Suriname Foto van de dag

Laatste berichten

Special

vlag.2013 Algemene Kinderbijslag voor alle kinderen?! - PARAMARIBO, 26 mrt – De Algemene Kinderbijslag, AKB, mag niet beperkt blijven tot vier kinderen per gezin. Dit stelt parlementariër Marinus Bee van A.. Lees verder »
Waterkant.TV

Laatste reacties

Recente forum topics

Mini seminar over perinatale sterfte onder Surinaamse vrouwen

zwanger

Op zaterdag 8 september 2012 organiseert het Surinaams Inspraak Orgaan(SIO) een mini seminar over perinatale sterfte onder Surinaamse vrouwen. In vergelijking met andere Europese landen heeft Nederland een hoge perinatale sterft. Er overlijden gemiddeld 10 op de 1000 baby’s voor, tijdens of na de geboorte. Uit verschillende Nederlandse onderzoeken blijkt dat niet-westerse vrouwen een hoger risico hebben op perinatale sterfte.

Uit onderzoek van Nizaar Makdoembaks, oud huisarts in de Bijlmer, blijkt vooral een verhoogd risico bij Surinaamse, Antilliaanse en Ghanese vrouwen. Volgens dhr. Makdoembaks spelen naast gedrag- en sociaal economische factoren de kwaliteit en organisatie van de zorg rondom zwangerschap en geboorte een cruciale rol. Recentelijk heeft ook het Tweede Kamerlid mw. Arib (PvdA) vragen gesteld over de hoge babysterfte in de Bijlmer.

De Vrouwencommissie van het Surinaams Inspraak Orgaan zal met inleiders, panelleden, organisaties en overige genodigden een mini seminar organiseren. Doel van deze bijeenkomst is kennisuitwisseling, het aandragen van bouwstenen om de hoge babysterfte onder Surinaamse vrouwen terug te dringen en om na te gaan hoe breder aandacht voor dit probleem kan worden gerealiseerd.

Het seminar is gepland op zaterdag 8 september 2012 van 13.00 uur tot 18.00 uur in het Van der Valk Hotel, Stationsweg 91 te Breukelen. Aanmelden via info@sioweb.nl.

Bezoek Suriname.NL: platform voor Suriname, Surinamers en Surinaamse zaken
Adverteer ook op de Vraag & Aanbod site over Suriname: www.suritrade.com.

Er zijn 2 reacties

  1. alles wat zwart is heeft een probleem in nl. 10 op 100 baby,s die gekleurd is heeft te verduren in nl ,,,ik zou zeggen blaka rozoe,s kom terug naar su..dan krijg je lekkere kokorie papa, bananemeel..rijstmeel pap,kaarkong en nog veel meer voor jullie baby,s laat nl met hun peiling…i love su woon en werk….

    Beoordeel Thumb up Thumb down -4
  2. Ah de dokter die is geschorst. Nee laat maar.

    Beoordeel Thumb up Thumb down -1

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Reacties moeten inhoudelijk zijn en iets toevoegen aan het bericht, persoonlijke aanvallen worden verwijderd.
  • Reacties met scheldwoorden en/of beledigingen worden verwijderd
  • Constant typen of overmatig gebruik van hoofdletters is niet toegestaan
  • Bij herhaald overtreden van de regels wordt u op de zwarte lijst geplaatst en komen reacties niet meer door
Voor andere discussies kunt u terecht op ons forum:
http://www.waterkant.net/suriname/forum/index.php
Spotlight

Wereld erfgoed

Hoe duur was de suiker

vakantiebeurs

film Jörgen Raymann

RTL late night

PARAMARIBO, 13 jan – Minister Ashwin Adhin van.. Lees verder »
De openingsfilm van de 33e editie van het.. Lees verder »
De Stichting toerisme Suriname staat van 14 tot.. Lees verder »
Cabaretier Jörgen Raymann en Aliyah Kolf, de winnares.. Lees verder »
Humberto Tan wordt door De Telegraaf de nieuwe.. Lees verder »