ma 3 aug 2015 00:24
post thumbnail

Wijzigen amnestiewet ‘onvervreemdbaar recht’ Suriname

166

PARAMARIBO, 27 sep – “Het is ons onvervreemdbaar recht wetgeving te wijzigen zonder verantwoording te hoeven afleggen. De wetgever is alleen aan zichzelf verantwoording verschuldigd.” Dit stelt president Desiré Bouterse. Hij heeft tijdens de jaarrede in het parlement fel uitgehaald naar buitenlandse kritiek op de wijziging van de amnestiewet. De kritiek zou neerkomen op schending van Surinames soevereiniteit zelf.

De regering zal dat niet zonder meer over haar kant laten gaan. “Onze primaire opdracht is de soevereiniteit te verdedigen tegen alle ontkenning en aanvallen van buiten. Wanneer dan ook van buitenaf door wie dan ook onze soevereiniteit wordt ontkend, dan heeft de legitieme regering geen andere opdracht dan de toevertrouwde soevereiniteit te handhaven en veilig te stellen.

Dit is het uitgangspunt van de regering Bouterse bij de aantasting van de soevereiniteit door het buitenland”, aldus Bouterse.

166 Reacties | Plaats Reactie

 1. @Vene

  En welke varkens heb jij onder je hoede? Lekker op Curaçao en lekker in Suriname!!! Tsja, ik ben Zuid-Amerikaan en geen tweederangsburger in Calimerostan. Er valt niets te piepen in Su want dat is mijn land. En je hoeft niet steeds je zwakzinnigheid te demonstreren want ik heb liever te doen met apen dan met varkens. We stammen tenslotte van de apen af en niet van varkens. 😉

  zaterdag 29 september 2012 om 21:39 uur
 2. Wow! De duivel heerst op dit forum, zo lijkt het wel. Anders kan ik niet verklaren dat er zo veel gescholden en getierd wordt. Zit er dan toch zoveel kwaad en boosaardigheid in het paarse bloed?

  Ik moet ineens denken aan de jaren tachtig, toen tientallen Surinaamse mannen, sommigen met camouflagejack en zonnebril, al vloekend en tierend in de ergste Surinaamse ongepaste termen, een herdenking van de decembermoorden bij het Surinaamse consulaat in Amsterdam probeerden te voorkomen. Die gasten leken wel gedrogeerd, hun ogen stonden raar alsof hun geest ergens anders was, zo merkwaardig was het.

  Is paars op dit forum ook zo gedrogeerd?

  zaterdag 29 september 2012 om 22:46 uur
 3. Die redimoesoes denken dat ze jezus zijn.

  zaterdag 29 september 2012 om 23:18 uur
 4. Wat bereiken we met deze beschuldigingen en verwijten naar elkaar toe sjeetje .

  zondag 30 september 2012 om 05:01 uur
 5. Kan het niet op een ander niveau
  zodat we elkaar optrekken . Wat een toestand,
  in landen waar het goed gaat zal zulke toestanden van discussie op een ander niveau zijn . Als een ieder van jullie verandering wil dan moeten we dit niveau a.u.b. verlaten en op een manier in discussie treden v.b.

  Goed beleid front
  – monetaire reserve

  slecht beleid front
  – uitverkoop grondstoffen goud 5% rendement
  – weigering aankoop waterkracht centrale Afobakka
  – politiek spelen met 8 december gebeurtenissen

  Goed beleid Mega combinatie
  – vergroting monetair reserve
  – geen uitverkoop grondstoffen v.b.staatsolie
  100% rendement voor economie Suriname
  – aanpak sociale achterstanden AOV AKB
  – woningbouw meer gebouwd in een jaar dan 10 jaar
  front
  – dalende criminaliteit
  – vernieuwing onderwijs

  Slecht beleid MEGA COMBINATIE
  – Aanpak corruptie

  wie gaat verder

  succes

  zondag 30 september 2012 om 05:38 uur
 6. Front is al 2 jaar niet meer aan de macht. Het falen van deze criminele regering met een massamoordenaar als president is niet de schuld van het front.

  Heeft Front deze moordenaar ingefluisterd om cocaine te exporteren, of heeft het front soms invloed in de wijze waarop de moordenaar president overkomt als ongeletterd.
  Heeft het front al die investeerders die stonden te trappelen verboden of tegen gehouden om niet te komen investeren in ons land, neen.
  Voor mij is Bouterse geen president maar een rover met veel bloed aan zijn handen, incapabel om een land te leiden, hij ontbeert moreel gezag.
  Zij die dat anders zien moeten dat met argumenten weerleggen en wel niet in straat taal.

  zondag 30 september 2012 om 11:06 uur
 7. Typisch DDB verhaal. Het gaat helemaal niet om buitenlandse bemoeinis. Waar het om gaat is dat de eerdere afspraken met het Volk ( de grondwet) en met internationale organisaties (diverse verdragen met o.a. de VN, OAS, etc) nageleefd moeten worden ook zijn die niet in het persoonlijkbelang van één individu (DDB – en matie -).

  zondag 30 september 2012 om 12:23 uur
 8. wederzijds respect is ver te zoeken bij zowel voor als tegenstaanders. de amnestiewet is er inmiddels en wat heeft het Suriname gebracht? voeg het toe aan de lijst der loze beloftes. het zou voor oa verbroedering zorgen, mooi niet, kijk maar naar de reacties op dit forum. alleen de president heeft er direct voordeel aan. als er mensen mensen zijn die denken dat suriname dan ook voordeel heeft, prima. er zijn nog steeds mensen die geloven dat er goud is aan het eind van de regenboog

  zondag 30 september 2012 om 12:45 uur
 9. famirie pero doro .
  pero was met vacantie een week in carolina met familie en broer uit olland .wel wel ik heb genoten zoals rara geniet van de goede vooruit zichten voor dat district .

  para is in opbouw para geeft een goed voorbeeld wat presteren betreft …elk district die probeert er boven uit te steken ..is para de inspiratie bron geweest met miranda als voorbeeldige commissaris.

  die redimusus die vel uithalen naar de regering bouterse doen dat uit wanhoop en jaloezie .
  het enige wat ik altijd heb gezegt en blijf het zeggen …is dat vene monetair goed bezig was .

  nu is het tijd voor bouta om te bewijzen wat hij waard is..de vooruitzichten liegen er niet om bravo .
  justietie is bezig met grote schoonmaak aktie wat criminaliteit betreft …en dat geeft hoop op een beter samen leving .

  bouta go go

  zondag 30 september 2012 om 12:58 uur
 10. Ai pero, Bouta go Bouta go, neks no psa, ala sani o tang so teleki 2015, baka dati dew kaw o kong deng tingie fee free, foe kong porie oeng kondre.
  Saka saka dagoe…

  zondag 30 september 2012 om 16:30 uur
 11. @Herman S
  Je lijdt aan een ernstige vorm van selectieve verontwaardiging!
  Plotseling gestopt bij de slechte beleid van de MC?
  Dat valt een beetje op hoor!

  zondag 30 september 2012 om 16:45 uur
 12. het beleid!

  zondag 30 september 2012 om 16:50 uur
 13. Kijk goed wat het Koninkrijk met Curacao gedaan heeft een verkapte staatsgreep om zodoende de macht over de eilanden te krijgen ben blij dat Suriname een onafhankelijk land is.

  maandag 1 oktober 2012 om 11:18 uur
 14. Wat Para? Wat opbouw? Waar?

  maandag 1 oktober 2012 om 11:39 uur
 15. Theo Para slaat spijker op zijn kop:

  Speciaal voor de oerdomme NDP Trollen:

  p de tweede plaats wilde de president in zij jaarrede met de tactiek van de dief die roept ‘Houdt de dief!’ verhullen dat zijn Curriculum Vitae (staatsgreperij, misdrijven tegen de menselijkheid, drugsveroordeling) en gedrag als president (zelfamnestiewet) de republiek Suriname internationaal hebben gecompromitteerd. Het individu Bouterse bracht de republiek internationaal weer in de morele beklaagdenbank en verspeelde daarmee veel soft power* van Suriname. Van de Inter-Amerikaanse Commissie voor de Rechten van de Mens tot de Europese Unie, van Human Rights Watch tot Amnesty International, van de Coalitie voor het Internationaal Strafhof tot de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties, uit alle windstreken kwamen veroordelingen van de zelfamnestiewet die aantoonbaar haaks staat op de internationale rechtsorde. Ernstige mensenrechtenschendingen, waaronder misdrijven tegen de menselijkheid, mogen niet straffeloos blijven.

  De wereld op zijn kop
  In zijn jaarrede beweerde de president dat de Surinaamse soevereiniteit ‘van buitenaf’ wordt ‘ontkend’ en ‘aangevallen’ zonder zijn stelling met feiten te onderbouwen. Ook de beschuldiging dat sprake zou zijn van ‘de opzettelijke aantasting van onze soevereiniteit door het buitenland’ mist een poging tot feitelijke onderbouwing. De lezer ontkomt niet aan de indruk dat de president met het oproepen van het spook van het boze buitenland het gevoel van zelfvictimisatie en xenofobie tracht op te roepen bij de achterban, om zo te maskeren dat het juist het dadersregime is dat moorden op zijn geweten heeft en tot nu toe de mensenrechten van de nabestaanden op een eerlijk proces en gerechtigheid schendt. De president zette demagogisch de wereld op zijn kop door dader

  maandag 1 oktober 2012 om 18:06 uur
 16. vene niet perfect ,bouterse niet perfect ,wij hoeven het niet eens te zijn ,maar leren jullie de mensen die op de regering gestemt hebben te respekteren .
  waarom zijn ze dom als ze stemmen op bouterse ,zijn ze dan slim als ze op vene stemmen !!!
  wie maakt zich dan belachelijk als je een echte democraat bent .

  dinsdag 2 oktober 2012 om 08:56 uur

166 Reacties | Plaats Reactie

Ads:Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com