do 30 jul 2015 06:02
post thumbnail

Van Surinaamse moslims valt niets te vrezen

60

PARAMARIBO, 15 sep – Van Surinaamse moslims valt niets te vrezen en al helemaal geen gewelddadige acties zoals elders in de wereld wel het geval is. Dit zegt Feroz Nazir, voorzitter van de Surinaamse Moslim Federatie en de Madjelies Moeslimin Suriname. Het is niet het soort nasleep dat de Surinaamse moslim wenst van de film Desert Warriors. “We hebben het in het verleden niet met geweld gedaan en we gaan het nu ook niet doen.”

Massademonstraties en geweld zijn niet de keus, al komt ook in Suriname de film niet goed aan. “Maar ons stil zijn wil niet zeggen dat we goedkeuren wat ons wordt aangedaan. Wij moslims zouden het ook niet goed vinden als andere godsdiensten op die manier worden belicht en bejegend”, zegt Nazir tegenover De West. In Suriname moet met zoveel rekening worden gehouden. Moslims maken ongeveer twintig procent uit van de bevolking.

Dat wordt als bijzonderheid opgevat. Bovendien willen moslims een voorbeeld zijn voor de andere geloofsgroepen. “Wij zijn wel moslims en we vinden het niet goed als onze godsdienst wordt beledigd, maar we dienen de Surinaamse zaak en prediken daarom vrede en rust. We zouden ook tegenstander
zijn als mensen de godsdienst van anderen zouden beledigen. Maar we bidden en verzoeken de Almachtige om al het negatieve in de wereld uit te roeien”, aldus Nazir.

60 Reacties | Plaats Reactie

 1. @@@@medusa je droomt van mij geloof ik .ik heb niet zoveel tijd meer om achter die pc te zitten ik ben bezig te oogsten ,doekoe mie e mekie mie no habie ting mie mang …verdoezel je tijd niet aan mij let op olland en ik let op suriname wat ik kan doen voor mijn land ..ik feliciteer je met rutte en samson ..
  oja wilders heeft rutte gefeliciteert met zijn overwinning ..toen ik dat zag dacht ik bij mijn eigen
  vene je mag een vorbeeld nemen .

  medusa mie keba ik denk aan geld geld geld geld
  joe na poorlai las ting ..zit op je ballen dang tik joe aow je hebt geen toekomst .

  zondag 16 september 2012 om 20:05 uur
 2. Jako
  Dat wil ik niet, volgens mij heeft U mijn iedeen niet goed begrepen. Ik ga het weer voorleggen.
  Als de Moslim geloof wereld wijd kunnen bewijzen dat in hun heilige boeken zoals Koran enz. staat geschreven en opdracht gegeven door de Profeet Mohammed dat wanneer iemand negatief over hem praat, schrijft en filmpjes maakt dat de Moslim geloof belijders hun en alle medeplichtigen moeten vermoorden, strijd voeren, protesteren etc. etc.
  Als er wel bewijs materialen zijn, dan moet er een nieuwe wet gemaakt worden van uitzondering van vrijheid mening over andere Religie en dat negatieve zaken ook een strafbare feit is.
  Alleen dat gelovigen in het vervolg/toekomst geen gruweldaden plegen om Religie.
  Eigen mening om zijn eigen Religie te verdedigen moet helemaal verboden worden.
  Bewijs materialen moeten zijn in het Arabisch, Hebreeuws en Sanskriet.

  maandag 17 september 2012 om 00:38 uur
 3. Ik denk dat Surinaamse moslims geen echte moslims zijn.

  maandag 17 september 2012 om 11:27 uur
 4. @Bukowsky….

  Wat is dat nu voor een onzinnige, ongefundeerd, volslagen idiote reactie.
  Als je dit zo stelt, geef dan ook aan wat een “echte moslim” wel is of volgens jou zou moeten zijn..

  Ik zal je zeggen wat volgens mij een echte moslim is:
  Hij of Zij is een vroom iemand die ten alle tijden respect zal hebben voor alles en iedereen.

  PS ben zelf een Hindoe

  maandag 17 september 2012 om 13:49 uur
 5. als een moslim denkt problemen te maken in su moet men deze taliban gelijk het land uit zetten al heeft hij de nederlandse nationaliteit .als hij nou uit india, pakistan,maroko ,turkye ,of somalie komt gelijk er uit .ik hoor dat er turken en marokanen in suriname zijn die les geven in moskeen in suriname .levens gevaarlijk als men daaraan begint .de moslims uit suriname zelf zijn gewone moslims die zich niet inlaten met de radicale moslims maar men moet voorzichtig zijn om geen moslims dat land in te laten die het kunnen gaan verpesten voor suriname .

  maandag 17 september 2012 om 15:36 uur
 6. Wang Bon.Wang kapten, BOUTA. Sranang sa wini

  maandag 17 september 2012 om 21:51 uur
 7. Pasew ,
  Deze mensen zijn hier omdat Olland in de vorige eeuw arbeiders nodig hadden en een uitzend-buro had gevestigd in hun thuis-landen !!!
  Pasew , een nusist als jij heeft toch geen burka nodig ???
  Had je vriendje wel een exemplaar bij die gasten gekocht ???
  Heb jij daar moeite mee dan ???
  Wellicht wil je vriendje niet de hele dag in een Adams-pakje lopen !!!
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!

  dinsdag 18 september 2012 om 02:21 uur
 8. Pasew ,
  nusist had nudist moeten zijn !!!

  dinsdag 18 september 2012 om 02:22 uur
 9. beste mensen ik heb respek voor alle geloof want geloof is iets wat zelf door mensen gezet is er is niemand in wereld die kan zeggen wie zen geloof het eerste is of dat hun god gezien heb maar god bestaat en zie hoor alles en is over al daarom is hij god maar ik snap niet dat de imam van hindustaans moslims en javaans moslims imam die laten imam van turks en marokaans naar suriname komen om in moskee les te geven of van pakistaan dit is zeer gevaarlijk want in suriname heb je zelf imam van hindustaans en javaans die zelf heel goed les kun geven in moskee en die geen haad zaai zoo als de turks en marokaans en gevaarlijk pakistaan laat we eerlijk zijn want nu lijkt het dat de gevaarlijk haad en langzaam de mooi suriname met alle god diensten die bij elkaar in vrede leven straks verpest worden door de buitenlands imam zoo als de hindustaan pandit die laat uit india pandit komen en les geven in mandiel terwijl er goede pandit van hindustaans zelf in suriname woon en geen haad zaai zoo als die van india wat wil surinamers nu dat mooi suriname verpest word door de turken en marokanen imam en uit india pandit die allemaal schurken zijn en jaloers zijn dat suriname leef met elkaar goed heb respek voor elkaar geloof en is multicultireel terwijl de anderen landen wil dat in suriname teroristen worden geboren pas op mensen turken lachen voor je maar zijn schijnheilig volk ze hebben in europa vrouwen meisjes in de hoeren gezet met dwang ook marokanen daarom ben ik trots op de molukkers in nederland want die groep pak deze groep hard aan kom niet aan de moluukers en samen met de surinaams broeders en nederlands broeders word deze groep groot en sterk dat we elkaar hebben als het straks uit de hand loop door de moslims gedoe en imam die jongeren in holand op verkeerd pad zet haat tegen die geen moslims zijn niks voor niks was er een ruzie in columburg en de molukkers die heb op tijd de marokanen aangepakt en op plaats gezet want de marokanen had ook kerk in brand gezet dit mag niet dus wat leer de imam alleen slecht is bekend in europa tot engeland alleen in suriname zijn de imam nu nog die geen haad leer tegen ander geloof of ras maar ook denk na in suriname als dit word dan pas op want er woon in suriname zoo veel hindu en cristen en de marons dat de moslims op tijd pak slaag krijg en zal moeten vluchten uit het land suriname dus zal zeggen de imam van suriname jullie kunnen zelf goed les geven in moskee en hoe het vroeger was door de goede imam die naast zen hindu en cristen broeders stond en eet samen en lach met elkaar hoe het moet oke groeten dit is mij mening ik ben half molukker en hindustaan maar ik hou van al surinaams volk en onze nederlands broeders groetjes

  zaterdag 2 augustus 2014 om 15:00 uur
 10. VRIJHEID IS HET RECHT, TEGEN ANDEREN TE ZEGGEN WAT ZIJ NIET WILLEN HOREN.

  Mijn persoonlijke mening is dat ik niks moet hebben van één of ander religie.
  VOOR MIJ GEEN VALSE HOOP KOESTEREN. IK WIL EN BLIJFT MEZELF.
  m.a.w. geen sleeptouw gedoe.

  vrijdag 17 juli 2015 om 07:40 uur

60 Reacties | Plaats Reactie

Ads:Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com