za 1 aug 2015 20:10

De Surinaamsche Bank: perspectieven goed

73
post thumbnail

PARAMARIBO, 27 aug – De Surinaamsche Bank vindt de perspectieven voor de nationale economie goed genoeg voor een positieve kijk. Het zevende halfjaarlijkse rapport van de bank bulkt van optimisme. Aan de ene kant is er het positieve bedrijfsresultaat. Dat wordt voornamelijk toegeschreven aan de toename van het aantal kredieten.

Die liggen ruim tien procent hoger in vergelijking met eind 2011. Verwacht wordt dat ook de tweede helft van het jaar met winst zal worden afgesloten. Volgens de bankdirectie komt dit ook door het “vooruitzicht op het behoud van een stabiele monetaire omgeving, gebaseerd op de groei van enkele monetaire indicatoren.”

De verbeterde kredietwaardering van Suriname door Fitch Ratings en Moody’s doet ook een flinke duit in de zak.

73 Reacties | Plaats Reactie

 1. @medusa

  OOoooohhhh, dus alles wat jij scheef en krom schrijft hier is okay,omdat het gebasseerd is op je fantassie,intutie en gevoel voor taal?
  Denk jij dat jij William Shakespeare bent of Juillet?
  Vrouwtje ,je moet echt ophouden om juffie hier te spelen en je eigen blahblah niet komen prijzen hier.
  Maar dan, waar leefden wij dan alvorens wij ‘terechtgekomen ‘ zijn in de ‘GROTE WERELD’?
  ‘Geboren geweest zijn’ kan je gerust noemen een taalffout van mij.
  Hoe moeten wij de redenering van grote en kleine wereld die van jou komen, zien dan?
  Als fantasie schrijver,als een dichteres die het geschreven heeft?
  Of moeten wij eerst een beroep doen op onze fantasie vermogen alvorens je reaktie te lezen?
  Baja, leg me alle verschil uit hoor tussen de kleine en de grote wereld?
  hoe kunnen we reizen tussen de grote en de kleine wereld?
  Doen we dat te Voet,over land ,water of de luchtruim?
  Wat kost zo een ticket dan?
  Anderen op hun fouten wijzen en dan een mond vol erover hebben daar ben je een kampioen in, maar keren wij de rollen om dan kom jij met een soort van fantasie vermogen theorie van je .

  Als we een reaktie lezen willen wij niet erover gaan fantaseren ,okay!

  dinsdag 28 augustus 2012 om 15:32 uur
 2. @sra
  reactie op 28-8-2012

  ad 1.Dus nogmaals dan hoef jij dat toch niet tegen mij te zeggen?Het komt toch niet aan!Waarom die moeite?

  ad 2.Ik bedoel daarmee te zeggen, dat jij dan ook zelf in het door jou zo betitelde “Sodom en Gomorra” leeft!En omdat je inwoner van dat zondige land ben,ben je ook deel daarvan!Schaam jij je dan niet om er te wonen?
  Ook Suriname(jouw paradijs zoals je dat noemt) biedt op dit gebied geen soelaas!Alles wat er zich in Nederland afspeelt voltrekt zich daar ook!Dus of je zegt :ze zijn beide “een paradijs” of ze zijn beide “het Sodom en Gomorra”!Lood om oudijzer!

  3.Hier kan ik kort over zijn (maar kies voor een iets langere weg).Je zegt dat je God niet kan doorgronden en toch weet je dat hij geen fouten (althans in jouw ogen maakt)!-
  Laat mij jouw één ding vertellen.Wij allen behoren tot Gods kinderen.Alles wat slecht in onze ogen LIJKT, zal HIJ zelf (over) (be)oordelen.Ik ken ZIJN bedoelingen en zijn wegen niet;voor mij zijn ze ondoorgrondelijk.(Ik weet dus ook niet wat HIJ met homo’s van plan is).Iedereen zondigt;jij ziet slecht dat van de homo’s!Wat gaat dat mij aan??Hun is leven en niet het mijne!Als ik kinderen heb,hoef ik nog niet de liefde hebben bedreven en als ik de liefde heb bedreven hoef ik nog geen kinderen te krijgen/hebben.
  Ik weet alleen dat HIJ ons allen LIEFHEEFT.
  GOD IS LIEFDE!!!!Daarom heeft hij als teken daarvan ZIJN enig geboren ZOON aan ons geschonken en daardoor onze zonden weggenomen.Op de DAG DES OORDEELS zal HIJ daarom alle verloren zonen/dochters met open armen ontvangen!En wie die verloren zonen en dochters zijn… dat weet ik niet.Misschien ook zij die denken dat HIJ geen “fouten(?)” maakt!!!Succes!

  dinsdag 28 augustus 2012 om 16:24 uur
 3. @Sra.
  Jij schrijft:”su zou beter zijn als men die lage normen van buiten su niet toelaat,,het is niet ons ding,,begrijp je.het is dierlijk”.

  Mijn antwoord is: En schaam jij je dan niet om in zo’n land als “SODOM en GOMORRA” te wonen?
  Waar blijft het respect voor jezelf,jouw vrouw en kinderen?Jij wist toch al dat het zo toeging in dit soort landen, maar je bent er toch komen wonen.Men heeft je toch niet uitgenodigd om er te komen wonen?Waarom ga je dan niet,terug naar jouw paradijs?
  Dit begrijp ik niet!!!Wat hypocriet, schijnheilig en huichelachtig!
  Sande joe e lagie joe srefie so?
  Waar blijft jouw gevoel van/voor eigenwaarde?
  Leg mij dat ‘s uit!

  dinsdag 28 augustus 2012 om 18:15 uur
 4. @ sra.
  Ik stel jouw geen privé vragen, ik vraag je ook niet naar jouw sexuele geaardheid?
  WAT GAAN WE NOU KRIJGEN!
  Dus mijn wens is, dat je dat t.o.v. mij ook niet doet.
  Wat maakt dat trouwens uit of ik Surinamer, Nederlander, homo of lesbiënne ben!Ik ben ‘mens’!Period!!!

  dinsdag 28 augustus 2012 om 18:26 uur
 5. @Ray
  Daar heb je het al!Ik bedoel niet dat hetgeen ik geschreven is, gefantaseerd is.Ik heb het over het voor jou onbekend begrip “GROTE WERELD”!Denk maar dieper na en je komt er MISSCHIEN(!)wel achter!Ik ga niet tot jouw niveau nederdalen om het jou uit te leggen.Stijg maar op naar mijn niveau!Succes!

  dinsdag 28 augustus 2012 om 18:35 uur
 6. Ik dacht dat het hier over de Surinaamse Bank ging en niet over sexuuele geaardheid van who ever.
  En voor degenen die het ion Europa Sodom en Gomorra vind heb ik de perfecte oplossing. Enkele reis naar naar Su…. en probleem opgelost…….

  dinsdag 28 augustus 2012 om 21:26 uur
 7. medusa
  reactie 28-8-2012

  1-jij hebt mij een vraag gesteld,en daar heb ik antwoord opgegeven,,dus doe niet net alsof jij jou eigen vragen niet meer weet

  2-als jij die verhaal van sodom en gomora ken,dan zal het jou opvallen dat er ook normale mensen afzonderlijk van die homo gemeenschap geleefd hebben,dus over schaamte gesproken denk ik dat die mensen die homo ziek zijn zich moetten schamen tegen over mensen die geen homo of lesbo zijn,,dus ik ben geen deel daarvan.,.en ik denk dat jij niet weet hoe het in su gaat,anders zou jij anders praten.

  3-Neen wij zijn niet allen god’s kinderen,,Als jij weet dat god een geest is, en jij jou maar geestelijk veronreinigd,,dan ben jij geen kind van god,en dat bedoel ik met menselijk natuur,,als er een geestelijk reinihing bij een persoon plaats vind en in ballans ermee leeft,betekend dat die persoon dichter bij god staat,,of wist jij dat niet,.,en weet jij wel wie de verloren kinderen zijn,,ik denk het niet,,zoek het maar uit.,jij praat ook over de zoon van god die zijn leven gegeven heeft;;moet jij nu eens goed lezen;,ALS MENSEN ZEGGEN DAT GOD ZIJN ZOON GEGEVEN HEEFT OM TE LATEN VERMOORDEN,;DAN MAKEN ZIJ DE SCHEPPER VAN LEVEN MEDEPLICHTIG AAN MOORD;;;DUS DAT WIL ZEGGEN DAT JOU GOD EEN MOORDENAAR IS;EN IN DIE GOD GELOOF IK NIET.dus zeg mij in wat voor god geloof jij

  woensdag 29 augustus 2012 om 12:44 uur
 8. medusa

  2 reactie;28-2012

  medusa als ik geweten had dat het zo erg was,dan was ik nooit in ned geweest;;en verlagen doe ik mijn zelf niet,niet voor jou of wie dan ook,,en ben jij vergeten,wij hadden het niet over het land,maar over een bepaald menselijk gedracht,en ook niet over prive zaken..neen,men heeft mij niet uitgenodigd,maar men heeft mij mislijd om er te komen wonen,,en zo, vele anderen ,waaronder jij ook een ben.

  woensdag 29 augustus 2012 om 12:53 uur
 9. medusa

  3 reactie;28-8-2012

  Ik denk dat jij niet in orde ben,,homo/lebo is toch een sexueel geardheid of niet,,niet ik ben met vragen naar jou toe gekomen maar jij naar mij,,en wat prive betreft daar ben jij mee begonnen;;Nu ik jou antwoord geeft raak jij gefrustreerd,,wat is dat nou;;;;,als laaste;ja jij ben mens,maar wat voor zoort mens

  woensdag 29 augustus 2012 om 13:03 uur
 10. sra mi gudu,..

  hoe beoordeel en/of veroordeel jij een heterogene relatie waarbij de man de vrouw daar neemt wat volgens jou niet juist is!!!

  of gebeurt dit niet als wij ten overstaan van de TATA het ja-woord hebben gezegd!!

  jij hebt tog geen last van benevelde beleving

  :) :) :)

  woensdag 29 augustus 2012 om 13:25 uur
 11. Pasew

  Dat is het zelfde homo en lesbo ziekte;;een normaal denkend echtpaar doet zoiets niet ,,ben jij dan ook verbindt dan,,of zoals men zegd;;Met de tijd mee gaan,,,en nogmaals ik oordeel niemand

  woensdag 29 augustus 2012 om 14:07 uur
 12. @sra
  1.Dat was dus ook mijn antwoord op je vraag.
  2.Ik ken het verhaal van Sodom en Gomorra beter dan jij denkt!Heel goed zelfs!Ik weet ook dat alle inwoners zijn vernietigd (jij ook indien je niet vlucht).Dit weet jij nu toch ook?Vlucht,vlucht,vlucht,vlucht,vlucht naar jouw paradijs!!En kijk niet om naar je bezittingen;laat het geld in Sodom en Gomorra achter (anders verander jij in een zoutpilaar)!Dat zal jij niet doen hè,(schijn)heilige?Liever geld verdienen in Sodom en Gomorra dan naar jouw paradijs vertrekken hè?Waar blijven jouw principes?Wat voor een respect heb jij voor je zelf, jouw vrouw en vooral jouw liefhebbende kinderen?
  Of denk jij dat God jou zal sparen, omdat hij volgens jou geen ‘fouten’ maakt?
  3.Nee, wij zijn niet allen Gods kinderen?Ga jij dat bepalen?Of heeft God ook dat aan jou laten zien?O, ja sorry!Jij kent zijn bedoelingen toch!Anderen zijn geestelijk verontreinigd en jij zeker niet hè?
  Dat heeft God jou ook laten zien hè?Sra,IK SCHAAM ME DIEP VOOR JE!!Jij staat zoals ik dat zie i.i.g. niet dicht bij God!Jij keurt zijn werk door GROOTHEIDSWAANZIN af!Jij bent een van de verloren kinderen.”LAAT DE KINDEREN TOT MIJ KOMEN EN VERHINDER ZE NIET,WANT HUNNER IS HET KOKINKRIJK DER HEMELEN”!

  sra, ik wil wel over alles met je praten, maar je moet ook blijk van geven “GOED EN BEGRIJPEND TE KUNNEN LEZEN”!Ik ga ook geen cursus voor jouw betalen,dat moet jij zelf maar doen!
  WAAR HEB IK BEWEERD DAT GOD ZIJN ZOON GEGEVEN HEEFT OM HEM TE LATEN VERMOORDEN?Doe nou niet zo DOM en ACHTERLIJK en lees nogmaals wat ik in integendeel heb gezegd!!!Hieronder staat dat!
  “Ik weet alleen dat HIJ ons allen LIEFHEEFT.
  GOD IS LIEFDE!!!!Daarom heeft hij als teken daarvan ZIJN enig geboren ZOON aan ons geschonken en daardoor onze zonden weggenomen.Op de DAG DES OORDEELS zal HIJ daarom alle verloren zonen/dochters met open armen ontvangen!En wie die verloren zonen en dochters zijn… dat weet ik niet.Misschien ook zij die denken dat HIJ geen “fouten(?)””!

  GOED LEZEN IN HET VERVOLG,JA!

  woensdag 29 augustus 2012 om 14:07 uur
 13. sra mi gudu… ikke ga egt niet de site geven waar jij beleven kan dit soort pret, want het is boven 18 jaar :) :)

  woensdag 29 augustus 2012 om 14:15 uur
 14. @sra.
  reactie op 29-2012
  Je weet het toch nu,sra??Waarom ga jij (en dat zeg ik al de zoveelste keer aan jou)niet weg?Ik zou niet in EEN “Sodom en Gomorra” kunnen wonen hoor!DUS JIJ VERLAAGT JE ZELF WEL DEGELIJK!Ja, we hadden het over een land waarin mensen met welke sexuele voorkeur dan ook, vrijelijk moeten kunnen/mogen leven ja!En jij noemde dat land “Sodom en Gomorra”!Ik voelde mij aangesproken,want ik leef en woon m.i. niet in een “Sodom en Gomorra”.Jij vindt dat je er wel in woont.En daarom zeg ik nogmaals:”WAAROM GA JIJ DAN NIET WEG?NEEM EEN ENKEL TICKET SLM(NIET KLM WANT DAT IS VAN SODOM EN GOMORRA) EN VERDWIJN.DAT IS GOED VOOR JOU, JE VROUW EN JE KINDEREN.”Je vindt nu dat je misleid bent?Dan is het des te meer een reden om niet te dralen maar om heel snel te vertrekken.Dat kan nog.Haast je!Doen hoor!Gauw,gauw!En laat ons achter in het “Sodom en Gomorra”!Ik daarentegen ben niet uitgenodigd;het was mijn keus om ongedwongen in “Sodom en Gomorra ” te wonen en te leven.En het bevalt héél erg!Het bevalt jou niet?VERTREK;JOUW GOEDE NAAM WORDT VERPEST!HAR A DANG;GRAATIE!!!

  woensdag 29 augustus 2012 om 14:29 uur
 15. Alleen Nederlanders reageren zo kek.
  Surinamers die in Suriname wonen en hun belasting betalen aan de Surinaamse overheid, zitten met een glas koude Parbo bier in de hand, naar jullie elkaar afmakende reacties te lachen … :0)

  woensdag 29 augustus 2012 om 14:35 uur
 16. @Medusa

  God bespare mij van jou niveau gehalte.
  Ik geloof niet dat deze site iets voor jou is. Ik denk dat jij uit de tijdperk van Shakespeare,Romeo en juliet afstamt,wiens gecompliceerde verzen moeilijk te vertalen zijn naar het eenvoudige nederlands.
  Ik kies voor het verstaanbare eenvoudige nederlands die ik begrijp.
  De tijd om jou reakties te gaan lezen om het daarna te gaan ontcijferen welke boodschap daarin verborgen ligt ,heb ik niet.Ik doe niet mee aan code spelletjes.

  By the way.
  heb jij een certificaat ontvangen van God waar geschreven staat dat jij de Heiligste onder ons bent?

  woensdag 29 augustus 2012 om 14:36 uur
 17. Woensdag 29 augustus 2012 om 13:03 uur, door sra
  medusa

  3 reactie;28-8-2012

  @SRA.NAAR GELANG DIT GESPREK VORDERT, MERK IK JOUW OEVERLOZE (niet onwetendheid maar))DOMHEID!Leg mij maar ‘s uit waar ik het over jouw privé leven heb gehad!Jij wilde toch weten of ik Surinamer,Nederlander,homo en lesbiënne was?Domme mensen kunnen mij niet frustreren, zij frustreren zich zelf al genoeg!En nog een ding:Ik ben mens,ja en ik accepteer ook die met een andere sexuele voorkeur dan ik!JIJ OOK,(schijn)heilige voor wie straks de hemelpoorten wijd openstaan!En wiens leven straks gespaard zal blijven in SODOM EN GOMORRA?

  woensdag 29 augustus 2012 om 14:50 uur
 18. @Ray
  Hier heb je HET psychojuffie wederom.
  Ik merk dat het niveau werkelijk niet het jouwe is.
  Vermoei je daarom dan ook niet s.v.p!
  DOE MAAR NIET!

  KIJK WAT JE ALLEMAAL WEER UITSPOOKT!
  9 FOUTJES sorry FOUTEN in zo’n prul stukje tekst is een 1((één) waard.
  jouW niveau gehalte.Hoofdletter W.
  niet de tijdperk maar HET tijdperk!
  Romeo en juliet (Juliet met een hoofdletter j) nederlands (hoofdletter N).
  Ik kies voor het verstaanbare eenvoudige nederlands die ik begrijp.(Nederlands hoofdletter N en niet die ik begrijp, maar DAT ik begrijp!
  De tijd om jouW(met een w) reakties (reaCtie met een c)te gaan lezen om het(het moet je hier weglaten) daarna te gaan ontcijferen welke boodschap daarin verborgen ligt ,heb ik niet.Ik doe niet mee aan code spelletjes.

  AL ZOU JIJ DAARAAN WILLEN DEELNEMEN ZOU HET JE OGENSCHIJNLIJK NIET LUKKEN.JIJ ONTBEERT DAT NIVEAU!
  Jouw schriftelijk taalgebruik is daar veel te slecht voor!

  By the way.
  Ik hoef geen certificaat van God te ontvangen;ik ben maar een arme zondaar.
  Ik ben (voor jouw informatie)een humanist!
  Ga maar vragen wat voor een dier dat is, want met een woordenboek kom je er niet!hihihihihi!

  woensdag 29 augustus 2012 om 15:23 uur
 19. @Medusa

  Ach Medusa,ik zal maar ophouden verder met jouw verwikkeld te zijn in een WAR of Words die heel vermoeiend blijkt te zijn.
  Jij mag dan trots zijn op jouw intelligentie vermogen ,ik ben trots op de mijne.
  Een volgende keer moet je ingaan op de inhoudelijke van een reaktie of bericht en laat de schoonheidfoutjes voor wat ze zijn .Een hoofletter plaatsen voor romeo en juliet hier, gaat mij geen punten kosten nog punten opleveren.

  woensdag 29 augustus 2012 om 15:39 uur
 20. @Ray.
  Hier heb je HET psychojuffie alweer!

  woensdag 29 augustus 2012 om 15:58 uur
 21. @Ray.
  Hier heb je HET pschychojuffie alweer!
  Jouw huiswerk ziet er nog niet naar behoren uit!Slecht,slecht,slecht!
  Kijk maar wat je wederom brabbelt!

