• Tyrone Spong heeft een videoboodschap online geplaatst waarin hij zegt hij dat het goed gaat na zijn operatie. http://t.co/AYz2Dx4UGA

Suriname Foto van de dag

Laatste berichten

Special

vlag.2013 Algemene Kinderbijslag voor alle kinderen?! - PARAMARIBO, 26 mrt – De Algemene Kinderbijslag, AKB, mag niet beperkt blijven tot vier kinderen per gezin. Dit stelt parlementariër Marinus Bee van A.. Lees verder »
Waterkant.TV

Laatste reacties

Recente forum topics

‘Surinaams eten met een twist’ bij 50 jaar Tor

Beuk

PARAMARIBO, 13 jul – Suriname wordt getrakteerd op “Surinaams eten met een twist.” Bij vijftig jaar hotel Torarica wil chefkok Ramon Beuk uit Nederland hier verantwoordelijk voor zijn. Tijdens een culinair weekend worden recepten opgediend uit de begintijd van Torarica. Daar zal het niet bij blijven.

Het worden niet zonder meer traditionele recepten uit de kleurige en kruidige Surinaamse keuken. “Het wordt net even anders dan wat mensen gewoon zijn. Dat heb ik al jaren geleden in Nederland gedaan. Dit vind ik zo’n moment om iets te doen in het land waar ik geboren ben. Surinamers houden vast aan een keuken die al honderden jaren oud dezelfde is”, zegt Beuk. In Nederland heeft hij vooral geleerd dingen anders te doen dan wat al bekend is.

Surinamers zouden dat ook meer en vaker mogen doen. ‘Verandering van spijs doet eten’ krijgt zo een tastbare betekenis. Het hoeft niet te betekenen dat de traditie geweld wordt aangedaan. “Mensen zullen een stukje Surinaams proeven met een twist, een vleugje Europa erbij en ook andere smaken”, aldus Ramon Beuk. Ook met de manier van bereiden en opdienen wordt gebroken. De keuken komt midden tussen de eetgasten. ‘Subtiele entertainment’ heet dat.

Bezoek Suriname.NL: platform voor Suriname, Surinamers en Surinaamse zaken
Adverteer ook op de Vraag & Aanbod site over Suriname: www.suritrade.com.

Er zijn 51 reacties

  1. MMMjaa alles goed en wel….maar heb nooit begrepen, dat een creool zegt Ik ga terug naar mijn Roti….het had mooier geklonken..Roti is van de Koelies punt uit..ere wie ere toekomt,zelf die roti..ik denk dat niet dat ze het geheimenis ervan zullen gegeven…je weet toch wang koelie tang wan koelie

    Beoordeel Thumb up Thumb down -2

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Reacties moeten inhoudelijk zijn en iets toevoegen aan het bericht, persoonlijke aanvallen worden verwijderd.
  • Reacties met scheldwoorden en/of beledigingen worden verwijderd
  • Constant typen of overmatig gebruik van hoofdletters is niet toegestaan
  • Bij herhaald overtreden van de regels wordt u op de zwarte lijst geplaatst en komen reacties niet meer door
Voor andere discussies kunt u terecht op ons forum:
http://www.waterkant.net/suriname/forum/index.php
Spotlight

Wereld erfgoed

Hoe duur was de suiker

vakantiebeurs

film Jörgen Raymann

RTL late night

PARAMARIBO, 13 jan – Minister Ashwin Adhin van.. Lees verder »
De openingsfilm van de 33e editie van het.. Lees verder »
De Stichting toerisme Suriname staat van 14 tot.. Lees verder »
Cabaretier Jörgen Raymann en Aliyah Kolf, de winnares.. Lees verder »
Humberto Tan wordt door De Telegraaf de nieuwe.. Lees verder »