wo 29 jul 2015 02:36
post thumbnail

‘Surinaams eten met een twist’ bij 50 jaar Tor

51

PARAMARIBO, 13 jul – Suriname wordt getrakteerd op “Surinaams eten met een twist.” Bij vijftig jaar hotel Torarica wil chefkok Ramon Beuk uit Nederland hier verantwoordelijk voor zijn. Tijdens een culinair weekend worden recepten opgediend uit de begintijd van Torarica. Daar zal het niet bij blijven.

Het worden niet zonder meer traditionele recepten uit de kleurige en kruidige Surinaamse keuken. “Het wordt net even anders dan wat mensen gewoon zijn. Dat heb ik al jaren geleden in Nederland gedaan. Dit vind ik zo’n moment om iets te doen in het land waar ik geboren ben. Surinamers houden vast aan een keuken die al honderden jaren oud dezelfde is”, zegt Beuk. In Nederland heeft hij vooral geleerd dingen anders te doen dan wat al bekend is.

Surinamers zouden dat ook meer en vaker mogen doen. ‘Verandering van spijs doet eten’ krijgt zo een tastbare betekenis. Het hoeft niet te betekenen dat de traditie geweld wordt aangedaan. “Mensen zullen een stukje Surinaams proeven met een twist, een vleugje Europa erbij en ook andere smaken”, aldus Ramon Beuk. Ook met de manier van bereiden en opdienen wordt gebroken. De keuken komt midden tussen de eetgasten. ‘Subtiele entertainment’ heet dat.

51 Reacties | Plaats Reactie

  1. MMMjaa alles goed en wel….maar heb nooit begrepen, dat een creool zegt Ik ga terug naar mijn Roti….het had mooier geklonken..Roti is van de Koelies punt uit..ere wie ere toekomt,zelf die roti..ik denk dat niet dat ze het geheimenis ervan zullen gegeven…je weet toch wang koelie tang wan koelie

    donderdag 6 december 2012 om 23:21 uur

51 Reacties | Plaats Reactie

Ads:Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com