wo 5 aug 2015 10:25

Bouterse mist communicatie met rechters

53
post thumbnail

PARAMARIBO, 5 sep – Er is totaal geen communicatie tussen de regering en de rechterlijke macht. Dit zegt president Desiré Bouterse. Het gebrek aan contact heeft een slechte inslag op democratie en rechtsstaat. Er kan niet gesproken worden over oplossingen voor problemen, zoals het tekort aan rechters. Bouterse wil snel verandering zien.

“Er moet een heel goede communicatie tot stand komen, omdat het een zaak is die geen goed doet als we democratie en rechtsstaat hoog in het vaandel dragen. Het toenmalige gefluister in de gemeenschap om verbetering van de rechterlijke macht is thans aangezwollen tot haast een geschreeuw”, zegt Bouterse. Hij greep de beëdiging van een rechter aan om regering en rechterlijke macht te manen tot overleg. De betreffende rechter had zich ruim tien jaar terug al aangemeld.

Dat was nog tijdens de regering van president Jules Wijdenbosch. Die had geweigerd vooraf het Hof van Justitie te horen over de toelating van een handjevol nieuwe rechters. Het uiteindelijke conflict werd één van de redenen voor het vroegtijdig vertrek van Wijdenbosch. Bouterse vindt dat de regering wel degelijk mee te bepalen heeft. “Omdat de rechtspraak een overheidsfunctie is, heeft de regering een belangrijke verantwoordelijkheid bij de benoeming en beëdiging van rechters.”

53 Reacties | Plaats Reactie

 1. wees nou eerlijk,wie wil nou met deze man ddb op de foto staan,laatsaan een gesprek voeren en over wat..

  hij is besmet,dat hij zijn eigen mensen in zijn eigen omgeving begint te aantetasten..gevaarlijker dan een beet van dingee..

  donderdag 6 september 2012 om 22:51 uur
 2. @ lalbahadoer bhaija

  Baasie bobo na Wang psychopaat. Iensabie toch wan lau mang manga Wang Uzi.

  vrijdag 7 september 2012 om 07:13 uur
 3. Wie kan zich de woorden van de ex vice president Ramdien Sardjoe nog herinneren ????

  zaterdag 8 september 2012 om 12:41 uur

53 Reacties | Plaats Reactie

Ads:Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com