vr 31 jul 2015 19:26
post thumbnail

Naam president Bouterse in drugsdossier

179

De Nationale Recherche in Nederland heeft aanwijzingen dat de Surinaamse president Desi Bouterse nog steeds bemoeienis heeft met drugshandel in zijn land. Dat blijkt uit stukken uit het onderzoek naar de internationaal opererende drugsorganisatie van de Nederlandse Surinamer Piet W., die het NOS Journaal in handen heeft.

Het huis van Piet W. in Amsterdam was door een speciale eenheid van de politie volgehangen met microfoons. In de woning praatte W. nietsvermoedend over zijn handel en wandel, ook over zijn contacten met “Bouta”, met wie volgens de politie Desi Bouterse wordt bedoeld.

W. en vier medeverdachten werden in april aangehouden in een van de grootste onderzoeken van de Nationale Recherche van de laatste jaren. Volgens het OM smokkelden de verdachten grote hoeveelheden cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar Europa.(Bron: NOS Journaal)

179 Reacties | Plaats Reactie

 1. Juist ja ook door crimineel handelen zit hij nu hoog en droog.

  dinsdag 18 september 2012 om 12:56 uur
 2. piet doet het goed hij zegt ze niets dus ze maken even gebruikt van de media om even wat stof in suri ogen te gooien ik heb een oproep als je iemand kent die drugs gaat brengen en hij wordt gepakt moet hij zeggen dat hij contacten heefd met de top van ned minis / president en kijken wat er dan gebeurt

  dinsdag 18 september 2012 om 13:08 uur
 3. even terug op die foto van piet ik zag bouta en niet tussen maar wel andere bekende ned . moeten wij niet in die kringen zoeken ned

  dinsdag 18 september 2012 om 13:17 uur
 4. Als de Hollanders (die na 400 jaar slavernij,onderdrukking ,moorden , verkrachtingen en beroven van het Surinaams volk,door hun misdadige voorouders, en waarvoor zij ook mede verantwoordelijk zijn (vanwege hun rol als profiteerders) enig begrip en liefde hadden voor het Surinaams volk ,zouden zij moeten begrijpen waarom zij het verdienen gehaat te worden. De Hollanders en de Joden verwachten van iedereen Adolf Hitler en de Nazi’s te haten, voor een oorlog die 5jaar duurde, maar zij willen niet begrijpen waarom zij het ook verdienen gehaat te worden, voor de zwarte Holocaust (slavernij) die langer dan 350 jaar geduurd heeft en de gruwelijkste daad is in de wereld geschiedenis. Jullie Hollanders verwachten van anderen je pijn te begrijpen maar willen de pijn die jullie anderen aandoen niet begrijpen. HYPOCRIETEN !!!

  dinsdag 18 september 2012 om 13:57 uur
 5. Vraag me af waarom reakties worden gesencueerd.Leven we soms in China of zo?
  Vrije menings uiting is niet van toepassing op WKN.

  dinsdag 18 september 2012 om 14:00 uur
 6. Paco,
  JIj probeert het wangedrag van een minister te verantwoorden door de wandaden van de nederlanders aan de kaak te stellen.
  Dan denk ik dat jij bovenstaand verhaal niet begrepen hebt waar het verhaal over gaat.

  Let wel Bouta verkwanseld de goede naam van ons Surinamers, daar gaat het om

  dinsdag 18 september 2012 om 14:11 uur
 7. Nederlanders,
  respectloos naar ons Surinamers toe, ons president gekozen door het volk via De Nationale Assemblee kan je als beschaafde natie niet zo onderuit proberen te halen.
  Nederland hebt toch een beetje respect voor het land Suriname.

  dinsdag 18 september 2012 om 15:28 uur
 8. blijven jullie maar dom lullen over drugszaken en jullie hypokrieten van justitie hier in nederland,veel van de politie hier zitten zich metdrugs te bemoeien

  dinsdag 18 september 2012 om 15:45 uur
 9. Wat voor onzin is dat omdat Bouterse op zeer corrupte manier president is van Suriname moet iedereen respect voor hem hebben, ik heb geen respect voor geen enkele dictator en massamoordenaar laat dat duidelijk zijn .
  Ik heb al eerder aangegeven dat nu Bouterse zich president mag noemen Iedereen zich aan de regels en wetten moet houden, maar toen jullie in ocer waren tijdens de show van CLOWN Bouta dan mocht alles en iedereen belachelijk gemaakt toen was het lachen geblazen toch , stelletje inconsequent ding.

