dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenPolitiekDe Moor heeft zijn werk gedaan ...

De Moor heeft zijn werk gedaan …

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 apr – De Moor heeft zijn werk gedaan, hij mag nu gaan. Het is een onwillekeurige inval, het denken aan deze spreuk nu. Maar hij is ook zo toepasselijk bij het herkauwen van de afgelopen dagen en uren in politiek Suriname. De politieke partij BEP. Zo enthousiast begonnen aan een nieuwe coalitie nog geen twee jaar terug. En getrouw helpen zorgen voor voldoende steun om Desi Bouterse te verkiezen tot president. En nu?

De partij voor Broederschap & Eenheid in de Politiek wordt er effe enthousiast uit gemikt. Door dezelfde man die zij in het hoogste politieke zadel hielpen. En te bedenken dat de BEP nooit echt gecharmeerd is geweest van Bouterse en zijn politieke huis NDP. Het werd ook te kennen gegeven binnen hun combinatie met Ronnie Brunswijks A Combinatie, AC. Die drukte door en ging voor een coalitie met Bouterse.

BEP zag zich geplaatst voor een voldongen feit en ging node mee. Van de zes ministersposten die AC uit het vuur sleepte, kregen zij slechts twee. En dat voor een partij met vier van de zeven AC-parlementszetels. Het werd uiteindelijk één ministerie, dankzij afvallig gedrag van twee van de eigen parlementariërs. Gedrag dat deel uitmaakte van lang smeulende conflicten.

Dezelfde conflicten deden A Combinatie, en dus ook BEP, het vicepresidentschap mislopen. Gehakketak en besluiteloosheid gaven Bouterse de gelegenheid een eigen pion in te zetten. De spanningen met Brunswijk van al voor de parlementsverkiezingen zijn de partij van Caprino Allendy duur te staan gekomen. Het mag nu dan ook niet verbazen dat Brunswijk blijft en dat de BEP… mag gaan.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
  1. Conclusie??
    Als die Massamoordenaar jou niet meer nodigt heeft dan vermoord hij jou of hij laat je door de stront zakken.
    Zijn geschiedenis spreekt boekdelen en toch trappen jullie met open ogen in de kinderlijke val van die onbetrouwbare BEEST.


    Maak melding
  2. Allendy mag blij zijn dat hij geen ‘ongelukje’ kreeg tijdens een ‘vluchtpoging’. De kans, dat Brunsie en Somo in de toekomst ‘iets’ krijgen tijdens een ‘vluchtpoging’, wordt hoe langer hoe groter.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES