ma 3 aug 2015 19:07

Bouterse over gratie: advies rechter gevraagd

51
post thumbnail

PARAMARIBO, 10 feb – De reactie van de oppositie op de gratieverlening aan Romano Meriba is niet meer dan stemmingmakerij. Dit stelt president Desiré Bouterse. In een brief aan het parlement geeft hij antwoord op negentien vragen van de oppositie. Die waren schriftelijk gesteld. Die vragen zouden eerder de houding van de oppositie blootleggen.

Het is “stemmingmakerij”, het soort reactie op vrijwel alle beslissingen van de regering. Dat er geen rekening gehouden is met de grondwet is niet waar. Bij de gratieverlening aan de voor moord veroordeelde is wel advies ingewonnen bij de rechter. Dat was in juni vorig jaar en het Hof van Justitie gaf zijn zegen. Meriba(FOTO) kwam voor op een lijst van veroordeelden, waar gratie voor was aangevraagd. Dankzij het positieve antwoord, mocht Meriba in december naar huis.

De oppositie noemt de gratieverlening ongrondwettelijk. Het advies van de rechter behoort vooraf ingewonnen te worden. Bouterse vindt het tijd voor een evaluatie van wetgeving over gratie. Ook vorige president verzuimden het advies te vragen. Tot die presidenten behoorde ook oppositielid Ronald Venetiaan. Die verleende op drie en twintig november 2005 gratie zonder advies vooraf. “Met dit verschil dat het toen niemand is opgevallen.”

51 Reacties | Plaats Reactie

 1. Beste Sempa,

  Maar…..wij, jij en ik, hebben toch dezelfde President;
  Drs. Mark Rutte?

  In principe hebben we dezelfde smaak.
  whahahahahaha, got ye….

  Doei!!

  maandag 13 februari 2012 om 10:50 uur

51 Reacties | Plaats Reactie

Ads:Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com