zo 2 aug 2015 16:19

Bouterse: “Nederland, de tijden zijn veranderd”

74

PARAMARIBO, 21 apr – President Desiré Bouterse ligt niet wakker van de Nederlandse reacties op amnestie voor de Decembermoorden. “Zoveel zorgen maak ik me daar niet om in die zin dat de tijden zijn veranderd. Mensen konden vroeger in paniek raken bij het horen dat Nederland zijn ambassadeur zijn ambassadeur terugroept. Het zij dan zo”, zei Bouterse tijdens een persconferentie.

Dat gaat ook op voor het opschorten van de resterende ontwikkelingshulp. “Twintig miljoen euro, ik heb je geen twintig miljoen euro gevraagd. We hebben een economische reserve van bijna achthonderd miljoen dollar. Twintig miljoen euro is nauwelijks genoeg voor de brug die we gaan bouwen”, zei Bouterse. Overigens verwacht hij nog een formele reactie van Den Haag.

De ‘zware lobby vanuit de Noordzee en degenen die hier de zelfde vlag zwaaien’ is dat kennelijk niet. “We hebben er geen boodschap aan. Ik communiceer niet via de krant. Zet het maar in een nota, anders is het geschreeuw.” De focus is zogezegd op de uitdagingen waar Suriname voor staat. “We hebben een andere regering, we zijn niet in oorlog met Nederland, we zijn bezig met dit land.”

74 Reacties | Plaats Reactie

 1. ik lees dat Srananmans oproepen tot het boycotten van Suriname/Surinamers zijn jullie vergeten hoe goed Suriname/Surinamers voor jullie zijn.alleen omdat een groot deel heeft besloten om een andere koers te varen worden zij uitgemaakt voor dom,idioten enz enz wij zijn een trots volk maar laten wij een keer de waarheid vertellen over hoe moeilijk wij het hebben in Nederland dat er soms dgn zijn dat er geen eten is maar we lopen te juichen van hup holland en dat wij hier te maken hebben met grotere problemen dan Su.het ziet er naar uit dat die idioot van een Geert die ook door heel veel Srananmans wordt verafgood een bom onder Mark en co hun kont heeft geplaats,anders gezegt terwijl het kabinet Rutte in het kabinet van Bouterse zijn kont keek vergaten zij dat hun kont zelf open stond.nogmaals er lopen nog steeds Sranamans rond dat het westen als zij bezig zijn dat het alleen maar gaat om hun eigen belang en niet het belang van de landen die zij boycotten of binnenvallen en dan een boledbad aanrichtten en dan denken dat zij de slachtoffers/nabestaanden kunnen afkopen.
  ik heb geleerd dat wij allemaal fouten maken maar de kunst is om te vergeven,laten wij dat proberen te doen.
  grt,Nelo

  zondag 22 april 2012 om 09:08 uur
 2. Beste kondremangs,
  Ik moet toegeven: DiDiBrie heeft voor 1 keer gelijk…..
  de tijden zijn veranderd;
  MAAR JIJ ZAL NOOIT VERANDEREN, JO JUDAS JO!!!

  TIME WILL TELL, Kondremangs!!!
  NOBRUYA

  zondag 22 april 2012 om 09:44 uur
 3. Royc,
  Ik wil jou een paar dingen duidelijk maken.
  1)In de jaren 80,90 had Bouterse alle macht in handen en ook toen is het niet gelukt.
  2)Wanneer gaan jullie inzien dat de Fout bij Bouterse licht, hij is te dom en lijd aan grootheidswaanzin, kijk hoeveel regeringen en politici hij tot nu toe al heeft versleten.Het is wel zeer opvallen dat jij eeuwen terug moet gaan om Bouterse zijn wanbeleid te verdedigen. de jaren 80 90 zijn nog vers in mijn geheugen RoyTJE
  3)Nederland laat zien hoe de democratie werkt als ze niet uit kunnen komen dan wordt er nieuwe verkiezing uitgeschreven.
  4)In Suriname gaat alles via dictaat, je moet anders wordt er gedreigd met reshuffelen. De baas is nooit Fout.

  zondag 22 april 2012 om 10:35 uur
 4. De geschiedenis heeft geleerd dat alle dictators een zelf gecreëerde en/of externe vijand nodig hebben om zich op af te geven en haar achterban van de harde realiteit af en onwetend te houden. Hitler had de Joden nodig, Mugabe heeft de Engelsen nodig, Wilders heeft de Islam nodig, Noord Korea heeft Zuid Korea nodig en ga zo maar door.

  Laat de heer DDB zich vooral bezig houden en met zijn vele beloftes en zich niet opwinden over zijn gecreëerde spoken en vijanden. Waarschijnlijk ontvangt hij nog steeds een Nederlandse toelage als voormalige Nederlandse beroepsmilitair.

  zondag 22 april 2012 om 11:16 uur
 5. anna_Z
  Ik wil je als Patta jongeman van harte bedanken voor jou uitstekende nederlandse taalgebruik, ofschoon ik besef dat je een echte Sarnagsma bent. Ik oefen mijn takkie takkie steeds, het is niet altijd goed zegt mijn matie. Ik heb heel veel van jou schrijfwijze geleerd. Ik merk op dat onze boze (W)olf nu ook zijn best wil doen. Al heeft de buurvrouw hem geholpen het maakt niet uit anna_Z. Onze boze (W)olf heeft op z’n minst een goede docent gevonden die hem wel dan niet rechtstreeks op de vingers tikt. anna_Z over vier maanden ben ik weer in mijn swiettie Sarnag. Ik hoop niet dat ik die stoute Henkie en onze boze (W)olf tegen het lijf loopt. Ze verpesten het echt voor de andere Suri’s. Mijn matie zegt mij dat Sarnag mensen vriendelijk zijn in het algemeen. Maar sorry anna_Z deze twee mannetjes halen echt jou nivo niet. Om jou eerlijkheid en oprecht zijn anna_Z kom ik met alle plezier naar Suriname. Ik hoop je echt eens te ontmoeten. anna_Z blijf volhouden, jou voorbeeld volgen ze toch allemaal stiekempjes. Zie postings van onze boze (W)olf. anna_Z ik geloof hem nooit, hij is nooit correct, altijd boos en eg onbeleefd. Mijn matie zijn ouders kennen Suriname als geen ander en vinden dat die stoute Henkie en onze boze (W)olf bewust leugens schrijven en vinden het echt zielig van hun bestede tijd. anna_Z maar jij bent echt top. You’re simply the best. Ik verwacht trouwens dat Suriname het steeds beter doet. 800 miljoen dollar is niet niks. Ons klein landje doet het niet zo goed. Anna_Z ik weet haast zeker dat je voor ons landje duimt. Binnenkort verliest je goede matie Jantje misschien zijn baantje. Jij hebt alweer gelijk anna_Z dat ze in Suriname de vrede moeten tekenen, ik bedoel de amnestiewet. Ik vind je buitengewoon erg beschaafd trouwens. Dat vinden mijn matie en zijn ouders absoluut. Zij zijn erg trots op hun geboorteland en willen geen stampij aldaar. Zo spoedig mogelijk als het kan willen zij remigreren. Goed nieuws hé anna_Z. Groetjes aan mijn allas braddas en sissas in Suriname. anna_Z een speciale groet van jou vrind Jan the lover. Mijn ouders en ik leren veel van je. M’n pa vind je echt grandioos. Hij lacht zich nog altijd een deuk, hoe je ons klein landje betitelt, ofschoon hij normaliter geen lacher is. Dat vinden we echt geinig en worden integendeel totaal niet boos of zo. Ik vind je oprecht en geweldig. Sosso lobi van Jan the lover. Anna_Z je bent zeer humaan, houden zo. Jan loves u.

  zondag 22 april 2012 om 12:21 uur
 6. Edmundo,
  Jij maakt een kardinale fout om de kritiek op Bouterse uit te leggen als kritiek op Suriname als land.
  Wij die terecht kritisch zijn op die criminele bende die aan de macht is in Suriname houden meer van Suriname dan jullie die onze mooie land in handen van criminelen en moordenaars hebben gelegd.

  zondag 22 april 2012 om 12:28 uur
 7. Nederland laat zien hoe de democratie werkt als ze niet uit kunnen komen dan wordt er nieuwe verkiezing uitgeschreven.
  Omdat zij zo wijs zijn als WIKILEAKS zijn ze weet inelkaar gedonderstraald.

  zondag 22 april 2012 om 12:29 uur
 8. bouta “””mooier kan je het niet zeggen.
  de regering rutte heeft een groot probleem samen met de cda van die vrouw ferier.nederland zit in die chit wat voetsel banken betreft,catshuis ,financieel .suriname moet vooruit ,met of zonder bouterse maakt voor deze man niets uit .wat ik blij ben is dat bouterse zegt wij houden ons rug stijf als surinamers .nederland kan en zal niet de dienst meer uitmaken in suriname .zij gaan niet bepalen wie president wordt en wie niet .de oppositie pleegt verraad en dat neem ik ze kwalijk als niet aanhanger van bouterse.het was pijnlijk toen ik randjitsingh door de radio hoorde zeggen dat als het ware de nederlanders gelijk hebben om suriname economisch te boycotten en nog kunnen bepalen wat er in suriname gebeurt ,een echte landverrader ,of is deze man wel een surinamer en heel veel meer van die mensen .dit probleem moeten wij als surinamers oplossen en niet de kolonisator de dienst gaat uitmaken .wij moeten in dit geval achter een man gaan staan en dat is de president van de republiek suriname die door het volk gekozen is .het volk heeft recht om te weten wat er gebeurt is met de 8 december moorden maar nederland heeft ook een vies spelletje gespeelt .waarom vraagt de oppositie holland niet waarm de dossiers 60 jaar in de ijskast moet ,waarom heeft de oppositie brunswijk amnestie verleent terwijl brunswijk netzoveel bloedt aan zijn handen heeft .is het omdat vene brunswijk ook in de regering wilde hebben om de verkiezingen te winnen .foute boel .vene heeft ook voor deze ellende gezorgt vandaar dat de nps maar vier zetels kreeg .vene is haatdragent en dat is een slecht voorbeeld voor de natie .ik ergerde mij rot toen hij het vaandel niet persoonlijk had over gedragen aan bouterse ,hij deed het via iemand anders en dat is slecht voor de natie .je bent kwaad op bouterse ,maar hou de eer aan je eigen en draag het over zoals het hoort .goed dat het volk deze vene heeft afgestraft .

  zondag 22 april 2012 om 12:54 uur
 9. Wikki toch.. zoek hulp nu het nog kan,….

  zondag 22 april 2012 om 14:27 uur
 10. Bouterse zijn toon is aanzienlijk gematigd. Hij spreekt met de nodige reserves omdat de internationele invloed van NL nog steeds geldt. Bouterse speelt blufpoker en weet dat NL lobby hem nog steeds kan schaden.

  zondag 22 april 2012 om 14:34 uur
 11. Politieke onkunde!

  Het terugroepen van de Ambassadeur uit een land is voor elke politiek geschoolde en deskundige in de omgang met volkeren een bloody shame!
  Maar voor Desi is deze diplomatieke zet reden om om veranderde tijden te schreeuwen en zeggen dat het hem niets doet. Beleefdheidshalve zegt hij ook dat hij die 20 miljoen niet nodig heeft. Hij misschien niet, maar het volk van Suriname wel! Met zijn grote smoel ontneemt hij vele Surinamers die niet op hem gestemd hebben een bedrag van 20 miljoen. Ze verhongeren!
  En dat moet je als president van een land en heel haar bevolking aanvoelen.

  zondag 22 april 2012 om 14:48 uur
 12. De tijden zijn veranderd, maar de band tussen Suriname en Nederland zal, als moeder en kind, altijd blijven bestaan.Behandel de nederlanders in SU dan ook met restpect.Want zonder die mensen was er geen basis in de samenleving daar. Dan zouden we nog in Africa en Azië wonen, en zouden de indianen nog primitief zijn.

  zondag 22 april 2012 om 15:16 uur
 13. DDB is een domme persoon, dat kan je zien hoe hij reageert. Een slimme politicus zou zeggen jammer dat Nederland dit doet een domme politici reageert zoals Bouterse en Lacking en de rest van die criminele BENDE reageren kortzichtig dom en ondiplomatisch.

  zondag 22 april 2012 om 19:14 uur
 14. HA HA HA HA HA best surinamers lees ik dit goed, weten jullie dit…..

  bouta zegt… ik heb je geen twintig miljoen euro gevraagd. We hebben een economische reserve van bijna achthonderd miljoen dollar. Twintig miljoen euro is nauwelijks genoeg voor de brug die we gaan bouwen.

  ha ha ha ….als je dat 800000000. aan de bevolking uit deeld dan heb je een land vol met miljonairs.
  wat stopt jullie, maar bouta is slim hij heeft vroeger naar basie en adriaan gekeken, bouta wilde altijd basie spelen…..alles is voor basie, alles is voor basie.
  of alles is voor bouta alles is voor bouta ha ha ha ha

  pengel

  zondag 22 april 2012 om 20:27 uur
 15. oja nog even wat anders …hij wilt een brug bouwen…
  waar zijn die huizen gebleven die hij belooft had .
  waar zijn die gebleven

  pengel

  zondag 22 april 2012 om 20:30 uur
 16. Aan allen,

  Wees toch dankbaar voor de zichtbare veranderingen van uw land nu. Het voorgaande kabinet heeft de eigen zakken gespekt en niet voor volk en land gedaan. Ook al zijn jullie het niet eens met het feit dat uw zittende president aan de macht is, kijk dan naar de veranderingen. Hij heeft gelijk dat hij aan geeft dat het Nederlandse kabinet steeds dreigt om het geld dat in het verleden is toegezegd op te schorten.

  U moet leren vergeven en samen mee helpen bouwen. Wat ik natuurlijk begrijp is dat vergeten nooit zal zijn, dat is heel begrijpelijk, maar pak de kans om uw land mee te helpen opbouwen. Kom op voor de vernieuwing van uw land.

  zondag 22 april 2012 om 20:58 uur
 17. Wikileaks en No Bruys zijn danig bezorgd om het uitvallen van hun sponsors.

  zondag 22 april 2012 om 21:24 uur
 18. l hebben de rijkdom en we moeten zorgen dat het in de toekomst aan de surinamers toekomt..aat nederland varen je heb gelijk bouta laten we suriname met andere investeerders werken en niet focussen op nederland want ze hebben ons 300 jaren uitgebuit en wat hebben we van ze gehad alleen maar verdeeldheid onder onze suris en dat moet nu ophouden en nu aan ons land denken en proberen het met andere landen te werken war we onze belangen voorop stellen.we hebben genoeg land om nog wat van te maken en niet vergeten de rijkdom alleen goeie investeerders nog we hebben al de chinezen alleen moeten we met beleid gaan werken en goeie eisen stellen om de surinamers te gemoet te komen voor de niewe generatie want sranang swietie we moeten bundelen inplaats dat we elkaar proberen kapot te maken .laten de mensen die het land weer wil verzieken een keertje oph0uden en vooruit denken voor Suriname goedwil.tang boeng sranang

  zondag 22 april 2012 om 23:48 uur
 19. Laten zij het maar gebruiken voor het inrichten van de
  gloed-nieuwe vakantie-villa van Zijne Koninkelijke Hoogheid ,Kroon-Prins der Nederlanden , Willem Alexander .
  20 miljoen Euro moet toch genoeg zijn ???
  Tijden veranderen ; Wij nemen tegenwoordig onze visnetje/hengel en laat de ex-kolonisator zien hoe wij nu zelf vissen !!!
  IS BETER DAN EEN VIS CADEAU KRIJGEN !??

  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , SURINAME DOSSIERS VRIJ ,
  NU !!!

  maandag 23 april 2012 om 08:49 uur
 20. Jan DE Lover is in het weekend weer op visite geweest bij Jack Daniels en Johnny Walker.

  maandag 23 april 2012 om 11:08 uur
 21. Bouterse zegt: ‘we zijn niet in oorlog met Nederland, we zijn bezig met dit land’

  En daarmee is alles gezegd.

  Wie anti-Suriname is leef je uit op de thumbs down, daarvoor is dit forum immers bedoeld 😉

  maandag 23 april 2012 om 16:05 uur
 22. @beertje zo is dat Matie. En @jan THE lover jij hebt ook helelmaal gelijk.

  Yessssssssssssssss

  maandag 23 april 2012 om 22:00 uur
 23. @Jan the lover

  Soso lobi!

  maandag 23 april 2012 om 23:36 uur
 24. @konkonni,
  Sorry;ik lijk niet op je lijder DiDiBrie…….je kan je naam liever veranderen in DongDong……want koni ben je niet!!!
  Ik heb 1 advies voor:GA DE GESCHIEDENIS NA EN KOM DAN WEER REAGEREN………WANT DE GESCHIEDENIS KAN JE NIET UITWISSEN; WIE JE OOK BENT!!!
  @Paraman,
  ik word niet gesponsord…..in tegenstelling tot jou vanuit Ocer……..
  Ik lever op een POSITIEVE wijze mijn bijdrage aan de ontwikkeling van ons volk(al is het op kleine schaal; maar ZEER effectief voor de Toekomst van Switi Sranang en IN Suriname)………
  Het rijk van DiDiBrie begint te wankelen; straks gaan die pajongwaaier en die andere cowboy ook het zinkende schip verlaten…..dus
  TIME WILL TELL, KOndremangs!!!
  NOBRUYA

  dinsdag 24 april 2012 om 14:45 uur

74 Reacties | Plaats Reactie

Ads:Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com