di 28 jul 2015 12:20

Kwakoefestival mogelijk vroegtijdig ten einde [UPDATE]

54
post thumbnail

Het Kwakoefestival, in Amsterdam Zuidoost, houdt mogelijk eerder op dan gepland, vanwege financiële problemen. Verhuurder Witte Tenten wil zijn tenten weghalen, als de organisatie niet voor morgen 16.00 uur betaalt. Dat meldt de NOS. Ook AT5 en Het Parool berichtten hierover.

Volgens de tentenverhuurder is er sinds 31 juli niet meer betaald. Er zou wel geld met de hand zijn opgehaald, maar van dat geld zegt Witte Tenten niets te hebben gezien.

Witte Tenten zegt nog 1,5 ton te goed te hebben van de organiserende Stichting Kofoe. Ook andere crediteuren zouden nog geld moeten krijgen meldt de omroep. Het bestuur van de Stichting Kofoe beraadt zich op een reactie. Volgend weekend zou het laatste en drukste weekend van Kwakoe zijn.

UPDATE: di 14/08/2012 10.00u
De vereniging van standhouders wil mogelijk een kort geding aanspannen om de ontruiming van Kwakoe te stoppen. Zij hebben al betaald voor hun plek op Kwakoe en lopen daardoor veel inkomsten mis. Met een kort geding hopen zij de ontruiming alsnog te stoppen meldt AT5.

di 14/08/2012 12.15u
De organiserende stichting Kofoe en de vereniging van standhouders spannen een kort geding aan tegen de verhuurder van de tenten op het festivalterrein. Het kort geding dient vanmiddag om 14.00 uur.

54 Reacties | Plaats Reactie

 1. “Dinsdag 14 augustus 2012 om 08:42 uur, door Ferdinand Hossenbux”

  Zojuist een plus (+) aan UW reactie toegevoegd!

  Ik zie nergens in mijn reactie dat u het zwijgen is
  opgelegd! Met mijn tegenreactie wil ik alleen aangeven
  dat er meerdere mensen in ZO wonen en werken. En ook
  die mensen hebben recht op een mening!

  Uiteraard mag er geen corruptie in het spel zijn!
  Maar de werkelijke toedracht van het tekort is nog niet
  aangetoond!!!

  woensdag 15 augustus 2012 om 12:56 uur
 2. Klaarblijkelijk heeft anna_zuigeling een goedwoord
  bij haar geliefde massamoordenaar gedaan.
  De Surinaamse belastingbetaler draait nu op voor het
  ontstane tekort.

  woensdag 15 augustus 2012 om 12:59 uur
 3. Woensdag 15 augustus 2012 om 12:21 uur, door ik vraag me af.

  Een subsidiegever hoeft niet in de organisatie te zitten. Maar omdat het elk jaar een zooitje was heeft de deelraad dit besloten. Dat begrijp je toch wel. Dat heb je toch ook vernomen? Ik werk even prettig met witte als zwarte mensen zolang ze maar professioneel zijn.

  Jij vindt dat de organisatie bij de Gemeente moet zijn. Ik weet niet welke rol jij in deze speelt. Maar ze hebben bij Kofoe ook knappe knoppen(zoals jij
  zegt). Waarom hebben ze dat niet eerder gedaan?

  We leven in een democratie. Waarom wordt hier niet wat aan gedaan dat dit via de gemeente moet. Want men moet wel met goede argumenten komen om dit te kunnen staven. Verder moet men met een gedegen analyse komen om het verschil en de meerwaarde aan te kunnen tonen waarom het door de Gemeente moet gebeuren.

  Maar je hebt niet beantwoordt waarom het Kofoe festival geen vaste begroting heeft?
  Jij zegt dat het vaak goed gaat. Waarom is er dan vaak gedonder. Waarom is het niet in Amsterdam gehouden vorig jaar. Waarom mag de oud voorzitter van een paar jaar geleden nooit meer participeren in een Kofoe bestuur. Je weet toch die ene die een huis van bijna een ton in Suriname heeft gebouwd.

  Jij verteld alles zo rooskleurig. Maar de feiten spreken jou helaas tegen. En iedereen heeft het kunnen lezen. Ik heb deze dingen nog nooit van het Milan festival gelezen. Wil je niet de financiële man van het Milan festival in het bestuur. Want daar loopt het altijd goed. Kunnen ze wat van leren. Zoals ik al eerder zei. Ik kijk niet naar kleur of ras maar naar professionaliteit.

  Ik vraag me af. Je vertelt het allemaal heel mooi maar het zet geen zoden aan de dijk.
  En waarom had het Kofoe festival geen sluitende begroting voor dat het festival begon?
  Hier geef ik ook de Deelraad de schuld want ze hebben een controlerende rol. Ze hadden het festival niet moet laten doorgaan voordat er geen sluitende begroting was.
  En ik blijf erbij dat er fraude is gepleegd. Want in wanorde kunnen ze ongestoord eten.

  Ps. Ik ga mijn niveau niet verlagen om jou uit te schelden dat je naar een specialistische dokter moet. Ik hou het professioneel.

  Ik rust
  Djamoe

  woensdag 15 augustus 2012 om 16:03 uur
 4. Sur Kwakoe festival,backtrack toerisme
  Stem NDP!

  woensdag 22 augustus 2012 om 17:29 uur

54 Reacties | Plaats Reactie

Ads:Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com