vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieRelatief minder misdaad in Suriname dan regio

Relatief minder misdaad in Suriname dan regio

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 sep – Suriname steekt niet slecht af wat de misdaadcijfers betreft. Dit stelt minister Edward Belfort van Justitie & Politie. Vergeleken met de regio geeft de veiligheid minder reden tot ongerustheid. Belfort kon het zelf vaststellen tijdens een bijeenkomst in Washington over veiligheid. Suriname heeft wel nog veel huiswerk.

Het huidige peil is het resultaat van meer dan goed politie- en veiligheidswerk. “De gemeenschap speelt een belangrijke rol. In de gevangenis zitten zo’n tweeduizend personen. Kunnen deze tweeduizend vrijgelaten worden om de rest van de samenleving te tiranniseren? Of zeggen we dat we bundelen om deze tweeduizend te wijzen dat het anders kan”, zegt Belfort. Het is de samenleving zelf die uiteindelijk bepaalt hoeveel ruimte de misdaad krijgt.

Mentaliteit is ook wat speelt in het wegverkeer. In dit opzicht lukt het veel minder zaken te beteugelen. De maand van veilig verkeer die Belfort afkondigde, is één van de gevaarlijkste geworden. In plaats van nul, vielen negen doden. Op de Spoedeisende Hulp meldden zich ruim driehonderd gewonde slachtoffers. “Mensen hebben haast, gunnen een ander geen seconde voorrang. Zo kan het niet verder. Ik sta open voor alle initiatieven. Misschien doen wij het niet goed genoeg.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

48 REACTIES
  1. Belfor doet voorkomen alsof zijn beleid heeft geleid tot relatief mindere misdaad. Niets is mider waar. Dit is een voortzetting van het Santhoki beleid. Belfor pronkt met andersmans veren. Deze Belfor heeft ook geen enkele visie om de verkeerscriminaliteit enigszins te beteugelen. Hoe denkt hij de komende 5 – 10 jaar het aantal verkeerslachoffers te verminderen?


    Maak melding
  2. Deze regering heeft als taak alles mooie voor te doen dan het is , het is ten strengste verboden om kritische te zijn als het gaat over zelfdoding, onmenselijke amnestiewet, zware roof overvallen, de naam van de president die zou voorkomen in onderzoek naar drugscriminaliteit.Alles proberen ze te bagatelliseren en te manipuleren.
    Dictatuur!


    Maak melding
  3. de grootste boeven zitten in de top die,zonder straf,al te graag van de suri’s roven en moorden ….zij worden beschermt door amnestie. Dus blijft er een handvol over die het kopieer gedrag vertonen en deze laatste groep zijn dus in de cijfers van Bel air meegenomen…. á tang fasie


    Maak melding
  4. Socrates,

    Nadat de regering Bouterse/Ameraali de macht overnam in 2010 begon menigeen te klagen over de toegenomen criminaliteit. Zelfs de oppositie in de assemblee
    klaagden steen en been. Terecht overigens!
    Nu de criminaliteit vergeleken met 2 jaar geleden enigszins beteugeld is dan is dat nu plotseling te danken aan het beleid van Santhoki? Hoe dan?

    Socrates,

    Beleid en praktijk staan vaak tegenover elkaar.
    Beleid maken heeft te maken met middelen, geld, voorlichting, overleg, handhaving, inzet ambtenaren, intensivering van de maatregelen, etc, etc..
    Beleid maken heeft te maken met het aangeven van de richting en de middelen waarmee men gestelde doelen wil realiseren.
    Dat beleid heeft dus te maken met de dingen van de dag en dat beleid dient,indien noodzakkelijk, aangepast te worden aan actuele zaken.
    Beleid dat een aantal jaren geleden vastgesteld is is niet noodzakelijkerwijs toepasbaar op de huidige ontwikkelingen.
    Santhoki had destijds een beleid dat paste in die tijd. Het huidige beleid ligt weliswaar in het verlengde daarvan maar dat beleid is wel aan verandering onderhevig.
    Het beleid dat heden ten dage is uitgestippeld kun je dus onmogelijk toeschrijven aan het beleid van een aantal jaren geleden.

    Socrates,

    Om in Suriname de verkeerscriminaliteit beheersbaar te maken is een totale mindshift nodig van de verkeersdeelnemers.
    Dan mag je als beleidsmaker wel met allerlei
    verkeersmaatregelen komen maar als de verkeersdeelnemer maling heeft aan deze maatregelen en hard blijft rijden, door rood licht blijft rijden, geen voorrang verleend aan andere weggebruikers, met keiharde muziek in de auto rijdt, dan ben je als beleidsmaker bijna machteloos.
    Nogmaals om de verkeerscriminaliteit in te dammen
    moet er dus een mentaliteitsverandering teweeg worden gebracht bij de verkeersdeelnemers. tja, en hoe doe je dat?
    Om een verandering in mentaliteit of cultuur te kunnen bereiken moeten bestaande collectieve gedachtes worden omgevormd. Dit vereist inzicht, zelfreflectie en verantwoording.
    Ik denk dat reeds begonnen moet worden op scholen middels voorlichting en ook de rijscholen kunnen hier hun verantwoordelijkheid in nemen door de toekomstige verkeersdeelnemer te wijzen op bepaalde gedragsregels in het verkeer. Misschien moet dat zelf een aparte hoofdstuk worden in het afnemen van rij examens ; gedragsregels en verantwoordelijkheid voor de mede verkeersdeelnemer. Maar dit vergt een diepte investering en is niet binnen afzienbare tijd realisbaar. Maar hoe sneller men hiermee zou beginnen hoe beter.
    Overigens zou het ook helpen om de infra structuur van het wegennet aan te maken. Meer stoplichten, meer fietspaden, gaten in de wegen meteen dichten, etc..


    Maak melding
  5. @Dusdat bedankt voor de toelichting.
    Ik moet overigens wel zeggen dat de dalende trend binnen de criminaliteit ten tijde van Santhoki is ingezet. In hoofdlijnen wordt dit dan ook overgenomen door deze Belfor. Mij gaat het erom dat Belfor ten onrechte de indruk wekt dat de afname van de criminaliteit het gevolg is van het DDB beleid. Dat is misleidend.
    Over het aantal verkeersslachtoffers: je slaat de spijker op zijn kop. Je geeft aan wat beleid is. Prima. Dit laatste mis ik bij deze regering en ook de oppositie houdt zich opvallend stil op de vlakte.


    Maak melding
  6. Ik lees met belangstelling de essay’s van ‘Dusdat’ en ‘Socrates’. Beleid kost geld. Ik ben benieuwd hoeveel geld minister Belfor op zijn begroting heeft gereserveerd voor criminaliteitsbestrijding en verkeer….


    Maak melding
  7. Minister Belfort,

    De mentaliteit van de meesten gaat niet veranderen zolang er oa armoede, zelfverrijking heerst/plaatsvindt, met uiteraard de president als goed voorbeeld.
    Schande en nog eens schande.


    Maak melding
  8. wanneer zijn ze klaar met HUN onderzoek over de standrechtelijk executie van 4 vermeende rovers.
    Wanneer horen wij of de chauffeur van minister Sitaldin Wel of niet door rood is gereden.
    Wanneer horen wat de echte toedracht was bij maripa ston, en wie de dader was,
    wanneer horen wij wat over de vader die met zijn kind in zijn hand dodelijk is getroffen door een politie kogel.
    DOOFPOT!


    Maak melding
  9. “Vergeleken met de regio geeft de veiligheid minder reden tot ongerustheid”. Het lijkt alsof ex-minister Misiedjan hier aan het woord is. Belfort zou beter moeten weten. De cijfers en het gevoel van de burger, als het gaat om de beleving van de criminaliteit liggen mijlen van elkaar verwijderd.

    Het is zinloos om burgers op te zadelen met informatie, die eigenlijk zegt dat de burger zich best veilig in Suriname mag voelen. Want dat werkt zo niet. De dagelijkse praktijk voor die burger is namelijk weerbarstiger.

