zo 2 aug 2015 02:11

Verkeersmanagement laatste troef tegen chaos

93
post thumbnail

PARAMARIBO, 29 sep – Het inzetten van meer en moderne technologie moet het verkeer op straat stukken veiliger maken. ‘Verkeersmanagement’ moet het allemaal keurig voor elkaar krijgen. Volgens een nieuw plan van het ministerie van Openbare Werken, OW, krijgen verkeerslichten een speciale rol. Het maar overlaten aan de brave burger werkt niet en is dus ook geen optie.

Bijna alles is al eens geprobeerd om het aantal ongevallen terug te brengen. Gedragsverandering via voorlichtingscampagnes is bij een illusie gebleven. “We moeten het gedrag van weggebruikers positief beïnvloeden. Je kunt niet afgaan op de vrije wil”, zegt Henk Wip, topfunctionaris op OW. Vandaar dan de inzet op techniek. Het oude materiaal wordt zo snel mogelijk verwijderd. Op sommige kruispunten staan verkeerslichten van minimaal dertig jaar.

Binnenkort wordt proef gedraaid met installaties bij oversteekplaatsen. Dit is in de directer omgeving van scholen. De installaties worden met de hand bediend. “We willen via verkeersmanagement het verkeer in het oog houden en managen, het gedrag via elektronische apparatuur sturen”, aldus Wip. Met De politie pleit al jaren voor een betere indeling van de openbare weg, met vakken voor auto’s, fietsen en voetgangers. Het zou het management een ruk vereenvoudigen.

93 Reacties | Plaats Reactie

 1. Slijm, slijm, slijm,

  @BakraBasi @pasew en ook @MEDUSA, hou op met dat geslijm. Ik weet niet wat er met jullie aan de hand is, bedwelmt door Anna_z, het moet niet gekker worden.

  Ze is geen ‘coole’ persoon, haar ongelijk geeft ze nooit toe, haar paarse bloed is kwaadaardig, boosaardig en door de duivel betast. Dus vergis je niet, zoals als zij zijn er nog een paar duizend, mensen die zullen moorden en verkrachten voor hun grote leider, DiDibri Bouta, en het zullen gooien op zoiets als ‘op de vlucht doodgeschoten’. En… je mag haar lief hebben zoveel als je wilt, maar vermoedelijk is ze geen vrouw maar een vent met een snor en een glazen oog. Je zult teleurgesteld worden. Nee, mi brada, no go dape. No go want aw wisi you.

  zondag 30 september 2012 om 01:38 uur
 2. @bifa

  Gaat het nog wel goed met je knulletje? Wees gerust mijn beste jongen. Ik heb geen glazen oog, ben niet door de duivel betast en een snor staat mij niet echt. Dat zit dus wel snor. Op de rest van je paniekerige reactie zal ik maar niet ingaan. Maar als je graag de duivel wilt vinden: zoek dan in een kerk! 😉

  PS: Blijf bidden lieve knul.

  zondag 30 september 2012 om 02:22 uur
 3. @ Anna_z,

  In mijn kerk zal je de duivel niet vinden, maar ik weet wel een plek waar je hem zeker zult horen en zien: Ocer. De plek waar DiDibri zijn politieke huis heeft. En vrouwtje, met mij gaat het altijd goed hoor, want ik volg God en niet de duivel. Blijf jij de duivel volgen, zoveel je wilt. Die vrijheid heb je.

  zondag 30 september 2012 om 02:36 uur
 4. @bifa

  Je lijkt wel bezeten van Bouterse en de duivel. Heb je nog wel plezier in je leven? Ben je nog wel vrij? Ik geloof niet in God en de duivel maar volgens de christelijke leer is de duivel het product van de schepper God. Heeft God niet alles geschapen mijn beste Bifa? Volgens mij staat er ook in de bijbel dat we alles moeten liefhebben wat God schiep. Baseer je dan niet je gehele denken op een paradox?

  zondag 30 september 2012 om 02:49 uur
 5. Anna_z,

  Wat ben je toch dom. Zoveel onnozelheid over God en het ontstaan van de duivel heb ik nog nooit gehoord. De duivel wilde wedijveren met God en heeft zich van hem afgescheiden. En over de liefde van God mijn domme, domme Anna_z: die is net als van een echte vader. Hij kan nog zoveel van je houden, toch zal hij je straffen als je zijn wil overtreedt. Dus… alles liefhebben, dat is weer zo’n uitspraak die exact de duivel volgt, want dat staat echt nergens in de Bijbel.

