wo 8 jul 2015 02:06

Bouw zevende ziekenhuis in voorbereiding

84
post thumbnail

PARAMARIBO, 27 sep – De bouw van Suriname’s zevende grote ziekenhuis wordt druk voorbereid. Minister Michel Blokland van Volksgezondheid heeft gesprekken gevoerd in het buitenland. Het ziekenhuis dat in het district Wanica komt te staan, is een geschenk van China. Maar ook uit andere hoek wordt hulp aangeboden.

Behalve de bouw zelf, komen ook andere technische zaken om het hoekje kijken. De Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie, Paho, stuurt dit jaar nog een technisch team naar Suriname. Het team zal helpen bij de planning. “Het ziekenhuis zal aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen”, zegt Blokland tegenover De West. De kennis over wat precies nodig is, heeft Suriname niet in huis.

Het gaat immers niet slechts om het neerzetten van een gebouw. “Er moet aan een scala van voorwaarden worden voldaan”, aldus Blokland. Er is haast bij. President Desiré Bouterse brengt later dit jaar een bezoek aan China. Dan moet al een betere presentatie mogelijk zijn van de Surinaamse inbreng. In Albina, in het oosten van Suriname, wordt met Franse hulp een kleiner ziekenhuis opgezet.

84 Reacties | Plaats Reactie

 1. @@ ik vraag me af

  met alle respek ,laat die mensen hun zegje doen en lach ze uit . laten wij ons gelukkig prijzen dat ze hun zegje doen waar wij ons echt niet druk hoeven te maken ze moeten hun ei kwijt en gun ze deze plaats .ze zijn vast geroest in dat koloniaal denken. ze begrijpen nog steeds niet dat de huidige regering zonder hulp van nederland zijn werk voortzet en daar mogen wij die suriname een warm hart toedragen trots op zijn .er moet kritiek zijn maar opbouwende kritiek .

  donderdag 27 september 2012 om 14:46 uur
 2. China schenkt een ziekenhuis, en dat is nou juist de strategie van dat land om overal ter wereld vaste voet aan de grond te krijgen om zodoende hun economische belangen veilig te stellen, want ze doen niets voor niets, en voordat je het weet heb je een invasie van Chinezen in dit land, en zijn dat straks de grootste bevolkingsgroep met wie weet een Chinese president in Suriname.

  donderdag 27 september 2012 om 14:50 uur
 3. @Nationals
  Wat denk jij dan van het allebelangrijkste zaak?
  De zaak die ervoor moet zorgen dat bouta de wrede, achter de tralies zal moeten verdwijnen voor altijd ,,zodat rust en orde weer hersteld zal worden in ons geliefd Suriname?

  donderdag 27 september 2012 om 14:51 uur
 4. Die ziekenhuis gaat pas komen als pinksteren en pasen op 1 dag vallen. De Nationale Drek Partij doet veel aan geschreeuw maar het heeft weinig wol. Van die beloftes is ook maar weinig terechtgekomen. Allemaal verkiezings-retoriek. bla bla bla… en het volk kan aan het gas.

  donderdag 27 september 2012 om 14:53 uur
 5. als je hier in ned achter je pc zit te duimen ga je nooit weten hoe het met su gaat kan niet en wat men met het ziekenhuis gaan doen weten zij die su wonen wel ,, mie takkie ,, luister nu ff naar president bouterse met z,n jaarereden ,, nu nu nu

  donderdag 27 september 2012 om 15:15 uur
 6. @GMAP

  Hahahaaaa en we weten wie de eigenaren ervan gaat worden. Van bouta tot zonen meriba en dino,van abrahams tot familie,kort gezegd,de ndp horde zal profijt hieruit halen.

  donderdag 27 september 2012 om 15:21 uur
 7. @Medusa.
  Zeer verachtelijke,aanstellerige en betweterige slangenkop,het lijkt er enig zins op dat je nu je favoriete bezigheid(het “miereneuken”)hebt vervangen door een ander storende bezigheid;De planoloog uithangen.
  Wat zou hier dan toch de directe aanleiding voor zijn geweest?Ik doe een gok!!Die ijverige beestjes(mieren) hadden SCHOONgenoeg van jou geneuk,en zijn je vervolgens in je poentje gaan bijten!!En ik geef ze groot gelijk.

  donderdag 27 september 2012 om 15:22 uur
 8. @Takkie, luisteren naar de jaarrede van Pressident Bouterse ? mi gado… die man vertelt alleen maar leugens. Er zouden huizen worden gebouwd, een nieuwe weg naar Brazilie, 4 baanswegen naar de luchthaven, de surinaamse luchthaven moest een hub worden van zuid amerika, investeerders zouden blindelings de weg naar suriname vinden en NOG VEEL MEER…. Zelfs de directeur van de surinaamse bank heeft weinig vertrouwen dat het goed komt. Na 2 jaar Bouterse kun je concluderen dat er weinig van zijn beloftes zijn ingelost zijn. Sterker nog, de bevolking is op alle fronten achteruit gegaan. Zelfs kinderen worden nu aan het werk gezet ..baja. Ik gun de suriname het beste, maar als ik eerlijk ben is bevolking beter af zonder Bouta.

  donderdag 27 september 2012 om 15:30 uur
 9. @patrong
  Ben je plotseling van naam veranderd?Jij lijkt toch heel erg op die mislukte onbetrouwbare waardeloze bittere cassave planter,perro? 😉 😉 😉

  donderdag 27 september 2012 om 15:38 uur
 10. @Errol

  Hahahaaaaa….brave takkie heeft nog wat tijd nodig om al de leugens die zijn baasje uitgekraaid heeft ,te kunnen verwerken. Zelfs takkie weet dat zijn baasje LIEGT en BEDRIEGD!

  donderdag 27 september 2012 om 15:52 uur
 11. @okraD
  Hahahahaha WAT EEN NIVEAU????
  Hierin ben je niet te verslaan hoor!Hahahahaha!
  Maar ik daag je uit!Kom van achter jouw zoveelste 2de schuilnaam vandaan!Speel zoals ik,open kaart!
  Maar dat zal je niet doen hè,dat karakter ontbeer jij!
  Je bent zoals altijd weer die ruggegraatloze lafaard!
  Maar ik ken je!Jij bent de vaker al door mij ontmaskerde analfabeet met de vele schuilnamen;
  je valt telkens weer op wegens jouw abominabel (schrijf)taalgebruik!Daar ben je aan te herkennen.
  Succes in jouw prasie oso!KOM OP,slijmerige okro D!!!

  donderdag 27 september 2012 om 16:16 uur
 12. Ik ga niets zeggen over het ziekenhuis zelf. Als het nodig is, moet het er komen. Wat me wel stoort is dat er weer iets komt dat we cadeau krijgen. Wanneer doen we iets met ons eigen geld? Waar is onze trots?

  Bij de bouw van het NIS is men afgegaan op Chinese maten. Het gevolg is dat je bijna met je hoofd tussen je knieën zit als je op de tribune zit.

  Bosje bouwde de brug zodat iedereen het kon zien.

  Mij bekruipt het gevoel dat hier hetzelfde gebeurt. De regering moet snel scoren. dan maar een ziekenhuis in plaats van de snelweg (FRONT), weg naar Brazilië, diepzeehaven, herinvoering van de trein, brug over de Corantijn, brug over de Marowijne, ……. .

  donderdag 27 september 2012 om 16:45 uur
 13. @ medusa
  je bent zielig ,iedereen op dit forum heeft voor jou een andere naam als het je niet uitkomt ,je doet het met pero en nu doe je het met okraD heb je niet wat beters te doen .go dompoe ka in egypte medusa .
  je go voeroe .

  donderdag 27 september 2012 om 16:46 uur
 14. Het bouwen is geen kunst maar het onderhouden wel.
  Of moeten we weer gaan bedelen om de onderhoudskosten bij elkaar te krijgen net als bij AZ.

  Enne gaan de dokters ook de ouderen helpen als de oudjes geen geld hebben of laten de doktoren de oudjes kreperen totdat ze doodgaan, want dat gebeurd toch.

  donderdag 27 september 2012 om 17:17 uur
 15. @patrong
  Komt MEDUSA uit Egypte???
  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!Echt waar?UIT EGYPTE?
  Boitie joe ordinair lik wang aggoe,joe dong likkie wang,ptieng foe wang boeriekie naga wang kaw bakka foetoe!
  En ding sma tap a forum e lesie ding bana ba foe joe!
  Dus soema moes go dompoe,now?Hahahahahaha!

  donderdag 27 september 2012 om 17:24 uur
 16. @medusa,

  Ik lees weinig tot geen alternatieven. Bij sommige mensen blijft het steken bij de duivel dit en de duivel dat. verder dan dat wat er gebeurd is niet goed en wat kost het komt men niet.

  Als er al een voorstel en of idee wordt geuit, is dat niet doordacht en of sluit het niet aan bij de situatie en al eerder genomen initiatieven. Dat is iets dat ik teveel heb gezien in Suriname. Al meer dan twintig jaar. Het is dus een patroon.

