• DAMARU uit #Suriname is de special guest op de Caribbean Easter Party op zondag 20 april - http://t.co/jFtohBn1LR http://t.co/CgwsVeAsSS

Suriname Foto van de dag

Laatste berichten

Special

vlag.2013 Algemene Kinderbijslag voor alle kinderen?! - PARAMARIBO, 26 mrt – De Algemene Kinderbijslag, AKB, mag niet beperkt blijven tot vier kinderen per gezin. Dit stelt parlementariër Marinus Bee van A.. Lees verder »
Waterkant.TV

Laatste reacties

Recente forum topics

Reporters Without Borders tegen amnestie

PARAMARIBO, 30 mrt – Reporters Without Borders, RSF, is faliekant tegen amnestie voor de Decembermoorden. Dit stelt Benoit Hervieux, RSF-vertegenwoordiger voor de Amerika’s. De moorden hebben een te grote impact gehad op de media. Maar liefst vijf journalisten vonden een ellendige dood op acht december 1982. Dat mag niet ongestraft blijven.

Het parlement zou het betreffende wetsvoorstel niet in behandeling mogen nemen. “In naam van André Kamperveen, Frank Wijngaarde, Leslie Rahman, Bram Behr en Jozef Slagveer, journalisten die met hun leven betaald hebben voor hun overtuiging en gestreden hebben voor democratie, doen we een beroep op de zes coalitieparlementariërs die het voorstel indienden, het in te trekken”, zegt Hervieux tegenover de Ware Tijd. Het indienen van het voorstel op zich is te verfoeien.

Amnestie maakt niet weg dat de moorden gepleegd zijn. President Desiré Bouterse zal als één van de verdachten, daar degelijk rekening mee moeten houden. “Deze persoon is nu een gekozen president en we brengen hem in herinnering dat toen hij werd ingezworen, wij opriepen tot gerechtigheid en waarheid omtrent de misdrijven uit het verleden. Zelfs wanneer justitiële processen worden opgeschort tijdens zijn presidentschap, blijft het onacceptabel dat deze moorden ongestraft blijven.”

Bezoek Suriname.NL: platform voor Suriname, Surinamers en Surinaamse zaken
Adverteer ook op de Vraag & Aanbod site over Suriname: www.suritrade.com.

Er zijn 17 reacties

 1. Hij zet Suriname op de internationale kaart volgens die ezels die hem aanbidden.

  Beoordeel Thumb up Thumb down +9
 2. Hier kan de SVJ nog een voorbeeld aan nemen en zich niet zo labbekakkerig opstellen.

  Beoordeel Thumb up Thumb down +12
 3. De “menselijke tragedie”die georganiseerde misdaad en drugshandel heeft veroorzaakt in Zuid-Amerika is meer dan alle burgeroorlogen in Midden-America!

  Beoordeel Thumb up Thumb down -10
 4. Suriname in de internationale schijnwerpers….

  Frankrijk hecht groot belang aan het principe van een onafhankelijke justitie. “In ieder geval zijn wij van mening dat het belangrijk is vast te stellen waar de verantwoordelijkheden van deze zaak liggen”. Dit stelt de woordvoerder van het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken op een vraag over het initiatiefvoorstel ter wijziging van de amnestiewet.

  Beoordeel Thumb up Thumb down +10
 5. De enigen die bepalen of er amnestie komt zijn de Surinamers binnen Suriname. Maar het staat het buitenland vrij om te klagen. De Surinamers zullen geen marionetten meer accepteren. Die tijd is voorbij.

  Beoordeel Thumb up Thumb down -16
 6. Anna_ Z

  Ze lullen gewoon!!!!!

  De honden blaffen maar de karavaan trekt door!!!!!

  Na Palm wi de go!!!!90%

  Beoordeel Thumb up Thumb down -5
 7. Vele ndpers schamen zich ndper te zijn, enkelen hebben hun vlaggen en paarse tierlantijntjes verbrand. Lokoe noh…….nanga bigi fanfare baas,misikeba,panka,meye beng taki…gado de nanga bouwta nanga lon..ma gaandeweg deng mang disie e kong nanga alla soortoe friktie ndpverzinzels datie front no lebi monie na bakka. Da fa dang, srefe kerki foe meye e tjies srd.6.000,- Da a mang e taki, met trots..mi no habi a monie nodig. Dang saide je prei heilgman foe teki didibr monie. Ma a moro friktietori sa ndp, wi partijsma wang doe na……amnestie, terwijl bouva, msikeba, baas srefi beng taki….recht voo een recht foo allen….het 8 dec proces gaat door. oe neh bribi baas moro,noch miskeba,noch meye noch panka……..we i bribi soso na Gado, sa sa verlos oenoe potiewang uit A NDPgevangenis sekte.

  Beoordeel Thumb up Thumb down +4
 8. “Het is juridische onzin om te stellen dat na amnestie aan waarheidsvinding zal worden gedaan. Er vindt eerst waarheidsvinding plaats, waarna een onafhankelijke waarheidscommissie bepaalt of een schuldige in aanmerking komt voor amnestie.

  Dit zegt assembleelid Harish Monorath (Nieuw Suriname/Mega Combinatie) in gesprek met Starnieuws.