  Ach Medusa,ik zal maar ophouden verder met jouw(zonder w) verwikkeld te zijn in een WAR of Words die heel vermoeiend blijkt te zijn.
  Jij mag dan trots zijn op jouw(GOED ZO!! MET EEN W) intelligentie vermogen ,ik ben trots op de (niet DE maar HET)mijne.
  Een volgende keer moet je ingaan op de(niet DE maar HET) inhoudelijke van een reaktie (reaCtie met een c) of bericht en laat de schoonheidfoutjes(schoonheidSfoutjes met een s) voor wat ze zijn .Een hoofletter(hoofDletter)) plaatsen voor romeo en juliet(wederom:namen van mensen met HOOFDLETTERS) hier, gaat mij geen punten kosten nog (noch MET CH) punten opleveren.

  Het is nog steeds zeer bedroevend met jouw taalvaardigheid gesteld.ALWEER 9 FOUTJES,SORRY FOUTEN!DAT IS DUS ALWEER EEN 1(ÉÉN)!
  Ik heb slecht nieuws voor je:Ik stop jouw “WAR OF WORDS” niet!
  Ik ga gewoon door!Krabbel maar niet terug;ik zal dat ook niet doen!Zet je schrap!Je gaat een TAALLES van me krijgen waar de honden geen brood van lusten.
  En ik begin je er nu op voor te bereiden.
  HET WOORDENBOEK EN DE SPELLINGSCONTROLE ZIJN HIERBIJ NIET AFDOENDE OM JOUW TEKORTKOMING TE VERDOEZELEN.
  HET HANGT N.L. OOK VAN JOUW TAAL(IQ) AF!
  KOM OP EN SUCCES!

  woensdag 29 augustus 2012 om 16:27 uur
 22. medusa
  reacties;29-8-2012

  ik heb gemerkt dat jij in en met een bepaalde gedachte jou uitspraken doet,dat voor mij,geen inteligentie weerspiegeld maar iemand die er op gebrandmerk is steeds een ander een les voor te lezen,,;dus heb ik besloten jou in het vervolg niet meer te antwoorden,,maar jou met jou blindheid te laten tot dat jij een wijze les uit het leven der realiteit een harde les zal moetten leren en dat het bij jou op zal vallen dat jij jou hoogmoed gedachte maar een fantasie is en niks met het werkelijke leven te maken heeft.Ik denk presoonlijk dat jij geen surinaams ben maar een niet surinaamse met een surinaams echtgenoot/e,en denken dat jij een surinamer een les voor kan lezen;;nou als deat het geval is,,,DAN ZIT JIJ BEHOOLIJK FOUT,,,(als jij niet perssolijk was begonnen,zou dit niet plaats gevonden hebben,,,toch) en nu weet jij het;;;teki wang tra mang pie bro froitie.

  donderdag 30 augustus 2012 om 11:02 uur
 23. pasew
  reactie;;29-8-2012

  pasew jonge, begin jij ook,,die site heb ik niet nodig,,omdat jou zoort type mens altijd wat over een ander heeft te zeggen,,dus voor jou ook het zelfde;;ik antwoord jou in het vervolg niet meer;;tenzij jij een inhoudelijk antwoord kan geven dat met opbouw te maken heeft of zelfbewustzijn kan vorderen,;;;dus dan weet jij het ook,,;bro atap ju ejgie pie

  donderdag 30 augustus 2012 om 11:16 uur

73 Reacties | Plaats Reactie

Ads:Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com