wo 5 aug 2015 12:26

Nieuwe leider Bep lonkt naar geroyeerde parlementariërs

91
post thumbnail

PARAMARIBO, 30 sep – Voormalig minister van Volksgezondheid Celcius Waterberg is gekozen tot voorzitter van de politieke partij Bep. Waterberg volgt Caprino Allendy op, die ruim vijf en twintig jaar de partij leidde. Een radicale verandering van koers op bepaalde gebieden is in de pijplijn. Onder meer wordt een verzoening met twee geroyeerde parlementariërs niet uitgesloten.

Waldie Adjaiso en Diana Pokie zullen opgeroepen worden voor een gesprek. Waterberg ziet mogelijkheden voor hernieuwde samenwerking. De partij verloor tot twee maal toe een kort geding over het royeren en uit het parlement terug roepen van het duo. Anders dan Allendy, acht Waterberg het wel praktisch de strijdbijl te begraven. Adjaiso en Pokie hebben steeds volgehouden lid te zijn van de partij. Het zou de partijleiding zijn die de deur dicht hield.

Beiden weigerden eerder mee te gaan met de rest van de Bep, toen die A Combinatie verliet. De partij kon vanaf toen rekenen op maar twee van zijn vier parlementariërs. Sindsdien is de partij in meerdere kampen verdeeld. Celsius Waterberg is tot arts opgeleid in Cuba. Hij heeft in twee kabinetten gediend als minister. President Desiré Bouterse stuurde hem de laan uit, nadat Bep werd bedankt als coalitiepartner. De partij had geen steun verleend aan de amnestiewet.

91 Reacties | Plaats Reactie

 1. @surinam patriot
  DAT WETEN WE AL EEN HELE TIJD!
  En als toetje zou dat prettig voelen indien we die: sra, lit, takkie, eerste,
  patrong(DIE LATRINE STRONTVLIEG) en
  pero”perro”(DIE ONBETROUWBARE WAARDELOZE MISLUKTE BITTERE CASSAVEPLANTER)
  daarbij ook stevig en flink te grazen namen.
  KOMT TIJD,KOMT RAAD!

  zondag 30 september 2012 om 16:37 uur
 2. DIE ONBETROUWBARE MISLUKTE WAARDELOZE BITTERE CASSAVEPLANTER IS NOOIT WEGGEWEEST!Ook niet op vakantie
  De latrine duiker Patrong,had weer even zin in een naamsverandering òf hij had op z’n minst een mislukte oogst boven op een Bijlmer zoldertje!
  Hij liegt alweer als een paardendief!
  Eerst zouden zijn broer en zus op vakantie naar Suriname gaan/komen.
  Nu is de zus plotseling van het toneel verdwenen.
  DIE BLIJKT DUS OOK EVEN ONBETROUWBAAR TE ZIJN ALS HAAR FICTIEVE.HET ZAL JE BROER MAAR WEZEN!!!
  Het is dus een kwestie van genen.

  zondag 30 september 2012 om 17:05 uur
 3. Haat is een primitieve eigenschap.
  Accepteren dat ieder mens de vrijheid bezit om een keuze te maken,accepteer diversiteit in denken maak je los van de arrogantie van eigen denken.
  Dames en heren dit schrijft een snol die anna_zot heet, zij aanbid de man die anders denken zonder proces koelbloedig en beestachtig heeft vermoord, de man die jongere die tegen zijn onmenselijke amnestiewet protesteerde als vijanden van het volk bestempeld,de man die Beb uit zijn regering heeft gezet omdat zei tegen die onmenselijke amnestiewet hebben gestemt. de man die geen enkele vorm van kritiek duld. rechtvaardigheid,vrijheid, gelijkheid, democratie,respect,univesele mensenrechten en waarde daar sta ik voor.

  zondag 30 september 2012 om 17:10 uur
 4. @GMAP

  “Dames en heren dit schrijft een snol die anna_zot heet, zij aanbid de man die anders denken zonder proces koelbloedig en beestachtig heeft vermoord”

  Beste GMAP, GAMP, Wikileaks, Du: is dit je reactie op mijn schrijven? Heb je mijn reactie wel begrepen? Als ik nu even overstap naar jouw niveau van functioneren zou ik nu je ook een ongeletterde boer kunnen noemen. Maar dat zal ik niet doen.

  Mijn nick anna_z leent zich voor allerlei woordspelingen en ik bewonder jou creatief taalgebruik en je vermogen om daarmee te spelen. Niet echt origineel, maar goed. 😉 Mijn complimenten!!!! Wat jij van Bouterse vindt stoort mij in het geheel niet en je mag vinden wat je wilt. Maar ik aanbid niemand omdat ik niets heb met zaken als geloof. Ik toon wel grote bewondering voor Bouterse en het is mijn recht dat te doen. Dat het gebruik van mijn recht om te denken en te vinden wat ik wil jou stoort is echter niet mijn probleem. Dat is iets wat geheel komt voor eigen rekening.

  Jij haat, ik niet! De wereld van GMAP is niet die van anna_z. Accepteer dat en word weer mens. 😉

  zondag 30 september 2012 om 17:36 uur
 5. Hahahaha, ze heeft ineens 15plusjes en ik 10 minnetjes hahahaha zeer opvallend.
  In mijn wereld ben je mens als je respect hebt voor leven, iemand die anderen het leven ontneemt noem ik onmenselijk, dat geld ook voor figuren die bewondering hebben voor een meervoudige moordenaar .
  Dus in mijn beleving ben jij geen mens, jij bent een onmenselijke Beest.

  zondag 30 september 2012 om 18:06 uur
 6. Een mens ben je wanneer respect hebt voor het leven en jou medemens.
  Onmenselijk ben je wanneer anderen dood om hun mening en wanneer je bewondering hebt voor een meervoudige moordenaar.

  zondag 30 september 2012 om 18:17 uur
 7. Beste Anna_Zeepbel:

  Stop nu eens met je zelf 30 plusjes geven 3 minuten na je posting. Zo zielig.

  zondag 30 september 2012 om 18:27 uur
 8. ai medusa je hebt een probleem met je eigen denk ik .
  als het een minderwaardigheids complex is weet ik niet maar het valt teveel op dat jij je druk maakt ..niet doen mie mang ga op je gevoel af zoals mijn gevoel mij zegt dat je problemen hebt ..je moet leren om te kunnen incaceren niets van aantrekken wat anderen zeggen mie pa ….je bent slim medusa dat zie ik velen kunnen van je leren houden zo ..ik ben een casave planter en ben heel tevreden mee …oja niet te vergeten zoals je weet ben ik een fervent aanhanger van de ndp en dat maakt pero sterk …deze casave planter staat sterk in zijn schoenen mie mang .

  het land gaat goed en daar hou ik mij mee bezig .
  er doen zich positieve ontwikkelingen zich voor en die trend zet zich voort..de trots van suriname is zelfstandigheid zonder olland .

  bouta go go go

  zondag 30 september 2012 om 18:31 uur
 9. Anna_zeepbel zou in een andere tijd ook gtote bewondering hebben voor mensen als Hitler, Saddam Hoessein, Idi Amin en meer van dat soort tuig.

  zondag 30 september 2012 om 18:33 uur
 10. Anna_Zoepie heeft ooit haar bewondering uitgesproken voor een obscure sekteleider die beweert dat de Zwarte Mens door God op de wereld is gezet en de Witte Mens door de duivel….

  Do i have so say more?

  zondag 30 september 2012 om 18:39 uur
 11. ding mang dies no habie eenheid boy …deze mensen kunnen een voorbeeld nemen van de ndp als het om eenheid gaat .suriname heeft eenheid nodig maar je ziet dat die eenheid zoek is onder bepaalde bevolkings groepen en partijen … het land bevind zich in een economische stroom versnelling en dat denken sommigen te willen dwarsbomen .ding mang no habie eenheid maar ze willen deze regering weg hebben ..ze komen niet meer aanbod ..jullie blijven in de oppositie en daar horen ze thuis .

  zondag 30 september 2012 om 18:40 uur
 12. Henk M jij hoort ook thuis in het rijtje van Hitler en de rest. Je loopt een hhop shit uit te kraaien, zonder dat je er erg in hebt. Geeft niet hoor, ga zo door dumbo.

  zondag 30 september 2012 om 19:10 uur
 13. Ik ben blij met de nieuwe Voorzitter v/d Bep.
  Ik denk dat er nu weer de mogelijkheid bestaat voor een goede samen werking met de coalitie.
  Want de VHP/Front zal altijd op de loer zijn om hun te misleiden.

  zondag 30 september 2012 om 19:26 uur
 14. @Henk Molenaar

  “Stop nu eens met je zelf 30 plusjes geven 3 minuten na je posting.”

  Beste malle Henkie,

  Kun je me AUB uitleggen hoe ik dat zou moeten doen? Nu overschat je me toch wel een beetje lieve schat. Ik kan hele lekkere okrosoepoe en tajabravoe koken maar de dingen die jij opnoemt gaan toch wel boven mijn pet. Ik ben al lang blij als mijn computer een uur blijft draaien want de laatste tijd krijg ik de neiging om dat onding het raam uit te gooien. Het loopt steeds vast en ik weet er soms geen raad mee. Mijn buurman heeft me al gewaarschuwd dat ik bij een vastloper niet zomaar de stekker eruit moet trekken, want dat zou slecht zijn voor het besturingssysteem. Die man gebruikt allerlei moeilijke termen en ik snap er doorlopend geen klote van. Wat is in godsnaam een besturingssysteem denk ik dan. Het is toch geen auto! Gelukkig doet een flinke klap op dat onding soms wonderen. 😉 Zo los ik heel veel computerproblemen op.

  En wat de minnetjes en plusjes betreft: die geef ik nooit want het interesseert mij in het geheel niet. Vroeger toen het nog nieuw was gaf ik iemand soms wel een plusje voor een leuke reactie maar nu is het leuke er wel van af. Het liefste zie ik dat men dat hele duimpjessysteem weer afschaft, daar het geen enkel positief doel dient. Ik merk dat sommige forummers er alleen maar zenuwachtig van worden en eigenlijk begrijp ik daar helemaal niets van. Ik heb overigens vaak geroepen dat ik geen plusjes wil maar sommige idioten respecteren dat niet en blijven maar lustig op het groene duimpje klikken. Wat een idiote boeren denk ik dan vaak. Maar maak je vooral geen zorgen malle Henkie. Ik behoor tot de computer-analfabeten. De meeste andere vrouwen overigens ook. 😉 Jullie mannen snappen het tenminste!!!! 😉

  zondag 30 september 2012 om 19:27 uur
 15. @GMAP

  “Een mens ben je wanneer respect hebt voor het leven en jou medemens.
  Onmenselijk ben je wanneer anderen dood om hun mening en wanneer je bewondering hebt voor een meervoudige moordenaar.”

  Filosofisch gezien is een mens altijd een mens. Ook moordenaars, dieven, verkrachters en whatever blijven mensen. Een mens is een wezen dat behoort tot de homo sapiens.

  Wil je soms beweren dat ik geen respect voor het leven en mijn medemens heb? En jij hebt dat wel? Wil je soms beweren dat je een beter mens bent?

  Sommigen vinden euthanasie menselijk en anderen vinden het onmenselijk. Welke groep is voor jou het meest menselijk?

  Jij denkt vooral vanuit je eigen, misschien wel autistische werkelijkheid. Jij verkeert in de veronderstelling dat jouw mening de absolute waarheid bevat en dat maakt jou tot iemand die vol zit met dogmatische stellingen als uitgangspunt voor jouw begrensde lineaire denkwijze. Er bestaat voor jou alleen maar de absolute arrogante eigen waarheid. Alles wat niet past in jouw wereldbeeld maak je ondergeschikt aan die waarheid en is object voor demonisering. Je oordeelt zonder je af te vragen of die oordeel wel terecht is. Je bent een in zichzelf gekeerd arrogante wezen. Je hebt alleen jezelf lief. Jouw liefde is naar vooral naar binnen gericht.

  zondag 30 september 2012 om 20:05 uur
 16. Aldus sprak Anna_zuigeling

  “Jij denkt vooral vanuit je eigen, misschien wel autistische werkelijkheid. Jij verkeert in de veronderstelling dat jouw mening de absolute waarheid bevat en dat maakt jou tot iemand die vol zit met dogmatische stellingen als uitgangspunt voor jouw begrensde lineaire denkwijze. Er bestaat voor jou alleen maar de absolute arrogante eigen waarheid. Alles wat niet past in jouw wereldbeeld maak je ondergeschikt aan die waarheid en is object voor demonisering. Je oordeelt zonder je af te vragen of die oordeel wel terecht is. Je bent een in zichzelf gekeerd arrogante wezen. Je hebt alleen jezelf lief. Jouw liefde is naar vooral naar binnen gericht.”

  Naar mijn mening dacht zij even dat ze op de Berm in
  de martelkamer van de glote leidel keizer Bigi Mofo I
  vertoefde en de glote leidel en loelgangel een veeg
  uit de pan gaf.

  Haar bovenstaand betoog omschrijft exact het gedrag van
  de massamoordenaar keizer Bigi Mofo I.

  zondag 30 september 2012 om 21:01 uur
 17. aah..Celsius als je dit leest..
  Mijn advies aan je is om niet teveel tijd te verliezen aan de 2.
  Ik ben benieuwd welke andere jongeren je nu kan mobiliseren. Er zijn een aantal die al een duidelijke visie hebben. Check het maar.

  zondag 30 september 2012 om 21:02 uur
 18. @W. Whome

  Ook weer last van het Bouterse syndroom? Suku yepi mi ta!

  zondag 30 september 2012 om 21:18 uur
 19. @Perro.
  Hé,ONBETROUWBARE WAARDELOZE MISLUKTE BITTERE CASSAVEPLANTER je krabbelt:-
  “je bent slim medusa dat zie ik velen kunnen van je leren houden zo”… enz.

  Wat zie jij?Dat ik slim ben?????? WAAAAAATTTTT?????
  Ik weet wat jij ziet!
  ALLEEN MAAR BITTERE CASSAVE!
  Verder KAN jij niets van/over mij zien Perro …. DAT MOET JE AAN ANDEREN OP DIT FORUM OVERLATEN!!!
  Het niveau dat je daartoe in staat zou moeten stellen ontbeer je in hoge mate!
  Breng je zelf maar niet in grote verlegenheid;zoals de RACISTISCHE BLUNDER die je al eerder op dit forum beging door jouw eigen SURINAAMSE landgenoten weg te zetten als PLIJER EN BLAUWKOP!!
  HOE HAAL JE DAT IN JE WATERHOOFD????????
  Dat na a VOORUITGANG joe ê bedoel???
  BOI GO PRAN JOE BIETA KSABBA JERE!

  zondag 30 september 2012 om 21:19 uur
 20. Ik ben klaar met anna_ZOT.
  Om zot te zijn met fatsoen is er wijsheid van doen.
  Ook als je verstandig bent moet je soms wel eens meedoen met dwazen.
  anna_ziekelijk heeft heeft de wijsheid in pacht, althans dat denkt zij.

  zondag 30 september 2012 om 21:27 uur
 21. @ Radjkoemar Rajaram.

  Waar haal je het geld om internet te betalen?SRD 136,-is toch een heleboel geld.Als je na gaat dat een winkeljuffrouw gemiddeld SRD 500,-verdient.Mensen die jaren in het onderwijs zitten kunnen internet niet betalen.

  Iemand heeft van de SRD gemaakt…..somo….ronny….desi.

  Cobie.

  zondag 30 september 2012 om 21:34 uur
 22. PUNTENWAARDERING SURINAAMSE PRESIDENTEN SINDS 1987.

  Ramsewak Shankar (Front) 4

  Ronald Venetiaan (Front) 5

  Jules Wijdenbosch ( NDP ) 7

  Desirè Bouterse ( NDP ) 8

  Front presidenten zijn slappe lullen met pitloze ballen

  NDP presidenten zijn energieke presidenten die brullen en die kunnen.

  Geen boodschap aan de onderstaande reactionair Confuse.

  zondag 30 september 2012 om 21:35 uur
 23. strede strde wie no sa frede bouta na wie fesie mang
  herie libie te na dede pero lobie wie sranang .

  na mie pero

  zondag 30 september 2012 om 22:04 uur
 24. Front presidenten slappe lullen met pitlozeballen.
  NDP presidenten energiek,slagvaardig. Brullen en kunnen.

  zondag 30 september 2012 om 22:21 uur
 25. Aah…en kruisjes!

  zondag 30 september 2012 om 22:25 uur
 26. …ketfjes.

  zondag 30 september 2012 om 22:26 uur
 27. …kerfjes en inkepingen.

  zondag 30 september 2012 om 22:27 uur
 28. pero/anna_z/eerste/waardeloos/lit

  Mijn complimenten.

  Hotep(vrede)

  En ook sterkte aan het Su regering met Bouterse aan de leiding.

  maandag 1 oktober 2012 om 10:20 uur
 29. Medusa

  Mijn reactie,Van jou schrijven van zondag 29-9-2012-16;37 uur

  Ik heb geen zin om mij tot jou niveau te verlagen,,dus daarom geef ik jou ook geen antwoord.

  maandag 1 oktober 2012 om 11:06 uur
 30. Ik bedoel 30-9-2012 zondag

  maandag 1 oktober 2012 om 11:07 uur
 31. Als je als Marron zou moeten kiezen tussen Celcius Waterberg of Brunswijk dan is de keuze al gauw gemaakt. Brunswijk heeft een crimineelverleden en is een raspopportunist. Celcius heeft geen strafbaar verleden en heeft zich in elk geval principieel opgesteld jegens de NDP van Bouterse. Nu heeft de Marrons de kans zijn stem uit te brengen op een fatsoenlijke partij die niet gelieerd is aan een criminele organisatie (lees: partij. Ik hoop dat Celsius Waterberg zijn partij op professioneel correcte wijze zal leiden. Voorwaarts BEP!

  maandag 1 oktober 2012 om 11:38 uur
 32. @Lachmon,
  In de Suriname van nu wordt misdaad en criminaliteit beloond.
  Hoe misdadiger hoe hoger je op de ladder komt in die bananen republiek.
  Kijk naar DDB en zoon.

  maandag 1 oktober 2012 om 12:02 uur
 33. Elke democratie krijgt de regering die het verdient!
  Ten goede en/of ten kwade!

  maandag 1 oktober 2012 om 13:58 uur
 34. hihihihihihihihhihihi

  maandag 1 oktober 2012 om 15:38 uur
 35. medusa

  joe poeroe na keka keba keba

  maandag 1 oktober 2012 om 15:40 uur
 36. medusa wat doe je op deze tijd hier .
  go poeroe na keka

  maandag 1 oktober 2012 om 15:42 uur
 37. @Patrong.
  Hé strontvlieg,ben je weer boven de strontspiegel verschenen?Weer even tussen de mensen???
  Je had van mij toch geen toestemming meer bij jouw wormvomige maatjes weg te lopen?Mmmmpfffahahahaha!
  Dus toch aan mijn aandacht ontsnapt?
  Angrie ê kier’ie nôh?
  Wel mie ô dompoe joe in a ka’oso bakka.
  DONDER OP go na joe tam pe!!

  maandag 1 oktober 2012 om 16:01 uur
 38. @Patrong.
  En strontvlieg,if mie poering fa joe ô njang dang?
  Hoe dang?????No spang a de bogo bogo!!Hahahahaha.

  maandag 1 oktober 2012 om 16:06 uur
 39. ding mang dies na poor lai mie mang .ze hebben geen kaas van eenheid gegeten ding mang dies na kraboe .
  het zijn krabben die elkaar het daglicht niet gunnen zie ook die marons …geen land te bezeilen met ding brada dies..al deze mannen willen president worden tegelijk .iedereen is president in die dorpen vraag brunswijk …als dat nog niet genoeg is willen die mannen ook nog tien vrouwen ,
  brunswijk is hun voorbeeld .

  brunswijk heeft twee huizen gekocht bij de ringweg voor zijn buiten vrouwen ..hoe wil je een eenheid vormen met jou andere broeders en dat land vooruit helpen .stree abie vrouw daar gaat het om deze mannen …oeng tang ien oeng manarie .

  mie e bar oeng spang anoe makandra bouw sranang op wees bewust …werk voor je land plant casave vraag het aan pero .

  maandag 1 oktober 2012 om 20:29 uur
 40. PL—-> loer te wippen
  Bep—> concurrent kan beter wippen

  Dus: de wippers—>NDP-BEP-onbelangrijk.

  Lonnie a ka aw wip.

  PL/KTPI ligt op de loer

  maandag 1 oktober 2012 om 23:33 uur
 41. Beste moderator, ik heb gemerkt dat enkele bijdragen van mij bij dit onderwerp verwijderd zijn, dat mag natuurlijk, dat is uw goed recht, voor zover ik weet heb ik me aan de regels gehouden, ik dacht dat u mij een email zou sturen waarin u mij duidelijk zou maken waarom mijn bijdragen zijn verwijderd, maar dat is jammer genoeg tot op heden niet gebeurd. Als ik niet weet waarom mijn bijdragen verwijderd zijn is voor mij de lol eraf en zult u van mij verder geen ‘last’ hebben op dit forum

  dinsdag 2 oktober 2012 om 00:32 uur

91 Reacties | Plaats Reactie

Ads:Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com