ma 3 aug 2015 00:25

Surinaams staatshoofd bezoekt Equatoriaal Guinee

84
post thumbnail

PARAMARIBO, 8 jul- President Desiré Bouterse brengt een bezoek aan Equatoriaal Guinee. De president van het Afrikaanse land, Teodoro Obango, heeft zijn vliegtuig naar Suriname gestuurd om Bouterse op te halen.

Bouterse zal vijf dagen wegblijven. Hij wordt vergezeld door zijn echtgenote en een kleine groep functionarissen en handelslieden.

De twee landen tekenden eerder dit jaar een samenwerkingsovereenkomst. Suriname wil vooral leren van de ervaringen van Equatoriaal Guinee op mijnbouwgebied.

84 Reacties | Plaats Reactie

 1. @gronman en Tritonus, Ik weet wel zeker dat de meeste Surinamers in Nederland het veel beter hebben dan jij en je soortgenoten. Jullie die nog nooit de grens van het land hebben gezien denken het altijd beter te weten hoe het Surinamers in Nederland vergaat. Hadden jullie daar maar voedselbanken dan behoefde je na sluitingstijd niet de restjes op de markt te verzamelen. De kwaliteit van het voedsel van de voedselbanken is nog altijd top.

  En om over jouw president te praten, die kan niet met een normale lijndienst naar Africa vertrekken, omdat hij bang is gearresteerd te worden. Ik chts die kan ook niet uitgesloten. Het is in feite armoede als je gast je moet laten ophalen met zijn privévliegtuig. Het is gebruikelijk dat je als staatshoofd zelf de kosten naar het bezoekende land betaalt. Maar jullie zijn te dom om dat te bevatten. Merkt je niet dat jouw president niet door fatsoenlijke staatshoofden wordt utgenodigd, maar alleen door louche figuren. Een Ahmadineyad en Obiang. Achmadine maakt julie blij met € 1 miljoen en kijk hoe breed dat wordt uitgemeten. Jullie zouden je moeten schamen om zo’n fooitje.

  zondag 8 juli 2012 om 21:24 uur
 2. @ Gronman
  Yes man die redie moesoes hebben trauma
  D.D.B kan en gaat waar hij wil,,,maar die slaafjes van NL
  hebben een trauma van nl tot europa. jammer voor hun ……
  I LOVE SU….

  zondag 8 juli 2012 om 22:23 uur
 3. @R!@0
  O ja?Gaat en staat hij waar hij wil?
  Echt waar?Heeft hij jou dat verteld?
  Weet jij waar hij naar toe wil of weet jij alleen maar waar hij naar toe gaat?
  Dat ias i.i.g. een groot verschil!

  zondag 8 juli 2012 om 23:25 uur
 4. Goedzo Baas! je bent goed bezig om meerdere bronnen voor samenwerking en ontwikkeling aan te boren. Nooit meer terug naar de hebzuchtige calimerostanen die alleen maar kunnen moorden, uitbuiten, onderdrukken en roven en geen spijt kunnen betuigen! bah bah bah bah bah bah bah

  maandag 9 juli 2012 om 00:54 uur
 5. @Willem

  De SuriNeds zijn zeker betere tweederangsburgers. Men lust ze niet in Nederland maar toch blijven ze. Een stelletje masochisten zijn het. En het beter hebben is zo relatief. De kwaliteit van ons leven in Su is beter en schizofrenie is bij ons geen groot probleem.

  maandag 9 juli 2012 om 01:20 uur
 6. @Tritonus, jij hebt een beperkte zicht. Een bril zou jow scope kunnen verruimen. Misschien komt schizofrenie weinig voor, maar er zijn andere maatschappelijke problemen, die het land kenmerken. In de eerste plaats jouw president die rampspoed over het land afroepe, daarnaast de toenmende misdaad,waardoor het gevoel van onveiligheid verstrekt wordt. De Surinamers in Nederland hebben jullie in geen geval nodig, het omgekeerde is vaak het geval. Want wanneer jullie hierheen komen hebben jullie nooit geld, jullie zijn vaak tot last van familie en vrienden. Ook wanneer wij op vakantie zijn is er sprake van uitbuiting, omdat jullie alle kansen benutten om ons geld en goederen afhandig te maken. En dit is maar een klein deel van al die narigheid.