  Ik mekker niet op afstand, of kun je niet lezen? Ik ben daar regelmatig en steek mijn handen uit de mouwen. Ik heb dus recht van spreken.

  Ik lever wel degelijk kritiek las ik zaken zie en tegenkom. Maar ik doe alleen ijn mond open en hanteer mijn pen alleen als ik een beter alternatief heb. Zoals ik al eerder aangaf. Klagen kan iedereen, afzeiken is natuurlijk iets dat in je moet zitten.Maar zitten wij daarop te wachten? het breekt alleen maar af en ik ben meer van opbouwen.

  Wat is die aanname van jou dat ik alles voor zoete koek slik? Dus als ik niet mee fluit op jouw ritme dan ben ik niet kritisch?

  Ja, ik hou van mijn land, genoeg om te zien en door te hebben dat MIJN land niets heeft aan afbraak, aan negativiteit. Mijn land heeft behoefte aan daden, actie, initiatief.

  Ik merk ook dat je mijn postings selectief leest en of een probleem hebt met begrijpend lezen. Ik zei dat GEEN enkele regering een toverstaf heeft en dat ontwikkelingen die een kabinet gestart heeft door een volgend kabinet opgepakt dient te worden.

  Ik gaf aan dat zulks nooit het geval is geweest in Suriname. Hoe lang heeft front geregeerd? wat is er daadwerkelijk aan ontwikkeling gedaan? Weke keuzes zijn er gemaakt?

  Dan heb ik het niet eens over morele keuzes maar politieke keuzes, economische keuzes.
  het is van de voorzichtigheid geweest, van het non initiatief en van het leunen op Nederland, het blind varen op het kompas van Nederland, dat heeft gemaakt dat we niets zelf deden.

  O ja, ik heb genoeg punten over de huidige regering waar ik sowieso vind dat men beter kan en zal moeten scoren.

  Het opzetten van een behoorlijke geautomatiseerde overheid. het moderniseren van de overheidsgebouwen. Ik vind het crimineel dat opeenvolgende regeringen het lef hebben om ambtenaren te huisvesten in deze krotten.

  De modernisering en het opzetten van ene goed overheidsapparaat heeft volgens mij prioriteit. De opeenvolgende regeringen nogmaals hebben dat laten lopen om hem moverende redenen.

  De te strakke hiërarchie in Suriname ( de cultuur in het overheidsapparaat) maakt dat mensen geen enkel initiatief nemen en doodt innovatie. Er heerst nog een echte baas cultuur.

  Het management moet dus getraind worden maar zeker ook leidinggevenden moeten dringend aan de workshops hoe meer rendement te halen uit hun potentieel aan arbeidskrachten.

  De verschillende departementen zijn te te etnisch en deze regering heeft een poging gedaan dat te doorbreken maar ik denk dat het een halfslachtige poging is geweest. Wederom vanwege politieke redenen.

  Er moet een oplossing komen voor de ambtenaren problematiek. Ik denk dat het vrij makkelijk kan, maar dan zal er stevig ingezet moeten worden en de vakbonden eindelijk de lange termijn voor ogen moeten houden. Nu zijn het politieke partijen die de belangen van de leden verkwanselen.

  Maar Medusa, zolang ik geen degelijk uitgewerkt alternatief heb dat werkbaar is praat ik er niet teveel over. Heb ik dat wel, dan heb ik ook een aantal mensen waar ik mijn mening en idee toets.
  klagen is goedkoop.

  Maar goed, niet iedereen is hetzelfde toch.

  deze post was dus zwaar of topic. sorry maar het moest er even uit

  donderdag 27 september 2012 om 17:27 uur
 17. deze man bouterse heeft een kans gekregen van het volk.
  ik hoop dat hij deze met beide handen grijpt en het volk laat zien dat hij niet alleen kan BREKEN maar ook kan MAKEN.als een trotse surinaamse ben ik blij dat bouta zonder nederland probeert te klimmen.immers het was deze zelfde nederlanders die suri in 1980 heeft geruineerd.vergeet niet dat deze mensen [nederlanders]de GROOTSTE en GEMEENSTE rol hebben gespeeld.
  bouterse wordt op dit forum door de meeste geen heil gegund en ned.wordt aangeprezen.triest.

  donderdag 27 september 2012 om 18:24 uur
 18. medusa
  medusa troost je eigen hier .

  donderdag 27 september 2012 om 19:18 uur
 19. @ik vraag me af
  Eerst betichtte jij de forumleden ervan geen alternatieven te geven en nu zeg je dat je weinig of geen alternatieven leest!Weet jij hoe men dit verschijnsel in Nederland noemt?DRAAIKONTERIJ!!!
  Mijn advies aan jou is:Lees de reacties maar nog een keer over,wellicht kom je er nog meer tegen.
  Niet jij alleen hebt recht van spreken omdat jij er af en toe bent;weet jij of de andere forumleden er ook niet regelmatig zijn?
  Misschien blazen zij niet zo hoog van de toren zoals jij doet,maar toch ook het een en ander te doen hebben!

  Jij slikt alles voor zoete koek,ja!Want ik hoor je nooit op dit forum kritiek leveren.
  Ik hou ook van mijn land,maar weliswaar op een andere manier dan jij!Ik lever overal kritiek op wat niet goed gaat en bedek het niet met de mantel der liefde,
  omdat het mijn land is.
  Elke regering gaat bij mij voor de bijl,indien de dingen niet goed gaan.
  Front of MC maakt niet uit.
  GEEN ENKEL LAND,GEEN ENKELE REGERING IS PERFECT!
  EN KRITIEK HOORT ERBIJ!

  Jij stelt vervolgens de vraag:”Hoe lang heeft front geregeerd? wat is er daadwerkelijk aan ontwikkeling gedaan? Weke keuzes zijn er gemaakt”?
  Mijn vraag aan jou is:”Hoelang heeft Bouterse geregeerd?”
  (En tel niet alleen de jaren van MC er bij,hoor!)
  *Ik heb je niet gehoord over de restauratie van de kamer van de min. van OW&V.
  *Ik heb je niet gehoord over de amnestie tav zijn pleegzoon
  *Ik heb je niet gehoord over de amnestiewetswijziging.
  *Ik heb je niet gehoord over de polariserende toespraak van de president op het onafhankelijkheids
  plein.

  Maar lees nu wel over Venetiaan!
  Weet jij niet dat de regering Venetiaan Suriname weer uit de financiele strop heeft gehaald?
  WEET JIJ DAT NIET?Indien je zo regelmatig in Suriname bent,hoor je dat te weten.
  Waarom weet je dat,gezien jouw suggestieve opmerking,niet?
  Weet jij hoe men dit verschijnsel noemt?
  SELECTIEVE PERCEPTIE!!!

  Wat ik ook heel raar vind,is dat jij je nu pas gaat herinneren dat je ook punten over de huidige regering hebt.
  MOET JE DAT PAS DOEN OP AANVRAAG?
  WAAROM IS DAT NIET UIT JE ZELF GEKOMEN?
  WAAROM MOEST IK DAT UIT JE HALEN?
  Wat heb je zó te verbergen?
  WEES EERLIJK EN OPRECHT OOK TEGEN HEN DIE JE LIEFHEBT.
  ZACHTE MEESTERS MAKEN STINKENDE WONDEN.

  Je hoeft (om jouw woorden maar letterlijk over te nemen)geen degelijk uitgewerkt alternatief te hebben dat werkbaar is.Jij bent immers niet in de regering,dat moeten we maar overlaten aan hen die het er voor het zeggen hebben.
  Dat kunnen we ook van geen enkel forumlid eisen.
  We discussiëren maar wat op dit forum en daarbij mogen mensen toch kritiek hebben op dingen die in hun ogen niet goed gaan?
  Het is toch jouw en hun volste recht?
  Ik vraag me af,je moet de dingen van beide kanten bekijken!

  donderdag 27 september 2012 om 19:55 uur
 20. Goed plan!

  Zorg ervoor dat het nieuwe ziekenhuis voorzien is van de nieuwste technieken en de laatste snufjes op medisch gebied.

  Only for euro-minded people.
  De rest mag er van dromen.

  Ben jij nog zo blij, ja jij dat er een nieuw ziekenhuis komt?
  Want wat ik zeker weet is dat jij, ja jij er niet in komt!

  donderdag 27 september 2012 om 20:00 uur
 21. @patrong
  Jij lult over de Ptatta ma ie drieng ding pappa fajafaja!
  Jere fa joe ê takkie:”medusa troost je eigen hier” .
  Wang echte Sranangmang no ê tak “je eigen”.
  Wang echte Sranangmang ê takkie:”medusa troost je ZELF hier”,Dombo!

  donderdag 27 september 2012 om 20:03 uur
 22. @@ medusa
  ik herhaal troost je eigen hier.

  donderdag 27 september 2012 om 20:29 uur
 23. men zegt geen antwoord is toch een antwoord hihihihihhihi

  donderdag 27 september 2012 om 20:31 uur
 24. @patrong
  Do your thing you “Block Headed Mule”!

  donderdag 27 september 2012 om 20:35 uur
 25. Jack Russel
  Ik kan je alleen maar gelijk geven.Dit is zeker een manier van de Chinezen om vaste voet op de Surinaamse bodem te krijgen.Je vreest een invasie van Chinezen en dat we in Suriname binnen afzienbare tijd een Chineze regering en president zouden kunnen hebben?
  Nou dat lijkt mij niet onwaarschijnlijk!!!!!!!
  Daar is hun (geo)politiek ook op gebaseerd.
  Ze gaan heel gauw de wereld veroveren.
  Er zijn 194 door de VN erkende staten op de wereld.China heeft 1.500.000.000 inwoners.
  Dus China kan het zich permiteren om 1.000.000.000 emigranten over de hele wereld te verspreiden.Dat wordt gemiddeld ongeveer 5.200.000 immigranten per land;terwijl zij er nog 500.000.000 aan inwoners zelf overhouden!Alleen de VS ziet dit GELE GEVAAR aankomen.
  Iedereen is in diepe slaap gesust(inclusief) Nederland.

  donderdag 27 september 2012 om 20:58 uur
 26. medusa je bent een panjie negre dat wil zeggen je bent een man maar doet als een vis wijf .deze viswijf medusa trekt zich van alles aan en dat maakt dat deze viswijf medusa een hekel heeft aan alles wat goed gaat in suriname .go weer panjie dai go dompoe ka.

  donderdag 27 september 2012 om 22:33 uur
 27. medusa go dompoe ka dat is je werk die bouterse jou aan te bieden heeft .meer zit er niet in voor je.
  keka joe moe dompoe.

  donderdag 27 september 2012 om 22:35 uur
 28. @patrong
  Mie bing dompoe joe ien a kaóso kba,ma ie kong na a ka lantjie bakka?Wel mie ô dompoe joe bakka!Mie dink joe bere bing foeroe kba!Hahahahagheghegheghhahahaihi

  vrijdag 28 september 2012 om 01:18 uur
 29. De domme broodschrijvers van de NDP weet niets beters te doen dan een beetje dom schelden.

  Laten ze liever navragen of de vereiste openbare aanbesteding al heeft plaats gevonden en of het niet toevallig weer de familie Abrahams is die voor te veel geld gaat bouwen.

  zaterdag 29 september 2012 om 00:00 uur
 30. Sranang mang excuus. No mie no e go na sranang go tang mek mi dede nonso te mi siekie. Den atoso nanga datra no bung. Now den man e bouw bung atoso en dati no bung tu. Ung tang anga na tata jere.

  zaterdag 29 september 2012 om 18:30 uur
 31. KIJK EN als je dan met CHINA rondt de tafel mach zitten dan is er geen ander woord dan vooruit gang het begon al met staatsolie is ook BAAS die hoop had om te investeren in boren na aardolie. Nederland Rutte heeft zijn eigen kranen dicht gedraaid en Obay Obama zal zelf voorsteld zijn dat BAAS moves maakt waar de hele wereld naar smakt

  BAAS die move is baas

  som krijgt hart BRRRR!!!

  zondag 30 september 2012 om 12:03 uur
 32. hahahahaah medusa je hebt een groot probleem .
  deze panjie negre praat alleen maar poep .
  deze so so boto die meer dan veertig jaar is nederland is ,heeft geen moer ,niets heeft hij bereikt dus slaat de frustratie toe .hij is opweg dement te worden en moet nu achter die raam zitten duimen draaien .alleen die computer biedt hem een beetje uitkomst .so so boto medusa .boeler medusa wat moet je met pero ,steeds pero in de mond nenem .

  zondag 30 september 2012 om 12:14 uur
 33. Wij kunnen ook tweede handse spullen deze week voor een appel en een ei halen mooi gelegenheid China geeft wij geven weeshuizen dan de spullen die zij nodig hebben en je eigen spullen mis die mee moeten goede afspraken maken kunnen samen container halen er is ook ruimte daar voor 20voeter Papendrecht kringloopwinkel op de dijk als je daar aan komt vraag naar kringloop winkel in Papendrecht op de dijk naast fietsen winkel -0637 157 534

  zondag 30 september 2012 om 12:23 uur
 34. China is voor bouta wat Nederland was voor Vene ,dus hoezo zonder hulp?

  zondag 30 september 2012 om 16:35 uur

84 Reacties | Plaats Reactie

Ads:


Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com