vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenEconomieIMF voorspelt groei Suriname van bijna vijf procent

IMF voorspelt groei Suriname van bijna vijf procent

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 apr – Dit jaar zal de Surinaamse economie met bijna vijf procent groeien. Dit voorspelt het Internationaal Monetair Fonds, IMF, in zijn laatste inspectierapport. Het land hoort meteen tot de snelste groeiers in zowel de Caribische regio als bij de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten, Unasur. Twee exportproducten worden aangemerkt als de belangrijkste drijfveren.

Het betreft aardolie en goud. Beide producten zijn flink in de lift op de wereldmarkt. In het Caribisch gebied scoort alleen Trinidad & Tobago hoger. Bij Unasur doen alleen Peru en Bolivia het iets beter. Voor 2013 wordt een groei voorspeld van ruim vijf procent. President Desiré Bouterse beklaagde zich onlangs dat Suriname”gebombardeerd” is tot middeninkomensland. Dit vanwege de goede economische cijfers. Maar de nieuwe status leidt ook tot afname van ontwikkelingshulp.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

26 REACTIES
  1. Dankzij de solide economische basis welke Vene gelegd heeft en nu de economische wind in de rug kan bout de bloedpresident mooi weer in het buitenland spelen.
    Hmm.. van Adeline Wijnerman hoor je niets…


    Maak melding
  2. Al die betweters uit Nederland hadden voorspeld dat
    Suriname onder Bouterse in een economische zwart gat zou belanden. Deze gasten denken het beter te weten dan de economisten van gerenomeerde instanties zoals IDB, IMF, Fitch, standard & Poors etc..
    Al deze internationale organisaties voorspellen namelijk economische groei in Suriname.

    Daar waar Nederland worstelt met een ontplofte economie en een oplopende staatschuld dat in de miljarden loopt wordt er door IMF voorspeld dat Suriname een van de snelst groeiende economie heeft in het caraibisch gebied en de unie van Zuid amerikaanse staten.
    Niemand maar dan ook niemand had dit in 2010 kunnen
    voorspellen toen Bouterse als president aantrad.
    Wat waren al die gasten uit Nederland toen toch zeer en zeer somber over de economische toekomst verwachtingen van Suriname.
    Eigenlijk is leedvermaak niet op z’n plaats maar al dat
    negatieviteit is als een boemerang terug geslagen op Nederland: een krimpende economie, oplopende werkloosheid, toenemende staatsschuld,
    bezuinigingen aan de orde van de dag, stakingen aan de lopende band van politie, artsen, onderwijzers, brandweer, mensen in de zorg, studenten, ambtenaren etc.. etc… Fitch die een waarschuwing geeft aan Nederland ten aanzien van de rating ,de huizenmarkt die in elkaar is geklapt, toenemende voedselbanken en zo kan ik nog even doorgaan.
    De armoede is meer dan voorheen voelbaar in Nederland.
    Als Nederland niet oppast met hun economie zullen zij staks moeten aankloppen bij Suriname voor financiële hulp…

    Wie is geloofwaardiger? De zeer gewaardeerde economen van IMF of de raspessimisten zoals sommigen op dit forum.
    Natuurlijk zullen deze gasten nu weer allerlei
    koeterwaalse en betweterige redenen verzinnen om deze
    zeer en zeer positieve waardering van Suriname door IMF te bagataliseren. Ach, laat deze gasten maar ook in hun eigen pessimistische en zwartgalligheid gaarkoken. Dit positief bericht zal ze zeker niet lekker zitten.
    De werkelijkheid en zulke positieve berichten van IMF
    spreken boekdelen en logenstraffen al die tegendraadse en onzinnige beweringen van deze gasten.

    Eerlijkheidshalve dient wel gezegd te worden dat de basis van positieve ontwikkelingen is gelegd door de vorige regering, eerlijk is eerlijk, maar het is zeer knap van de huidige regering olv Bouterse om voor consilidatie en groei te zorgen in de economie ondanks alle negatieve voorspellingen.