    Hoezo, 2000 criminelen leren dat het anders kan?
    Met zijn opmerking plaatst hij de verantwoordelijkheid voor het lot van die 2000 criminelen op het bord van de samenleving. En eigenlijk weet Belfort al wat de samenleving in tegenstelling tot wat nu het geval is juist wil. Namelijk dat er meer en strenger gestraft word.

    Volkomen nutteloos om ook maar te opperen dat 2000 criminelen met vereende krachten geleerd kan worden dat het anders kan. Die hardcore jongens zien je al aankomen.


    Maak melding
  10. Als het samen leving ook deels verantwoordelijk is,wat betreft het bepalen van hoeveel ruimte de misdaat krijgt,,dan is het ook de plicht van het politie apparaat om die samen leving goede informatie te verstrekken om het misdaat te verminderen.
    Het justitie apparaat zal dan van zijn kant taken moeten volbrengen dat het misdaat zwaar bestrijd,maar ook het volk naar wegen lijden die voor sociaal zelf bescherming en bescherming zal lijden.
    Die 2ooo gevangenen die misdrijven gepleegd hebben,,voor die mensen moet men een werk en educatie traject kunnen instellen,wel op verplichte basis,het zou ook effect hebben als er bij kleine misdrijven zware straffen uitgedeeld zouden worden om misdadiger te demotieveren.
    Wat het verkeer betreft’;Ik blijf bij mijn standpunt;Minder auto’s in het land importeren,”het verminderd het aantal verkeers ongevallen,,,men moet die mentaliteit afleren over het mooi oto gedoe,die hele mooi oto gedoe brengt aleen maar mooi dede met zich mee,,die trend heeft zich in de afgelopen 40 jaren in su door europeanen ontwikkeld en hheft zich onder het su volk versprijd;;gaechte heer Belfort,vind u het dan gek dat er steeds doden in het su verkeer vallen,,ik vraag aan u om het verkeer en het misdrijf in su met harde maatregelen aan te pakken,ik weet dat het een lastig opvoeding pakket is,maar als er geen begin aan gemaakt word zal het nog langer duren en nog meer verkeer’s doden en misdrijf slacht offers in een onschuldige staat teweeg brengen.

    Sterkte


    Maak melding
  11. Als de misdaadstatistieken geschoond worden op het aandeel van Bouta, zijn kweekje en Dino in de misdaad van Suriname, dan leeft men inderdaad in het paradijs op aarde.


    Maak melding
  12. Ik begrijp enkele reactie van sommige mensen op deze forum niet,,Er wordt over misdaad en verkeer gesproken,,maar het schijnt dat anderen het niet kunnen laten om er iets persoonlijk van te maken,,inplaats een goede mening te geven word er geoordeeld,en die mensen noem ik negatievelingen die niet anders kunnen van wege hun afbrekende instelling,.Jammer


    Maak melding
  13. Een goede vraag van Plato.
    wat ik hier en daar heb gelezen is dat er geld bij justitie is weggehaald om een zogenaamde (dienstplicht) privé legertje van de GROTE.MIS-LIJDER te realiseren.
    Macht corrumpeert.
    Mijn stelling, vooral als je nergens verantwoordelijkheid hoeft af te leggen.


    Maak melding
  14. Democratie is als je goed zorgt/verzorgt uwer gevangenen!!!

    dat het democratich volk zonder crimi neigingen honger lijdt, ach ja..criminelen moeten 3 x daags gratis BROOD BED & BAD!!!

    Hoeveel huizen hadden wij niet gebouwd als elke boef een behandelijk Belfort had gehad????

    Wat kost een crimineel ons,..reken vanaf opsporing tot berechting, en dan jarenlang 3x daags ete drinke!!!

    allemaal belastinggeld dat beter besteedt had kunnen worden aan gezondheidszorg/socialezorg/infrazorg enz!!!

    Belfort…schiet ze lek!!!!


    Maak melding
  15. Hahahaaaaa….belfort de moordmachine zit in usa te vertellen hoe veilig Suriname onder hem is. Hij is zeker vergeten erbij te vertellen dat hij ook recht en wet kan vertrappen ,netals baasje ,en eigenhandig voor judge en jury kan spelen en de doodstraf op straat kan uitvoeren.Gehoor en tegenverhoor daar weet hij natuurlijk niks van af..netals zijn baasje. Hij kon zeker geen andere smoesje bedenken om zijn reisje te rechtvaardigen.Straks gaat hij ons nog komen vertellen bij zijn volgende reizen dat hij gaat om training te volgen in hoe te POEPEN en te PLASSEN!
    En het zielige ervan is dat de paarse kudde het een heel vruchtbare trip zullen zien.Hhahahaaaaaaa…..


    Maak melding
  16. Ray

    Belfort ,heb je ook verteld dat jij 4 verdachten morsdood in de straten van Paramaribo hebt neergeschoten?
    als hijndsat in naam van de pg gedaan had dan heeft hij een opdracht die hem was opgedragen uitgevoerd. hij hij dat niet gedaan zou jij je grote smoel open maken om te zeggen dat…. wel nu ik was in amsterdam en een vrouw werd in de trappenhal beroofden gesmeten door die crimenelen naar benedeb geseten. tot nu toe zijn die criminele niet door de nederlandse justitie gepakt dus hou je bek en get a fucking life


    Maak melding
  17. Gewoon de ingevorderde rijbewijzen afgeven na vijf jaren, waardoor tenminste tijdens dit regeerperiode minder doden enof overtredingen zullen zijn.De straten zitten vol met hard rijders, dus afromen de boel zou ik zeggen.


    Maak melding
  18. Hoe democratisch is Suriname?

    door Nikki Mulder: Nieuwsbron DWT.

    19/09/2012

    Paramaribo – Corrupte ambtenaren, het kiesstelsel of de Amnestiewet; over het functioneren van de democratie in Suriname is altijd veel te doen. Maar wat is dat eigenlijk? En kan je meten hoe democratisch een land is? Bharti Girjasing (23) denkt daar een antwoord op te kunnen vinden. Deze bestuurskundige doet haar promotieonderzoek naar de mate van volksregering in Suriname. “Staten schreeuwen gemakkelijk dat ze democratisch zijn, maar als je goed kijkt, kan je daar wel vraagtekens bij plaatsen.”

    De jonge onderzoekster zit nu nog vooral in de boeken gedoken en brengt haar dagen door in de universiteitsbibliotheek en het Nationaal Archief. Ze is op zoek naar definities en grondbeginselen, om ze vervolgens te kunnen vertalen naar “gewonemensentaal”. Dat is nodig voor de interviews en discussiebijeenkomsten die Girjasing in de loop van haar onderzoek wil houden. Voor echte, levende voorbeelden van democratie of een gebrek daaraan hoeft ze echter niet lang te zoeken.

    “Als je zoiets bouwt”, de bestuurskundige knikt naar het grote hotelcasino in aanbouw tegenover Torarica, “hoort er eigenlijk een moment van inspraak te zijn.” Girjasing is verbaasd over het kleine aantal formele gelegenheden waarop Surinaamse burgers hun zegje kunnen doen. “Elke vijf jaar zijn er verkiezingen. In die tijd laten mensen hun stem horen, maar daarna wordt er niet meer gepraat.” De rasdemocraat vindt dat omwonenden geraadpleegd moeten worden als er vergunningen worden verleend aan bedrijven zoals het concern aan de Cornelis Jongbawstraat. “Ook ondernemers hebben daar recht op.”

    Het in aanbouw zijnde pand tegenover Torarica. Volgens bestuurskundige Bharti Girjasingh behoeft een project van deze omvang een inspraakprocedure.-.

    Meerderheid

    Democratie in haar kale, eerlijke vorm betekent simpelweg: “het volk regeert”. In een ideaal democratisch republiek mogen burgers dus bepalen hoe de toekomst van hun land er uit ziet. Dat is om verschillende praktische redenen niet mogelijk, waardoor democratie een ideaal voorschrijft. Niet iedereen kan meebeslissen bijvoorbeeld; daar hebben we een volksvertegenwoordiging voor. “Maar zij doen wat in hun ogen in het belang van het land is en niet altijd wat de meerderheid van het volk wil.”

    Girjasing haalt de conflictsituatie in Syrië aan om dat uit te leggen. Op papier is het land een democratische staat, maar in de praktijk wordt er autocratisch geregeerd. “De Syrische regering onderdrukt de protesten van haar burgers, maar is dat in het belang van het volk? Is dat wat de meerderheid wil?” Aan de andere kant kan het ook voorkomen dat de wens van de massa indruist tegen morele overwegingen, zoals het uitzetten van buitenlanders zodra zij een overtreding begaan. “Dan moet je je afvragen of je dat in de praktijk wil.”

    Vraagtekens

    In de boeken klinkt het allemaal zo gemakkelijk, zegt de onderzoekster, maar in de dagelijkse uitvoering speelt er veel meer dan alleen de directe regie van staatsburgers. “Hoe dieper je gaat, hoe complexer het wordt.” Daarom kunnen regeringen volgens haar zo gemakkelijk schreeuwen dat ze democratisch zijn, “maar pas als je goed kijkt, kan je daar wel vraagtekens bij plaatsen.” De bestuurskundige is gefascineerd door dat spanningsveld tussen theorie en praktijk en gedurende haar meerjarig onderzoek wil zij dat dan ook graag blootleggen.

    Ideaal

    “Het is nooit mogelijk om als land helemaal democratisch te zijn, maar hoe streeft men dat ideaal dan toch na in de praktijk?” Uit de boeken probeert Girjasing nu definities te destilleren en te komen tot omschrijvingen van vage begrippen zoals vrijheid, gelijkheid en representatie. “Daarna ga ik kijken of die grondbeginselen ook terugkomen in de praktijk. Wat verstaan Surinamers onder vrijheid? Voelen ze zich ook vrij?”

    Het onderzoek wordt enigszins bemoeilijkt door Girjasing’s fulltime baan als adviseur internationale zaken bij de gemeente Utrecht in Nederland. Promoveren doet ze dus in haar vrije uurtjes en op vakantiedagen. In december is de wetenschapper terug in Suriname om interviews af te nemen met politici, instanties en de ‘gewone’ burger. Girjasing hoopt in de komende jaren te ontdekken dat we “al goed op weg zijn in het nastreven van het democratische ideaal, maar dat ik zelf ook wat verbeterpunten kan aanreiken.”.-.


    Maak melding
  19. Relatief betekent dat iets moet worden bezien in relatie tot iets anders, ofwel heeft het relatief te maken met verhoudingen.

    Dus Suriname naar verhouding een van de kleinste landen qua inwoners aantal doet in samenwerking met andere landen die naar verhouding qua inwoners aantal vele malen groter zijn een onderzoek naar de misdaad.

    Men neemt dan het gewogen gemiddelde en stelt vervolgens dat er relatief minder misdaad is.

    Wat belangrijk voor Suriname is, is dat er helemaal geen misdaad is.
    Dus wat er in de regio gebeurd dat is voor de regio het gaat er mij om wat er in dit land gebeurd, mijn land ons land.


    Maak melding
  20. Veder word er gesteld dat het de samenleving is die bepaalt hoeveel ruimte de misdaad krijgt!

    Erg bijzonder dus maw als we een regering kiezen op democratische wijze dan, zal deze regering ervoor kunnen kiezen de misdaad de ruimte te geven.

    Nu begrijp ik het!


    Maak melding
  21. Democratie: minderheid bepaald voor meerheid.

    Hoe democratisch is nederland geweest tenopzichte van de euro naar haar volk toe.
    Hoe democratisch is nederland geweest naar de onafhankelijkheid van suriname en haar toenmalig volk.
    Niet suriname maar nederland had een referendum moeten houden als surinamers eens waren met de onafhankelijkheid want het land suriname was toen eigendom van nederland onder bestuur van een gemeentelijke leiding (regering-parlement)in suriname.


    Maak melding
  22. Als ik naar de doorsnee reactie kijk dan denk ik aan het volgende. Gilds,Santokhi,Misidjan en Belfort, allen zijn niet goed. Wie is dan goed? Is het niet zo dat niemand volmaakt is, maar dat wij met zijn allen een hoger doel moeten nastreven en deze functionarissen moeten sturen met goede voorstellen.Immers zit hij voor ons daar. Ook moet een ieder zijn of haar eigen mening ventileren en niet in het kielzog van reageerders lopen die misschien 8000 km ver wonen en niks hier te brokkelen hebben.Kortom opbouwend kritiek hebben wij nodig. Ik ben geen NDP’r maar wil toch dat deze regering, mijn regering, het beste van maakt.


    Maak melding
  23. Mentaliteit is ook wat speelt in het wegverkeer. In dit opzicht lukt het veel minder zaken te beteugelen. De maand van veilig verkeer die Belfort afkondigde, is één van de gevaarlijkste geworden. In plaats van nul, vielen negen doden. Op de Spoedeisende Hulp meldden zich ruim driehonderd gewonde slachtoffers. “Mensen hebben haast, gunnen een ander geen seconde voorrang. Zo kan het niet verder. Ik sta open voor alle initiatieven. Misschien doen wij het niet goed genoeg.”

    Bovenstaand geeft aan dat er een verandering van mentaliteit nodig is, klopt helemaal me eens wij als burgers zijn zeker zelf verantwoordelijk voor ons gedrag op de weg.
    Echter durf ik ook te stellen dat zaken als infrastructuur er toe kunnen bijdragen dat men veiliger en anders gaat rijden.


    Maak melding
  24. Aantal misdaden en aantal verkeersslachtoffers mogen het inwonerstal qua verhouding in suriname niet overtreffen. De verhoudingen liggen scheef: Denk aan aantal radio en tv stations. Casino`s die als paddestoelen uit de grond komen. Daar heeft het volk wel een stem voor om deze zaken te beteugelen en in de juiste proporties terug te brengen.


    Maak melding
  25. Roy,

    Armoede en zelfverrijking zijn geen elementen die uit de lucht zijn komen vallen en hun intrede in 2010 hebben gedaan.
    Zelf ben ik een kind uit de jaren zeventig en ook ik
    moest regelmatig met een lege en knorrende maag naar school gaan met de hoop dat ik daar een bordje pap of een broodje pindakaas kon krijgen.
    Ook toen in de jaren zeventig werden de politici door mijn ouders en anderen vervloekt vanwege de zelfverrijking en corruptie. Door de technologische ontwikkelingen (o.a. mobiel en computer) zitten wij er dicht op en willen daardoor ook meteen resultaat zien.

    De basis om crimineel gedrag te voorkomen begint bij de ouders. Een kind moet een goede emotionele band hebben met de ouders. Daardoor kunnen de ouders het gedrag van het kind regelen, afwijkend gedrag herkennen en dat gedrag op een consistente manier straffen.
    Een zwakke binding tussen ouder en kind en gebrek aan toezicht zijn twee belangrijke elementen die ervoor kunnen zorgen dat een kind crimineel gedrag kan vertonen.

    Wat zou de rol van de overheid kunnen zijn?
    Het stimuleren van economische groei alleen is niet voldoende om de gewenste effecten te bereiken als de meest kwetsbare gezinnen niet worden bereikt. Dit zijn vooral gezinnen waar de ouders werkloos zijn en waar ook veel sociale stress is door het ontbreken van een ondersteunende partner. De ouders van deze gezinnen moeten werk kunnen vinden.
    De overheid zou diensten kunnen verlenen om de ouders en leerkrachten te ondersteunen in de opvoeding van de kinderen. De overheid zou ook gezinnen waar de kinderen groot risico lopen op het criminele pad te gaan vroegtijdig op allerlei manieren kunnen helpen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld jeugdhulpverlening en maatschappelijk werk in de verschillende buurten.

    Sommigen willen van die overheidsbemoeienissen af, vooral in het prive-leven. Anderen vinden weer dat de overheid daarin haar verantwoordelijkheid niet kan ontlopen.
    Het grootste probleem van bovengenoemde maatregelen is dat deze slechts effect hebben op de lange termijn terwijl de meeste mensen nu resultaten willen zien.
    De meeste politici en bestuurders gaan dan ook mee met deze waan van de dag en kiezen voor harde repressie en durven geen maatregelen te treffen die pas op langer termijn tot effect kunnen leiden.
    Maatschappelijke problemen zoals armoede en criminaliteit zijn problemen die niet met een vingerklik opgelost kunnen worden maar vergen investeringen op langer termijn en geduld.


    Maak melding
  26. Met zijn allen kunnen we de misdaad cijfers indammen dat klopt, ook ben hier zeker mee bezig want elke boef die aan mijn deur rammelt krijgt klappen dingen die ik niet vertrouw daarvoor zal ik de politie bellen.

    Maar wat nou als ik constateer dat er 30 casino’s in suriname zijn op een bevolking van 530.000, even ter vergelijking op een bepaald moment telde Las Vegas in de USA 1,2 miljoen inwoners, en 122 casino’s, per jaar word vegas door ongeveer 30 miljoen mensen bezocht deze komen met name voor de Casino Strip.

    Dan is 1+1 heel makkelijk lijkt mij.
    Het gros van het aantal casino’s in Su drijft op Misdaad.
    Een ander voorbeeld Su staat bekend als doorvoerhaven voor de drugs.
    Ik denk als hier een relativering’s onderzoek na gedaan word dan komt Suriname er bekaaid van af.


    Maak melding
  27. Ik ben van mening dat we niet meer met de regio moeten vergelijken, maar naar onze eigen getallen moeten kijken die te hoog zijn in dit geval…. vergeet de regio ff…. want de regio maakt het heel gortig en ik vind het geen vergelijking… en daarbij onnodig, Suriname = Suriname, in dit land willen wij de criminaliteit de kop zoveel mogelijk indrukken en niet gaan vergelijken met stijgende cijfers in de regio….


    Maak melding
  28. ”Een ander voorbeeld Su staat bekend als doorvoerhaven voor de drugs.”

    Grapppig dat je dit aanhaalt, op het forum wil niemand het van mij aannemen… maar jij schijnt er wel van op de hoogte te zijn.


    Maak melding
  29. @Dusdat

    Goed voorbeeld doet goed volgen…
    press is een moordenaar/drugsdealer
    zoon idem
    brunsie idem
    somo super profiteur
    kortom de vliegen rondom de press incl press is zeker GEEN goed voorbeeld voor onze jeugd.
    Normen en waarden worden voortdurend vertrapt.
    Het liegen/bedriegen/roven/occuperen wordt juist gestimuleerd.
    Bijna alles wat de wet verbiedt wordt juist gepromoot…met als goed voorbeeld captain PRESS aan het roer..


    Maak melding
  30. wij weten dat die redimusus alleen jaloers op kunnen zijn dus moet je alles wat ze zeggen met een korreltje zout nemen .no spang nanga ding !!!!!!! djaroesoe no habie dresie .

    bouta , belfort kraktie


    Maak melding
  31. Pero,
    vertel jij mij wat niet waar is wat Roy schrijft??
    Spreek hem inhoudelijk tegen als je het kan.
    Ik wacht af.
    Ik kan ook tegen jou zeggen dat ik miljonair bent als ik mijn spaargeld vergelijk met was ze Congo verdienen.


    Maak melding
  32. Het is schandalig dat Waterkant selectief censureert op IP adres.

    Als ik onder normale naam op mijn thuis pc inlog duurt het dagen voordat mijn posting wordt geplaatst of wordt zonder reden helemaal niet geplaatst. Log ik in met andere pc vanuit het buitenland – dus ander ip adres – wordt elke posting zonder vertraging direct geplaatst.

    Opvallend is dat alle pro NDP postings zonder problemen direct worden geplaatst

    Een kwalijke vorm van censuur dus.Waterkant onwaardig.

    Nu iedereen raden wie ik ben….


    Maak melding
  33. weet je wie niet goed was?
    Martin Misidjan, of zijn we dat allemaal al vergeten. deze minister Belfort, doet toch iets om de misdaad te beteugelen. In januari van dit jaar was dreadlock holiday nog minister bij juspol. tu pot drai overval, bewoners mishandeld of nog erger. wij zijn dat allemaal toch nog niet vergeten? Minister Belfort bestel maar meer flitsers, meer snelheidscontroles, hogere boetes. leus.
    te yu rij tumsi tranga
    yu ow lasi yu rij papira


    Maak melding
  34. Tjali bit mi ;Inderdaad. Maar wie wil aan die kneus herinnerd worden ? Die man kon amper goed uit zijn woorden komen. Volgens mij, is hij de slechtste minister van Juspol, die Suriname ooit heeft gehad.

    Die man hadden zij nooit moeten aan stellen in die functie.

    Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


    Maak melding
  35. bouterse heeft de juiste man op de juiste plaats en dat is belfort ,het liep de spuigaten uit met de criminaliteit .pas nog aan de charleburg waar mijn moeder woont .twee inbraken in korte tijd met geweldadig afloop.

    het zijn berovingen van jonge mannen die te lui zijn om de klauwen uit de mouwen te steken ,het zijn een aantal van mijn creoolse en bosland creoolse broeders die het verpesten ..het doet zeer maar het is de realiteit .toch heb je sommigen die deze daders willen verdedigen door te zeggen dat het door de regering komt en door de armoe ..dit soort mensen vindt ik zielig ik denk dat ze kortzichtig zijn of misschien waren zij ook in die richting .

    er waren vier criminelen neer geknalt door de politie en nu lijkt het dat wij in een omgekeerde wereld leven men wil justitite ter verantwoording roepen en niet de criminelen die moord en verderf saaien .

    belfort je doet je werk prima ,het zijn mensen die deze regering niet gezint zijn willen jou ter verantwoording roepen .je had een gilds als minister van justitie maar die had geen tijd voor criminelen op pakken maar wel tijd om zijn neef groenwoud zijn geld wit te wassen ,die santhoki en zijn vrouw die een gestolen auto van sgebai hadden gekocht en punwasie waarvan drugs in zijn auto werd gevonden hoor je niets meer .dit zijn geen leugens dit zijn waargebeurde verhalen waar je niets meer hoort .

    ik hoop van harte dat belfort zijn werk voort zet om de criminaliteit in te dammen …ik ben dan ook zeer blij dat de bevolking allert is en dat justitie keihard optreed tegen criminelen die de hardwerkende surinamer beroofd van zijn eigen dommen .sommigen willen de criminelen niet veroordelen maar wel de minister .belfort u hebt pero zijn steun.

    kraktie mie mang


    Maak melding
  36. 50 miljard verdwenen Rutte met berekening om griekeland te helpen dat is ook diefstal en verduistering maar hij is weer gekozen meer geld naar De olie landen voor defencief woord geopereerd gaat zeker om olie


    Maak melding
  37. puur gelul weer van die wannabe blakka bakras (en natuurlijk ook een paar van die vieze witte pedofielen z.a. bv die looser henk van der bijl en molenaar die totaly hun smoel moeten dichthouden)…terwijl wij hier in Su ons lekker klaarmaken voor het feesten..:) 🙂 hahaha, tjepoti…ik snap niet dat jullie zitten te lullen over Surinaamse politiek en onze pres terwijl 1: jullie niks meer te maken hebben met Su en 2: wij hier lekker ons leven leiden en dik tevreden zijn met de gang van zaken 🙂 i love SU!!!!!!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES