Suriname Foto van de dag

Laatste berichten

Special

vlag.2013 Algemene Kinderbijslag voor alle kinderen?! - PARAMARIBO, 26 mrt – De Algemene Kinderbijslag, AKB, mag niet beperkt blijven tot vier kinderen per gezin. Dit stelt parlementariër Marinus Bee van A.. Lees verder »
Waterkant.TV

Laatste reacties

Recente forum topics

Bouterse krijgt petitie voor anti-corruptiewet

President2012

PARAMARIBO, 29 aug – President Desiré Bouterse heeft de petitie tegen corruptie in ontvangst genomen. De petitie voorzien van zo’n zevenduizend handtekeningen is overhandigd door Carl Breeveld, parlementariër en voorzitter van de politieke partij Doe. “De president heeft me gezegd niet gelukkig te zijn met een bericht in de pers”, zegt Breeveld.

Het betreft een krantenartikel waarin bericht werd dat Bouterse de petitie niet ontvangst wilde nemen. Bouterse weigerde de pers toe te laten bij de ontmoeting met Breeveld. Deze kon achteraf geen verklaring geven, omdat hij die kennelijk ook niet kreeg van het staatshoofd. Of het besluit de pers te weren, te maken heeft met het bericht is niet duidelijk. In de petitie wordt gevraagd dat het wetsvoorstel tegen corruptie aan het parlement wordt voorgelegd.

Evenals zijn voorganger, Ronald Venetiaan, trok Bouterse het wetsvoorstel in. Breeveld vond een handtekeningenactie nodig om pressie uit te oefenen. De wet moet vooral politici dwingen zuiverheid te betrachten. Voor Breeveld heeft het uitstel land genoeg geduurd. Hij heeft Bouterse dan ook gevraagd haast te maken. “We hopen dat ons verzoek wordt gehonoreerd om het wetsvoorstel binnen een maand behandeld te krijgen.”

Bezoek Suriname.NL: platform voor Suriname, Surinamers en Surinaamse zaken
Adverteer ook op de Vraag & Aanbod site over Suriname: www.suritrade.com.

Er zijn 55 reacties

 1. @Ray, ook president Bouterse zijn voorganger de heer Venetiaan nam ooit ook zonder veel toeters en belletjes een anti-corruptie petitie in ontvangst.Als ervaren politicus moet je heel voorzichtig met dit soort vraagstukken omgaan.Men kan op afgerekend worden.Dat is ook een van de reden waarom Venetiaan thans op een oppositiebank moet plaatsnemen.Ik hoop dat hij nog heel lang (tiental jaren) daar op de oppositiebanken mag blijven zitten.

  Beoordeel Thumb up Thumb down -5
 2. @Kamper

  Kamper mijn grote vriend, goed verwoord.
  Nu nog de arowaakse vertaling of is hij een caraib, of een warrow-indiaan, anders snapt hij het niet.

  “Aan President Bouta van de republiek Suriname,

  Het is ook ons land, jij bent gekozen om het volk te vertegenwoordigen je begrijpt toch wel hoe het moet.
  Stop corruptie nu en bouw het land op in plaats van het te late afbreken door corrupte personen.”

  Beoordeel Thumb up Thumb down +3
 3. als Bouterse deze wet niet laat uit voeren, mag hij vertrekken. Het is letterlijk de bevolking belazeren.

  Beoordeel Thumb up Thumb down +4
 4. @ RobG,
  Het verschil tussen Bouterse en venetiaan is dat Bouterse Transparantie en het aanpakken van de corruptie verkiezingsbeloftes van Bouterse zijn,
  Als een duveltje uit een doosje komt hij met zijn amnestie wet die binnen een paar dagen door het parlement is gejaagd.

  Beoordeel Thumb up Thumb down 0
 5. Corruptie is onderdeel van de politiek in Su.Drugs, moorden stelen het volk ligt er niet wakker van. Onze leider weet niet beter. Zijn zoon heeft hij ook zo opgevoed. Geef hem een diplomatiek paspoort dan kan hij vrij drugs en wapens internationaal vervoeren.Piet Wortel zorgt wel voor de kleding van Bouta. Hij is daar kind aan huis. Wat een land.

  Beoordeel Thumb up Thumb down 0

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Reacties moeten inhoudelijk zijn en iets toevoegen aan het bericht, persoonlijke aanvallen worden verwijderd.
 • Reacties met scheldwoorden en/of beledigingen worden verwijderd
 • Constant typen of overmatig gebruik van hoofdletters is niet toegestaan
 • Bij herhaald overtreden van de regels wordt u op de zwarte lijst geplaatst en komen reacties niet meer door
Voor andere discussies kunt u terecht op ons forum:
http://www.waterkant.net/suriname/forum/index.php
Spotlight

Wereld erfgoed

Hoe duur was de suiker

vakantiebeurs

film Jörgen Raymann

RTL late night

PARAMARIBO, 13 jan – Minister Ashwin Adhin van.. Lees verder »
De openingsfilm van de 33e editie van het.. Lees verder »
De Stichting toerisme Suriname staat van 14 tot.. Lees verder »
Cabaretier Jörgen Raymann en Aliyah Kolf, de winnares.. Lees verder »
Humberto Tan wordt door De Telegraaf de nieuwe.. Lees verder »