    Uiteraard is Suriname nog lang niet daar waar het wezen moet. Maar de positieve tendens is ingezet.
    Hoewel armoede een universeel begrip is dient de armoede in Suriname sterk teruggedrongen te worden.
    Nog te veel mensen leven aan de onderkant van de samenleving. Dat is ook de werkelijkheid. En daar mogen we onze ogen zeker ook niet voor sluiten.
    Mensen die daar op wijzen hebben zeker gelijk.
    Maar met het sociaal contract dat Bouterse
    met de samenleving heeft afgesloten en de toenemende inkomsten van het land is het een kwestie van tijd dat
    de armoede in Suriname gelenigd wordt. Dat kan niet anders. Naar mijn mening hapert het aan de uitvoering van de vele projecten maar gelukkig houdt
    Bouterse wat dat betreft de vingers aan de pols en
    hamert hij op effectieve en snellere uitvoering van de projecten.
    Met mijn positief ingestelde mentaliteit ben ik ervan overtuigd dat het ook zal lukken.
    Met het verlagen van de prijzen van basismiddelen is in mijn ogen in elk geval de juiste weg ingeslagen.


    Maak melding
  3. Waarschijnlijk heeft de IMF het over die 5% van IAMGold dat nu eindelijk uitbetaald gaat worden.
    Een oud koloniaal gezegde luid: Als je met apen werkt moet je ze met bananen betalen…
    Dus IAMGold Banana.


    Maak melding
  4. als je dit goed leest,dan zou je denken dat sme een zeeeeeer welvarend land aan het worden is..

    maar niks is minder waar.

    de mensen worden steeds armer vooral de movinas,kijk maar bij de pakket posten vergeet niet de rijen bij de money changers alles komt uit Holland,de lonen zijn ingeslonken.

    dagelijks gaan kinderen zonder te eten drinken van huis naar school,ouders die de eindjes aan elkaar moeten knopen,alles is duurder dan weleer..

    hoe zo welvaart groei van zoveel procent..wie profiteert van dan,zeker het buitenland..

    k.l.m maakt jaarlijks miljoenen winsten,
    terwijl de s.l.m nooit zijn boeken heeft open gedaan.

    i-am-gold heeft meer dan miljard us$ verdient /winst gemaakt,terwijl het arbeidende klasse bij deze maatschappij moet teren tegen een waardeloze srd’s die je buiten sme niet kunt gebruiken,velen wonen in krotten met grote families om uit te komen..


    Maak melding
  5. En wie zeiden er allemaal dat onze president niet in staat zou zijn om het land naar de next level te tillen ? Waar zijn al die doemdenkers die dachten dat de Surinaamse economie terug zou vallen naar de situatie van begin jaren ’80 ?
    Meneer de president heeft de touwtjes goed in handen en heeft ervoor gezorgd dat Suriname (voor het eerst in haar bestaan en zonder enige ontwikkelingshulp uit Nederland) voor dit jaar een groei van 5% zal genereren.

    I love Su, and we love Bouta !!!!!

    Let wel, van de gehele Caribbean en het Zuid-Amerikaanscontinent scoren alleen Trinidad, Peru en Bolivia scoren hoger dan Su.
    Maw, met een beetje meer inzet, geluk en godswil zou Suriname zich kunnen scharen achter de nieuwe en snelst groeiende economieen van de wereld !

    Voorlopig zijn het alleen goud en olie die het ‘m doen, maar wat als strakjes de landbouw en overige mijnbouw activiteiten volledig op gang zijn gekomen ? Dan verwacht ik een jaarlijkse economische groei van minimaal 10% ! Meneer Bouterse, let er aub ook op dat de Suri economie niet oververhit raakt, want anders hebben de doemdenkers nog een reden om weer te klagen !


    Maak melding
  6. Milton Fleur
    Dankzij Venetiaan.Bouterse plukt de vruchten van zijn beleid nu,maar boutje zelf heeft nog niets gepresteerd,maar dat is aan mensen als jou moeilijk uit te leggen.


    Maak melding
  7. Dommer dan Milton Fleur komen ze hier op Waterkant nauwelijks voorbij. Wat een simpele ziel is deze man. Negentig procent van de Surinamers kan amper de touwtjes aan elkaar knopen. Dat er toevallig olie en goud in de grond zit en de cocaine handels weer welig tiert houdt de economie nog op de been. Het land produceert verder helemaal niets. Droom maar lekker Milton Fleur. Kan ik alvast mijzelf tot winnaar van onze weddenschap uitroepen.

    De 18.000 beloofde volkswoningen zijn er nog geen 40 geworden…..


    Maak melding
  8. fleur ,, als 80 % van al die blaka-mangs zouden werken dan zou su een welvarend land zijn..

    maar met deze pres. die alleen mensen neemt op sleutel posities die alleen op hem lijken kom je niet ver..

    jammer voor de afgestudeerden die verstand van zaken hebben..


    Maak melding
  9. Hallo Milton Fleur, je mulo-president heeft het economisch tij nu mee. Een solide Front basis, goede prijzen voor aardolie en goud.

    Daar moet hij het van hebben. Verder is het in de resterende maanden van zijn “doe-jaar” wachten op die 17.990 kartonnen volkswoningen en die luchtbrug-highway tussen Zanderij en Paramaribo.

    Die brug over de Saramacca doorsteek vlot al niet eens, dus schrijf die luchbrug-highway maar op je paarse buik.

    Jouw bout is fout en hij moet gewoon opstappen.


    Maak melding
  10. @Vene 22:42 uur. Wat jij stelt is absoluut niet waar. De ex president Venetiaan heeft geen steek voor Suriname gedaan en z’n economisch beleid was alleen maar gericht op ontvangst van donorgelden, ontwikkelingshulp, 5% IAMgold belasting en goverment take !
    De NPS heeft voor meer dan 60 jaar de scepter mogen zwaaien in Suriname, maar heeft het land geen ene sikkepit opgeleverd. Venetiaan z’n 15 jaar regeer periode was alleen maar ellende, maar het volk durfde niet op straat te gaan want ze hadden Bosje zelf weggestuurd en hadden verder geen alternatief.

    Als je goed oplet beste Vene dan heb je opgemerkt dat er nu wel een economisch beleid gericht op produktie is uitgestippeld.
    En dan moeten de aanjagers van de Suri economie nog op gang komen. Er ligt nl veel olie voor de kust van Suriname dus zal de off shore industrie ook een boost krijgen. Uitbreiding van de raffinaderij van staatsolie zal ook veel werk en export opleveren. Overige industrial projects zijn eveneens in de pipe line.

    Bouta zit er pas 2 jaar en heeft al heel veel kunnen realiseren. De movina wangs krijgen het dubbele van de AOV die ze tijdens Venetiaan ontvingen, de KB is vertienvoudigd. Wie dan nog klaagt over zijn/haar inkomen verwacht dat hij/zij eea gratis zal krijgen maar dat gaat niet ! Niks is gratis !
    De luie donders die de ganse dag rondhangen en maar klagen dat ze geen geld hebben moeten verplicht worden om te gaan werken, desnoods onder dwang ! Ik zou bijna willen zeggen ‘de zweep er over’, maar dat gaat weer iets te ver.

    Dus niet kletsen Vene want ik snap heel goed wat er gebeurd in Suriname, en dat ligt zeker niet aan die NPS loser Runaldo V.


    Maak melding
  11. Als IamGold een monopoly wordt gaan ze Suriname rampaneren net als ze in Afrika doen. Eerst kopen ze de machtshebbers op dan gaan ze de lonen verlagen en werkuren verlengen zoals ze het in het verleden geprobeerd hebben. En als het goud weg is zijn ze verdwenen.


    Maak melding
  12. President Desiré Bouterse beklaagde zich onlangs dat Suriname”gebombardeerd” is tot middeninkomensland. Dit vanwege de goede economische cijfers. Maar de nieuwe status leidt ook tot afname van ontwikkelingshulp.
    Gadverd…..beklaagde zich…gebombardeerd…..ontwikkelinghulp…

    Bouterse klaagde niet over het middeninkomensland gedoe en hij is altijd tegen ontwikkelingshulp geweest.
    dus deze zin is misleidend


    Maak melding
  13. Bouta heeft onlangs zelf toe gegeven, dat dank zij de vorige regering Suriname nu in een welvaart zit.
    Wat krijgt Vene??? rotte vis,….Surinamers zijn kortzichtig, en ondankbaar.Nou nu maar hopen dat Bouta alles weer niet op maakt!!ai mi boy


    Maak melding
  14. Vind het ernstig dat de Surinaamse economie maar op twee exportproducten steunt. De regering moet er werk van maken om de economie te diversifieren.


    Maak melding
  15. Vene de huidige regering heeft de plukt inderdaad vruchten van Vene beleid, alleen zijn het hele zure vruchten van jarenlange wanbeleid, nepotisme en corrupte. Waarom denk je anders dat front nu in de oppositie zit.

    Je doet je nick alle eer aan, zoda jullie in de oppositie zitten zouden jullie zaken hebben gedaan of zaken doen, eenmaal aan de macht merkt niemand iets van de daadkracht. Hou je onzin maar voor grundyari daar geloven die oma’s en opa’s toch alles van die rancumeuze nps’ers.


    Maak melding
  16. Milton Fleur,
    Hij heeft in de jaren 80 en 90 laten zien naar welke level hij Suriname kan tillen.
    Vraag aan de man en de vrouw op straat wat ze eind van de maand in hun portemonnee zien van al deze schijnwelvaard die jullie de bevolking voorhouden.


    Maak melding
  17. Larry,

    Jij hebt helemaal gelijk met jouw opmerking dat
    de vorige regering de basis heeft gelegd voor de economische groei. Daar ben ik het 100% eens met jou.
    Maar aan de andere kant is het eigenlijk moeilijk te ontkennen dat de huidige regering het toch maar voor elkaar heeft gekregen om die goeie basis van Vene verder uit de bouwen. Want zo vanzelfsprekend is het niet.
    Hadden we namelijk in 2010 met z’n allen van de daken geschreeuwd dat de huidige regering de goede basis van Vene teniet zou doen en dat de economie de afgrond in zou storten? Investeerders die zouden weglopen? Suriname die een pariastaat zou worden in de wereld? Suriname die Nederland weer zou smeken om ontwikkelingshulp?
    Kortom, de gezamenlijke voorspelling was dat Suriname onder de regering Bouterse een gigantische economische puinhoop zou worden.
    Gelukkig is het tegendeel waar en is Suriname bezig zich te profileren als een opkomende economie.
    Larry, jij en ik mogen blij zijn dat de onheilspellende voorspellingen van velen niet zijn uitgekomen en dat we na enige tijd zullen kunnen spreken van Suriname als een welvarende staat!
    Ik ga ervan uit dat ook jij Suriname en de Surinamers
    een warm hart toedraagt.

    De groetjes


    Maak melding
  18. Milton jij bent verliefd op boutje en je weet het liefde maakt blind.
    Maar onderzoek eerst voor je wat schrijft,want aan die dubbele aov hebben die mensen echt niets,daar komen ze nog niet rond mee.
    Heel wat wat je nu ziet realiseren in su is de nalatenschap van vene.


    Maak melding
  19. Marcel,

    Jij hebt de pijnpunten in Suriname juist aangegeven.
    Pijnpunt nummer 1 is de armoede.
    Armoede is een wereldwijd voorkomend probleem.
    Amerika heeft de status van triple A (AAA). Een
    zeer rijk land zou je zeggen. Maar in Amerika wonen er
    miljoenen mensen die onder de armoede-grens verkeren.
    Het aantal zwervers in Amerika is vele malen groter dan
    het aantal inwoners in Suriname. Bij het aantreden van president Obama is beloofd om die armoede aan te pakken. In een rijk als Amerika zou je zeggen dat dat zo gepiept moet zijn. Maar niks is minder waar.
    Uit recente onderzoeken blijkt dat 1 op de 7 mensen in de VS in armoede leeft. Dit is het hoogste aantal sinds de jaren zestig. Het aantal komt uit op 43,6 miljoen mensen die in armoede leven.
    Het witte huis dus ook Obama reageerde geschokt op dit onderzoek. Het is Obama dus in vier jaar tijd niet gelukt om die armoede terug te dringen.
    En dan Nederland. Ook een land met een AAA status. Een zeer rijk land zou je zeggen.
    Echter, recent onderzoek heeft uitgewezen dat de armoede in Nederland fors is toegenoemen. Het gaat om
    6,2% van de bevolking van Nederland of te wel bijna 1 miljoen mensen die in Nederland in armoede leven.
    veelal gaat het om eenoudergezinnen en bijstand-ontvangers die vaak betalingsachterstanden hebben en regelmatig geen warme maaltijd hebben of kunnen geen nieuwe kleren aanschaffen. Ook het aantal kinderen in Nederland dat in armoede leeft is voor het eerst in jaren gestegen. Volgens het CBS leeft bijna een half miljoen kinderen in Nederland in armoede.
    Dus Marcel, wanneer in rijke landen zoals Nederland
    en Amerika de armoede gestegen is, lijkt het mij niet gek dat in een land als Suriname dat net boven de status van arm land uit komt, dat daar armoede voorkomt.
    In Suriname komt armoede sinds jaar en dag voor.
    Ik ben als tiener in Suriname opgegroeid in de jaren 70
    maar ook ik ben weleens zonder eten naar school gegaan vanwege de armoede. Ook toen klaagde men over de hoge prijzen en de armoede. Sinds de jaren zeventig is eigenlijk bar weinig gedaan door de verschillende regeringen om de armoede werkelijk te bestrijden.
    De armoede is dan ook niet binnen 1 of 2 jaar op te lossen. Het is niet geheel realistisch te denken dat de armoede helemaal bestreden kan worden in Suriname.

    Marcel, het feit dat je constateert dat er in Suriname
    armoede bestaat is dus geheel correct. Maar dat dien je wel in de juiste perpectief te zien en in de juiste context te plaatsen. Maar nogmaals, dat er armoede is
    in Suriname kan door niemand ontkent worden.
    Het is ook van van belang om de plannen van deze
    regering aan te kaarten om de armoede te bestrijden.
    Deze regering is de enige regering die het plan heeft opgevat om een sociaal contract aan te gaan met de bevolking. Dat betekent dat het deze regering ernst is om de armoede te bestrijden.
    Maar armoedebestrijding kost heel veel geld en een enorme dosis geduld.
    Maar indien het deze regering lukt het sociaalcontract
    werkelijk uit te voeren zoals het is opgesteld dan
    dan mag je er vanuit gaan over een paar jaar de armoede aanzienlijk afgenomen zal zijn.


    Maak melding
  20. Groei of niet, al die oliedomme ndpaarselingen zijn dankzij het marionettenbeleid van deze moordenaarsregering 40% economisch achteruit gegaan. A fout noh? Of a fout a no neks? geen wonder dat baas niets anders kon doen doen proberen kosten van primaire levensbehoeften laag te maken. Maar toch zijn er nog veel domme ndpjongeren die pronken met hun BB, dure kleding,schoeisel, dure auto’s, naast het dragen en hebben van allerlei gouden sieraden en tanden. Ook vele Abrabroki misie misie dragen valse pruiken met alle kleuren van de regenboog waar donkerpaars uitschiet. Hahahahahaahahaha, na echte ndpsma, orgisma,foefoeroesma oftewel OLIEDOMME stakkers. Leve deze Suribabwanen.


    Maak melding
  21. @Sharaida,

    Ik heb totaal geen vertrouwen in deze president(om meerdere redenen overigens), maar zeker ook, omdat ik eerder heb meegemaakt wat er van Suriname komt als hij enigszins in het machtscentrum zit.

    Geen enkele Surinamer zit te wachten op het ineenstorten van de economie. En toch zie je hier en daar al tekenen dat Surinamers het financieel minder hebben. En dat in een tijd van economische opleving.

    Het is toch ook weer merkwaardig dat basisbehoeften aan een subsidieslangetje moeten hangen? Mij bekruipt een déjà vu gevoel in deze.
    Dat blijkt dat deze president het gewoonweg niet kan, is slechts een kwestie van tijd.


    Maak melding
  22. Ach ja, die Sharaida was zeker nog niet geboren toen wij één de sterkste munt hadden in onze regio,ze was nog niet geboren toen je Surinaams geld kon inwisselen bij de bank in Nederland,ze was nog niet geboren toen Suriname op onderwijs,medische gebied heel hoog aangeschreven was,Ze was nog niet geboren toen je rijk, arm en middenstand had in Suriname, Sharaida, Suriname waar in ik ben geboren, en achter hebt gelaten was een land met tolerantie,normen en waarden , respect, democratie dit alles is op 25 feb 1980 met verraad en wapen geweld naar huis geschoten door die criminele moordenaar die zich nu president noemt.
    Het is dom, en hele grote schande dat een landverrader als Bouterse gekozen is als president, hij heeft nooit wat van kunnen bakken, hij is incompetent.


    Maak melding
  23. De gevolgen van een economisch beleid van een regering zijn zo ongeveer twee jaar na implementatie merkbaar. de huidige economie staat is dus toe te schrijven aan de vorige regering. De komende jaren zullen de gevolgen van dit beleid merkbaar zijn. Uiteraard zullen die gevolgen ook weer doorlopen tot twee jaar na de komende verkiezingen.

    @ Larry: Inderdaad. Als de basisgoederen worden gesubsidieerd is er iets heel erg mis.

    Overigens is de monetaire situatie niet hetzelfde als de economische situatie.

    Als het werkelijk zo goed gaat, waarom hebben we dan buitenlands geld nodig voor het bouwen van 1000 woningen? Dat is dan toch maar $ 50.000.000,- ?

    Als het zo goed gaat, waarom krijgen de mensen dan geen lap grond zodat ze zelf een huis kunnen bouwen? Dat kost dan veel minder dan $ 50.000,- per huis.

    Overigens kosten 18.000 woningen samen totaal NEGENHONDERD miljoen AMERIKAANSE dollars. Hebben die idioten ECHT geloofd dat hij ze zou bouwen?

    Bouterse is president geworden om 3 redenen:

    1 omvervolging te ontlopen.

    2 Ook zijn vele reizen hebben hier mee te maken. Door steeds andere regeringsleiders te ontmoeten probeert hij enerzijds bij deze regeringsleiders in een goed blaadje te komen en anderzijds probeert hij indruk te maken op domme Surinamers die denken: “saaaang, hij is geweldig want hij zit met ‘de groten” aan tafel.

    3 Hij weet dat hij OP NORMALE MANIER niet kan uitvoeren wat hij beloofd heeft. Hij is dus genoodzaakt grote multinationals binnen te halen om veel geld te verdienen. Als hem dat lukt is hij een held (niet voor mij), als het niet lukt, zal hij proberen zich er uit te lullen.

    Hij zit meer in het buitenland dan in Suriname. Als hij er wel is, hoor je heb zelden. Als je hem wel hoort, zit ie meestal te schelden en verwijten.

    De man heeft totaal geen binding met het land en is een slechte manager. Hij gaat wel praten met het volk, maar niet met de Assemblee. gaat ook nooit echt in discussie met hen. Hij heeft zijn ministers schijnbaar niet in de hand (ALLE ministers vallen onder hem), want ze voeren zijn opdrachten niet uit.

    Het er onder uit lullen wat betreft de huizenbouw is trouwens reeds begonnen. Ramon Abrahams vertelde immers dat de wet op de staatsleningen al werkt (eigenlijk wilde hij ons laten geloven dat het Front die wet met opzet heeft gemaakt om hun te pesten). Als ze hun doel dus niet halen, komt dat door “die wet van het Front”.

    Als jullie die amnestiewet konden veranderen, verander dan ook deze wet en bouw die 18.000 woningen. Dat kan toch in twee dagen? Je hoeft hier niet eens te doen alsof je maatschappelijke groeperingen raadpleegt.


    Maak melding
  24. democratie = meerdeheid krijgt zn zin …
    meerderheid stemt op bouterse; das democratie …
    wil je bouterse niet : stem niet op hem
    verliezers klagen altyd dat zij het beter kunnen….
    je hebt altyd voor en tegenstanders…
    suriname is altyd arm geweest….
    als kolonie van nederland ; toen was alles beter…
    je wilt niet zelfstandig zijn maar mama(ned) moet voor je zorgen …echte slaven mentaliteit .
    het valt me op dat veel hindoestanen erg tegen bouterse zijn …..
    was het onder de vhp dan wel goed ?
    welke regering heeft suriname ooit naar de top gebracht of gezorgd dat er geen armoede meer was ?
    hoe kan het dat nederland (triple AAA) voedselbanken heeft en steeds meer mensen melden zich aan ….
    iedereeen pienaart in nederland nu ..ik ook nu ..
    wie garandeert mij dat JIJ, (klager en beter weter ) het beter zal doen dan elke voorganger in de regering.
    waarom maakt nederland zich druk om suriname Maar NIET over de uitspraken van alle internationale strafrecht organisaties over de veroordeling van israel , die alle uitspraken naast zich neerlegt…
    en niets over de vader van maxima (duizenden verdwijningen )…..
    voor de coup; was er zeker geen corruptie en vriendjes politiek …
    waren de ministers toen niet arrogant; door de militairen die je land in tyd van nood moet verdedigen PADVINDERS te noemen .
    wat gebeurde met al het ontwikkelingshulp geld ….

    mijn tip : verkoop suriname aan frankrijk (frans Guyana). met het geld is elke inwoner dan miljonair en kan een nieuw vaderland zoeken.de hindoestanen kunnen dan naar india ,waar alles zo goed is .
    de creolen kunnen het slavenland (werkkamp)waar hun voorouders gevangen werden gehouden verlaten .jammer dat na al die jaren mensen nog in hokjes denken en kleur ?kasten stelsels.

    dit is mijn mening ;democratie.
    misschien zie ik iets over het hoofd (vast wel ); leg me dan uit op een positieve manier want door mij de juiste feiten te vertellen kan ik mn mening misschien wel aanpassen en worden mn ogen nog verder geopend .
    ik heb niet de wijsheid in pacht ; jij wel ?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES