donderdag, maart 28, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieNaam president Bouterse in drugsdossier

Naam president Bouterse in drugsdossier

-

Does Travel

De Nationale Recherche in Nederland heeft aanwijzingen dat de Surinaamse president Desi Bouterse nog steeds bemoeienis heeft met drugshandel in zijn land. Dat blijkt uit stukken uit het onderzoek naar de internationaal opererende drugsorganisatie van de Nederlandse Surinamer Piet W., die het NOS Journaal in handen heeft.

Het huis van Piet W. in Amsterdam was door een speciale eenheid van de politie volgehangen met microfoons. In de woning praatte W. nietsvermoedend over zijn handel en wandel, ook over zijn contacten met “Bouta”, met wie volgens de politie Desi Bouterse wordt bedoeld.

W. en vier medeverdachten werden in april aangehouden in een van de grootste onderzoeken van de Nationale Recherche van de laatste jaren. Volgens het OM smokkelden de verdachten grote hoeveelheden cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar Europa.(Bron: NOS Journaal)

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

181 REACTIES
  1. Hij zou geleerd hebben van fouten volgend die stomme idioten die deze crimineel aanbidden. ik schaam mij als surinamer voor deze criminelen.
    Paarse imbecielen bedankt.
    Zal dit de reden zijn dat hij niet naar VN durft te gaan.


    Maak melding
  2. Moro e doro.
    Hij heeft ook de ambassadeur v/d V.S. in Libië laten vermoorden.Wanneer gaan die Kaaskoppen nou een keertje ophouden?
    Stelletje Seikerts!!!


    Maak melding
  3. Geef hem een kans , hij zou geleerd hebben van zijn fouten volgens die paarse lichtzinnige BENDE die deze crimineel nog geloven.
    Ik ben echt benieuwd naar de reactie van zijn volgelingen.


    Maak melding
  4. Citatenproces-verbaalPietW.

    Toegevoegd: zondag 16 sep 2012, 18:01 Letterlijk citaat uit het proces-verbaal van de dienst Nationale Recherche:

    P: Je ziet hoe ik leef toch Harry? Vanaf de grond ben ik gekomen en ben gaan groeien.

    H: Klopt

    P: Niet door anderen verkregen. God ziet alles wat ik heb. Dus vanaf dag één was ik die mannen hun target, van hoe maken we Piet kapot.

    H: Mensen zijn jaloers Piet.

    P: Die mannen hebben Mark uit mijn handen genomen. Alle goeie mannen van mij hebben die mannen, eh ik dacht oh. Maar die mannen zien dat ik niet kan vallen. Begrijp je? Tot aan Bouta, zelfs. Bouta zelf ?(storing)? Piet ik smeek je, ik smeek je. Ik zei wat is er? Nu, nu. Ga een vliegtuig nemen om naar Tibiti te gaan. Die mannen hebben daar een handel in Tibiti, een veld. Harry, ik ben nooit geweest hoor. Er is daar een veld met 400 kilo van die mannen. Het vliegtuig is kapot. De politie heeft het gezien, die mannen hebben getipt en die mannen trekken nu naar het gebied toe. Er is maar 1 man die naar het gebied kan gaan en dat is Bouta en Dino.

    H: In dat gebied?

    P: Hmmm

    H: Waarom?

    P: Die mannen kennen het gebied toch. Dus die mannen weten er snel te komen, voordat de politie komt.

    H: Ok.

    P: Ik zei, is goed, maak je niet druk. Ik ga wel naar die man. Ben toen naar Bouta gegaan, ik zei zo en zo. We hebben Dino gestuurd. Dino is dat ding gaan halen. Geen probleem. Als Dino daar is dan verbrandt Dino het vliegtuig en dan is de tori klaar. Dat wil zeggen dat als ik die mannen niet zou hebben geholpen, Biga en Beppie, die uhhh… die mannen gaan daar en die mannen nemen de handel en sluiten de mannen op, nog erger. Bouta heeft de helft genomen, vraag het aan Jerry.

    H. Bouta heeft de helft?

    P: Bouta heeft de helft van de handel genomen en ik heb die mannen de helft gegeven. (?)

    Opmerkingen verbalisant:

    In bovenstaand gesprek wordt gesproken over een vliegtuig dat kennelijk kapot is gegaan of gecrasht is in een veld bij Tibiti, een rivier in het noorden van Suriname (Saramacca), (vermoedelijk) met een partij verdovende middelen (cocaïne) van vierhonderd kilo aan boord.

    Ook wordt vermoed dat Piet W. daarop naar ‘Bouta’, vermoedelijk Desi Bouterse, is gegaan en “we” vervolgens ‘Dino’, vermoedelijk Dino Bouterse, naar Tibiti hebben gestuurd om dat “ding te gaan halen” en “het vliegtuig” in brand steken, omdat de “de mannen” (Bouta en Dino) het gebied goed kennen en ze er snel kunnen komen voordat de politie komt.

    Tevens wordt vermoed dat Piet W. vervolgens aan H. aangeeft dat ‘Bouta’ de helft van de handel heeft genomen en Piet W. “die mannen de helft heeft gegeven”, waarbij met “de handel” vermoedelijk cocaïne bedoeld wordt. Valerie Everett / Flickr / CC / by-sa

    Trefwoorden

    Nieuwsoverzicht Nieuws buitenland

    Citatenproces-verbaalPietW.

    Toegevoegd: zondag 16 sep 2012, 18:01 Letterlijk citaat uit het proces-verbaal van de dienst Nationale Recherche:

    P: Je ziet hoe ik leef toch Harry? Vanaf de grond ben ik gekomen en ben gaan groeien. H: Klopt P: Niet door anderen verkregen. God ziet alles wat ik heb. Dus vanaf dag één was ik die mannen hun target, van hoe maken we Piet kapot. H: Mensen zijn jaloers Piet. P: Die mannen hebben Mark uit mijn handen genomen. Alle goeie mannen van mij hebben die mannen, eh ik dacht oh. Maar die mannen zien dat ik niet kan vallen. Begrijp je? Tot aan Bouta, zelfs. Bouta zelf ?(storing)? Piet ik smeek je, ik smeek je. Ik zei wat is er? Nu, nu. Ga een vliegtuig nemen om naar Tibiti te gaan. Die mannen hebben daar een handel in Tibiti, een veld. Harry, ik ben nooit geweest hoor. Er is daar een veld met 400 kilo van die mannen. Het vliegtuig is kapot. De politie heeft het gezien, die mannen hebben getipt en die mannen trekken nu naar het gebied toe. Er is maar 1 man die naar het gebied kan gaan en dat is Bouta en Dino. H: In dat gebied? P: Hmmm H: Waarom? P: Die mannen kennen het gebied toch. Dus die mannen weten er snel te komen, voordat de politie komt. H: Ok. P: Ik zei, is goed, maak je niet druk. Ik ga wel naar die man. Ben toen naar Bouta gegaan, ik zei zo en zo. We hebben Dino gestuurd. Dino is dat ding gaan halen. Geen probleem. Als Dino daar is dan verbrandt Dino het vliegtuig en dan is de tori klaar. Dat wil zeggen dat als ik die mannen niet zou hebben geholpen, Biga en Beppie, die uhhh… die mannen gaan daar en die mannen nemen de handel en sluiten de mannen op, nog erger. Bouta heeft de helft genomen, vraag het aan Jerry. H. Bouta heeft de helft? P: Bouta heeft de helft van de handel genomen en ik heb die mannen de helft gegeven. (?)

    Opmerkingen verbalisant:

    In bovenstaand gesprek wordt gesproken over een vliegtuig dat kennelijk kapot is gegaan of gecrasht is in een veld bij Tibiti, een rivier in het noorden van Suriname (Saramacca), (vermoedelijk) met een partij verdovende middelen (cocaïne) van vierhonderd kilo aan boord.

    Ook wordt vermoed dat Piet W. daarop naar ‘Bouta’, vermoedelijk Desi Bouterse, is gegaan en “we” vervolgens ‘Dino’, vermoedelijk Dino Bouterse, naar Tibiti hebben gestuurd om dat “ding te gaan halen” en “het vliegtuig” in brand steken, omdat de “de mannen” (Bouta en Dino) het gebied goed kennen en ze er snel kunnen komen voordat de politie komt.

    Tevens wordt vermoed dat Piet W. vervolgens aan H. aangeeft dat ‘Bouta’ de helft van de handel heeft genomen en Piet W. “die mannen de helft heeft gegeven”, waarbij met “de handel” vermoedelijk cocaïne bedoeld wordt.


    Maak melding
  5. Ze blijven het proberen die redimoesoes. Piet W noemt een makker in crime Bouta, en daar wordt volgens een paar idioten in Wildersland onze president mee bedoeld. Geen enkele officier of rechter kan daar iets mee en elk beginnend advocaatje maakt gehakt van zo’n stelling. Nederland maakt zichzelf weer eens onsterfelijk belachelijk.


    Maak melding
  6. Soso Dong, i na dong…

    Hij heeft het over Bouta en Dino, samen… En het is bekend dat Baas het gebied goed kent. Hoeveel Bouta’s en Dino’s zijn er in Suriname?

    Vergeet niet dat de Surinaamse recherche huiszoekingen heeft gedaan, en er dus meer bekend gaat worden dan enkel dit gesprek.

    Waarom denk je dat Baas onder eens zijnreis naar Amerika afzegd?


    Maak melding
  7. =Mensen toch, alle goed denkende Surinamer weet dat het om Bouterse de president en zijn zoon Dino gaat.Dino zijn naam is duidelijk naar voren gekomen.

    =Het gaat om 400 kg cocaïne en Bouterse heeft 200 kg voor zich zelf gehouden. Het gaat om de plaatst TIBITI in Suriname.

    =Ik vraag mij af als er een leugen detector komt wat men dan gaat zeggen als de twee hun namen bekend worden.

    =Laten wij eerlijk blijven en zeggen hoe de vork in de steel zit. Ik keur het af. Denk aan de jongeren en het vernietigen van het land en volk.


    Maak melding
  8. Bakra basi, die lange epistel van jou stop het maar in je go, soso las teng, neks ne broko nanga baas, ala sani o tang so, tide tamara, teleki 2015 aw de deng basi, baka dati soso ka o dape ini Sranang


    Maak melding
  9. Echt,..deze man blijft een boef en een crimineel,…ik kan het niet begrijpen dat zo iemand de Surinaamse samenleving vertegenwoordigd.
    Hij moet aftreden !!!!!


    Maak melding
  10. Dopa, excuses voor mijn dubbelpost met de citaten.

    Het kopiëren en plakken ging mis, omdat ik via een tablet-pc reageer.

    Maar ik vind het een belangrijke ontwikkeling en deze citaten zetten de afzegging naar de VS in een ander daglicht.


    Maak melding
  11. Zondag 16 september 2012 om 20:49 uur, door Dopa
    Beste Dopa, je kunt zien ,dat jij géén opvoeding hebt gekregen. Jij reageert van uit je tenen. Verstand you no abie…….ye tak so so koeterwas djaso.Hahahahaaa……..

    Nawang Hiep Hiep Hoereeee……..weer voor die blinde paarse makke lammetjes !

    Groet,Ram Ram ,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


    Maak melding
  12. Dus met Bouta wordt de president . Had hij Vene gezegd dat was dat voormalige president Venetiaan. Wat zij jullie toch heel erg dom.
    Weten jullie niet dat in de onderwereld men met bijnamen werkt. Men gebruikt nooit zijn officiele naam in de onder wereld. Mensen hebben bijnamen en codes.


    Maak melding
  13. Dus met Bouta wordt de president bedoeld. Had hij Vene gezegd dat was dat voormalige president Venetiaan. Wat zij jullie toch heel erg dom.
    Weten jullie niet dat in de onderwereld men met bijnamen werkt. Men gebruikt nooit zijn officiele naam in de onder wereld. Mensen hebben bijnamen en codes.


    Maak melding
  14. @bakra basi: Goed gedaan. En die P.W. = Piet Wortel.
    Dezelfde Piet Wortel was ook sponser van een voetbal club in Su.

    En nu op tegen bericht wachten van Super Limbo via de bekende SRS & STVS.


    Maak melding
  15. Bij de vorige veroordeling van Bouta werd door een crimineel beweert dat hij Bouterse zelf de drugs aan boord van het vliegtuig heeft zien dragen. Nu wil ik alles geloven, maar dat Bouta zelf met de drugs sjouwt lijkt mij onwaarschijnlijk.


    Maak melding
  16. @Soso Dong,je schrijft:::Nederland maakt zichzelf weer eens onsterfelijk belachelijk.

    =Ik kan jou nu zeggen dat het volk die deze man gekozen heeft het land Suriname belachelijk maakt, zowel nationaal als internationaal.

    =Ik ben een Surinamer, maar heb niet voor hem gekozen en zou het ook nooit doen.

    =Nu begrijp ik waarom hij er nooit is als er vergaderingen zijn, omdat hij met vieze en smerige zaken bezig is.

    =Vader en zoon Bouterse hebben de macht in Suriname.Bah bah en nogmaals bah.


    Maak melding
  17. ©Sally,
    Ik weet hoe dom en achterlijk jullie zijn
    Bouterse is een drugs veroordeelde crimineel,Dino Bouterse is ook een veroordeelde.Vene is een fatsoelijke man.


    Maak melding
  18. Iedere goed opgevoed,beschaafde,fatsoenlijke mens met normen en waarden zou zich schamen voor deze criminelen, alleen die ongemanierde paarse schoften proberen met drog redenen de misdaden van deze criminelen goed te praten.


    Maak melding
  19. Ha ha, de online media managers van bouta worden wakker.

    Damage control 2.0 – alle negatieve reacties worden vanaf hetzelfde ip adres geminned. En alle pro bouta reacties krijgen plots plusjes.

    Wel duidelijk dat hier iemand bezig is om de boel online te sturen in een bepaalde richting. Limbo?


    Maak melding
  20. Tja, ze kunnen minnen waardoor het bericht onzichtbaar wordt, maar dat maakt voor Google natuurlijk niets uit. Die indexeert alles, dus wat ze op Bouta HQ op dit moment doen is zinloos.

    En het bevestigd juist dat er iets aan de hand is.

    Cognitieve dissonantie…


    Maak melding
  21. Forummers: Even opletten a.u.b.
    (Waterkant.net) brengt zelf wijzigen aan met + & –

    Waarom brengt NOS ook niet het ware nieuws over
    Regio Korps Politie Gelderland naar buiten?
    Het is ook geen zuivere koffie bij die (BOEREN).

    Wie zijn de doden in zaak-Kekerdom?
    Politieman Jan Petter

    De 59-jarige politieman Jan Petter wordt zondag met twee anderen dood gevonden in zijn huis aan de Weverstraat in Kekerdom. Hij was hoofd van de recherche van het district Tweestromenland bij het korps Gelderland-Zuid. Onder collega’s staat hij bekend als iemand van het type ‘niet lullen, maar poetsen’.

    Daarvoor was hij teamchef van Groesbeek/Millingen/Ubbergen. Burgemeester Wilbers van Ubbergen zegt dat hij in die hoedanigheid veel met hem te maken heeft gehad. “Het was een goede teamchef. Een doortastende man.”

    In de jaren tachtig maakte Petter deel uit van een undercoverteam en infiltreerde hij geregeld in de onderwereld, zegt oud-rechercheur Ton Kinnaer. Hij werkt in die periode enkele jaren met hem samen. Petter was vaak betrokken bij drugsdeals om criminelen in de val te laten lopen. Volgens Kinnaer was hij zeer geschikt voor dat werk.

    In het huis van Petter is een hennepkwekerij gevonden. “De rillingen liepen over mijn lijf, toen dat ik hoorde. Daar moet ie van geweten hebben”, aldus Kinnaer. De overburen zijn verbaasd dat er een hennepkwekerij is gevonden. Volgens hen waren de ramen open en hebben ze nooit iets geroken. Ook brandde er geen extra licht. Volgens hen was Petter nogal op zichzelf.

    Zijn directe buren spreken niets dan goeds over hem. “Een heel vriendelijke man. Hij stond iedereen bij met raad en daad.”

    Een man die met hem te maken heeft gehad, zegt dat Petter zijn macht als politieman misbruikte. Zo zegt hij dat enkele keren door hem is aangehouden voor diefstal. Petter zou hebben gezegd dat het verhaal niet in de krant zou komen als de man bekende. Vervolgens kwam het verhaal wel in de krant te staan. De man zegt dat hij klachten tegen Petter heeft ingediend, maar daar is volgens de man niets mee gedaan.

    Volgens een andere buurtbewoner was Petter niet geliefd. Hij zou al langere tijd worden bedreigd. Hij hield alles in de gaten en reed vaak door het dorp, ook in uniform. Hij zou om veiligheidsredenen zijn auto vaak bij het huis van een vrouw hebben geparkeerd. Als het na enkele uren weer verantwoord was, haalde hij de auto weer op.

    Inge (47) en René (50)

    In het huis van Petter worden ook de lichamen van de 47-jarige Inge en de 50-jarige René gevonden. Volgens de politie Gelderland-Midden, die het onderzoek doet, lagen de twee naast Petter.

    Inge en René komen uit Noord-Brabant. Ze woonden tot een jaar geleden aan de Dorpsstraat in Rosmalen. Inge komt uit de fitnesswereld. Ze heeft ook een hondenfokkerij gehad. René had diverse bouwbedrijven, die failliet zijn gegaan, zo meldt Omroep Brabant.

    De twee zijn uit hun huis in Rosmalen gezet, omdat ze overlast veroorzaakten. Ze verhuisden samen naar Millingen aan de Rijn. Daar huren ze een huis van een politieagent van het korps Gelderland-Zuid. In de woning treft de politie maandag een hennepkwekerij aan. Volgens een buurvrouw hadden de twee weinig contact met mensen in de buurt.

    Wat is de relatie tussen Petter en de twee uit Millingen?

    De relatie tussen Petter en de man en de vrouw uit Millingen is nog niet bekend. De politie wil daar nog niets over zeggen. Volgens buurtbewoners kwamen ze geregeld bij elkaar over de vloer. Petter zou de twee ook hebben geholpen met verhuizen. Sommigen zeggen dat Inge de ex-vriendin is van Petter.

    Bekijk het gehele nieuwsdossier:


    Maak melding
  22. Maken jullie je niet druk,Piet Wortel gaat met zijn eigen mond vertellen,als het werkelijk om die twee gaat.
    Tot dan neem ik aan dat hun worden bedoeld.
    I LOVE SU !!!
    Recht en waarheid maken vrij,dossier piet wortel nu vrij.


    Maak melding
  23. Fer. E.
    Leuk geprobeerd,maar die politieman is een even grote onbenul als jou.Hier praten we over de president van Suriname.Of is jou presidentje gelijk aan een politieman in gelderland?


    Maak melding
  24. Dit bericht over Baas en Dino is niet door de Nederlandse justitie naar buiten gebracht, maar door het Journaal, justitie wilde dit voorlopig stil houden. Dus even voor de altijd slecht geïnformeerde landgenoten aan de overkant: dit is dus niet de Nederlandse staat die dit naar buiten heeft gebracht (los nog dat justitie geheel onafhankelijk is van de staat), maar een journalistieke primeur zoals die al jaren niet meer in Suriname is voorgekomen omdat de angstige jaknikkers van de Surinaamse pers met het schrikbeeld van de jaren 80 aan zelfcensuur doet.


    Maak melding
  25. Fer E. de politie agent waar jij het over had, was actief in een dorp van nog geen 5000 inwoners. Dat is iets anders dan een President van een volk van 500.000

    Daarbij komt dat de agent de eer aan zichzelf heeft gehouden, en daardoor in het nieuws is gekomen. Dat zie ik Baas nog niet doen…

    Binnenkort vast weer een berm-meeting waarin hij tekeer zal gaan tegen alle witmensen…


    Maak melding
  26. Kijk ik lees het op deze manier:
    Bouta word genoemd in een drugs dossier.
    Hij word dus genoemd daarmee is nog niet gezegd dat het verhaal klop! Het kan zijn dat NL aan de stoelpoten van Bouta aan het zagen is en dat kan alleen als zijn blazoen nog meer word besmet, een dergelijk verhaal past wat dat aangaat precies in het politieke spel.
    Anderszijds weten we allemaal dat Bouta tot 2006 een bepaald verleden heeft in de drugs wereld deze liegt er niet om.
    En ja drugs kan heel veel geld opleveren.

    Ik zeg Boata als het zo is houd dan de eer aan jezelf tenminste als je een echte vent bent dan doe je dat.
    In dat geval zeg ik tegen justitie pak deze man en consorten op en straf ze harder dan hard want ze gooien de naam van elke Surinamer te grabbel.

    Nogmaals het kan een loos verhaal vanuit NL zijn want stja men zal er alles aan doen om Suriname te blijven controleren.
    Ik moet wel lachen want wij weten allemaal dan in Nederland veel mensen van hoog tot laag en anderzom een wietplantage hebben.

    Maar buiten dat om Boata mocht het zo zijn.
    Rot dan op als het iemand vanuit je eigen familie is die deze transsporten voor zijn rekening heeft genomen, wees dan als een echte President en pak je familie ook al is het Dino aan door ze te laten oppakken.


    Maak melding
  27. Ik ben geen aanhanger/bewonderaar van Bouta maar die Bakra’s moeten hun ‘smond’ houden over Bouta (mijn vrienden noemen mij overigens ook wel eens Bouta, vanwege een vage gelijkenis met Bouta). Ze hebben geen recht van spreken zolang ze het dossier, met betrekkng tot hun aandeel in de coup van Bouta, dat ze voor zestig jaar achter slot en grendel hebben gezet, niet openbaar maken. Deze zelfde bakra huichelaars hebben er o.a. voor gezorgd dat Bouterse zoveel te vertellen heeft in Suriname.


    Maak melding
  28. @bakra basi
    En dat kan ons ezeltje Fer. E. niet inzien.
    Telkens als er iets negatiefs over Suriname in het nieuws verschijnt,laten de zogenaamde nationalisten zien dat Nederland niet veel beter is.
    Maar dat haalt toch niet weg,dat Suriname OOK op het verkeerde pad is?


    Maak melding
  29. Bewust niet willen weten “ignorant” noemen ze dat in het Engels en de reactie van Kamper is er een goed voorbeeld van. Ik probeer het nog maar een keer: DE NEDERLANDSE OVERHEID STAAT HIER BUITEN, DIT IS HET WERK VAN EEN VRIJE PERS IN EEN VRIJ LAND! ! !
    En ga er verder vanuit dat de Nederlandse staat hier van baalt, die wil het hoofpijndossier Suriname nu wel eens gesloten hebben, ze zijn er allemaal doodziek van!


    Maak melding
  30. Kamper, je hebt gelijk door te stellen dat iemand onschuldig is totdat de rechter het tegendeel heeft bewezen (helaas een principe dat Baas niet huldigt, aangezien hij de rechtsgang frusteert door zijn eigen proces te dwarsbomen).

    Maar vergeet niet dat Piet W. niet wist dat hij werd afgeluisterd toen hij het over een Bouta en een Dino. Hij is dus niet in een setup getrapt, of zo iets – hij was onwetend over de tap van zijn telefoon…

    Dus het kan geen vooropgesteld spelletje zijn van de Nederlandse regering (die zich sowieso niet bezig houdt met juridische aangelegenheden, vanwege de Trias Politica). Of denk je dat Piet Wortel uitzichzelf over Baas ging praten om Rutte een wederdienst te doen, en daarmee een jarenlange gevangenisstraf voorzichzelf riscerend…


    Maak melding
  31. Ba Anansi, het klopt dat de 8 december dossiers in Nederland voor 60 jaar achter slot en grendel liggen.

    Dit is echter niet gedaan vanwege een doofpotmentaliteit, maar omdat Nederland het verdrag van Genève heeft ondertekend. En hierin staat dat getuigen en getuigenissen beschermd dienen te worden, zolang ze nog in leven zijn. Vandaar die periode van 60 jaar (over 60 jaar zullen de meeste een natuurlijke dood hebben, aangezien ze dan al ouder dan 120 zullen zijn…).

    Het kan gevaarlijk zijn als de mensen die hebbeb getuigd opeens met naam en toenaam worden genoemd, in een lopende zaak. Vandaar, dus…


    Maak melding
  32. @MEDUSA: Over (ezeltje) gesproken. Bekijk je zelf maar in de spiegel.
    @bakra Basi: Zie mijn eerste reactie op je posting.
    Ondanks mijn tweede reactie geen betrekking heeft op bovengenoemd artikel, gaat het bij mij om de snelle berichtgeving van het NOS. Zogenaamd BREAKING NEWS.
    Ik ben ook geen aanhanger van DADA.

    Daarom had ik het ook over de – & +

    Re: Surinaamse leider cocaïnebende opgepakt

    Siegfried Wortel alias piet, frank Uden alias franky,melgavio Wondel alias menkie,breni, en die raoul Anches zit te bibberen daar in suriname die nauwelijks vrij

    Nog een prettige avond verder.


    Maak melding
  33. hahahahahaaaaiiiiiii waaaaaiiiiii mie no e kong bij hahahahahahahahiiiii woeeeeeiiii.Iwan Esseboom zou zeggen a tang fasie.hahahahahaaaaiiii.In deze zou ik zeggen a tang wang fasie boe boe boe.Ik lees hier van een onnozele geest dat de onderwereld iedereen een bijnaam heeft.Kortgeleden kon men zich niet voorstellen dat ik zo happy ben met mijn bijnaam hahahaaaii maar met mijn bijnaam kan ik overal ter wereld ma ie zie a die de op de band mi gado:ik wil nieteens in de buurt van die naam op de band zijn.Als ik dood ben hoef deze zanger niet bij de begravenis komen zingen,want mi a no papa Touwtjie.En mie Glenny no e zoekoe bigi berie te mi dede.Hoe kunnen mensen het nog voor deze echte DiDiBrie opnemen.Deze Duivelse Hond geeft ons land Su Schande man.Ze zullen zich in allerlei bochten wringen om die witte man de schuld hiervan tegeven,trouwens hier op dit net zijn ze al bezig.Ma moro o doro wang keer a sa tang fasie na tapoe a drogatarra.Nederland pak hem deze keer aub op en sluit dit DiDiBrie ding op.Morgen zullen ze op het plein gaan staan en brullen ding e lee gi Bouta,maar zij die zo zullen brullen waren er ook niet bij toen er door Bapietje werd gesproken.Bawe zal straks met dat moordenaarsverhaal komen dan ding sa aksie bawe if a bing dape.Jongens maken jullie geen fout deze keer sluit die rommel op.En het was deze zelfde zaka-zaka DiDiBrie die ooit eens had gezegd dat als een zoon van een minister in het buitenland een joint had gerookt dat die minister dan gelijk aftreed,wat gaat DiDiBrie doen als hij hoort/weet dat zijn zoon in de drugs zit? Esmerald trouwens welkom mang liever was je eerder op het net gekomen ,want fa ie kong a san span alle bradas/sisas met wie ik op een lijn zit kong oeng lafoe foe kan vergitie a sjing ffe.Odi odi.
    Glenny.


    Maak melding
  34. @Sanjay het gebeurt de laatste tijd vaker dat ze onze reacties(tegen DiDiBrie) verbergen en ze overladen de mensen die tegen DiDiBrie zijn met minnetjes,maar mie dat e laf ding.Dat ze willen sterven voor de Duivel mi no kang stel mie voor dang a DiDiBrie no e loekoe ding srefie.Ze wachten nog steeds op een van de 18000 woningen.Mik ding sdong a DiDiBrie e kong.Odi
    Glenny


    Maak melding
  35. Werk maar overtime aan de -tjes, feit is en blijft dat de namen van DiDiBrie alias Bouta en zoon Dino vaker worden genoemd in het drugs circuit. And still they do not or refuse to believe!!


    Maak melding
  36. Iemand op waterkant.net of een censor van de regering heeft nu een manier bevonden alle commentaren die ze als negatief voor deze criminele/drugbende beoordelen met minnetjes te doen verdwijnen.
    Maar ook dat hebben we allemaal door.
    Vandaar dat Desi nu plotseling niet naar de VN gaat.


    Maak melding
  37. Drugsbaron bouterse, kan nu doen wat hij wilt, nadat een groot gedeelte van het domme Surinaamse volk deze drugsdealer als president peposteerd heeft, en met zijn drugsactiviteiten vele mensen in de afgrond laat belanden, maar wanneer je geen moraal in je donder hebt, en normen en waarden ver te zoeken zijn, kun je het ook geen probleem vinden wanneer je kinderen verslaafd raken. oppakken deze drugscrimineel en afvoeren naar het tribunaal in Den Haag of afrekenen in Suriname met deze grote idioot.


    Maak melding
  38. DIT BERICHT KOMT UIT DE KOKER VAN DE OLLANDSE OVERHEID
    Het is een aperte leugen en daar hebben zij de zgn. ” Vrije Pers ” voor het karretje gespannen !!!
    Het is een destabilisatie poging met het oogmerk om de Republiek Suriname indiscrediet te brengen , de geloofwaardigheid en integriteit van de president te schaden !!!
    De schaamteloze en smakeloze actie van Olland zijn de gevolgen van de machteloosheid en geleden pijn van het genomen besluit door de lid-staten van de EU-ACP in Denemarken mbt. het organiseren van de EU-ACP conferentie in de maand november 2012 te Paramaribo !!!
    Olland was de enige die faliekant stond/staat tegen het genomen besluit en als alternatief hadden zij de overzeese Ollanse A-C eilanden op de Antillen genoemd om aldaar de conferentie te doen laten plaats vinden .
    -De NOS krijgt de tekst van het proces-verbaal
    -Er zijn duidelijke vermoeden en aanwijzingen dat de president van Suriname betrokken is met drugs-handel
    -Maar is geen bewijs
    -En het Ollandse Openbare Ministerie wil geen informatie verschaffen hieromtrent omdat de zgn , onderzoek nog gaande is
    Rest mij nog de vraag te stellen : Waarom wordt het proces-verbaal dan geopenbaard ???
    De EU-ACP conferentie gaat door en Olland mag wegblijven !!!
    STRE DE’F STRE
    WI NO SA FREDE
    SRANAN SA WINI !!!
    RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


    Maak melding
  39. Er komen nog meer verklaringen!Intussen word het goud veilig opgeborgen bij Obiammang,en wachten de Runderen geduldig op de volgende portie gratis bruinebonen!Slaap lekker!


    Maak melding
  40. Nederland heeft wel wat anders aan zijn hoofd dan Suriname. De rellen on het Midden-Oosten, moslim terrorisme, de Euro en Griekenland, Spanje, Italie, Portugal en Spanje bijvoorbeeld. Landen met tientallen miljoenen inwoners die alle aandacht opeisen op dit moment. Die 400 kilo coke van Bouta of één of andere wazige EU-ACP conferentie waar in Europa niemand ooit van heeft gehoord… we kunnen het missen als kiespijn. Tenzij… het natuurlijk waar is dat Bouta zich als president van Suriname nog steeds met de dope handel bezig houdt. Dan kan Nederland niet veel anders doen dan er maar weer eens achteraan gaan. Doen we het niet, dan belt Washington en Brussel ons boos op dat wij verantwoordelijk zijn voor het aanpakken van de drugs die uit die ex-kolonie komt. Zo gaat dat!


    Maak melding
  41. Ik vraag mij af wanneer Nederland eens gaat in zien dat het tijd is Suriname en de President met rust te laten. Wij moeten dit soort gedoe naast ons neer leggen en door gaan met de weg die Suriname heeft ingeslagen. Verder gaan met de opbouw van ons land. Een ieder die hieraan mee wilt werken is welcome.


    Maak melding
  42. Dat is een scenario georganiseerd door NL.
    NL kan niet zien dat er ontwikkelingen plaats vinden.
    Ze gaan rustig door met leugens om SU te saboteren.
    Ik hoop dat de Pres DDB harde maatregelen treft dat zulke onwaarheden niet meer plaats vinden.


    Maak melding
  43. oi oi oi, weer allemaal uit de lucht gegrepen gezeur over onze Bouta…tis nog nooit zo goed gegaan met ons lief landje, laten ze maar lullen…the cant have it!
    i love SU


    Maak melding
  44. @echte…je hebt t mis…degene die pro bouta beoordelen zijn gewoon de Surinamers zelf en de anderen zijn gewoon een stelletje ongelukkigen die zeer waarschijnlijk nooit ergens thuis zullen horen..triest voor ze


    Maak melding
  45. Mijn buurman roept meerdere keren per dag, Wilders en Rutte. Heel lang dacht ik dat Wilders en Rutte mijn buurman vaak bezochten. Op een morgen betrapte ik mijn buurman met Rutte, een mager hondje dat altijd leek te lachen. Spoedig daarna zag ik ook Wilders, een wit keffertje die overal voor weg liep. Het is me toch wat in deze wereld. Vanmorgen zag ik de Neus. Nee, niet Willem Holleeder en ook geen tingi lawede noso van dit forum. Nee mijn neusje is een kleine papegaai die vrij rondvliegt. Eigenaar onbekend! Zou die roddels verkopen? Het beest zanikt de hele dag over de zwarte cobra en kale Jantje. 😉


    Maak melding
  46. Sommige van onze mensen in Su willen het maar niet snappen: jullie zijn continu gefocust op NL, maar NL is klaar met jullie en helemaal met jullie president. In Suriname is er geen scheiding van de machten meer (zie amnestiewet voor Baas), maar in Nederland gelukkig wel. De vrije pers in Nederland heeft gewoon zijn werk gedaan en dat zit jullie niet lekker. Maar de rechter die onafhankelijk is en bij jullie niet meer (zie amnestiewet voor Baas) zal uiteindelijk wel een oordeel vellen. Wachten jullie nu maar rustig af en raak vooral niet in paniek!


    Maak melding
  47. @Winston Hermelijn

    Misschien kan het dan tot je botte verstand doordringen dat wij al lang klaar zijn met Calimerostan. We zijn klaar met jullie en we wensen jullie veel succes met de zoveelste poldersoap. Hier in Su lachen we om zoveel desperate stemmingmakerij. Calimerostan is al lang exit! Suriname voorwaarts!!!!!!


    Maak melding
  48. Desi Bouterseveroordeld voor drugs smokkel naar nederland.
    Naaste medewereker E.Boereveen veroordeeld in Amerika voor drugssmokkel.
    Dino Bouterse die met spoed is terug geroepen uit de ambassade uit brazilia omdat TV Globo


    Maak melding
  49. @ Lieve Anna z, jullie in Suriname lachen hierom? Dat doet je minister van Buitenlandse Zaken Lackin in ieder geval niet. In Starnieuws zegt hij over dit nieuwste drugsschandaal: “dat Nederland elke aangelegenheid aangrijpt om Suriname negatief te bespreken. Het is frustrerend voor politiek Den Haag dat het niet lukt om Suriname klein te krijgen”, stelt Lackin. En woordvoerder Limburg zegt dat Nederland bezig is met “een afleidingsmanoeuvre”. Wat hij daarmee bedoelt, zegt hij er niet bij, maar duidelijk is dat er vandaag heel weinig gelachen wordt aan het Onafhankelijkheidsplein. Dat kan ook niet als je president opnieuw in verband wordt gebracht met verdovende middelen. Arm Suriname, fijne dag Anna.


    Maak melding
  50. @ Winston Hermelijn.
    Ze Gaan het ook nooit snappen ze zijn te dom daarvoor.
    Waarom hebben ze het koninklijk huis niet in verband gebracht met drugs, toen de foto van de verdachten in gezelschap van de kroonprins Willem Alexander en prinses Maxima in de media verscheen? Deze vraag stelt de perschef van Bouterse dames en heren.
    Limbo die mensen in Suriname kan jij met dit soort idiote berichten in de maling nemen, wij die kunnen denken en overal onze informatie vandaan halen weten waarom jij dit doet, eigenlijk laat Limbo met deze vraag zien hoe hij onze landgenoten minacht.
    Desi Bouterse veroordeeld voor drugssmokkel.
    E. Boereveen veroordeeld in Miami ook voor het opzetten van een drugslijn.
    Dino Bouterse veroordeeld voor zware criminaliteit en drugs delicten, Hij moest met spoed de ambassade van Suriname in Brazilia verlaten omdat Tv Globo berichten naar Buiten bracht over banden met Colombiaanse Drugs criminele en met Farc leden waarbij de telefoon nummer van Dino Bouterse is gevonden Bij deze drugs bende.
    WikiLeaks komt met berichten naar Buiten over drugs contacten van Bouterse met ene Khan.


    Maak melding
  51. @ anna_z
    Doe wat aan jou beschaafdheid.
    In ieder beschaafd land had het parlement deze crimineel al afgezet, in Suriname wordt de hand boven zijn gehouden er moet zelf een misdadige amnestie wet tevoorschijn komen om deze drugscrimineel uit de gevangenis te houden.
    anna_z met jou onderdanigheid, slaafse houding en minderwaardigheidscomplex zijn jullie weer bezig een dictatuur te creeren in suriname.


    Maak melding
  52. ‘Dictatuur is ook het werk van de slachtoffers’
    Ik geeft Mario Vargas llosa gelijk met zijn stelling.
    Door de afwezigheid van democratische tegen krachten.Als er geen remmen zijn, leid dat uiteindelijk tot brute vormen van machtsuitoefening .Democratie is een systeem van remmen en tegenwichten.Dictaturen brengen niet alleen economische en politieke schade aan, ze tasten ook de moraal aan. ze vernietigen maatschappelijke waarden,het vertrouwen in de democratische instituties.Het heeft een corrumperend effect op het bewustzijn en de ethiek.Dat is op lange termijn misschien zelf het ergste.
    Als ik de reactie van die volgelingen van Bouterse leest dan klopt het met de stelling van Mario Vargas llosa, Bouterse wordt aanbeden als een god, Sommigen doen afstand van hun waardigheid, de onderdanigheid neemt steeds verder toe het leid tot een slaven houding.
    Als je ziet wat Bouterse de afgelopen 30 jaren heeft gedaan met mijn landgenoten is het voor mij onbegrijpelijk dat mijn landgenoten op forums als WKN het opnemen voor deze meedogenloze crimineel.
    Misschien moeten wij nog meer informatie op het net zetten om hun ogen te open.


    Maak melding
  53. Lalbahadoer, goeda hafies geen wijsneusje meer, dom neusje, dumbo, ben je er we weer, ga jij door op jou manier ik op de mijne, goed of niet, en lach maar lekker uit je mmmmmmmmrs.. met onze baas gaat er niets gebeuren, zeker niet eng na oenoe fesimang teleki 2015
    goeda hafies rustig aan, en kom maar op met je antwoord.


    Maak melding
  54. Anna Z het volgende ik zag vanochtend vroeg een wit keffertje in de straat, opeens sprinte ie weg, ik keek naar buiten en zag een groep moslims er achteraan, ik begon te lachen en dacht ai boi joe wit dagoe do kier joe, maar toen was er de politie en de zaak liep met een sisser af, dus beste mensen let op die witte keffer, please, wanted white dogggg.


    Maak melding
  55. De politbureau in Paramaribo draait overuren om negatieve nieuws te censureren. Noord Koreaanse toestanden. Recent hadden ze opendagen om nieuwe paarse ezels te werven voor hun propaganda machine. Ik moet ze daarmee complimenteren, ik heb nog nooit zoveel onzin bij elkaar gehoord. Met het verstandelijk vermogen van een bevroren ijslollie weten ze keer op keer zichzelf te overtreffen. Waarschijnelijk doe ik de ijslollie nu tekort, maar dat ter zijde… Dat Didibrie genoemd wordt in de zoveelste narcoticazaak is niet nieuw. Ik hoop dat de nederlandse regering intensief gaat samenwerken met de DEA om Didibrie te arresteren.
    Suriname is niet in staat om deze hond te berechten, dan maar in Amerika of Nederland. Willie Wortel moet schoonschip maken. En het is al hier eerder gezegd, DOSSIERS WORTEL NU VRIJ !! Bouta, scheveningen wacht op je, zaka zaka ..


    Maak melding
  56. Letterlijk citaat uit het proces-verbaal van de dienst Nationale Recherche:

    P: Je ziet hoe ik leef toch Harry? Vanaf de grond ben ik gekomen en ben gaan groeien.
    H: Klopt
    P: Niet door anderen verkregen. God ziet alles wat ik heb. Dus vanaf dag één was ik die mannen hun target, van hoe maken we Piet kapot.
    H: Mensen zijn jaloers Piet.
    P: Die mannen hebben Mark uit mijn handen genomen. Alle goeie mannen van mij hebben die mannen, eh ik dacht oh. Maar die mannen zien dat ik niet kan vallen. Begrijp je? Tot aan Bouta, zelfs. Bouta zelf ?(storing)? Piet ik smeek je, ik smeek je. Ik zei wat is er? Nu, nu. Ga een vliegtuig nemen om naar Tibiti te gaan. Die mannen hebben daar een handel in Tibiti, een veld. Harry, ik ben nooit geweest hoor. Er is daar een veld met 400 kilo van die mannen. Het vliegtuig is kapot. De politie heeft het gezien, die mannen hebben getipt en die mannen trekken nu naar het gebied toe. Er is maar 1 man die naar het gebied kan gaan en dat is Bouta en Dino.
    H: In dat gebied?
    P: Hmmm
    H: Waarom?
    P: Die mannen kennen het gebied toch. Dus die mannen weten er snel te komen, voordat de politie komt.
    H: Ok.
    P: Ik zei, is goed, maak je niet druk. Ik ga wel naar die man. Ben toen naar Bouta gegaan, ik zei zo en zo. We hebben Dino gestuurd. Dino is dat ding gaan halen. Geen probleem. Als Dino daar is dan verbrandt Dino het vliegtuig en dan is de tori klaar. Dat wil zeggen dat als ik die mannen niet zou hebben geholpen, Biga en Beppie, die uhhh… die mannen gaan daar en die mannen nemen de handel en sluiten de mannen op, nog erger. Bouta heeft de helft genomen, vraag het aan Jerry.
    H. Bouta heeft de helft?
    P: Bouta heeft de helft van de handel genomen en ik heb die mannen de helft gegeven. (?)

    Opmerkingen verbalisant:

    In bovenstaand gesprek wordt gesproken over een vliegtuig dat kennelijk kapot is gegaan of gecrasht is in een veld bij Tibiti, een rivier in het noorden van Suriname (Saramacca), (vermoedelijk) met een partij verdovende middelen (cocaïne) van vierhonderd kilo aan boord.

    Ook wordt vermoed dat Piet W. daarop naar ‘Bouta’, vermoedelijk Desi Bouterse, is gegaan en “we” vervolgens ‘Dino’, vermoedelijk Dino Bouterse, naar Tibiti hebben gestuurd om dat “ding te gaan halen” en “het vliegtuig” in brand steken, omdat de “de mannen” (Bouta en Dino) het gebied goed kennen en ze er snel kunnen komen voordat de politie komt.

    Tevens wordt vermoed dat Piet W. vervolgens aan H. aangeeft dat ‘Bouta’ de helft van de handel heeft genomen en Piet W. “die mannen de helft heeft gegeven”, waarbij met “de handel” vermoedelijk cocaïne bedoeld wordt.


    Maak melding
  57. Je hoeft geen advocaat te zijn om te kunnen vaststellen dat Piet W. en Bouterse iets met elkaar van doen hebben en dat er sprake is van een strafbaar feit. Het is alom bekend dat deze Piet W. geen onbekende is in de drugswereld en de zoon van Bouterse evenmin. Laten we het proces afwachten.


    Maak melding
  58. Heel de wereld negeert suriname. Suriname kan niks. Heeft wel een grote bek. Brazilie doet het vele malen beter. Brazil is booming. surinamers lopen jaren achter in hun ontwikkeling. Maar de surinamers die in europa zijn komen zichzelf tegen. Vele surinamers die hier wonen zijn doorgedraaid. Hebben een belabberd bestaan. Ook hier kunnen ze niet meedraaien. En desi bouterse is een dolle hond. groeten masala meid


    Maak melding
  59. Ja , ja
    Olland is reeds gebeld door de VS en met de mededeling dat de hoofdstad Amsterdam het predikaat ” Meka van drugs ” waardig is en dat Olland een ” Narco-staat ” is !!!
    En de houding van Brussel tov. Olland kan ik jullie enkel maar verwijzen naar het collectief genomen EU besluit in Denemarken !!!
    Alle pogingen van Olland om Republiek Suriname in het kwaad daglicht te plaatsen en Internationaal te proberen isoleren zullen zijn averechtse werking hebben ,” de boemerang-effect ” !
    Voor de huidige Republiek Suriname is Olland te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken !!!
    HANDEN AF VAN REPUBLIEK SURINAME !!!
    ME , MYSELF AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
    RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!

    O ja ,
    Republiek Suriname werd ook door de VS gebeld met de mededeling dat zij onze verdraagzaamheid , vredelievendheid en tolerantie toejuichen en dat de wereld hier een voorbeeld van kan nemen !!!
    NEK’S NO FOUT !!!
    Geldt idem dito voor Olland .
    WELLICHT !!!


    Maak melding
  60. Jullie moeten niet Nederland de schuld geven.
    Het Is die crimineel die jullie als president hebben gekozen zijn schuld dat ons land terecht bekritiseert wordt.


    Maak melding
  61. Masala bhetji ,
    Hierbij nodig ik jou uit om in de maand november een bezoek te komen brengen in SU !!!
    De EU-ACP conferentie wordt gehouden in de hoofdstad , PARAMARIBO !!!
    De EU-ACP conferentie is een na grootste conferentie na de VN conferentie in de wereld !!!
    Waarom zou Republiek Suriname deze taak toebedeeld hebben gekregen , denk je ???
    DESKUNDIGHEID /EXPERTISE of is het soms omdat de president en gastheer een drugs-baron is ???
    Ik hou van masala alleen als het heet en heet is !!!
    Ham thoke tjaila Masala bhetji
    Behoed behoed XXX
    I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
    RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


    Maak melding
  62. @ piet wortel zoek asiel in nl…tje potie alle mang za ning bouta na desi er zijn meer honden die vickie heten..
    @…我 听 不懂 …wo ting bu dong…ik begrijp het niet..
    @.dossier van traa…
    i love su woon en werk……


    Maak melding
  63. de vraag die gesteld moet worden is :
    Wat is hiervan waar ?
    En durf je met zekerheid te stellen dat hij daar niets mee te maken heeft. (direcr en indirect)
    Zet je je leven op het spel ?
    Wat zou jij doen als je in zijn schoenen stond.


    Maak melding
  64. Zou het niet kunnen zijn dat de DEA al niet achter deze zaak zit.
    Een paar maanden geleden is er in Haarlem iemand veroordeeld, na infiltratie door de DEA, die van uit Suriname 1.000 kg poeders naar Polen wilde vervoeren.
    De betalingen zouden verlopen middels een schimmige investering in een hout onderneming in Suriname.

    Hoewel staatshoofden, gezien internationale afspraken, niet maar zo gearresteerd worden heeft de DEA /US wel de reputatie dat zo nu en dan zelfs met voormalige bevriende staatshoofden te doen (denk eens aan Noriega).


    Maak melding
  65. Zal de pro-Bouterse aanhang met dit bericht Nederland weer de schuld geven? Zullen ze weer beweren dat Nederland hun leider aan de schandpaal wil nagelen? Ten eerst is het niet Nederland die hiermee te maken heeft maar het vervolgingsapparaat van het Openbaar Ministerie die belast is met de opsporing van strafbare feiten. Ze hebben een dossier in handen waarbij een zekere Piet W. belastende verklaringen heeft afgelegd die verband houden met Bouterse en diens zoon Dino. We moeten niet vergeten dat deze Dino al een ernstig strafblad heeft. Bouterse heeft zijn zoon in ere hersteld door hem een strategische veiligheidsfunctie aan te bieden. De redenen hiervan kan een ieder wel weten….


    Maak melding
  66. De woordvoerder van Bouterse, genaamd Clif Limburg alias ‘Limbo’, zal zijn leider weer met ferve verdedigen en beweren dat Nederland met een hetze bezig is.


    Maak melding
  67. jack russel# hij ben groots domme en domste hier op de aard bol iemand die een ander voor dom uit maak is gewoon onzeker op zich zelf ik ben niet geleer wat ik heb aan papier ben ik beter af dan jij ik zal nooi iemand voor dom uit maken wat domme mensen kunnen weet je niet klotzak


    Maak melding
  68. WKN, mijn dank is verpletterend.
    Hartstikke bedankt voor het ingrijpen.

    Want…..
    Als iemand de reacties wegdrukt, waarin ik door diverse reageerders weer welkom wordt geheten, dan spoor je niet.

    Dan ben je ziekelijk jaloers,
    3x raaien wie je bent…


    Maak melding
  69. Laat me raaien…

    Bouta’s comment:” Ik lig niet wakker van Nederland”.
    Woeiiiiiiiiiiiiii
    Tuurlijk niet gozert, want je was al ingeseind.

    Heel goed van die journalist om dit verhaal wereldkundig te maken.
    Vervelend voor het OM, ze moeten nu snel handelen.
    De opdracht was: binnen 5 minuten mbv 2 F16 begeleiden naar Schiphol.

    Wie is die mol die bouta heeft gewaarschuwd?


    Maak melding
  70. Hahahaa ik heb net die Limbo gehoord haha en u raad het al jaja Ned wil DiDibrie zwart maken ai mi gado,terwijl Piet W.nieteens wist dat zijn woning vol afluister zat.De reactie van de DiDiBrie bende was te verwachten.Als Lafing anders had gereageed kreeg hij weer veel klappen te incaseren ook Limbo.Nogmaals ze gaan voorbij aan het feit dan niemand anders dan de Ned.politie alleen iets van dat verborgen apparatuur iets afwist.Ned stop deze zaka-zakas om hun poten in Nederland tezetten met zo een grote BEK.Er is nooit een reactie zoals deze op de Wikileaks documenten gekomen.Ik lach me krom als ik lafing en de volgevreten Bimbo hoor zeggen dat Su vooruit gaat.Laka nanga bombo e kong vooruit ,maar a Su volk niet.Hahaha odi odi.Mi a no mooi boi Nevel Pengel ma mi na lobi boi Glenn Pengel allias Gllllenny.


    Maak melding
  71. @Glenn Pengel,

    Het wordt lachen geblazen, als lakei het schriftelijk verzoek krijgt om zijn pres uit te leveren, whahahahaa.

    Alleen het idee al, soso lafoe.


    Maak melding
  72. En ja hoor,,Suriname moet weer zwart gemaakt worden,en natuurlijk zijn zij in nedland zwaar depressief omdat zij de pres niet kunnen krijgen waar zij willen.kijk maar in het heden en nu,;Als een blaka mang iets goed probeert te doen,vliegen de aasgieren er aan om het voor hun zelf op te strijken en het maakt niet uit wat zij doen,als zij hun zin maar krijgen.,,nou,deze prooi laat zich niet vangen.


    Maak melding
  73. Bouta zit gevangen in zijn eigen web. Ik vrees het ergste voor Suriname. Deze hond kan zich niet veroorloven om geen president meer te zijn (dit in kader van zijn diplomatieke onscheidbaarheid). Dat schrijven de journalisten Pieter Van Maele en Ivo Evers in het boek ‘Bouterse aan de macht’ dat deze week verschijnt. Als ik deze journalisten moet geloven is Bouterse bezig om alle macht naar zich toe te trekken. Dit zou een zeer slechte zaak zijn. Suriname moet zich voorbereiden dictatoriale staat. De verkiezing in 2015 is voor de NDP een formaliteit.


    Maak melding
  74. Zou ik iemand moeten geloven die een wettig gekozen regering omver heeft geworpen dmv een coupe, een man geloven die moorden en folteringen op zijn naam heeft. Moet ik een vader geloven van een zoon met een strafblad, van een pleegzoon met een strafblad wegens moord? Een man die door NL veroordeeld is wegens drugs handel. Dit zijn keiharde feiten, indien dit niet geval zou zijn zou ik met een gerust hart zeggen: “Alweer leugens van NL”. Maar je moet iemand oordelen naar zijn doen en laten en dat is helemaal niet in het voordeel van de president. But the truth hurts!!!


    Maak melding
  75. Ik had de Nederlandse regering heel hoog staan ,maar als ze zicht laat misleiden door haar eigen Politie apparaat ,dan moet Suriname dit als een mislukte koloniale actie (de laatste stuiptrekkingen) om Suriname nog in hun macht te hebben .De man met witte vrees de ja knikker is geen president meer. Gewoon de Ned ambassade het land uitzetten .


    Maak melding
  76. FAAWAKA HAHA! nederland weet dat BOUTA Xnederlander is. er is in de wereld overal bloed vergoten voor macht wij zijn onafankeiljk laat ons Suris het zelf regelen. NL regering ziet het niet zetten om met Suriname SAMen te werken alle ambassadeur van die verse landen wel en zelf nederlandse BEDRIJVEN TIP: SU is echt een goudmijn en dat gunnen ze BASIE niet en oude president FENISIAAN ook kansen gekrijgen ja da is ons ja knikker


    Maak melding
  77. Bakra Basi (Zondag 16 september 2012 om 22:53 uur), wil je me hiermee zeggen dat er in Nederland geen doofpottenmentaliteit voorkomt? Als de getuigen beschermd moeten worden zijn er ook wel andere manieren te bedenken die ons niet 60 jaar lang in het ongewisse laten. In het “correcte” Nederland is het ook zo dat de identiteit, van een verdachte persoon, zo lang mogelijk geheim gehouden wordt (b.v. een balkje voor zijn ogen op de foto) in dit geval gaan de Nederlanders omgekeerd te werk: er wordt een schuilnaam/bijnaam genoemd en de Nederlanders decoderen het voor ons en noemen de werkelijke naam van de verdachte.


    Maak melding
  78. Natuurlijk is de vader van Maxima een oorlogsmisdadiger, beste Paul, maar die is gelukkig ook geen president van Nederland. Je noemt de vader van Maxima natuurlijk niet voor niets, want net als jouw president heeft hij bloed aan zijn handen. Speelden ooit in dezelfde competitie. Fijne dag!


    Maak melding
  79. Maar wel de dochter die met Beatrix Zoon NEDERLANDSE kroon gaat delen en je weet in NL hebben vrouwen de macht haha ! Dit heb ook familie verloren in BOUTA tijd PAS TENSE en ben ook geen NDP MAN mis nu wel fijne dag voor een ieder BRRRRR!


    Maak melding
  80. Als ik Lackin was zou ik dimmen. Zijn reactie is absoluut niet te begrijpen tenzij je je kop bewust in het zand wilt steken. Ik zou me als minister van Buitenlandse Zaken ernstig zorgen maken. De uitkomst zou kunnen zijn dat hier mogelijk sprake is van zeer ernstige beschuldigingen en begane strafbare feiten jegens het staatshoofd. Dit gaat zeker gevolgen hebben. Nationaal en internationaal. Het is te verwachten dat meer duidelijk zal worden als het strafrechtelijk onderzoek is afgerond en het proces tegen Piet W. wordt gevoerd. Feit is dat Bouterse tot op heden door de internationale gemeenschap werd gedoogt(Suriname is nou eenmaal internationaal geen issue) vanwege zijn verleden. Nieuwe feiten en/of sterke aanwijzingen die wijzen op een hernieuwde betrokkenheid in de internationale drugshandel zorgen voor een nieuwe werkelijkheid met alle gevolgen van dien. Nederland en wellicht in samenwerking met andere landen zullen worden gedwongen orde op zaken te stellen. Dit is een ongekende provocatie van het Internationaal Recht. Vergeet niet dat Den Haag de thuisbasis van verschillende VN Tribunalen. Bouterse en consorten weten het. Hebben zij hun handen nu toch overspeeld?


    Maak melding
  81. ik heb een vraag? waarom toen piet wortel in 2010 tijdens het wereldkampioenschap voetbal in zuidafrika heeft de nedelandse justitie niet gelijk een link gelegd met degene die op de foto waren met leden van het nederlandse koninklijkhuis? het is dezelfde piet wortel in wiens huis verborgen microfoons zijn geplaatst. zijn die microfoon nadat de foto wereldkundig werden geplaatst in het huis van piet wortel??? NEDERLAND MAAKT ZICH WEER BELACHELIJK. IK KOM NIET OP VOOR BOUTERSE MAAR STARAK ZUL JE HOREN PIET HEEFT IN RUIL VOOR EEN MINDERSTRAF DE NAAM BOUTERSE GENOEMD. WEDDEN WEDDEN EN NOGMAALS WEDDEN. nederland heeft niets meer in haar vat om niet bouters maar het land suriname internationaal zwart te maken.


    Maak melding
  82. Klodi,
    Stel nou dat die beschuldigingen waar zijn, dan is Bouterse toch OER DOM, Ik kan mij nog herinneren dat Vene zich bezorgd maakte over bepaalde Figuren met een strafblad die op buitenlandse reis gingen met de president.
    Wie Kan zich nog herinneren hoe Bouterse tekeer ging op de berm over een auto die de ex van Santokhi zou hebben gekocht bij ene segebay, wie kan zich nog herinneren hoe hij Gilds op de berm heeft aangepakt over ANDY.
    Nu het Bouterse zijn beurt is dan moet iedereen zwijgen.


    Maak melding
  83. @alleen,

    Wist je dat het afluister-materiaal betreft, waarin jou ‘slachtoffer’ genoemd wordt bij naam en toenaam.

    Wat heeft dit in hemelsnaam te maken met strafvermindering?

    Doe niet als een pokai en gebruik je hersenpan eens een keer.


    Maak melding
  84. Het gaat hier niet over maxima vader, het gaat ook niet over een dossier van 60 jaar
    Het gaat over iemand die zich president mag noemen van Suriname diens naam voorkomt in een drugs onderzoek een recidivist die volgens zijn volgelingen zou hebben geleerd van zijn fouten.
    Maxima haar vader was minister van landbouw onder een misdadige bewind, Bouterse is drugs veroordeelde crimineel, leider van misdadige bewind die velen levens heeft gekost in mijn geliefde land SURINAME


    Maak melding
  85. @ die slaafjes red cap koemacooisie van nl hebben weer voer (eten) gekregen..pers lanceert wat in de ruimte,en
    de die slaafje beginnen te brullen over drugs bouta dit bouta dat….en het mooie van is dat die zelfde slaafjes van nl hun eigen fam.in su op bouta gestemd.hebben…….下一 班车 几点 开…..lachertje…
    i love su woon en werk….


    Maak melding
  86. In het NOS-journaal zei de advocate van drugsdealer Piet W. – Weski – dat in de transcripties van de telefoontaps de naam Bouterse niet genoemd is. Denk deze advocate, dat wij Surinamers oerstom zijn en niet kunnen nadenken? Met Dino wordt zeker Dino de Dinosaurier uit Fred Flintstone bedoeld, die zijn baas bij begroeting altijd onderste boven loopt. Bouta moet dan zeker Paulus de Ka-bouter voorstellen. Mevrouw Weski is dan de kwelgeest van Paulus, de heks Eucalypta.


    Maak melding
  87. in 1990 is de Nederlandse justitie 10 jaar lang bezig geweest om aan te tonen dat Bouterse de onbetwiste leider en drugsbaron was binnnende de zogenaamde Surikartel. In de langstlopende en miljoenen kostende rechtzaak in de geschiedenis van Nederland was het enige doel van de Justitie om Bouterse neer te zetten als een drugsbaron binnen een criminele organisatie.
    Maar het Haagse Hof heeft in 2000 hier een streep door gehaald. Het Haagse hof vond de bewijzen tegen Bouterse niet overtuigend. Van die zogenaamde grote Bouterse was na vele jaren en ettelijke verspilde miljoenen bijna niks meer over.
    Het Haagse hof oordelde;’ verhalen leiden niet zonder meer tot verdachten laat staan tot veroordeling van die verdachten’.Zo werd duidelijk dat de getuigenissen tegen Bouterse niets meer waren dan van horen zeggen, gehoord van niet nader genoemde leden van de Surinaamse krijgsmacht. “Niet voor bewijs bruikbaar”, oordeelde het hof.
    De president van het Hof deelde ook een klein tikje uit aan het Openbaar Ministerie. Inzake de het bestaan van een criminele organisatie schreef het hof in zijn arrest dat “het bestaan van die organisatie kennelijk op voorhand was aangenomen”. Het hof vond dat daarvoor het wettig bewijs ontbrak.
    Zowel voor de verschillende rechters-commissaris als voor de behandelende officieren van justitie was het oordeel van het hof over de inhoud van de getuigenissen een pijnlijke aangelegenheid.
    Het Haagse Hof verwees het grootste deel van de verklaringen naar de prullenbak.

