vr 31 jul 2015 07:03
post thumbnail

Suriname verwacht ‘nog meer aantijgingen’

130

PARAMARIBO, 17 sep – De regering verwacht ‘nog meer aantijgingen’ vanuit Nederland. En dat zolang Desiré Bouterse president is en Suriname vooruit blijft gaan. Dit stelt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Suriname geeft blijk van zelfstandigheid, ook op economisch gebied. Dat zou Den Haag niet lekker zitten. “Ik denk dat dit een storend ding is voor Nederland.”

Paramaribo heeft het allemaal door. Daarom worden de nieuwe beschuldigingen over drugsgerelateerde activiteiten van Bouterse, met een vette korrel zout genomen. “Het is al de zoveelste keer dat we deze verhalen horen, al jarenlang hetzelfde verhaal”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd. Er is dan ook geen animo om Den Haag om opheldering te vragen. Voor de regering is het de moeite niet waard. De ‘karavaan’ trekt onverstoord door.

Suriname wil het pad voortzetten van economische groei en zich internationaal profileren. Dat anderen daar moeite mee schijnen te hebben, is voor hun rekening. Ook in de toekomst worden meer aantijgingen verwacht. En subtiele diplomatieke acties, omdat Nederland kennelijk moeite heeft met de zelfstandige koers. “Vooral omdat we in feite de banden doorgeknipt hebben en toch vooruit gaan, zonder Den Haag. Dit gaat niet ophouden”, aldus Lackin.

130 Reacties | Plaats Reactie

 1. Tuurlijk zijn er meer hondjes die Bouta en Dino heten in Suriname………………

  get real!]

  dinsdag 18 september 2012 om 08:23 uur
 2. Landgenoten, volk van suriname.

  Suriname streeft nederland voorbij in zijn economische ontwikkelingen mede dankzij de aanwezigheid van duurzame natuurlijke hulpbronnen. De prijzen van goud, rijst,hout en bauxiet zijn gunstig voor Suriname omdat deze prijzen hoog zijn op de wereldmarkt.Meer ontwikkeling en productie van deze economische hulpmiddelen is gewenst. Nederland en andere europese landen zijn vastgebonden aan de regels en normen van de europese centrale bank en moeten hun begroting op basis van deze vastgestelde regels opmaken. Gevolg is dat Nederland in zijn eigen ontwikkeling wordt geremd en weinig keuze heeft waardoor andere landen hen voorbij streven onder andere Suriname. Suriname voert nu een openminded politiek en beleid zowel nationaal als internationaal. Nooit eerder werd er intensief gebruik gemaakt van de mogelijkheden die Suriname heeft. En deze trend zal zich alleen maar verder ontwikkelen in de toekomst. Import en export vind wel normaal plaats tussen Suriname en Nederland omdat er miljoenen dollars-euro’s op dit gebied tussen de twee landen circuleren. Suriname met zo een kleine bevolking zal in de komende jaren als de mogelijkheden op een brede basis benut worden alleen maar vorderingen maken en een welvarend land in de regio worden waar wij suri`s in Nederland en elders in de wereld alleen maar van zullen opkijken als er geen initiatief van ons uitgaat een stappenplan te maken en ook richting Suriname te gaan.

  dinsdag 18 september 2012 om 09:33 uur
 3. Patrick,

  Nederland is in Europa een economische grootmacht.
  Mondiaal gezien is die macht veel minder maar toch hebben ze enige macht.
  Op basis hiervan zou je dus denken dat het voor Nederland een fluitje van een cent zou zijn om een sloeber als Bouterse op de knieëen te krijgen. Zou je denken.
  Bouterse is in 2000 door Nederland tot 11 jaar bij verstek veroordeeld. Al die tijd heeft Bouterse vrij kunnen rondlopen in Suriname en sterker nog; in 2010
  is hij tot president verkozen en kan nu ook buiten de landgrenzen van Suriname reizen zonder dat Nederland daar wat aan kon doen.
  Ja, hoog van de toren blazen en nutteloze maatregelen treffen zoals het terugroepen van de ambassadeur en het opschorten van de ontwikkelingshulp (restant van 20 miljoen). Dat had overigens totaal geen effect op de Surinaamse economie. De economie is juist aan het groeien.

  Patrick, 12 jaar lang heeft Nederland totaal niks kunnnen uitrichten tegen Bouterse. Waarom denk je dat
  het Nederland nu wel zou lukken nu Bouterse president is en diplomatieke onschenbaarheid heeft?
  Van Amerika hoeft Nederland in elk geval geen steun te verwachten want die hebben al aangegeven dat Bouterse op democratische wijze is gekozen en zolang Bouterse zich houdt aan de democratische grondslagen dat ze
  niks tegen Bouterse zullen ondernemen.
  Het bericht dat onlangs in de Nederlandse kranten over Bouterse verscheen is alleen maar in Nederland groot nieuws. Andere landen schenken daar totaal geen aandacht aan. Dat de naam ‘Bouta’ is genoemd tijdens een telefoongesprek is absoluut geen feitelijk bewijs dat het om Desi Bouterse gaat. Een ieder kan namelijk gebruik maken van een schuilnaam ‘Bouta’.
  Geen enkele rechter zou dit als bewijs accepteren.

  Patrick, dat begrijp je zelf toch ook wel?
  Want zo slim ben je wel. Of doe je maar alsof je deze dingen niet begrijpt?
  Als je 12 jaar lang uit handen kan blijven van de Nederlandse justitie ondanks een veroordeling en ook nog president kan worden dan kan je niet beweren dat die persoon dom is.

  Medusa,

  De vergadering van de ACP-EU landen vindt normaal plaats in Suriname omdat de ACP landen massaal achter Suriname stonden. De EU landen konden niks anders dan zich te scharen achter dit besluit.
  Nederland heeft bij zowel de ACP landen als de EU landen enorm veel lobby gevoerd en werkelijk alles uit de kast gehaald om de vergadering te verplaatsen en Suriname te boycotten. Maar kennelijk is die zogemaamde
  macht van Nederland niet voldoende geweest om hun doelstelling gedaan te krijgen.

  De Nederlandse Ria Oomen, lid van de EU zei het volgende op het verzoek van Nederland om Suriname te boycotten; ” Vooralsnog is ze niet van plan in het Europees Parlement actie te ondernemen tegen de eventuele aanname van de Amnestiewet. Ze benadrukt wel de ontwikkelingen nauwlettend te volgen. “Het is wel heel onverantwoord als je met zo’n wet komt, vooral naar al die slachtoffers.’
  Nederland moest in deze dus wederom het onderspit delven.

  Antwoord op jouw vraag is dus;
  -De ACP landen bleven bij hun standpunt om de vergadering is Suriname te laten plaatsvinden.
  -De EU landen uitten weliswaar hun bezorgdheid over de aanname van de amnestiewet maar waren vooralsnog niet bereid om Suriname te boycotten zoals Nederland dat zo graag wilde.

  Om Suriname werkelijk pijn te doen zal Nederland nu met een ‘konijn uit de hoge hoed’ moeten komen want de tijd begint wel te dringen.
  Met een bericht dat door een crimineel de naam ‘Bouta’ is genoemd tijdens een telefoongesprek is leuk om allerlei fantasie verhalen op los te laten maar
  dat dit geen enkel feitelijk bewijs is tegen Bouterse is meer dan evident.
  Dit verhaal zal dan ook langzaam ‘doodbloeden’ zonder enige consequenties voor Bouterse en Suriname.

  dinsdag 18 september 2012 om 09:41 uur
 4. Het protocol,

  Ik ben het helemaal met je eens.
  Sommigen beseffen nog steeds niet dat Suriname aan het begin staat van werkelijke economische ontwikkeling en zich langzaam maar zeker ontdoet van de bemoeienissen en financiële afhankelijkheid van politiek Den Haag. Suriname wordt volwassen en sommigen moeten daar nog aan wennen. Ja, ook politiek Den Haag. Politiek Den Haag vraagt zich ook af hoe het in Godsnaam mogelijk is dat Suriname wel in staat is om economische groei te realiseren ondanks hun financiële boycot. Vroeger zou Suriname met hangende poten terugkeren naar politiek Den Haag en smeken om financiële steun. De handel tussen beide landen, ja, die draait als nooit te voren. Maar dat is een win-win situatie. Wat politiek Den Haag beoogt is dat zij bepalen wat er in Suriname gebeurd, zowel financieel als politiek. Maar die tijden zijn geweest.
  In heel veel dingen is te merken dat er economisch ontwikkeling plaatsvindt in Suriname.
  De economische ontwikkelingen in Europa en Nederland zijn verontrustend en het zal mij echt niet verbazen dat de stroom van economische vluchtingen richting Suriname uiteindelijk zal toenemen.

  dinsdag 18 september 2012 om 10:17 uur
 5. bouterse dit bouterse dat jullie doen maar ..allerlei aantijgingen die nooit bewezen kunnen worden .
  is bouterse dan slimmer dan deze nederlanders of is het een kat en muis spel .deze nederlanders heb ik nooit vertrouwd .ze verzinnen van alles om bouterse in verlegenheid te brenegen .zo dachten ze het volk ook op te hitsen tegen door te zeggen dat het volk niet op bouterse moet stemmen anders gaat suriname worden geisoleerd.hoe hun je je inmengen in surinaamse aangelegen heden als of het volk niet beter weet .
  schaam je nederland schaam je om je te bemoeien in een onafhankelijk land ..het is een belediging aan het adres van suriname om de mensen te zeggen op wie ze moeten stemmen alsof suriname afhankelijk is van nederland ..op dat moment was ik een aanhang van front maar toen nederland zich mee ging bemoeien dacht ik ,,,dit gaat te ver.je moet weten hoe ver je gaat om je niet te veel in te laten in surinaamse aangelegenheden .nu komen ze weer met bewijzen die ze echt niet hard kunnen maken .iedereen kan bouta heten zogenaamd om de president er van te beschuldigen .
  kom met harde bewijzen ,,elke rechter zou dit belachelijk vinden en de zaak seponeren .dit beijst wederom dat de nederlandse justitie vaalt .zelfs suriname heeft geholpen bij justitieel onderzoeken in huizen van wortel ..zou bouterse dan mee werken om dit te laten gebeuren ik denk het niet .
  nederlandse justie heeft veel geblundert in zovele zaken .ze denken nog steeds dat suriname klein te krijgen is .

  dinsdag 18 september 2012 om 10:27 uur
 6. @Jair,
  Stroom van economische vluchtelingen naar Suriname?
  Word eens wakker man of vrouw.
  Wat heeft Suriname de stroom economische vluchtelingen te bieden dan, men is ondanks de economische groei nauwelijks in staat de eigen bevolking waarvan er nog veel geen fatsoenlijk dak boven hun hoofd hebben te helpen, men is niet eens in staat de criminaliteit aan te pakken { 30 casino’s op een bevolking van 530.0000} Het gaat hier niet om Den Haag Jair, Het gaat hier in Suriname, wat gaan we doen aan eerder genoemde zaken en willen wij straks genegeerd worden door andere landen omdat wij een President hebben die de schijn tegen heeft.

  Als we ons land willen opbouwen zullen we dat op een goede manier moeten doen.

  Ik ben het met jullie eens hoor met Nederland moeten wij nooit meer iets te maken willen hebben.

  dinsdag 18 september 2012 om 10:32 uur
 7. @Duuh,

  Leuk geprobeerd maar je haalt je eigen betoog onderuit door te stellen dat Amerika gezegd heeft dat Bouta democratisch gekozen is.
  Laat ik het zo zeggen Amerika bedoeld natuurlijk wij houden Bouta in de gaten en als Boata grondwettelijk in de fout gaat dan zullen wij dat veroordelen, ook het feit dat Bouta zich nog steeds bezig houd met drugs zullen de Amerikanen vast gedogen? of zullen die Amerikanen reeds meer weten dan de nederlanders ik durf rustig te stellen dat de Amerikanen reeds een compleet dossier of Bouta en zijn aanhang heeft.

  dinsdag 18 september 2012 om 10:38 uur
 8. BOUTA zat vast hij is bevrijd en hij heef de macht over genomen wat zou jij doen. Ik zij al ben geen NDPer : heb net de geschiedenis over de hele wereld hier en daar bekijken Bouterse is een vrijheid strijder geen oorlog misdadiger als de vader van Maxima. haar vader is geen president van NL maar zijn dochter zit naast de kroon man Prins die zijn moeder moet vertegen woordigen Beatrix. Wil niemand kwesten zo zit het wel en Drugs in NL maakt hun Economie fijne dag

  dinsdag 18 september 2012 om 11:18 uur
 9. Nieuwsbron “De Ware Tijd”
  vandaag 18 sep.2012

  Geen verdachte

  Intussen is de naam ‘Bouta’ opgedoken in het strafonderzoek naar de van internationale drugshandel verdachte Nederlander Piet Wortel. Volgens de Nederlandse recherche die gesprekken van Wortel en medeverdachten heeft afgeluisterd, wordt in deze Desi Bouterse bedoeld. Allereerst moet worden vastgesteld, zegt Weski in een schriftelijke reactie aan de Ware Tijd, dat “de betreffende vermeende flarden tekst niet tot een separaat zaaksdossier, noch tot enigerlei verdachte hebben geleid”. Het Openbaar Ministerie zal naar zij veronderstelt ook bevestigen dat Bouterse geen verdachte is in deze zaak.

  De strafpleiter vermoedt dat de verdenkingen verband houden met het herzieningsverzoek dat ze nu voorbereidt. “Ik kan mij niet meer aan de indruk onttrekken, dat de betreffende vergaande eenzijdige uitleg van een dergelijke fragmentje de herziening voor mijn cliënt Bouterse, waarin ik inmiddels in een vergevorderd stadium verkeer en de volstrekte ongegrondheid van die veroordeling zou kunnen aantonen, moet belasten”, stelt ze

  dinsdag 18 september 2012 om 11:33 uur
 10. Weski is een spook waarvan dracula als hij haar tegenkomt een hartverlamming schrikt.
  Ze kletst maar wat.
  Eerst de rechter aan het woord.
  We zijn niet in Suriname maar in een rechtstaat.

  Advocaten horen niet vor hun beurt te praten.
  Dat doen ze maar in de rechtzaal.

  dinsdag 18 september 2012 om 11:50 uur
 11. NF sceptisch over coke-verhaal Bouterse

  Nieuwsbron “De Ware Tijd

  18/09/2012

  Paramaribo – In oppositiekringen wordt naar verluidt nogal sceptisch gereageerd op informatie uit Nederland als zou president Desi Bouterse betrokken zijn bij drugszaken. Zijn naam is opgedoken in het dossier in de drugszaak tegen de Nederlander Piet Wortel. VHP-assembleelid Sheilendra Girjasing komt er ronduit voor uit. “Met enige reserve kijk ik naar deze informatie uit Nederland. Ik weet niet of het waar is. De man is eerder wel veroordeeld wegens drugshandel, maar Nederland heeft zelf een aantal dingen tegen hem moeten intrekken omdat ze niet klopten of niet bewezen konden worden. Dus dit nieuws laat me ook twijfelen”, zegt hij.

  dinsdag 18 september 2012 om 12:07 uur
 12. @@@kamper
  vertel je poep wil je suriname dan vergelijken met holland.als je in nederland werkt of niet je hebt je uitkering . suriname als ontwikkelings land ben ik trots dat wij geen hongersnoot hebben en dat wij toch redelijk een goed leven hebbben .je kraait onzin uit nederland als rijk land toch heb je duizenden voetsel banken .dus omdat je in nederland bent denk je dat je stoer bent met jou dom gepraat .bewijs mij waar suriname wordt geboycot loop jij ook al achter die nederlander omdat je van hun eet .ik woon ook in holland maar ga nederland niet ophemelen .bouterse is gekozen door het volk niet door nederland of surinaamse nederlanders .het zijn altijd die surinaamse nederlanders die hier hoog van de toren blazen .wij in nederland hebben weinig inbreng sommigen lopen maar achter nederland ,niet iedere surinaamse nederlander loopt achter holland .nederland is geen sinterklaas voor suriname meer en dat is maar goed ook .laten wij de problemen in nederland eerst bekijken ,alles wordt verhoogd de koningin heeft het al aangegegeven,sommigen willen graag in de schoot van nederland geloof ik .ben nog maar net uit suriname en vindt toch dat het de goede kant opgaat .ik laat mij niet verleiden door praatjes van mensen en lopen achter die nederlander .ken toch mensen die grond in suriname hebben gekocht . ik denk ook om een stuk grond te kopen buiten paramaribo .suriname is een mooi land minder stress .mensen in nederland met name de surinaamse nederlanders denken dat alles wat glimt goud is ze hemelen nederland en kammen hun eigen land af .ze hebben geen enkel gevoel van eigenwaarde .als die nederlanders met de gedachte waren aan het lopen dat de duitsers hun land hebben gebomberdeert en niet weer hadden opgebouwd waren wij surinamers ook niet hier .die nederlander heeft zijn land weer opgebouwd maar wij surinamers klagen maar klagen altijd bla bla bla en anderen beoordelen .ik vindt en heb respek voor de surinamers die in su zijn gebleven en dat land opbouwen .natuurlijk ben ik ook een van die surinamers die in nederland woont en daarom ben ik voorzichtig met mijn uitspraken , ik heb weinig inbreng .

  dinsdag 18 september 2012 om 12:20 uur
 13. ene jolanda heeft geschreven dat wij surinamers terug moeten om suriname op te bouwen en niet steeds klagen .natuurlijk heeft ze gelijk ik voel mij ook aangesproken maar gelijk heeft ze .de waarheid is hard maar het is wel zo .tenslotte heeft nederland zich opgebouwd door inzet van het volk .

  dinsdag 18 september 2012 om 12:22 uur
 14. Troonrede meer symbolisch dan realiteit van het dagelijks leven Nederland.

  Als er massaal gespaard wordt door nederlanders en elke dag tientallen bedrijven sluiten en werknemers op straat komen te staan hoe verwacht men economische groei volgend jaar?

  De koopkracht in Nederland zal het komend jaar flink dalen onder consumenten in Nederland. Hoe verwwacht men dan economische groei. De werkloosheid blijft hetzelfde of zal zelfs toenemen terwijl nederlanders flink sparen om hun heil elders in de wereld te zoeken dan dat hun geld gaat naar de zuid-europese landen.
  De knip onder nederlanders wordt flink dichtgeknepen en zo blijft het voorlopig.

  dinsdag 18 september 2012 om 12:31 uur
 15. Kamper,

  Ik weet dat begrijpend lezen weleens moelijk is.
  Wat ik schrijf is dat Suriname aan de wieg staat van economische ontwikkeling. Die ontwikkeling moet uiteraard nog gestalte krijgen. Op dit moment moeten nog heel veel dingen aangepakt worden.

  Die economische vluchtelingen zullen daarom niet nu maar zeker in de toekomst te verwachten zijn.
  Ik heb dus niet beweerd dat die economische ontwikkeling binnen deze regeerperiode gerealiseerd zal worden. Maar dat die zal komen staat als een paal boven water.
  Voortaan beter lezen!

  dinsdag 18 september 2012 om 12:32 uur
 16. De stoorzender zit in baasje zijn broek die voelt lakei in in ondergoed als die gebukt staat

  dinsdag 18 september 2012 om 12:42 uur
 17. Kamper,

  Allicht! Ik ben ervan overtuigd dat Amerika een compleet dossier heeft over Bouterse. Net hoe ze een compleet dossier hebben over Wilders, Rutte, Berlusconi, Netanyahu, Poetin, Hu Jintao van China, etc.. etc..
  Amerika heeft de taak op zich genomen de politie van de wereld te zijn dus die status moeten ze dus ook waarmaken. Amerika houdt dus niet alleen Suriname in de gaten maar dat geldt voor elk land.

  Voor Suriname is op dit moment niks aan de hand want Bouterse houdt zich keurig aan de democratische rechtsbeginselen. Zoals het hoort.
  Maar op het moment dat Bouterse zich gaat bezig met allerlei dingen die indruisen tegen die democratische
  rechtsbeginselen dan zal Amerika zeker ingrijpen.

  Bij Amerika zal het niet bij hoge woorden blijven (net als bij Nederland) maar daden. Noriega van Panama weet daar alles van.
  Maar vooralsnog heeft Suriname niks te vrezen.

  Kamper, bedankt voor jouw constructieve bijdrage!

  dinsdag 18 september 2012 om 14:08 uur
 18. Weski na het lezen van je schrijven aan dwt citeer ik dhr Gonther.v.Jo Moersckond (zei hij tegen zijn zoon Drs Ferrol die niet terug wilde naar Ned om zijn studie aftemaken.Hahaha wat zal DiDiBrie gelachen hebben met dit verhaal van Weski.DiDiBrie denkt aha hij/zij vindt me dom,maar als ook Weski meegaat met mij dan ben ik DiDiBrie niet alleen gek en dom de rest van de Suries ook.Weski ondanks je naam en faam is toch de zeer bekende W.S.de even zo grote toen als Piet W nu in het gevang beland.A ting e doro srafie srafie pe DiDiBrie srefie o lok ing zelf op.Ook al is het na 30 jaar Odi .
  Glenny.

  dinsdag 18 september 2012 om 14:43 uur
 19. GEEN TAAK OF VERANTWOORDELIJKHEID VAN STAATSHOOFD TOE TE ZIEN OP INVOER OF UITVOER VERDOVENDE MIDDELEN.

  De kwestie of dossier Bouterse word een zaak van het europees gerechtshof. O, wat zullen zij daar lachen als de magistraat van europa het dossier van beschuldigingen zien. HELEMAAL NIET OVERTUIGEND BEWIJS.

  De ministerpresident van Nederland of welk ander hoog staatshoofd van het koninkrijk der nederlanden heeft niet de taak of verantwoordelijkheid toe te zien of er drugs-xtc nederland binnen komt of Nederland uit gaat.Daar zijn we toch allemaal mee eens?

  Wel Bouterse heeft ook niet de taak of verantwoordelijkheid hetzelfde te doen. Daar heeft het staatshoofd veel belangrijkere zaken op de agenda voor om Suriname vooruit te helpen. Zowel in Nederland als in Suriname hebben Politie en Justitie en de narcotica brigade de taak en verantwoordelijkheid drugs en andere verdovende middelen aan te pakken. Bouterse wordt verweten dat hij vrije uitvoer van deze verboden middelen de vrije loop laat gaan. Nogmaals, het is niet de taak van het staatshoofd.

  dinsdag 18 september 2012 om 15:35 uur
 20. wie heeft het nodig suriname of nederland o wie heeft die koffie…….de groetjes

  dinsdag 18 september 2012 om 16:35 uur
 21. strede strde wie no sa frede bouta na wie fesie mang
  herie libie te na dede olland wanie broko wie

  ma ding leeee!!!!!

  dinsdag 18 september 2012 om 21:20 uur
 22. ding e lee inderdaad pero

  woensdag 19 september 2012 om 03:00 uur
 23. Troos je maar met stredef stree.Zo roepen de nabestaanden van de decembermoorden en ook degene wiens geliefden vermoord zijn wegens drugs door DiDiBrie en zonen(stief,pleeg en eigen Diekno)De dag van de pijnbank voor DiDiBrie en fam lijkt niet zoverweg meer.Ik hoop zo graag dat dit voor 2015 gebeur.Deze DiDiBrie mag zijn straf niet ontlopen.Oppakken deze handel father and sins,Wat zal ik blij zijn en natuurlijk alle nabestaanden aan wie heel veel onrecht is (aan)gedaan.
  odo.odiiiiiii.
  Glenny.

  woensdag 19 september 2012 om 03:19 uur
 24. pengel ik denk eerder dat olland jullie troosten met die leugens over bouterse …wij betreuren de doden pengel dat is iedere surinamer maar wij gaan vooruit kijken ,wij gaan niet achteruit kijken dat deden de ollanders ook niet toen duitsland nederland had binnen gevallen ,ze doen goede zaken met duitsland,zo gaan wij in su niet achteruit kijken dat wil jij pengel dat is een gepaseert station voor het volk die deze regering gekozen heeft .het is jou goed recht om door te gaan ,ik heb niemand vermoord maar ik wil deze regering deze president die het goed doet .
  als jij vindt dat bouterse berecht moet worden dan doe je dat ik ben niet met jou in de clinsch ik ben ook niet in de clinch met bouterse ik heb op hem gestemt voor vooruitgang van mijn land .vene kon dat niet maar bouterse wel .of denk je dat ik in de voorste lini ga staan als jullie bouterse willen berechten!!!!! ..no no mie pa .ik zeg ik sta achter zijn iedeen en daar blijf ik bij .het schijnt dat jij het persoolijk tegen mij hebt maar dan ben je wel van die achterlijke tutsis en hutus die elkaar afmaken …zo dom en zo achterlijk is pero niet .ik laat mij door niemand de les voorlezen laat dat duidelijk zijn .mijn iedeen mijn denken bepaal ik zelf niet bouuterse bepaalt voor pero pero bepaalt voor zijn eigen …en zo bepaalt het surinaamse volk die bouterse heeft gekozen .dat mie bing wan takie .

  bouta kraktie mie mang

  woensdag 19 september 2012 om 16:12 uur
 25. Als Nederland dacht front in 2015 te kunnen helpen met de valse aantijgingen jegens de Vader des Vaderlands, zullen ze bedrogen uitkomen.

  Hun zetbaas Tokkie, zal het niet maken, wat we zullen hem tegen die tijd hebben opgesloten te Boma, voor corruptie, zwendel en diefstal.

  Lees hieronder maar, na OW, gaan we naar LVV en daarna na Juspol. Die hele top zit momenteel te bibberen.

  We weten wat er aan de hand is. De fronters denken met hand- en spandiensten de macht weer te kunnen grijpen, NO WAY, NO MORE FRONT.

  ———————————-
  Strafrechtelijk onderzoek OW periode 2006-2010 begonnen 19 Sep, 01:30

  Assembleelid Theo Vishnudatt Het strafrechtelijk onderzoek naar malversaties op het ministerie van Openbare Werken (OW) in de periode 2006-2010 is begonnen. Als voorzitter van de vaste commissie heeft assembleelid Theo Vishnudatt (Mega Combinatie/NDP) zaterdag bij proces-verbaal een verklaring afgelegd bij de politie van ‘De Nieuwe Grond’. Volgens de politicus zou de staat voor SRD 100 miljoen zijn beroofd.

  Terwijl president Desi Bouterse tijdens de laatste begrotingsbehandeling, corruptieve praktijken in de vorige regeerperiode aan de kaak stelde, diende Vishnudatt een rapport in bij assembleevoorzitter Jennifer Simons. Hij deed het verzoek om het rapport door te geleiden voor het instellen van een strafrechtelijk onderzoek. “Ik ben blij dat het onderzoek nu formeel is begonnen. Wij wachten niet op een anti-corruptiewet”, zegt Vishnudatt aan Starnieuws.

  Openbaar Ministerie ingeschakeld
  Bouterse zei in het parlement dat hij de helft van de VHP kon laten opsluiten als hij dat wilde. Hij liet doorschemeren dat er flink geknoeid zou zijn op het ministerie. VHP-voorzitter tevens assembleelid Chandrikapersad Santokhi merkte op dat niet de president, maar de rechter mensen opsluit. Hij daagde Bouterse tijdens de vergadering uit om de stappen te ondernemen als hij meent dat er corruptie heeft plaatsgevonden.

  De president heeft het rapport met een begeleidend schrijven doorgestuurd naar de procureur-generaal (pg). Vishnudatt zegt dat het rapport de resultaten bevat van een onderzoek dat een consultancy bureau gedaan heeft naar malversaties op OW in de periode 2006-2010. Dit is gebeurd in opdracht van minister Ramon Abrahams.

  Schokkend
  “Het is schokkend en tegelijk pijnlijk te moeten constateren hoe geslepen en creatief ambtenaren, stafleden en aannemers te werk zijn gegaan om uiteindelijk de gemeenschap van een bedrag van rond de 100 miljoen SRD te beroven. Hoeveel hadden we met dit bedrag niet kunnen doen aan sociale projecten voor de samenleving, hoeveel honderden woningen hadden we niet kunnen bouwen voor de sociaal zwakkeren of hadden we de AOV-uitkering voor onze seniore burgers verder kunnen verhogen”, stelt de politicus.

  Met dit onderzoek geeft volgens Vishnudatt de regering een signaal aan de samenleving dat zij haar belofte “om een kruistocht te beginnen tegen corruptie”, nakomt. Het assembleelid merkt op dat de oppositie in dezelfde assembleevergadering overigens had aangegeven een strafrechtelijk onderzoek naar vermeende malversaties op OW te verwelkomen.

  woensdag 19 september 2012 om 18:59 uur
 26. Heren,

  Een tijd lang heb ik in uw land door mogen brengen, waar ik een sterke liefde voor het land heb opgebouwd. Het doet mij goed om te lezen dat jullie trots op jullie land zijn, naar mijn inzien niet onterecht.

  Maar jongens toch, wat is er nou helemaal gebeurd? Er is een onderzoek gedaan bij een vermeende drugshandelaar, waarin de politie aanwijzingen heeft verkregen richting uw president. Aangezien justitiële onderzoeksrapporten geopenbaard worden, is een journalist hierop gevallen en heeft hier nieuws van gemaakt. Hoe zou dit nou ooit zijn opgezet als een aantijging jegens uw land?

  Heren, in Nederland of de Nederlandse politiek ligt er echt niemand meer wakker van Suriname. Wij hebben in de huidige tijd van crisis wel andere dingen aan ons hoofd, bovendien is gebleken dat jullie je prima redden en hoeven we ons dus nergens meer zorgen om te maken. Laat staan dat wij jullie jullie succes niet gunnen, om maar niet te spreken van dat we jullie of jullie president zwart willen spreken.

  Zoals iemand hier de ketting aan reacties begon: Get real.

  donderdag 20 september 2012 om 01:25 uur
 27. Surneds economischevluchtelingen bestaan niet,
  De blanke economischevluchtelingen wel,die weten de weg naar Suriname te vinden,nu al.De meeste Surneds zijn toen naar Nedewrland gevlucht met als eerste in hun hoofd:SOCIALE zekerheid,maw eerst van de socialedienst leven ,hierop zal ik een hoop echeldpartijen krijgen,want sommige Surneds weten bliksems goed dat het waar is.Er werd toendertijd zelfs een liedje daarover gezongen nl:Wij Willen WW.
  Het is een feit dat Surneds absoluut niets hebben bijgedragen aan de Ned.economie,wel de gastarbeiders,Turken,Marokkanen,Italianen,Spanjaarden en Portugezen.
  Se Surinamers die naar Amerika toendertijd zijn gevlicht die kan men wel plaatsen onder de economischevluchtelingen,want die gingen niet voor de socialezekerheden maar wel om kei en keihard te werken.voor die Surinamers heb ik een diep respekt.
  Voor sommige Surneds helemaal niet want die doen niets anders dan Suriname en de Surinamers bij tij en ontij af te zeiken,als men de reacties op die forum leest,dan weet u wat ik bedoel.
  Let WEL ik typ:SOMMIGE SURNEDS.

  vrijdag 21 september 2012 om 10:11 uur
 28. ps,Suriname heeft veel heel veel te bieden,als je daar naar toegaat om kei en keihard te werken.Aan profiteurs heeft Suriname niets te bieden,blijf dan lekker hier in Nederland,om je handjes open te houden,maar dat wordt straks ook nul,nul.

  vrijdag 21 september 2012 om 10:17 uur
 29. Jelle ,
  Dat jij veel liefde heeft overgehouden en van Suriname bent gaan houden is een natuurlijk verschijnsel die men kan en mag verwachten na een bezoek te hebben gebracht of geleefd/gewoond te hebben in de Republiek Suriname !
  Alle paradijselijke ingredienten zijn aanwezig en het openbaard zich voor een ieder .
  Vervolgens , jouw reactie gelezen hebbende , dwingt mij om de volgende vragen te stellen :
  -Indien ” het justitiele onderzoekrapport geopenbaard ” wordt , waarom heeft het OM geen verder informatie willen verstrekken met als ” argument dat het justitiele onderzoek nog gaande ” is ???
  -Is het de normale gang van zaken dat het OM de ” tekst van een proces-verbaal ” aan een journalist overhandigd ” inplaats om deze naar ” de zgn.verdachte ” op te sturen ???
  -Wordt hierbij de rechten van de zgn.verdachte door het OM gewaarborgd , indien er sprake mag zijn van een verdachte ???
  -Kan men hieruit niet opmaken dat het om een “selectieve justitiele lekkage ” gaat van het OM ???
  -Indien jouw Nederland de Republiek Suriname alles gunt , wat jij beweert te zijn , waarom waren zij faliekant tegen dat de EU-ACP top-conferentie in de republiek Suriname wordt gehouden ???
  En tot slot , het antwoord op jouw vraag , hoe dit nou ooit is aangezet tot een aantijging jegens mijn vaderland vindt zijn oorsprong uit het mislukte re-kolonisatie politiek en ambitie’s van jouw Nederland .
  De Nederlandse spin-dokter had zich vergist en geen rekening gehouden met het onvoorzienbare !!!
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!

  zaterdag 22 september 2012 om 01:46 uur
 30. Sempa,

  Sorry voor de late reactie, ik heb niet eerder gekeken.

  Om antwoord op je vragen te geven:

  1. Dat is altijd zo, of het nou gaat om de president van Suriname, de president van Amerika of Jan met de Pet. De feiten die in het onderzoeksrapport staan zijn onderzocht, zaken die daar niet in staan moeten nog onderzocht worden en het is niet meer dan logisch dat het ministerie niet eerder uitlatingen doet dan dat een onderzoek is afgerond.
  2. Het OM overhandigt niks maar maakt het openbaar. Een ieder mag deze vervolgens inlezen, ook journalisten. Het is niet de taak van het OM om hun bevindingen te verspreiden.
  3. Ik weet niet precies waar je op doelt, zolang een verdachte niet veroordeeld is heeft deze alle rechten die ieder ander heeft.
  4. Nee, afgeronde onderzoeken worden altijd openbaar gemaakt in de vorm van een onderzoeksrapport. Standaard procedure dus.
  5. Dat heeft niks te maken met jullie land maar met jullie president. Jullie president is een veroordeelde crimineel en misbruikt in zijn huidige functie zijn macht door een amnestiewet aan te nemen. Dit is niks meer of minder dan corruptie, waar de EU zich juist zo hard tegen maakt. Dat andere lidstaten zich hier in kunnen vinden blijkt uit het feit dat inplaats van de rigoureuze maatregel om Suriname te mijden, jullie president is gemeden.

  Jouw laatste opmerking kan ik mij slecht in verplaatsen, welke re-kolonisatie?

  donderdag 27 september 2012 om 00:02 uur

130 Reacties | Plaats Reactie

Ads:Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com