  maandag 9 juli 2012 om 07:43 uur
 7. Beste Willem:

  Je slaat de spijker op zijn kop!!

  maandag 9 juli 2012 om 08:33 uur
 8. Maandag 9 juli 2012 om 01:20 uur, door Tritonus

  je kletst. Ik heb veel in Nederladn bereikt. Mijn kinderen hebben allemaal goeie banen en een mooi huis.
  Mijn kleinkinderen doen het goed op school en hebben allemaal een prima toekomst.
  Niemand wl en denkt nog aan Suriname.
  Racisme heb je in Suriname . Zelfs de creolen onderling.

  maandag 9 juli 2012 om 09:09 uur
 9. @Willem

  Tijd dus om je familie in Suriname beter op te voeden. Gelukkig is mijn familie een stuk beschaafder en zijn mij nooit tot last. Maar ik heb weleens wat voor ze over en omgekeerd. Gelukkig heb ik geen last van de wereldberoemde Hollandse gierigheid. Om over de zuinigheid maar te zwijgen. We vragen ons hier ook nooit af wat een ‘allochtoon’ kost. We kennen dat generaliserende woord hier gelukkig ook niet. Stel maar dat we een stuk beschaafder en menselijker zijn. Toch wel jammer van jouw vervelende familie zonder manieren. Ben jij ook vervelend? 😉

  maandag 9 juli 2012 om 09:18 uur
 10. Tritonus Klopt jullie kennen in Su het woord allochtoon niet. Wel Koelie, blakkamang djoeka die als scheldwoorden gebruikt5 worden, en jullie gunnen elkaar het licht in de ogen niet.

  maandag 9 juli 2012 om 09:25 uur
 11. @Tedje

  Ik ben blij voor je dat je veel hebt bereikt in je land. Nu is het zaak om eeuwig daar te blijven en Suriname aan ons over te laten. Natuurlijk mag je hier op WKN tot in alle eeuwigheid kritiek leveren en hopelijk kunnen je kleinkinderen opgaan in een nieuwe Hollandse gouden eeuw. Ik zal voor je duimen. We hebben in Suriname een grappig soort racisme. We noemen elkaar koelie, kafrie en pae en that’s it. We duiken daarna wel graag met elkaar in de koffer en ook daar is het weer, that’s it. Ons racisme is van een geheel ander kaliber en het is geen geheim beleid zoals in jouw land Holland. Evengoed succes gewenst en ik hoop dat je met familie en al altijd daar blijft.

  maandag 9 juli 2012 om 09:29 uur
 12. Berste Meneer Tritonus,
  Zonder die voedselpakket, geld en steun van die zogenaamde tweederangs burgers uit Nederland hadden velen van jullie die militaire schrikbewind van DADA Desi niet overleeft. Nu is het stank voor dank.
  wanneer krijgen de oorspronkelijk bewoners van Suriname meer te zeggen over het land waar hun voor, voor ouders zijn geboren ? de Indianen. Als de kwaliteit van het leven in Suriname veel beter is dan die in Nederland, dan zouden er meer Surinamers terug keren naar huis dan omgekeerd het geval is.Hier in Nederland doet de staat er alles aan om het leven zo aangenaam mogelijk te maken voor haar burgers, medisch,sociaal,onderwijs noem ze allemaal maar op.

  maandag 9 juli 2012 om 09:37 uur
 13. Laten we met elkaar afspreken om Tritonus in het vervolg dood te zwijgen.

  maandag 9 juli 2012 om 09:44 uur
 14. Laat de moordenaar maar rondreizen, hij zal zijn levenslange vastzetting in de gevangenis niet ontlopen.
  Zie hier wat hem ten deel zal vallen.

  Levenslang
  In december 2010 was Videla al veroordeeld voor het schenden van de mensenrechten tijdens zijn regime. Hij zit een levenslange gevangenisstraf uit. Bignone kreeg in april 25 jaar gevangenisstraf opgelegd wegens zijn betrokkenheid bij de ontvoering en marteling van 56 mensen.

  Het recht zal ook in ons land zegevieren zoals dat nu in Argentinie zegeviert.

  maandag 9 juli 2012 om 09:49 uur
 15. @John

  De werkelijkheid doodzwijgen is het meest frustrerende wat er bestaat. Maar je mag mij gerust doodzwijgen als je een beter gevoel daardoor krijgt.

  maandag 9 juli 2012 om 09:58 uur
 16. @ MEDUSA
  Kom tijd kom Raad
  Time will tell
  I LOVE SU

  maandag 9 juli 2012 om 10:27 uur
 17. willem je praat poep wat je allemaal daar zegt .hoeveel suri hebben het in olland niet moeilijk ,hoeveel ollanders hebben het niet moeilijk in olland .jij praat bere voeroe mie boy .de problemen zijn inmens in jou olland .probeer het niet onder de vloermat te vegen voor die rutte die ontkent dat er voetsel banken zijn in dat rijke olland .probeer die schaamte niet te bedekken en suri neer te halen voor die rutte ,schaam je jo redimusu en zo heb je nog meer van die redimusus zoals deze willem van oranje hhihihihih.in suri hoef niet van de honger om te komen en je gaat ook niet van de honger omkomen .mensen als willem proberen dat land gewoon neer te halen voor die bakra .tuurlijk heb je armen in su maar kom mij niet zeggen dat er geen armen in da rijke olland van willem is .in su willen sommigen niet aanpakken maar kijken wat ze van een ander kunnen afpakken .je hoeft niet rijk te zijn maar armoe lijdt je niet in su als je wil werken en werk is er .een riant salaris zal je niet hebben maar deze willem doet alsof er in nederland alleen maar rijken zijn .kijk hoevelen bij de voetsel banken aankoppen ,zelfs mensen die het goed hadden .
  op de televisie in su zie je op het nederlands nieuws hoeveel mensen het niet meer aankunnen en ergens hun naam staan die niet rond kunnen komen en in diepe schulden zitten .willem die stress die in nederland heerst heerst er niet in su .iedere post die je in nederland krijgt is betalen .in su duimen wij om post te krijgen maar in holland wil men geen post ,het is alleen maar betalen .willem droom verder mie boy .rutte wil 24 miljard willem jullie gaan nog meer poepen het is maar het begin .waarom komen vele surinaamse nederlanders grond kopen in suriname en een huis bouwen ,het zijn niet mijn woorden hoor het zijn surinederlanders die zeggen dat ze het niet meer zien zitten met die crissi in olland .deze willem droomt en hij gaat blijven dromen ,suriname is mijn paradijs willem .

  maandag 9 juli 2012 om 11:04 uur
 18. Is Equador niet dichterbij?