  dinsdag 18 september 2012 om 16:20 uur
 10. @ Kamper,
  verdoe jou tijd niet, ga verder met jou goede reactie degene die verstand hebben begrijpen jou wel, degene die het verstand van garnaal hebben zullen altijd hun kop in het zand steken. Ik vindt de vergelijking met tarik aziz een hele goede

  dinsdag 18 september 2012 om 17:36 uur
 11. Laat de Hollandse vrouwen met rust. Hollandse vrouwen zijn de enige vrouwen op deze aardbol die mijn sperma hebben opgedronken (DIE ZUIPLAPPEN). Surinaamse vrouwen doen dat niet!! hi hi hi

  dinsdag 18 september 2012 om 19:17 uur
 12. strede strede wie no sa frede bouta na wie fesie mang .
  herie libie te na dede olland wanie broko wie bouta

  ma ding lee …ding koor ding krabiasie .

  dinsdag 18 september 2012 om 21:13 uur
 13. Jawel ik zie dat de Pro-drugsbeweging hier heeft huisgehouden.

  dinsdag 18 september 2012 om 21:50 uur
 14. wij hebben desi delano bouterse gekozen als president van de republiek suriname .de kolonisator heeft gezegt als jullie bouterse kiezen hebben wij in suriname problemen wat isoleren betreft en wat boycotten betreft .wij het surinaamse volk hebben toen besloten basta wij zullen zien wie het in su voor het zeggen heeft …het volk heeft gesproken wij willen bouta en bouta gaat ook blijven tot aan de volgende verkiezingen zo god het wil …wat je nu ziet is dat deze ollanders de president er onderuit willen halen zonder schaamte ..weet je wat ik tegen bouterse zou zeggen !!!!!laat maar doen maak geen woorden aan die mensen vuil ..wij gaan de weg op die wij het volk hebben beloofd .laat ze hun ellende oplossen ellende waar zelfs die surinederlanders er onder lijden wat bezuinigingen betreft .het wordt op de t.v breed uit gemeten wat voor bezuinigingen ze te wachten staan .

  bouta kraktie .

  dinsdag 18 september 2012 om 22:26 uur
 15. @pero,..blablabla je vervalt in herhaling mi boy,…..pero pak je auto en rij naar het huis van Bouta,bel aan en vraag of je hem mag spreken,… wedden dat je kogel in je mars krijgt,..succes

  dinsdag 18 september 2012 om 23:14 uur
 16. Paco is een schoolvoorbeeld waarom iemand als Bouterse wordt gezien als soort goddelijk wezen.
  Kenmerkend aan deze figuren zijn hun, onwetendheid, minderwaardigheidscomplex,slaafse houding.
  Ze hebben meestal allemaal een haat jegens blanken en die wordt aangemoedigd door Bouterse omdat hij weet dat daardoor hij een zeer gevoelige snaar te pakken heeft bij dit soort figuren. uit respect voor voor zijn voorouders zal hij Hollanders en profiteurs nooit vergeven, En daarom klampen ze zich vast aan de man die hun eigen landgenoten beestachtig heeft afgeslacht.
  Uit respect voor mijn land, de nabestaanden, de achteruitgang van mijn land en de slachtoffers die zijn gevallen onder het brute militaire regime van Bouterse zal ik deze veroordeelde crimineel nooit vergeven.

  woensdag 19 september 2012 om 12:43 uur
 17. Nieuwsbron:dwt19-09-2012

  Paramaribo – In NDP-kringen wordt verwacht dat het strafvonnis tegen partijleider Bouterse zal worden vernietigd door de Hoge Raad in Nederland. Zijn advocaat gaat bij het hooggerechtshof een verzoek indienen om de veroordeling uit 1999 wegens drugshandel ongedaan te maken. Hij kreeg een gevangenisstraf van 11 jaar opgelegd. Het is overigens de derde keer dat Bouterse om herziening van de uitspraak gaat vragen.

  In maart 2003 was een herzieningsverzoek al verworpen gevolgd door een tweede afwijzing in januari 2006. De Hoge Raad had in januari 2006 de aanvraag afgewezen, omdat die van mening was dat de aangevoerde feiten en omstandigheden onvoldoende waren om deze zaak opnieuw te behandelen.

  Ontlastend materiaal

  Advocaat Inez Weski denkt deze keer succes te zullen hebben. Over het verzoek dat ze momenteel voorbereidt, laat ze weinig los. “In antwoord op uw vraag kan ik u meedelen dat ik inderdaad in een vergevorderd stadium ben met betrekking tot het indienen van een nieuw herzieningsverzoek en daartoe een grote hoeveelheid naar mijn mening zeer vergaande onderbouwing zal kunnen benoemen.”

  NDP-assembleelid Rashied Doekhie verkeert al bijna in hoera-stemming. Volgens hem zijn de aantijgingen op grond waarvan Bouterse in de Stellendam-zaak is veroordeeld “uit de lucht gegrepen”. Kroongetuige Patrick van Loon zou op basis van afspraken met het Openbaar Ministerie in Nederland leugens hebben verteld. Doekhie beweert dat de afgelopen jaren nog meer voor Bouterse ontlastend materiaal is komen bovendrijven.

  Gronden

  In 2005 voerde advocaat Weski twee gronden aan om het vonnis tegen haar cliënt te vernietigen. De eerste grond komt erop neer dat uit nieuw bekend geworden feiten zou blijken dat het OM in de strafzaak ernstig was tekortgeschoten. Het hof had volgens haar geen volledige opening van zaken gekregen over de met kroongetuige Van Loon getroffen overeenkomst. Daaruit zou kunnen zijn gebleken dat de tegen Bouterse door hem afgelegde verklaringen leugens waren.

  De tweede grond berust op een op 2 mei 2005 afgelegde verklaring van de eigenaar van het schip waarmee het drugstransport zou hebben plaatsgevonden. Deze verklaring houdt in dat Van Loon in 1998 tegenover de eigenaar al had laten doorschemeren dat hij een belastende verklaring tegen de NDP-leider zou afleggen om justitie een plezier te doen. In ruil daarvoor zou de kroongetuige strafvermindering krijgen in een andere zaak waarvoor hij vastzat. Volgens de booteigenaar had Bouterse niets met die zaak te maken omdat Van Loon hem dat zelf had gezegd.-.

  woensdag 19 september 2012 om 12:54 uur
 18. suri patriot
  je zegt ik val in herhaling en ik ga een kogel in mijn kop krijgen van bouterse als ik naar zijn huis rij.

  wel wel suri patriot ik had je hoger ingeschat mie mang …je bent het eigenlijk niet waard dat ik hierop moet reageren mang .

  laat deze pero jou een ding vertellen ,ik zie dat jij een probleem heb ik heb geen probleem hoor ..het zijn jou woorden waar ik uitmaak dat je problemen hebt .pero loopt niet met tutsi hutu gedachten .

  pero woont op boxel maar ik verzeker jou dat ik op bijna alle vergaderingen ga van de ndp …het schijnt dat het jou en pengel pijn doet dat ik het voor deze president opneem ..dan moeten jullie op de bijna 70 procent van de surinamers een hekel hebben wij allen hebben voor deze president gekozen …niemand kan en gaat pero op andere gedachten brengen .

  suri patriot als jij denkt dat je van su houdt moet je niet 8000 km bleren maar moet je in su zijn ..ik neem het je niet kwalijk dat van van die ollander eet en zijn woord moet spreken …jullie zijn ziek achterlijk dom en daarom komen jullie geen stap vooruit .
  jullie hebben afgunst op deze regering en haten de mensen die op bouterse hebben gestemt …jullie hebben geen recht van spreken ja jullie mogen spreken achter die pc daar zijn jullie toch niet gebekt als je moet zeggen ik krijg een kogel van bouterse hihihihihi een teken van zwakte een teken dat je niet kan incaseren.

  olland verspreid leugens over drugs en die redimusus als patriot medusa en pengel lopen gelijk die bakra bassie achterna …jullie moeten oppassen wat jullie zeggen niet pero .pero loopt niet achter anderen pero weet waarover hij praat .

  niemand leest pero de les voor zelfs bouterse gaat mij de les niet voor lezen ..ik wil deze president en ik heb voor hem gekozen leren jullie te aksepteren dat deze man door het surinaamse volk is gekozen zoals jullie rutte hebben gekozen …als bouterse gemoord heeft zoals jullie zeggen is peros probleem niet …ik stem bouta bouta patriot pengel geen rutte bouta …ik blijf in herhaling voor jullie …wij suris hebben deze man gekozen …jullie praten te veel maar voeren niets uit weet ik ..jullie zijn een last in olland voor die ollander .het gaat goed ik suriname en dat brengt kwaad bloed voor jullie .er is werk er is doekoe wie wil werken er zijn geen voetsel banken in su patriot ..no broko joe kondre saka je bent laag jij en al die redimusus ..afgunst hebben jullie op su terwijl die blanke jullie liever zien gaan dan komen.strede strde wie no sa frede bouta na wie feisie mang herie libie te na dede ding redimus wanie broko wie …
  ma ding leee !!!!! ding koor ding krbiasie

  woensdag 19 september 2012 om 17:28 uur
 19. Er is inderdaad niets aan het handje. Er is een naam Bouta genoemd maar dit kan niet gebruikt worden. Het is de media die het opblaast en men hobbelt achter aan.

  Er moet mij wel iets van het hart. Ik lees het veelvuldig in de reacties. Redimusu’s, huisslaaf, huiskoelie’s. Wat is het dat wij elkaar proberen omlaag te halen als wij met mekaar aan het discussieren zijn. Waarom niet discussieren en indien niet eens door fietsen naar een volgend artikel en al het andere achterwege laten. Wat is het dat elke discussie verzandt in een vorm van lage bewustzijn. Als je bewustzijn op een hoog niveau hebt kun je een ander nooit of te nimmer op zulke wijze proberen onderuit te halen. Er is dus nog volop werk aan de winkel om onszelf naar een hoger bewustzijnsniveau te krijgen.
  Ik vindt het triest triest triest die termen te moeten lezen.

  zondag 23 september 2012 om 12:06 uur
 20. Er wordt ongenuanceerd nieuws geplaatst door een nederlands medium. Er wordt gesproken over bemoeienis en niet over verdachte of betrokkenheid.Maar de persoon in kwestie wordt in beeld gebracht.
  Conclusie: Totaly destruction. Jumping to conclusion.
  Doel media: schade toebrengen aan de naam Bouterse.
  President van de republiek Suriname.

  zondag 23 september 2012 om 12:19 uur
 21. Wat een geweldige reactie,waarom niet voor de ouden en zieken in het land.Waarom je kop in het zand steken waar je weet dat wij geen ene eerlijke politieke leider hebben.Onze ambtenaren zijn even grote boeven.

  Nederland dient haar eigen belangen ze willen de basjas[onderkruipsels terug]

  maandag 24 september 2012 om 11:31 uur
 22. Wat vergeving betreft mag nedland een voorbeeld nemen aan het su volk in su en niet het su volk in nedland,afgezien van de goedaardige,.
  In nedland word er haat verspreid als zij niet met een persoon of een bepaalde concept eens zijn,en daarmee tweedracht tot stand brengen onder een bevolking of groep.
  En dan zegen zij dat zij een christelijk land zijn,waar is hun god verhevenheid dan?

  maandag 24 september 2012 om 11:44 uur
 23. ach, wat zijn criminelen, kijk eens naar de nederlandse overheid, zij blijven stelen van de mensen die al het minimum hebben door omstandigheden, waar ze dan niets aan kunnen doen, en dan krijg je te maken met incasso-buro’s en de rechters doen er ook nog een schepje er bovenop, door de gerechtskosten ook nog bij je neer te leggen, als je €200,00 moet betalen dan worden dat er €1000,00, dus pak eerst deze mensen op, en kijk dan naar andere personen, coke, is een genotsmiddel, net als tabak, waar de nederlanders de “slaven” mee uitgebuit hebben, dus steek de hand eerst in eigen boezem.

  gr.schoerpioen

  dinsdag 25 september 2012 om 20:10 uur
 24. meneer bouterse maak u niet druk met wat men zegd ik weet een ding tak na grongtapu u de.ga door met uw werken blyft u sterk trouwens sterk bent u ONE LOVE . VERTROUWT U in GOD,want vervloekt zyd gy die op de mens vertrouwt

  zondag 7 oktober 2012 om 02:41 uur
 25. MENSEN,MENSEN Daar heb je hem weer hoor!
  En nu noemt hij zichzelf “spallie”.
  WAT EEN ONBETROUWBAAR MENS IS DAT ZEG!

  zondag 7 oktober 2012 om 03:27 uur
 26. Wordt het niet hoogtijd dat je dit van de front pagina weg haalt.Suriname heeft geen beter leider dus haal het weg.

  dinsdag 9 oktober 2012 om 13:21 uur
 27. Beste lezer,

  Ik hoop dat u doordrongen bent van het gegeven dat er wereldwijd ontelbare Bouta’s rondlopen.
  Om maar te zwijgen over het aantal Bouta’s die in naam geen Bouta’s ZIJN!
  Dan moet u van zeer goede huize komen uw leven erop te verwedden dat met de vermeende Bouta ook daadwerkelijk uiting wordt gegeven aan zijne exellentie D.D. Bouterse, president van onze Republiek Suriname.

  Ik zou het in ieder geval niet eens overwegen.

  Edward R. Kowid

  woensdag 10 oktober 2012 om 10:33 uur
 28. zijn de mensen zou jaloers op zijn boek of zijn ze jaloers op hem?

  dinsdag 16 oktober 2012 om 22:00 uur
 29. hallo ik ben een nederlander die vaak in suriname komt maar ik word miselijk van de nederlandse beschuldiggingen laten die ministers en zo genaamde onderzoeken naar zich zelf kijken hoe veel fouten ze zelf maken en daar word niet over gepraat daar moeten e mensen zich stil houden maar bouterse die doet het goed in suriname hij is een voor beeld voor de rest in nederland

  vrijdag 19 oktober 2012 om 00:24 uur

179 Reacties | Plaats Reactie

Ads:Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com