leving …ik heb geen macht maar als ik macht had zouden zij echt problemen met pero krijgen .
  die bradas willen alleen maar roven en verkrachten .

  als sommige bradas mensen hebben beroofd of vermoord vluchten ze het binnen land in …en als de politie ze op de hielen is weigert de maron gemeenschap mee te werken om de dader uit te leveren …gelukkig houdt de politie stand tegen dit soort mensen .so so voe voeroe ding mang dies e dinkie .vene en brunswijk zijn de oorzaak van deze ellende.

  brunswijk tien vrouwen en bezit grote concessies
  vene geeft die man amnestie ..rara wat verwacht je van de onder geschikten van brunswijk alias lonnie.
  deze gasten vormen een bedreiging voor de veiligheid .
  belfort is goed bezig met deze gasten .

  Beoordeel Thumb up Thumb down +4
 2. De meeste Marrons wonen in Almere.

  Beoordeel Thumb up Thumb down +3
 3. Het organiseren van een Dag der Marrons is leuk maar zet geen zoden aan de dijk. Bij de marrons moet er een herbezinning ontstaan en men moet zich afvragen of iemand als Brunswijk nog wel een geschikte leider is. Tevens moeten de Marrons ( ze zijn niet dom!) in de spiegel durven kijken en trachten hun kinderen betere normen en waarden bij te brengen. In Suriname worden ze door de overige bevolkingsgroepen gehaat. Dat komt door hum grote aandeel in de zware criminaliteit.

  Beoordeel Thumb up Thumb down +2
 4. Die effecten van vredesverdragen heeft voor meer verdeeldheid gezorgd.
  De marons of altans een gedeelte en ook hen die zich hebben laten misleiden om die verdracht te tekenen,hebben zich voor die verdracht gebogen en wetten aangenomen die hen tot isolement heeft gedwongen en verdeeldheid onder de rest van de inland’s bewoners.
  Door die verdracht hebben zij gedacht dat zij meer rechten bezitten ten opzichte van het overige su bevolking,vandaar hun negatieve kijk op de overige samen leving in su.Toen die verdracht getekend werd hebben zij een dorp genaamd Almere gekregen om zich daar te kunnen vestigen,,door de nederlandse macht hebbers van die tijd.

  Beoordeel Thumb up Thumb down 0

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Reacties moeten inhoudelijk zijn en iets toevoegen aan het bericht, persoonlijke aanvallen worden verwijderd.
 • Reacties met scheldwoorden en/of beledigingen worden verwijderd
 • Constant typen of overmatig gebruik van hoofdletters is niet toegestaan
 • Bij herhaald overtreden van de regels wordt u op de zwarte lijst geplaatst en komen reacties niet meer door
Voor andere discussies kunt u terecht op ons forum:
http://www.waterkant.net/suriname/forum/index.php
Spotlight

Wereld erfgoed

Hoe duur was de suiker

vakantiebeurs

film Jörgen Raymann

RTL late night

PARAMARIBO, 13 jan – Minister Ashwin Adhin van.. Lees verder »
De openingsfilm van de 33e editie van het.. Lees verder »
De Stichting toerisme Suriname staat van 14 tot.. Lees verder »
Cabaretier Jörgen Raymann en Aliyah Kolf, de winnares.. Lees verder »
Humberto Tan wordt door De Telegraaf de nieuwe.. Lees verder »