  maandag 9 juli 2012 om 11:09 uur
 19. willem blijf rustig zitten waar je bent en laat die blanke voor jou nadenken .jij hoeft niet te denken willen jij moet naar de voetselbanken en voor de rest je uitkering wachten .wacht maar ,binnen niet al te lange tijd zal er weer gekort worden op die uitkeringen willem .die broekriem wordt steeds strakker aangehaalt willem wat nu !!!!deze willem heeft het over criminaliteit ,is er geen criminaliteit in olland willem ,zijn ze zo vroom in olland willem ,hoeveel moorden heb je per maand in nederland en hoeveel in su in percentage gewijs willem .
  bedenk dat nederland rijk is en toch zveel moorden en geweld ,meer dan in su .bedenk dat su geen rijk land is maar toch de minste moorden en geweldsdelicten in het caraibisch gebidt en olland .breek mij de bek niet open jij redimusu .blijf in jou olland ik blijf in mijn su .olland heeft zijn land opgebouwd jij bent er naar toe gegaan krijgt je uitkering of als je werkt weet ik niet maar kom niet zeggen dat olland beter is .suriname heeft zijn voor en nadelen ,net zo goed holland .mensen als jou soort weten niet wat aanpakken is ,je wil het tegen komen en niet er naar toe werken ,je komt in holland vindt werk en kamt jou land af .neeeeee willem je bent echt fout ,dat land is in opbouw .nederland werd in de tweede wereld oorlog kapot gebomberdeert maar met een marchal hulp zijn ze er boven op gekomen ,jij gaar naar olland krijgt alle luxe en ineens kam jij je land af .je bent echt niet goed wijs .die ollanders hebben hun land weer opgeboud ze zijn niet weg uit olland gegaan ze zijn gebleven willem zo moest jij ook blijven in su om het op te bouwen en dat gaan die ollanders tegen ju zeggen willem .

  maandag 9 juli 2012 om 11:20 uur
 20. @ pero
  maak je niet druk met die slaafjes van rutte
  want ding dinkie dat ding vin boeng..
  Maar ding Bakra e kaka tap ding edhe….
  I LOVE SU…….
  Woon en Werk….
  SU is een heerlijke Land….
  Time will tell….

  maandag 9 juli 2012 om 11:32 uur
 21. Als Nederland de visumplicht voor Surinamers een maand stopzet zullen we zien wat er overblijft in Suriname.

  maandag 9 juli 2012 om 11:49 uur
 22. @ Medusa is in overgang! opm. na vele berichten op deze forum!! HI, HI

  maandag 9 juli 2012 om 12:10 uur
 23. Als je alleen al die poppenkast er omheen ziet voor het vertrek van deze moordenaar en mensenrechtenschender op de Adolf Pengel luchthaven moet je al kotsen alle belangrijke mensen opgelijnd op de rode loper om handjes te schudden, en deze moordenaar uit te zwaaien, die op vakantie gaat met zijn geliefde Ingrid op kosten van de gemeenschap, naar een land wat Internationaal staat aangeschreven als meest corrupte land, en waar tevens grove mensenrechtenschendingen plaats vinden, maar dat past nou eenmaal in het plaatje van deze president, waar zou hij anders naar moeten toe gaan, en hij is al 30 jaar gevangen geweest in zijn eigen land vanwege zijn drugsverleden.

  maandag 9 juli 2012 om 14:23 uur
 24. @Jack Russel

  Als Wilders naar Jordanie, Turkije of een ander islamitisch land vertrekt dan mag je hem voor de laatste keer uitzwaaien. Hij is wel geen president maar is wel het gezicht van jullie bananenmonarchie. Wilders is zelfs gevangene in zijn eigen huis. Mocht Rosenthal naar de fascistische staat Israel vertrekken, zwaai hem dan ook uit. Samen met Wilders mogen jullie straks in een vazalstaatje van Israel leven. Kijk wel uit dat jullie niet alla de Palestijnen in een thuislandje mogen wonen. als je pech hebt kun je straks niet eens meer onzinpostings via het internet versturen. Daar zorgt die blonde clown wel voor. Maar tsja, je kunt nog altijd capo in het kamp worden. Een soort Djemnjangka.

  maandag 9 juli 2012 om 17:33 uur
 25. De tegenwoordoge coke route.
  (Zuid AmerikaSuriname – (Afrika)Equatoriaal Guinnee – Europa. Denk aan de kortgeleden opgepakte bende van Piet Wortel.
  Het exporteren van water in containers is een goede set van Bouta & co om coke te transporteren.
  Baas Bouta kan nog steeds geen afstand van deze lucratieve handel nemen. Beide landen hebben genoeg olievoorraden en hebben elkaar verder niets te nieden. Aan alese komt een eind. Ik ben alleen benieuwd hoe het einde van Bouta zal zijn.
  PS. De zoon van de president van Eqautiriaal Guinnee is op het nippertje de dans ontsprongen door vanuit zijn residentie in Parijs naar zijn vaderland te vluchten. Interpol was net te laat hem te arresteren. worden. Dat zegt ook genoeg over dit Afrikaanse bewind.

  Immo.

  maandag 9 juli 2012 om 20:58 uur
 26. ik vraag mij af,waarom komt onze prsident niet naar nederland,waar tien-duizenden-aanhangers wonen werken leven en niet terug willen naar su. voorgoed..

  maandag 9 juli 2012 om 21:32 uur
 27. concrete ontwikkelings samenwerkings afspraken tussen de landen!!!!
  Wat een gastvrijheid !
  leren van elkaar ,daar gaat het om!nice!

  maandag 9 juli 2012 om 22:15 uur
 28. SANG !!!!! Ik wist niet dat ik op zoveel Surined teentjes had getrapt.
  Ik heb vandaag weer lekker hard gewerkt, en productief geweest voor dit land SU, en zit nu lekker op de veranda met de leppie op schoot en koude glas zuurwater te genieten.

  @Willem,
  Het beter hebben in Holland is relatief, het hebben van luxe zegt mij niks, geestelijk rijk zijn is belangrijk voor mij.
  Heb je nooit de mensen op de Albert Kuypmarkt A’dam, Blaakmarkt R’dam of op de markt in Den Haag na sluitingstijd voedsel zien rapen?

  @Surinam patriot,
  Ik werk hard en betaal belasting in SU en ik weet precies waar ik het over heb.

  @GMAP,
  Ik leef liever als buriki in mijn geboorteland, dan als een moderne slaaf in Holland.
  ” In jouw tijd ‘ Je bent volgens mij in geen tig jaar in SU geweest.

  @koos de jong,
  Leer goed lezen, ik heb nergens beweert dat Surineds op dit forum representatief zijn voor alle Surineds.
  Ik zie verder dat je ook Hollandse manieren hebt gekregen, je bent net zo grof geworden als die Hollanders, vandaar dat de Surineds hier in SU klappen krijgen wanneer ze te veel lullen!

  @ Prem,
  Ook goed lezen a.u.b.
  Als mijn familie vaste klant van de voedselbanken zijn, is het hun verdiende loon.
  Ma en Pa hebben ons altijd geleerd hard te werken , zuinig te zijn en ook om te sparen.

  @Bob,
  Jij praat ook die Hollanders na, ik werk van af mijn 23ste t/m 1998 in Holland en tot heden in SU.
  In Holland zijn ze lui, allen in Holland heb ik gezien dat een werknemer zich ziek meld, omdat zijn hond ziek is.
  Je moet dat in SU proberen, dan kan je lachen!

  maandag 9 juli 2012 om 23:55 uur
 29. @Labaria
  Je schrijft op Maandag 9 juli 2012 om 12:10 uur.
  Medusa is in overgang! opm. na vele berichten op deze forum!! HI, HI

  Moet zijn MEDUSA is in DE(heb je weggelaten) overgang!Na vele berichten op DIT(en niet deze)forum.
  Joe dong boerikie joe!!!!
  Heeft het slangengif heel jouw verstand verbrijzeld?

  dinsdag 10 juli 2012 om 00:16 uur
 30. @Tritonus
  Zo hebben de meeste politici een plaatsje waar ze misschien na hun 1ste bezoek uitgezwaaid zullen worden.OOK JOUW PRESIDENT en alle verdachten van de december moorden!!!Maar ik hoor je daarover niet!!!Weet je hoe dat defect waaraan jij lijdt met vreemde woorden noemt?”SELECTIEVE PERCEPTIE”!!!!
  Je ziet wat je wil zien!!Houd je zelf maar voor de gek, maar niet ons.

  dinsdag 10 juli 2012 om 00:23 uur
 31. Ik snap niet hoe een reis van DDB kan eindigen in een scheldpartij tussen Suri-Su’s en Suri-Neds, maar goed, jullie je ding.

  Dit is natuurlijk volkomen belachelijk. Die Obiang is Afrikaanse dictator oude stempel, kompleet met de hypocriete ondersteuning van de VS en Westerse landen die maar al te graag een paar miljoen Afrikanen opofferen om een halve liter diesel.
  Geef me dan liever Mugabe, die heeft in het verleden bewezen ballen te hebben.

  Als DDB daar bloedgeld zou lospeuteren die volk en vaderland ten goede zou komen, zou je nog zwaar zuchtend en steunend de andere kant op kunnen kijken. Maar ik vrees dat het allemaal puur eigenbelang is.

  dinsdag 10 juli 2012 om 08:35 uur
 32. je hoeft niet aan de kant van bouterse te staan ,echt niet ,het gaat er om dat je het volk niet verwijt omdat wij op bouterse hebben gestemt .wij gunnen hem die vier jaren ,dat is pas democratie.vene heeft een slecht voorbeeld gegeven als gewezen president .deze wiesatie president heeft geen goed voorbeeld gegeven aan het surinaamse volk door niet het vaandel of stokje op een waardige manier over te dragen aan president bouterse ,misschien was deze vene bang voor olland om het openlijk over te dragen maar hoe je het ook wend of keert ,het is een belediging aan het surinaamse volk .vene en zijn nps zijn dan ook gedoemt te mislukken en het volk rekent ze weer af de komende verkiezingen .deze nps met vene voorop kunnen niet tegen hun verlies ,vene wiesatie geen goed voorbeeld voor de natie vorming .goed dat somo deze vene heeft laten vallen als een baksteen .koekje van eigen deeg dus .wij gaan de verkiezingen van 2015 in en verzeker jullie allen die tegen bota zijn dat hij weer president wordt .vene joe dong en joe au tang dong .vene je hebt je belachelijk gemaakt voor de wereld .het zou een schande zijn als balkenende het stokje niet waardig had over gedragen voor rutte ,
  of als bush het vaandel niet waardig had over gedragen voor obama ,een belediging aan het volkzou dat zijn ,en vooral als voorbeeld voor de natie .de vijand van een neger is een neger zelf.de goeie nagesproken .

  dinsdag 10 juli 2012 om 10:01 uur
 33. Is de tijd niet rijp in Su voor een nieuwe politieke partij die geen banden heeft met het verleden of Corruptie.
  Waarom komt het maar niet van de grond.
  De capaciteit hebben ze.
  Geld moet geen probleem zijn zolang het geen drugs geld is of bloed geld.
  Niet geschoten is altijd mis geschoten.
  Gewoon de koppen bijelkaar en ervoor gaan.
  Er zijn genoeg mensen met schone handen (geen drugs of bloed) die het hart op de goede plek hebben.
  Het is een democratie je kan zelf een gooi doen.

  dinsdag 10 juli 2012 om 11:05 uur
 34. @ Gronman,
  Blijf jou moordenaars president verdedigen, eens gaan jou ogen open, dan hoop ik dat het niet te laat is voor jou.
  Ieder normaal denkende mens met fatsoen normen zou zich moeten schamen voor dit bezoek. Met de zelfde tromgeroffel is Chavez naar suriname gehaald.
  Tot nu toe is Bouterse door geen enkele beschaafde president ontvangen dat zegt genoeg over deze criminele president.

  zaterdag 14 juli 2012 om 09:47 uur

84 Reacties | Plaats Reactie

Ads:Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com