  Zeg het die duivelse leugenaars en aanbidders niet, ze zijn volkomen in de ban van di di bri, alsook de valse ndp profeten.

  Beoordeel Thumb up Thumb down +4
 9. Dit was een viese poltiek geweest van Nederland in 1982
  Dus nu gebruikt ze dit als een wapen.

  Beoordeel Thumb up Thumb down -9
 10. anna_Zot: “De enigen die bepalen of er amnestie komt zijn de Surinamers binnen Suriname. Maar het staat het buitenland vrij om te klagen. De Surinamers zullen geen marionetten meer accepteren. Die tijd is voorbij”

  De leugen en corruptie regeer in Suriname. Suriname staat na volgende week in de wereld bekend als de ultieme bananenrepubliek waar moordenaars het presidentschap kunnen kopen door drugsgelden en dan hun eigen amnestie regelen.

  Ik zou mij doodschamen als Surinamer maar niet Anna_Zoeloe: Die is er trots op.

  Beoordeel Thumb up Thumb down +6
 11. Je hebt gewone honden en je hebt domme afgerichte eigenwijze paarse honden die leugens en bedrog hier op dit net verkopen.ééntje zegt dat het de Surinamers zijn die bepalen of er amnestie komt en dan maakt het deze paarse leugenaar niet uit wat de nationale en internationale wetten en regels zijn.
  Remi, alleen op de wereld.

  Beoordeel Thumb up Thumb down +4
 12. @Henk Molenaar

  Ik ben inderdaad trots op mijn land Suriname. Niet alles is perfect maar ik ben trots op Suriname en alles wat Surinaams is. Ik ben trots op mijn Surinaamse wortels en ik zal mijn land nooit afvallen. Ik ben een nationalist. Suriname zoekt op dit moment evenwicht in haar jonge bestaan. We doen aan natievorming en we kunnen niet meer accepteren om haat te cultiveren. We willen vooruitgang en evenwicht en we willen geen speelbal meer zijn van buitenlandse krachten en hun redimusu aanhangers. Ik zal mij nooit schamen voor Suriname. Sranang über alles!!!!!!

  Beoordeel Thumb up Thumb down -6
 13. Op alle internationale lijsten zijn we inmiddels weer 10-talle plaatsen gekelderd dankzij deze corrupte bende. Alleen op de lijst van meest corrupte land scoren we goed. Waarschijnlijk halen we de eerste plaats. :(

  Beoordeel Thumb up Thumb down +4
 14. Amnesie mag komen maar dan alle daders bestraffen! dat is pas de juiste daders op zijn juiste plaats en geen excuus voor deze misdadigers!! Hoogste Mahonyboom uitzoeken voor hen om op te hangen!! dit is de perfecte plek voor hen.

  Oh!! wat ben ik bang geworden door de grote ogen van die huichelaars!!!

  Radjkoemar Rajaram jij lijkt wel de Gangaram Bholadas!!
  Wees positief in je leven knul!!

  Beoordeel Thumb up Thumb down +3
 15. Anna_Goebels: Jij moet het omdraaien. JIJ hoeft je niet te schamen voor Suriname maar Suriname maar voor JOU!!

  Beoordeel Thumb up Thumb down +3
 16. @ Determinist,

  je moet ze maar uitlachen.Hun wet is HUN WET EN REGEL.Geldt alleen maar in de bananen republiek Suriname.SU is lid van Amnesty International met of zonder bouterse.Heb je niet gekeken en geluisterd naar Mr. F. KRUISLAND in TO THE POINT.Dat was toch duidelijk genoeg.Mek deng sabi.

  Danitia

  Beoordeel Thumb up Thumb down +1
 17. ANNA_Z onze pseudologica fantastica schrijft: Ik ben trots op mijn Surinaamse wortels en zal mijn land nooit afvallen. Ik ben nationalist.
  Welnu tijd dus om de nederlandse uitkering terug te storten, en het ned. paspoort in te ruilen voor een surinaamse, en vooral wegblijven uit ned. inclusief Caribisch ned.en nog lang en gelukkig leven in Zimbabwestan.

  Beoordeel Thumb up Thumb down +2

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Reacties moeten inhoudelijk zijn en iets toevoegen aan het bericht, persoonlijke aanvallen worden verwijderd.
 • Reacties met scheldwoorden en/of beledigingen worden verwijderd
 • Constant typen of overmatig gebruik van hoofdletters is niet toegestaan
 • Bij herhaald overtreden van de regels wordt u op de zwarte lijst geplaatst en komen reacties niet meer door
Voor andere discussies kunt u terecht op ons forum:
http://www.waterkant.net/suriname/forum/index.php
Spotlight

Wereld erfgoed

Hoe duur was de suiker

vakantiebeurs

film Jörgen Raymann

RTL late night

PARAMARIBO, 13 jan – Minister Ashwin Adhin van.. Lees verder »
De openingsfilm van de 33e editie van het.. Lees verder »
De Stichting toerisme Suriname staat van 14 tot.. Lees verder »
Cabaretier Jörgen Raymann en Aliyah Kolf, de winnares.. Lees verder »
Humberto Tan wordt door De Telegraaf de nieuwe.. Lees verder »