  Je hoeft niet in de duivel te geloven om toch een volger van hem te zijn, dat heb je nog niet door. Allerlei aanwijzingen dat je door hem bent beinvloed maken je gewoon een duivelsvolger.

  Zielig hoor!

  zondag 30 september 2012 om 03:03 uur
 6. Blijf nou toch eens bij de topic stelletje nietsnutten, als jullie een persoonlijke vete willen uitvechten doe dat dan ergens anders!
  Verkeersmanagement laatste troef tegen chaos!
  Dat is de topic!
  En een chaos is het in SU wat verkeer betreft.
  Verander de rij-opleidingen, verscherp het toezicht op de uitgifte van de rijbewijzen.
  Dat is stap 1, daarnaast moet de theorie-opleiding worden afgestemd op de huidige tijd, en niet op de tijd dat er nog geen 100 auto’s in SU reden.
  Dat is stap 2, vervolgens moeten de examinatoren eerst zelf opnieuw examen afleggen voordat ze hun werk verder mogen uitvoeren.
  Dat is stap 3!
  Stap 4 is een betere registratie van alle geslaagde en gezakte personen!
  Stap 5 is vanaf de eerste schooljaren elk jaar een verkeers-opleiding geven, daarmee leren we de jongeren meteen een beter inzicht in het verkeer te krijgen.
  Stap 6, iedereen die gepakt wordt zonder rijbewijs registreren zodat deze persoon de eerst komende 3 jaar geen gebruik meer mag maken van het verkeer in of op een voertuig.
  Dus zelf rijden in een auto of op een brommer totaal verboden.
  Rijden onder invloed van drank of drugs, rijbewijs inleveren voor minimaal 5 jaren.
  Voor een 2e keer betrapt? Rijbewijs kwijt voor de rest van het leven!
  Gewoon keihard optreden tegen de verkeershufters, anders zal er nooit iets veranderen aan het gedrag!

  zondag 30 september 2012 om 03:41 uur
 7. @Dirk

  Niet zeuren! Niks persoonlijke vete.

  “Gewoon keihard optreden tegen de verkeershufters, anders zal er nooit iets veranderen aan het gedrag!”

  Mee eens Dirk!!!!! 😉 Gewoon tegen de muur zetten en afschieten! Ben ik nu on topic?

  @bifa

  Punt blijft dat God de duivel heeft geschapen. Ik kan me niet echt vinden in je godsdienstwaan maar blijf geloven mijn beste knul. Bid voor mijn verloren ziel en wees trouw aan jouw kerk. Maar de hemel is niets voor mij. Ik blijf liever met beide benen in het aardse paradijs staan. Het was me een genoegen en tot de volgende keer.

  zondag 30 september 2012 om 03:56 uur
 8. Beste Bifa:

  Anna_Zeepbel is ‘pure evil’ en dat zeg ik niet snel over mensen.

  zondag 30 september 2012 om 09:54 uur
 9. Lijkt mij verstandig om die anna_ZOT geen aandacht te geven.
  Haar bedoeling is om ons te frusteren met haar stompzinnige reactie en opmerkingen.
  anna_ZOT, synoniem LICHTEKOOI, COURTISANE

  zondag 30 september 2012 om 10:08 uur
 10. MEDUSA mi Gudu,

  me taigie joe wang bigi dantjie…Rosa rosa heb ik gekopiëerd & opgeslagen!!

  Odi

  zondag 30 september 2012 om 10:30 uur
 11. @bifa mi gudu..hoezo slijm slijm???

  als sinds DWZ-forum noem ik haar Switie anna,..welhaast nooit zitten wij op één lijn, maar zo af en toe naar gelang het subject hebben wij lol!!

  moet kunnen tog :)

  zondag 30 september 2012 om 10:50 uur
 12. Beste mensen; Waar komt die mentaliteit vandaan?

  Maar hoe krijg je mensen zo ver dat ze zich eerlijk, integer en betrouwbaar gedragen?

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Veel Wijsheid)

  zondag 30 september 2012 om 11:45 uur
 13. Het verkeer ghaos geeft het beeld van de samenleving aan.
  Het Surinaamse samenleving leeft in ghaos dank zij de de dieven die moeder Suriname heeft voort gebracht.
  Je kan de beste technologische uitvinding toepassen maar als de gebruiker zijn eigen waarden niet kent is de toepassing waardeloos.Een land zonder beschaving daar lopen de grote ego’s rond.

  in New Orleans zijn na de verwoesting van de orkaan de huizen van de witte mensen weer gebouwd en van de zwarte mensen niet.[Dit was op het nieuws]
  Mijn gedachten zijn maakt dit de president niet droevig.’JA DENK IK’.Maar hij kan helaas niets aan doen.

  De reden van dit verhaal is dat al ben je president als je van alle kanten tegen gewerkt wordt dan bereik je niets.In Suriname is dit schering en inslag.De huidige regering wordt niet gesteund op geen ene beleid of het nou goed is of niet.Wat wil je als samenleving bereiken.”ZWARTEN WILLEN ALLEMAAL DE BAAS SPELEN”.Of ze geschoold zijn of niet het maakt geen verschil.Ze missen wijsheid en dat is een innerlijke beschaving.

  zondag 30 september 2012 om 11:59 uur
 14. In Suriname moet mijn inziens een herwaardering van het verkeersgebruik plaatsvinden.Ik ben van mening dat de problemen in het verkeer in Suriname allemaal met volume groei te maken heeft.

  Meer welvaart,meer mensen zijn in staat snelvervoer aan te schaffen dus toename van het wegverkeer en het snelverkeer,dit heeft weer tot gevolg meer verkeersovertredingen,enz.

  De overheid moet op deze volumegroei in de samenleving inspelen door haar diverse apparaten ook af te stemmen op de veranderende situatie.Wetgeving moet aangepast worden,politie moet meer handhavingsmiddelen krijgen.enz.

  zondag 30 september 2012 om 12:37 uur
 15. DE Straaten en nieuwe straaten moeten ruim gemaakt worden . desnoods met meerdere rij stroken ruimte zat in Su tog of nie. waar wij niet aan denken wij zetten reclama op bussen, muren, in de stad vindt ik het zo lelijk dat brengt ook afleiding aan de bestuurder TIP de regering moet kleuren als code gebruiken en is eerder zichtbaar waar je moet horen op de weg

  zondag 30 september 2012 om 13:01 uur
 16. @Dirk
  In mijn reactie van zaterdag 29 september 2012 om 17:31 uur,heb ik jou reeds het gras voor je voeten weggemaaid!Maar er staat nog veel meer!

  zondag 30 september 2012 om 14:24 uur
 17. @bifa
  Slijmen betekent volgens mij onderkruiperig,vleiend onderdanig zijn.
  Ik kan,afgezien van het feit dat hij/zij er nooit aanleiding daartoe heeft gegeven,geen redenen bedenken die mij zouden nopen zo’n houding tov anna_z aan te nemen.
  Indien jij mij ken(t)de moest je weten dat deze eigenschap niet van toepassing op mij is.
  Mijn politieke tegenstanders(en dat zijn anna_z en ik tov van elkaar wel)hoeven per definitie niet mijn aartsvijanden te zijn.We kunnen dan nog door een deur!
  We hoeven daarom toch niet de zelfde vrienden of vijanden te hebben?
  Hem/haar heb ik op dit forum nooit iets onvertogens aan mij gericht,zien bezigen en dat apprecieer ik ten volle.

  @anna_z
  Dus anna-_z de loftuiting is uit het diepst van mijn hart gegrepen!Waarvan akte!
  BRAVO!!!

  zondag 30 september 2012 om 14:59 uur
 18. @Savioen.
  ”ZWARTEN WILLEN ALLEMAAL DE BAAS SPELEN”.

  Wie bedoel jij met “ZWARTEN”?
  WIL JIJ DAT EVEN VOOR MIJ DEFINIËREN?

  zondag 30 september 2012 om 15:10 uur
 19. ga toch effe fietsen man met je pure evil.je ken et beter hebbe over pure black power.

  zondag 30 september 2012 om 15:37 uur
 20. Eerst maar eens de wegen behoorlijk opknappen :-) Wha Ha.

  zondag 30 september 2012 om 17:45 uur
 21. medusa joe go poeroe na keka keba .
  ben je alweer hier jo tuig,leer een beetje hoe jij je moet gedragen jij panjie negre .joe na so boto jij bent niets anders dan een boeler opa .

  zondag 30 september 2012 om 19:02 uur
 22. Patrong boi, ai baja ie bering djie medusa, ai ka foe kong tek now, sangggg, ie tranga. Boeng sani boeng sani. ai djompo baka, eee djiem wang brik jere.

  zondag 30 september 2012 om 19:05 uur
 23. medusa e fok ding sma op dja jongoe a grampa dies dong lissie tik na aow niets meer .
  die man moet blij zijn dat hij in nederland is en dat ze hem toch een kleine aow geven .ding grampa dies krakerie tog ..plus ding e boel . gevaarlijk soort kil .medusa mie saba mang ing lip redie het is een vene lip .panjie nengre is hij .die man lult dom hij denkt dat hij veel weet maar weet geen moer .
  hij doet alsof hij een intelectueel is maar stelt geen bal voor .panjie negre go poer na keka in ding trein.

  zondag 30 september 2012 om 19:47 uur
 24. @Patrong.
  Hé strontvlieg,ben je weer boven de strontspiegel verschenen?Je had van mij toch geen toestemming meer bij jouw wormvomige maatjes weg te lopen?
  Dus toch aan mijn aandacht ontsnapt?
  Wel mie ô dompoe joe in a ka’oso bakka.
  DONDER OP go na joe tam pe!!
  En no kong lul moro liebie sma!

  zondag 30 september 2012 om 20:34 uur
 25. @Patrong.
  Hé strontvlieg mie noê fok sma op,mie ê fok strontvliegen op.Ding moesoe tang in a ka’oso.Ding no mag kong miendrie libie sma foe praatie siekie!

  zondag 30 september 2012 om 20:38 uur
 26. @Patrong.
  Joe no sabie dat sma ê sjie dat joe kinkie joe ning in Takroe tee?
  SOSO DONG WC FREE FREE Ê DOE DATTIE.
  Mensen met een klein beetje opleiding weten dat dat opvalt.Joe dong boeriekie joe!Joe dong lik boeriekie go!Strontvlieg ga maar terug naar je hol!

  zondag 30 september 2012 om 20:44 uur
 27. medusa is weer bezig anderen vals te beschuldigen .
  medusa keba.joe e waka poor trawang ning dja .
  je leert het nooit .je moet leren om sterk in je schoenen te staan .joe na wang krakerie grampa.
  joe kring na keka keba in ding trein keba medusa ,ding trein moe rij !!!koema koisie nomo joe saz krieng .

  zondag 30 september 2012 om 21:24 uur
 28. @patrong
  No strontvlieg.
  Angrie ê kier joe bakka?If mie kriem a WC foe poer a ka,fa joe ô njang dang?No plei libie sma na oen tapoe dja,jere!Joe na wang WC fre fre sang ê njang ka!
  Hahahahaha!Dus no warrang mie ô liebie a ka djie joe!

  zondag 30 september 2012 om 23:11 uur
 29. Wat ze moeten is keiharde boetes uitdelen…dat kost veel minder dan technische ingrepen en begrafenissen. Op die manier werk je aan gedragsverandering terwijl je het techische deel aanpakt en je spekt de staatskas…

  maandag 1 oktober 2012 om 00:39 uur
 30. Wat een stelletje kleuters zit er weer online zeg, werkelijk, zijn dit nou de Surinamers onderling?
  Kun je nagaan waar het gedrag op de weg vandaan komt, men gunt elkaar het licht in de ogen niet!
  Zielig stelletje figuren zijn jullie hoor, mi Gado!

  maandag 1 oktober 2012 om 00:39 uur
 31. @Savioen je zegt t zelf als deze regering overal wordt tegen gewerkt en niet wordt gesteund wil dat zeggen dat hij hij toch minder draagvlak heeft dan er al die tijd over is gesproken en mee is geschremd….want alla ding 50.000 ambtenaar werken tegen en de rest wil volgens deze regering ook nog lui en wil niet werken. Maar wie heeft er dan op hem gestemd?

  maandag 1 oktober 2012 om 00:52 uur
 32. Verkeersmanagement laatste troef tegen chaos.

  Niet afdwalen of laten afdwalen door fronters.
  Hou het onderwerp centraal en geef daarop je reactie.

  maandag 1 oktober 2012 om 01:29 uur
 33. @ Dirk,

  ‘Wat een stelletje kleuters zit er weer online’, schrijf je. En ook: ‘Zielig stelletje figuren zijn jullie hoor, mi Gado’.

  Blijkbaar vind je het lekker om tussen de kleuters te zitten anders begrijp ik je niet.

  Wat wil je nou? Anderen de les lezen terwijl je zelf best wel zielig bent.

  Wegwezen! Ga je moeder pesten, domme Dirk.

  maandag 1 oktober 2012 om 02:55 uur
 34. @MEDUSA

  “Dus anna_z de loftuiting is uit het diepst van mijn hart gegrepen!Waarvan akte!
  BRAVO!!!”

  RESPECT!!!!

  maandag 1 oktober 2012 om 03:55 uur
 35. anna_z de trol. Tjonge dat je aan die persoonlijkheisstoornis niks laat doen.

  maandag 1 oktober 2012 om 08:53 uur
 36. Begrijp niet waarom ze hard rijden gezien de toestand van de wegen aldaar?
  Zijn ze bang dat ze te laat op het werk verschijnen?
  Het land is gezien haar infrastructuur niet voorbereid om met snelheden van 100 km per uur of hoger te rijden.
  Het land is ontzettend groot maar de wegen zijn zo smal en krap, zelf voor de fietsers is het een levensgevaarlijke onderneming om rustig te fietsen laatstaan voor voetgangers. De mentaliteit moet daar veranderen oof rijschoolhouders zijn debet aan de vele ongelukken heb ook gelezen dat rijbewijzen verkocht worden dit is puur moord. De overheid is zo corrupt dat deze rijschoolhouders nauwelijks gecontroleerd worden.
  Misschien moeten ze gemotoriseerd vervoer verboden verklaren en overgaan op kamelen vervoer. Kamelen importeren en de snelheid wordt aangepast aan de behoefte van de bevolking ook kunnen kamelenrijschoolhouders bijdragen aan de verkeersveiligheid. De stad heeft geen last meer van vervuiling de uitlaatgassen van de kameel is niet gevaarlijk de uitwerpselen kan men gebruiken als mest voor de landbouw dit heeft veel meer voordelen dan gemotoriseerd vervoer.

  maandag 1 oktober 2012 om 13:34 uur
 37. @Tedje

  “anna_z de trol. Tjonge dat je aan die persoonlijkheisstoornis niks laat doen.”

  Beste Tedje, wat is een persoonlijkheisstoornis? Wees gerust mijn beste Tedje. Ik ben al jaren geleden gestopt met hijsen vanwege een storing aan mijn longen. Twee pakjes shag op een dag waren ook voor anna_z iets teveel van het goede. Persoonlijk maak ik nooit heisa. Een storing daarin lijkt mij dus onmogelijk. Wat mij persoonlijk wel stoort is het vervelende getrol op deze site. Lieve Tedje, kun je daar AUB wat aan doen.

  maandag 1 oktober 2012 om 15:59 uur
 38. medusa go poeroe na keka uit na trein .
  ding mang au tap na uitkering foe joe.
  fa joe au bai na djonko na monie au tapoe!!!
  keka nomo joe sa poeroe.

  maandag 1 oktober 2012 om 17:57 uur
 39. @bifa,

  Ik probeer een normale dialoog te bewerkstelligen kleutertje tik!

  Als iedereen zich aan de topic zou houden was het allemaal misschien wat duidelijker voor de bezoekers van dit forum.
  Maar fijn, dat kun je aan een kleuter als bifa natuurlijk niet duidelijk maken, die zit nog lekker met zijn blokken te spelen, of zit je te spelen met je mede-kleuter anna_zielepiet?

  Hou je gewoon aan de topic, dat is mijn boodschap in deze, en verder slaap lekker bifa!

  dinsdag 2 oktober 2012 om 00:47 uur
 40. @patrong
  No strontvlieg.
  Angrie ê kier joe bakka?If mie kriem a WC foe poer a ka,fa joe ô njang dang?No plei libie sma na oen tapoe dja,jere!Joe na wang WC fre fre sang ê njang ka!
  Hahahahaha!Dus no warrang mie ô liebie a ka djie joe!

  dinsdag 2 oktober 2012 om 00:54 uur
 41. @ Dirk,

  Wellicht moet ik je reacties nog beter voor je analyseren om je duidelijk te maken dat je reactie nergens op slaat. Nou… hier komt hij dan: je wijst anderen erop dat ze zich aan het topic moeten houden maar jij begint je posting met… juist, met een ander onderwerp. Ik ga je niet vragen wie hier de kleuter is, want je hebt voldoende bewezen dat je het zelf bent, maar ik ga je wel opnieuw vragen om je moeder te gaan pesten. Want dat kunnen zielige mensen als jij heel goed. Dag domme Dirk.

  dinsdag 2 oktober 2012 om 13:13 uur
 42. @bifa,

  Als ik mijn moeder nog kon pesten zou ik dat doen watje, heel graag zelfs.
  Maar fijn, uit jou schrijven blijkt wel overduidelijk dat je niet weet waarover je praat stuk verdriet.
  Laat andere buiten jou onbekwaamheden, dat jij niets geleerd hebt kan ik niet helpen.
  Moet je vooral bij jezelf zoeken, maar, o ja, da’s te hoog gegrepen voor jou natuurlijk.
  Onbekwaamheid is iets aan te doen, maar voor jou is het al te laat, jij kunt niet meer uit je hangmat komen, je zit zo vol met wrok tegen iedereen en alles dat je geen andere kans ziet dan jou onbekwaamheden op andere te proberen te schuiven.
  Jij ben vast ook zo’n ongeschoolde ndp’er die maar loopt te schreeuwen.
  Ga lekker blijven hangen in je rottige leventje, sukkel lekker verder met je leven.

  woensdag 3 oktober 2012 om 01:12 uur
 43. @ Dirk,

  Je moeder pesten is een figuurlijke uitdrukking, geen letterlijke. Maar een domme man als jij begrijpt dat soort dingen niet, daarom zeg ik het anders: oprotten! Ga wat doen met je leven, misselijke steenpuist.

  En noem me nooit meer en NDP ér, want hieruit blijkt dat je uitgesproken dommigheid. Iedereen op dit forum weet dat ik anti-bouta ben dus dit soort onzin is voor mij maar weinig te verteren. Ga slapen of poepen en laat me met rust. Je aanwijzingen over je grote dommigheid zijn niet te verdragen. Ellendeling!

  donderdag 4 oktober 2012 om 16:10 uur

93 Reacties | Plaats Reactie

Ads:Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com