    Het is uiteindelijk de verklaring van een 32-jarige Belg, Patick van Loon, die de Nederlandse justitie voor totaal gezichtsverlies heeft behoed en die de voormalige legerleider heeft helpen veroordelen tot elf jaar gevangenisstraf. De Belg kreeg daarvoor strafvermindering.
    Patrick van Loon staat bekend als een drugscrimineel en een pathologische leugenaar.
    Zo iemand als Joran van de Sloot die om eigen bestwil alles bij elkaar verzint.
    Patrick hield zich al meer dan tien jaar met drugshandel bezig. In 1997 onderschepten de Nederlandse politiediensten 476 kilo cocaïne die hij samen met Marcel G. en Frank J. van Suriname naar Nederland had gesmokkeld. In ruil voor strafvermindering praatte Patrick de Surinaamse leider aan de galg. Patrick vloog voor vier jaar achter de tralies. Maar Patrick keerde na penitentiair verlof in juni 2000 niet naar zijn Nederlandse gevangenis terug. Hij vluchtte naar België, waar hij opnieuw een drugslijn organiseerde. Patrick kreeg wroeging van zijn geweten (spijtoptant) en hij wilde zijn verklaringen tegen Bouterse herroepen. Van de justitie kreeg hij niet de mogelijkheid daartoe.
    In de media deed Patrick van Loon de volgende uitspraken; ‘Ik ben ben murw gebeukt door de rechercheurs. Ze hebben me dingen laten zeggen die ik niet wilde zeggen. Tal van verklaringen zijn in de processen-verbaal zo afgewerkt alsof ik die ook op die manier had gezegd. […] Als ik in mijn verklaringen zei ‘misschien’ dan werd dat in de processen-verbaal weggelaten. […]’

    Net als een aantal jaren geleden heeft het OM ook nu weer vermoedens over Bouterse.
    Gezien de blunders die de Nederlandse justitie in het verleden heeft begaan mbt tot het dossier van Bouterse
    vraagt je je af wat deze zogenaamde ‘nieuwe openbaringen’ waard zijn..


    Maak melding
  88. @GMAP

    “wij die kunnen denken en overal onze informatie vandaan halen”

    Wie is wij en hoe kom je erop dat jij tot degene behoort die in staat is te denken? Jij behoort tot de niet-denkenden op dit forum. Dorpsgekken kunnen niet denken. 😉

    “WikiLeaks komt met berichten naar Buiten over drugs contacten van Bouterse met ene Khan”

    LOL

    Je bent zelf wikileaks!!!! 😉


    Maak melding
  89. Dit is weer eens de zoveelste propaganda van Calimerostan. Onze redimusus, huisnegertjes en huiskoelies, struikelen al over elkaar heen om deze uitgekiende propaganda voor waar aan te nemen en gulzig naar binnen te werken. Concreet is er echter helemaal niets aan de hand. Iemand noemt een schuilnaam “Bouta” en dat zou dus onze president moeten zijn. Dit wordt weer klucht nummer zoveel. De vorige kluchten op een rijtje.

    1] Bouterse wint nooit de verkiezingen.

    2] Bouterse wordt nooit president.

    3] Bouterse kan nooit Suriname verlaten.

    4] Er komt nooit een amnestiewet.

    5] De VS komt Bouterse arresteren.

    6] Bla bla bla ……………………….

    7] Willie (Piet) Wortel gebruikt slimme schuilnamen en kan de vierkantswortel trekken uit onze SuriNeds in Calimerostan.

    8] Over een week horen we niets meer ……. of, Suriname werkt aan massavernietigingswapens.

    9] Alle kleutertjes zaten op een hek.

    10] Bountie Esmerald ziet ze nog immer vliegen.

    11] Vul zelf maar in! 😉


    Maak melding
  90. Uiteindelijk moet suriname breken met nederland.
    Nederland kan niet meer doen wat ze willen in suriname,en proberen zo het land kapot te maken.
    Laat de surinamers in nederland via frankrijk rijzen naar suriname,het is een langere weg maar het kan niet anders.
    Je kunt niet blijven kijken wat nederland met suriname doet

    Groetjes


    Maak melding
  91. @ anna_z en yolanda M
    Ik praat voor mij zelf.\
    Ik heb niets tegen Suriname als Land dat maken jullie ervan. Ik heb een groot probleem met een aantal figuren die Die de macht hebben in mijn land vooral een figuur als Bouterse en zijn zoon.
    Ik moet niets hebben van deze criminele bende, als jullie trots zijn op deze figuren dan zegt dat meer over jullie.


    Maak melding
  92. Johan Verbeek je verhaal is duidelijk, ik denk er ook het zijne van, vreemd hoor op dit moment een hoop soelaas, de media er boven op, en ja allerlei commentaar en reacties en nog meer, we schieten er geen ene moer mee op, want de persoon waarom het draait
    heeft al 32 jaar een vinger en een dikke vinger in die pap daar en niemand doet wat toch, vooral vanuit daar,
    een hoop mensen hebben een grote bek, maar als het erop aankomt gebeurt er niets dus nu ook niets, let maar op.


    Maak melding
  93. @Johan Verbeek,
    Wederom onderstaand bericht voor jou.
    Toch gek dat Maxine verhagen in 2010 zei dat Bouta welkom in Nederland is om zijn straf uit te zitten.
    Tevens is het zo dat als je een uitspraak van de hoge raad erbij haalt, je erbij moet zeggen dat de hoge raad naar de strafrechtelijke toepasbaarheid kijkt.
    Dus maw iemand kan schuldig zijn, maar toch vrijgesproken worden omdat de bewijslast op een niet aannemelijke correcte manier is verkregen.


    Maak melding
  94. @Johan Verbeek (free lance journalist)

    Op een Nederlands marinevlotje op Curacao werd ooit 3000 kg cocaine gevonden. De zaak werd in de doofpot gestopt omdat behandeling van die zaak zou kunnen aantonen hoe diep de Nederlandse marine verweven is met de vele drugskartels in de Caraiben. Nu roept een klein crimineeltje de naam de schuilnaam Bouta en de ABB (Anti Bouterse Brigade) ziet al kruisraketten en tanks in de straten van Paramaribo. Wat zijn onze redimusus toch simpel. De housenegro’s en housekoelies bestaan nog.

    PS:

    Bedankt voor je reactie.


    Maak melding
  95. Nederland wil de persoon Bouterse bestraffen. Wederom proberen zij gebruik of misbruik te maken van een kroongetuige. Maar Nederland heeft niet door dat zij voor-en tegenstanders van Bouterse in verlegenheid brengen.De staat Suriname beledigen in naam van Bouterse. President van Suriname. Suriname een goedkoop middel voor de nederlandse staat. Maar nederland slaapt of is respectloos en heeft niet door dat deze regering respect afdwingt en sympathie wint in de regio en de rest van de wereld. De voormalige kolonie en de landverraders die niets meer met Suriname te maken willen hebben proberen alle progressie op dit moment die Suriname moreel en economisch meemaakt te frustreren. Het OM van Nederland is zo slim om bekend te maken dat het onderzoek 2 jaar in beslag neemt. D.w.z. kom mij nu geen uitleg vragen of verantwoordelijkheid laten afleggen want ik onderzoek nog. Tegen die tijd zou er schade aan de staat Suriname zijn toegebracht (en een cold case zijn geworden) in deze kwestie die het OM niet overtuigend kan verklaren want overtuigend nieuws of bewijs is het niet dan weer Bouterse proberen te bestraffen vanwege eerder omschreven reden en de recente ontwikkelingen rond de amnestiewet. Nederland ziet Suriname als een makkelijk doelwit maar heeft niet door dat Suriname en haar intellectuelen niet gediend zijn van welk ander rancune oftewel vals spel teneinde de staat Suriname en haar burgers en surinederlanders in verlegenheid te brengen. Wat het OM doet is kinderspel en een schandelijke vertoning van macht en banale vorm van neokolialistisch gedrag. Shame, shame on you Dutchies.


    Maak melding
  96. Schandelijke vertoning van macht en banale vorm van neo-kolonialistisch gedrag nieuws OM Nedrland t.o.v. Suriname in case verdenking Bouterse. President van de Republiek Suriname.Shame, shame on you Dutchies.


    Maak melding
  97. nu ze gaan merken op WKN dat er ook mensen bouta zijn aan het verdedigen dan gaan ze geen reacties meer verbergen.
    dit is gewoon een afgang voor die antis omdat ze nu hulp moeten gaan krijgen voor hun domme reacties.


    Maak melding
  98. NDPers denken dat Bouterse Suriname is. Suriname is van ons, van Surinamers.
    Bouterse geeft ons Suriname overal een slechte naam, wordt het niet tijd dat we met hem afrekenen??


    Maak melding
  99. @surinam patriot?
    Overal?Noem maar op? Volgens mij alleen Nederland die dit scenario elke keer op zet. En je geeft geen eer aan de naam surinam patriot????????


    Maak melding
  100. “Naam president Bouterse in drugsdossier”

    “nietsvermoedend over zijn handel en wandel, ook over zijn contacten met “Bouta”, met wie volgens de politie Desi Bouterse wordt bedoeld.”

    Ja baja het gepeupel wordt blij gemaakt met een dooie mus. Met Bouta wordt volgens de politie die de gesprekken heeft afgeluisterd de President van Suriname Bouterse bedoeld.

    MAW er is niemand anders in Suriname die Bouta wordt genoemd volgens de politie, alleen de President zou Bouta zijn, stel nou dat de verdachten zouden aangeven dat ze met Bouta niet de President bedoelen, wat dan??

    Volgens mij zijn er nog meer mensen in Suriname die Bouta genoemd worden.

    Maar ja, de President heeft nou eenmaal een groot hoofd.

    Johan Verbeek (free lance journalist) bedankt schud het gepeupel wakker.


    Maak melding
  101. Wan Bon

    Wan bon
    someni wiwiri
    wan bon.

    Wan liba
    someni kriki
    ale e go na wan se

    Wan ede
    someni prakseri
    prakseri pe wan bun mu de

    Wan Gado
    someni fasi fu anbegi
    ma wan Papa

    Wan Sranan
    someni wiwiri
    someni skin
    someni tongo
    Wan pipel

    Wan pipel
    wan kapten
    Bouterse


    Maak melding
  102. Nederland is Suriname lang geleden kwijt geraakt omdat het zijn taken heeft verzaakt!
    Het enige wat je hier in Nederland over Suriname hoort is Drugs, en als ’t nog even kan halen ze de naam Bouta erbij.
    ’t is wel makkelijk zo’n zondebok, dan hoef je jezelf niet prijs te geven…

    -Ik hou van m’n land


    Maak melding
  103. Hey ,henk de Mol komt uit z’n Hol !!!
    Als de bewering op waarheid was gestoeld , denk jij dat het OM niet zelf een pers-conferentie zouden hebben georganiseerd ???
    En de wereld-pers zou ook niet buiten zijn gehouden !!!
    En wat ook vreemd is dat de OM de tekst van het proces-verbaal en instructie toespeeld aan de pers ( NOS )
    Betekent ook dat deze handeling letterlijk indruist tegen het rechtssysteem c.q de Rechten van de verdachte .
    Tenzij er bewust kwade bedoelingen en opzet in het spel zitten !!!
    ME , MYSELF AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
    RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


    Maak melding
  104. Wie deze onzin geloofd zit wel erg simpel in elkaar. Je kan alles van Bouta zeggen maar zo stom is onze Pres echt niet. Ik denk dat die dutchies gewoon radeloos zijn.


    Maak melding
  105. Hoe komt men erbij dat Ned zich heeft laten misleiden door haar eigen politie.Hahahaaiii migado pater Choemmie en bisschop de Becker jullie hebben gelijk soso fa ding dong ding e tak so.wat heeft Maxima’s vader hiermee temaken.Het gaat nu niet om oorlogsmisda- den het gaat hier om wat de nietsvermoedende Piet W allemaal zei aan de telefoon.Wie wist wat er allemaal in zijn woning hing?Oeng kan tak sang oeng wanie alle namen die er kenoend zijn zijn er dekerik bij. Wat heeft DiDiBrie een pech hij is er nooit bij,maar zijn naam wordt altijd genoemd.En sang a bimbo dat kong leguit over Foto foe Piet.W. Maxima en Willen hahahaaaa hoe broeja moet je niet zijn om zo stom te lullen?Ik breng het STOMME Su Volk in herinnering dat met DiDiBrie aan de macht geen enkele Nederlander in Su zou komen DIEKEN (in Surinaamse zaken)Hahahahaaiii mi gado o no lit na Su oeng sidong met DEZE DiDiBrie aan de macht ding mang kong drai/en toeboe in 8 huizen en percelen foe Piet wortel en Crew DiDiBrie no bing mang djompo.Hai baja PRESIDENT VENETIAAN nu wordt ik bijna boos op u(ma mi no e trowe joe)dat u dit BEEST niet met wortel en tak heeft uitgeroeid.Maar goed 2015 e doro of eerder wat ik vurig hoop.odi odi.
    Glenny.


    Maak melding
  106. Je bent ten alle tijden stommer dan het woord stom als je uberhaupt er ooit eens mee te maken hebt gehad.Wij kennen de beelden nog toen Boereveen met de DEA of FBI of welke undercover ook zat te onderhandelen over drugs en in de boeien werd geslagenMiami)waar vader en zoon Heijmans maar niet sril konden zitten.en maar opschepten over hoe goed zij waren,hoe alles goed zou komen enz enz.Echt jongens oeng waka oeng passie.DiDiBrie heeft wel degelijk hiermee temaken.Odiiiiiiii.
    Glenny.


    Maak melding
  107. Nedland moet kunnen beseffen dat su niet meer in hun pakket van uitbuiting behoord en dat zij su,bevolking,en de pres met rust moeten laten en niet met onze zaken moet bemoeien.
    Er worden wanhoops pogingen door nedland gedaan die geen effect hebben en die belachelijk over komen,,alles wat met drugs te maken heeft word inverband met su of pres Buoterse gebracht met de bedoeling om het opbouw proces van su te vertragen,maar wij hebben geen haast maar laten ons niet tegen houden om su en volk op te bouwen..
    Het gekozen cabinet in nedland kan de problemen die zich maar blijven ophopen niet bestrijden of verlichten,en,er is paniek toegeslagen omdat zij su niet meer kunnen gebruiken om hun shit op te ruimen.


    Maak melding
  108. Volgens mij wil die Hollander Bouterse daar weg hebben,het land weer onder controle krijgen en zo wederom Suriname gaan leegplukken, het goud het goud het goud bedoel ik.


    Maak melding
  109. Hhahahaahah, ik moet wel lachen om sommige reactie.
    Neem een typische Hollandse naam en schrijft in het voordeel van Bouterse dan zijn als zijn volgelingen Blij.
    Johan verbeek, als jij de rechtspraak hier in Nederland volgt dan zie je dat er mensen zijn veroordeeld zonder dat er een lijk is gevonden, ander zijn met behulp van een kroongetuige de bak ingesmeten, en inderdaad worden er soms fouten gemaakt. jij als free lance journalist zou je moeten afvragen waarom sommige militairen in de jaren 80 van de aardbodem zijn verdwenen ? Tolud, van wie waren die drugs vliegtuigen die door militairen bewaakt moesten worden in de jaren 80,waarom moest Dino Bouterse en Christopher vertrekken uit de Surinaamse ambassade in brazilie , Hoe komt het dat de tweede man van het leger E. Boerenveen jaren achter de tralies is gesmeten in Amerika, R. Brunswijk ook het zelf. Dit zijn allemaal feiten die aangeven dat Suriname wordt gegijzeld door drugscriminelen.


    Maak melding
  110. Landgenoten, volk van suriname.

    Suriname streeft nederland voorbij in zijn economische ontwikkelingen mede dankzij de aanwezigheid van duurzame natuurlijke hulpbronnen. De prijzen van goud, rijst,hout en bauxiet zijn gunstig voor Suriname omdat deze prijzen hoog zijn op de wereldmarkt.Meer ontwikkeling en productie van deze economische hulpmiddelen is gewenst. Nederland en andere europese landen zijn vastgebonden aan de regels en normen van de europese centrale bank en moeten hun begroting op basis van deze vastgestelde regels opmaken. Gevolg is dat Nederland in zijn eigen ontwikkeling wordt geremd en weinig keuze heeft waardoor andere landen hen voorbij streven onder andere Suriname. Suriname voert nu een openminded politiek en beleid zowel nationaal als internationaal. Nooit eerder werd er intensief gebruik gemaakt van de mogelijkheden die Suriname heeft. En deze trend zal zich alleen maar verder ontwikkelen in de toekomst. Import en export vind wel normaal plaats tussen Suriname en Nederland omdat er miljoenen dollars-euro’s op dit gebied tussen de twee landen circuleren. Suriname met zo een kleine bevolking zal in de komende jaren als de mogelijkheden op een brede basis benut worden alleen maar vorderingen maken en een welvarend land in de regio worden waar wij suri`s in Nederland en elders in de wereld alleen maar van zullen opkijken als er geen initiatief van ons uitgaat een stappenplan te maken en ook richting Suriname te gaan.


    Maak melding
  111. De voormalige slavendrijver, onderdrukker, uitbuiter en thans grootste drugsstaat, waar het verhandelen in drugs wettelijk gelegaliseerd is en drugs via coffeeshops aan de lokale bevolking word aangeboden, probeert de President van een land te beschuldigen van het handelen in drugs. Is dat weer zo’n politieke streek van de Nederlandse overheid, omdat die niet meer kunnen profiteren van de natuurlijke hulpbronnen van Suriname? Kom nauw Nederlandse overheid, heb je echt niets anders te doen dan verhaaltjes te verzinnen met het doel de versnelde economische vooruitgang van Suriname proberen te belemmeren ???
    Suriname wil geen zaken meer doen met de Nederlandse overheid. De Nederlandse overheid heeft een crimineel verleden. Een werkgever zal nooit iemand met een ellendig verleden in dienst nemen toch? Jullie hebben geen mooie CV, en ook geen leuke reverenties. Veel succes in jullie Kapitalistische Kaartenhuis die al voor een groot deel is ingestort. Jullie ondergang hebben jullie aan jezelf te wijten. Zonder de grondstoffen van de derde wereldlanden hebben jullie geen poot om op te staan.


    Maak melding
  112. Deze tu letters hollanders, die proberen alles om Desie in de gevangenis te krijgen maar het gaat jullie niet lukken, ung wieswasie agu bongo bita zaka zaka en nog veel meer.

    Ik ben boos!!!


    Maak melding
  113. Uit eer en respect voor mijn land, volk en voorouders, zal ik de Hollanders en hun nakomelingen (profiteerders) nooit vergeven. De Hollanders willen niet begrijpen dat hun voorouders moesten moorden,roven,verkrachten enz, zodat zei het vandaag niet moeilijk hoeven te hebben. Een volk die op zo’n manier aan zijn rijkdom komt, mag nergens op deze aardbol gerespecteerd worden. Ze hebben zelf hun ondergang in bloed getekend en zullen eens zeker moeten boeten.


    Maak melding
  114. SURINAME HEEFT HET NOOIT EERDER ZO GOED GEHAD ALS NU,,EN DE HOLLANDERS HEBBEN HET NOOIT EERDER ZO SLECHT GEHAD ALS NU !!!
    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAWHAAA WHAA HAHAHA,,,KLOTE KAASKOPPEN !!!!!


    Maak melding
  115. NF sceptisch over coke-verhaal Bouterse

    Nieuwsbron “De Ware Tijd

    18/09/2012

    Paramaribo – In oppositiekringen wordt naar verluidt nogal sceptisch gereageerd op informatie uit Nederland als zou president Desi Bouterse betrokken zijn bij drugszaken. Zijn naam is opgedoken in het dossier in de drugszaak tegen de Nederlander Piet Wortel. VHP-assembleelid Sheilendra Girjasing komt er ronduit voor uit. “Met enige reserve kijk ik naar deze informatie uit Nederland. Ik weet niet of het waar is. De man is eerder wel veroordeeld wegens drugshandel, maar Nederland heeft zelf een aantal dingen tegen hem moeten intrekken omdat ze niet klopten of niet bewezen konden worden. Dus dit nieuws laat me ook twijfelen”, zegt hij.


    Maak melding
  116. @Paco,

    en Boata en zijn viendjes en fam. dan?
    uH JE BEDOELT WIJ MOETEN DE nEDERLANDERS NOOIT VERGETEN MAAR bOUTA DIE NOTA BENE IN OPDRACHT VAN nEDERLAND EEN COUPE PLEEGDE WEL.
    hIJ ZIT NOU TOCH OOK RIJK TE WEZEN IN EEN VAN ZIJN STULPJES? OF ZIE IK DAT VERKEERD?


    Maak melding
  117. piet doet het goed hij zegt ze niets dus ze maken even gebruikt van de media om even wat stof in suri ogen te gooien ik heb een oproep als je iemand kent die drugs gaat brengen en hij wordt gepakt moet hij zeggen dat hij contacten heefd met de top van ned minis / president en kijken wat er dan gebeurt


    Maak melding
  118. Als de Hollanders (die na 400 jaar slavernij,onderdrukking ,moorden , verkrachtingen en beroven van het Surinaams volk,door hun misdadige voorouders, en waarvoor zij ook mede verantwoordelijk zijn (vanwege hun rol als profiteerders) enig begrip en liefde hadden voor het Surinaams volk ,zouden zij moeten begrijpen waarom zij het verdienen gehaat te worden. De Hollanders en de Joden verwachten van iedereen Adolf Hitler en de Nazi’s te haten, voor een oorlog die 5jaar duurde, maar zij willen niet begrijpen waarom zij het ook verdienen gehaat te worden, voor de zwarte Holocaust (slavernij) die langer dan 350 jaar geduurd heeft en de gruwelijkste daad is in de wereld geschiedenis. Jullie Hollanders verwachten van anderen je pijn te begrijpen maar willen de pijn die jullie anderen aandoen niet begrijpen. HYPOCRIETEN !!!


    Maak melding
  119. Paco,
    JIj probeert het wangedrag van een minister te verantwoorden door de wandaden van de nederlanders aan de kaak te stellen.
    Dan denk ik dat jij bovenstaand verhaal niet begrepen hebt waar het verhaal over gaat.

    Let wel Bouta verkwanseld de goede naam van ons Surinamers, daar gaat het om


    Maak melding
  120. Nederlanders,
    respectloos naar ons Surinamers toe, ons president gekozen door het volk via De Nationale Assemblee kan je als beschaafde natie niet zo onderuit proberen te halen.
    Nederland hebt toch een beetje respect voor het land Suriname.


    Maak melding
  121. blijven jullie maar dom lullen over drugszaken en jullie hypokrieten van justitie hier in nederland,veel van de politie hier zitten zich metdrugs te bemoeien


    Maak melding
  122. Wat voor onzin is dat omdat Bouterse op zeer corrupte manier president is van Suriname moet iedereen respect voor hem hebben, ik heb geen respect voor geen enkele dictator en massamoordenaar laat dat duidelijk zijn .
    Ik heb al eerder aangegeven dat nu Bouterse zich president mag noemen Iedereen zich aan de regels en wetten moet houden, maar toen jullie in ocer waren tijdens de show van CLOWN Bouta dan mocht alles en iedereen belachelijk gemaakt toen was het lachen geblazen toch , stelletje inconsequent ding.


    Maak melding
  123. @ Kamper,
    verdoe jou tijd niet, ga verder met jou goede reactie degene die verstand hebben begrijpen jou wel, degene die het verstand van garnaal hebben zullen altijd hun kop in het zand steken. Ik vindt de vergelijking met tarik aziz een hele goede


    Maak melding
  124. Laat de Hollandse vrouwen met rust. Hollandse vrouwen zijn de enige vrouwen op deze aardbol die mijn sperma hebben opgedronken (DIE ZUIPLAPPEN). Surinaamse vrouwen doen dat niet!! hi hi hi


    Maak melding
  125. wij hebben desi delano bouterse gekozen als president van de republiek suriname .de kolonisator heeft gezegt als jullie bouterse kiezen hebben wij in suriname problemen wat isoleren betreft en wat boycotten betreft .wij het surinaamse volk hebben toen besloten basta wij zullen zien wie het in su voor het zeggen heeft …het volk heeft gesproken wij willen bouta en bouta gaat ook blijven tot aan de volgende verkiezingen zo god het wil …wat je nu ziet is dat deze ollanders de president er onderuit willen halen zonder schaamte ..weet je wat ik tegen bouterse zou zeggen !!!!!laat maar doen maak geen woorden aan die mensen vuil ..wij gaan de weg op die wij het volk hebben beloofd .laat ze hun ellende oplossen ellende waar zelfs die surinederlanders er onder lijden wat bezuinigingen betreft .het wordt op de t.v breed uit gemeten wat voor bezuinigingen ze te wachten staan .

    bouta kraktie .


    Maak melding
  126. @pero,..blablabla je vervalt in herhaling mi boy,…..pero pak je auto en rij naar het huis van Bouta,bel aan en vraag of je hem mag spreken,… wedden dat je kogel in je mars krijgt,..succes


    Maak melding
  127. Paco is een schoolvoorbeeld waarom iemand als Bouterse wordt gezien als soort goddelijk wezen.
    Kenmerkend aan deze figuren zijn hun, onwetendheid, minderwaardigheidscomplex,slaafse houding.
    Ze hebben meestal allemaal een haat jegens blanken en die wordt aangemoedigd door Bouterse omdat hij weet dat daardoor hij een zeer gevoelige snaar te pakken heeft bij dit soort figuren. uit respect voor voor zijn voorouders zal hij Hollanders en profiteurs nooit vergeven, En daarom klampen ze zich vast aan de man die hun eigen landgenoten beestachtig heeft afgeslacht.
    Uit respect voor mijn land, de nabestaanden, de achteruitgang van mijn land en de slachtoffers die zijn gevallen onder het brute militaire regime van Bouterse zal ik deze veroordeelde crimineel nooit vergeven.


    Maak melding
  128. Nieuwsbron:dwt19-09-2012

    Paramaribo – In NDP-kringen wordt verwacht dat het strafvonnis tegen partijleider Bouterse zal worden vernietigd door de Hoge Raad in Nederland. Zijn advocaat gaat bij het hooggerechtshof een verzoek indienen om de veroordeling uit 1999 wegens drugshandel ongedaan te maken. Hij kreeg een gevangenisstraf van 11 jaar opgelegd. Het is overigens de derde keer dat Bouterse om herziening van de uitspraak gaat vragen.

    In maart 2003 was een herzieningsverzoek al verworpen gevolgd door een tweede afwijzing in januari 2006. De Hoge Raad had in januari 2006 de aanvraag afgewezen, omdat die van mening was dat de aangevoerde feiten en omstandigheden onvoldoende waren om deze zaak opnieuw te behandelen.

    Ontlastend materiaal

    Advocaat Inez Weski denkt deze keer succes te zullen hebben. Over het verzoek dat ze momenteel voorbereidt, laat ze weinig los. “In antwoord op uw vraag kan ik u meedelen dat ik inderdaad in een vergevorderd stadium ben met betrekking tot het indienen van een nieuw herzieningsverzoek en daartoe een grote hoeveelheid naar mijn mening zeer vergaande onderbouwing zal kunnen benoemen.”

    NDP-assembleelid Rashied Doekhie verkeert al bijna in hoera-stemming. Volgens hem zijn de aantijgingen op grond waarvan Bouterse in de Stellendam-zaak is veroordeeld “uit de lucht gegrepen”. Kroongetuige Patrick van Loon zou op basis van afspraken met het Openbaar Ministerie in Nederland leugens hebben verteld. Doekhie beweert dat de afgelopen jaren nog meer voor Bouterse ontlastend materiaal is komen bovendrijven.

    Gronden

    In 2005 voerde advocaat Weski twee gronden aan om het vonnis tegen haar cliënt te vernietigen. De eerste grond komt erop neer dat uit nieuw bekend geworden feiten zou blijken dat het OM in de strafzaak ernstig was tekortgeschoten. Het hof had volgens haar geen volledige opening van zaken gekregen over de met kroongetuige Van Loon getroffen overeenkomst. Daaruit zou kunnen zijn gebleken dat de tegen Bouterse door hem afgelegde verklaringen leugens waren.

    De tweede grond berust op een op 2 mei 2005 afgelegde verklaring van de eigenaar van het schip waarmee het drugstransport zou hebben plaatsgevonden. Deze verklaring houdt in dat Van Loon in 1998 tegenover de eigenaar al had laten doorschemeren dat hij een belastende verklaring tegen de NDP-leider zou afleggen om justitie een plezier te doen. In ruil daarvoor zou de kroongetuige strafvermindering krijgen in een andere zaak waarvoor hij vastzat. Volgens de booteigenaar had Bouterse niets met die zaak te maken omdat Van Loon hem dat zelf had gezegd.-.


    Maak melding
  129. suri patriot
    je zegt ik val in herhaling en ik ga een kogel in mijn kop krijgen van bouterse als ik naar zijn huis rij.

    wel wel suri patriot ik had je hoger ingeschat mie mang …je bent het eigenlijk niet waard dat ik hierop moet reageren mang .

    laat deze pero jou een ding vertellen ,ik zie dat jij een probleem heb ik heb geen probleem hoor ..het zijn jou woorden waar ik uitmaak dat je problemen hebt .pero loopt niet met tutsi hutu gedachten .

    pero woont op boxel maar ik verzeker jou dat ik op bijna alle vergaderingen ga van de ndp …het schijnt dat het jou en pengel pijn doet dat ik het voor deze president opneem ..dan moeten jullie op de bijna 70 procent van de surinamers een hekel hebben wij allen hebben voor deze president gekozen …niemand kan en gaat pero op andere gedachten brengen .

    suri patriot als jij denkt dat je van su houdt moet je niet 8000 km bleren maar moet je in su zijn ..ik neem het je niet kwalijk dat van van die ollander eet en zijn woord moet spreken …jullie zijn ziek achterlijk dom en daarom komen jullie geen stap vooruit .
    jullie hebben afgunst op deze regering en haten de mensen die op bouterse hebben gestemt …jullie hebben geen recht van spreken ja jullie mogen spreken achter die pc daar zijn jullie toch niet gebekt als je moet zeggen ik krijg een kogel van bouterse hihihihihi een teken van zwakte een teken dat je niet kan incaseren.

    olland verspreid leugens over drugs en die redimusus als patriot medusa en pengel lopen gelijk die bakra bassie achterna …jullie moeten oppassen wat jullie zeggen niet pero .pero loopt niet achter anderen pero weet waarover hij praat .

    niemand leest pero de les voor zelfs bouterse gaat mij de les niet voor lezen ..ik wil deze president en ik heb voor hem gekozen leren jullie te aksepteren dat deze man door het surinaamse volk is gekozen zoals jullie rutte hebben gekozen …als bouterse gemoord heeft zoals jullie zeggen is peros probleem niet …ik stem bouta bouta patriot pengel geen rutte bouta …ik blijf in herhaling voor jullie …wij suris hebben deze man gekozen …jullie praten te veel maar voeren niets uit weet ik ..jullie zijn een last in olland voor die ollander .het gaat goed ik suriname en dat brengt kwaad bloed voor jullie .er is werk er is doekoe wie wil werken er zijn geen voetsel banken in su patriot ..no broko joe kondre saka je bent laag jij en al die redimusus ..afgunst hebben jullie op su terwijl die blanke jullie liever zien gaan dan komen.strede strde wie no sa frede bouta na wie feisie mang herie libie te na dede ding redimus wanie broko wie …
    ma ding leee !!!!! ding koor ding krbiasie


    Maak melding
  130. Er is inderdaad niets aan het handje. Er is een naam Bouta genoemd maar dit kan niet gebruikt worden. Het is de media die het opblaast en men hobbelt achter aan.

    Er moet mij wel iets van het hart. Ik lees het veelvuldig in de reacties. Redimusu’s, huisslaaf, huiskoelie’s. Wat is het dat wij elkaar proberen omlaag te halen als wij met mekaar aan het discussieren zijn. Waarom niet discussieren en indien niet eens door fietsen naar een volgend artikel en al het andere achterwege laten. Wat is het dat elke discussie verzandt in een vorm van lage bewustzijn. Als je bewustzijn op een hoog niveau hebt kun je een ander nooit of te nimmer op zulke wijze proberen onderuit te halen. Er is dus nog volop werk aan de winkel om onszelf naar een hoger bewustzijnsniveau te krijgen.
    Ik vindt het triest triest triest die termen te moeten lezen.


    Maak melding
  131. Er wordt ongenuanceerd nieuws geplaatst door een nederlands medium. Er wordt gesproken over bemoeienis en niet over verdachte of betrokkenheid.Maar de persoon in kwestie wordt in beeld gebracht.
    Conclusie: Totaly destruction. Jumping to conclusion.
    Doel media: schade toebrengen aan de naam Bouterse.
    President van de republiek Suriname.


    Maak melding
  132. Wat een geweldige reactie,waarom niet voor de ouden en zieken in het land.Waarom je kop in het zand steken waar je weet dat wij geen ene eerlijke politieke leider hebben.Onze ambtenaren zijn even grote boeven.

    Nederland dient haar eigen belangen ze willen de basjas[onderkruipsels terug]


    Maak melding
  133. Wat vergeving betreft mag nedland een voorbeeld nemen aan het su volk in su en niet het su volk in nedland,afgezien van de goedaardige,.
    In nedland word er haat verspreid als zij niet met een persoon of een bepaalde concept eens zijn,en daarmee tweedracht tot stand brengen onder een bevolking of groep.
    En dan zegen zij dat zij een christelijk land zijn,waar is hun god verhevenheid dan?


    Maak melding
  134. ach, wat zijn criminelen, kijk eens naar de nederlandse overheid, zij blijven stelen van de mensen die al het minimum hebben door omstandigheden, waar ze dan niets aan kunnen doen, en dan krijg je te maken met incasso-buro’s en de rechters doen er ook nog een schepje er bovenop, door de gerechtskosten ook nog bij je neer te leggen, als je €200,00 moet betalen dan worden dat er €1000,00, dus pak eerst deze mensen op, en kijk dan naar andere personen, coke, is een genotsmiddel, net als tabak, waar de nederlanders de “slaven” mee uitgebuit hebben, dus steek de hand eerst in eigen boezem.

    gr.schoerpioen


    Maak melding
  135. meneer bouterse maak u niet druk met wat men zegd ik weet een ding tak na grongtapu u de.ga door met uw werken blyft u sterk trouwens sterk bent u ONE LOVE . VERTROUWT U in GOD,want vervloekt zyd gy die op de mens vertrouwt


    Maak melding
  136. Beste lezer,

    Ik hoop dat u doordrongen bent van het gegeven dat er wereldwijd ontelbare Bouta’s rondlopen.
    Om maar te zwijgen over het aantal Bouta’s die in naam geen Bouta’s ZIJN!
    Dan moet u van zeer goede huize komen uw leven erop te verwedden dat met de vermeende Bouta ook daadwerkelijk uiting wordt gegeven aan zijne exellentie D.D. Bouterse, president van onze Republiek Suriname.

    Ik zou het in ieder geval niet eens overwegen.

    Edward R. Kowid


    Maak melding
  137. hallo ik ben een nederlander die vaak in suriname komt maar ik word miselijk van de nederlandse beschuldiggingen laten die ministers en zo genaamde onderzoeken naar zich zelf kijken hoe veel fouten ze zelf maken en daar word niet over gepraat daar moeten e mensen zich stil houden maar bouterse die doet het goed in suriname hij is een voor beeld voor de rest in nederland


    Maak melding
  138. Gouden Tip.
    Nederland verdiend ook geld met druks.
    De pot verwijd de ketel.
    Waarom is het zo druk i/h land.
    Sof
    druks of hard druks.
    DRUKS BLIJF DRUKS


    Maak melding
  139. niemand op deze aarde ontpsringt de dans ,er zijn grotere drugs bazen geweest pablo escobar,el chapo,zelfs de maffia onstpringt de dans niet ,
    god slaapt niet hij moet niks hebben van mensen die slechte dingen doen dus let goed op wat je doet .bouta is maar een kruimeldief in verhouding met de echte kartels.

    god wins always


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES