zaterdag, april 20, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBaggerheffing om Suriname-rivier te baggeren

Baggerheffing om Suriname-rivier te baggeren

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 apr – De Maritieme Autoriteit Suriname, Mas, heeft de regering voorgesteld een baggerheffing in te voeren. Het extra geld moet de financiering rond helpen rond krijgen voor het baggeren van de Suriname-rivier. Een belangrijke financier is uitgevallen.

Bauxietbedrijf Billiton had aanvankelijk steun toegezegd. Maar het bedrijf is inmiddels uit Suriname vertrokken. Staatsolie blijft wel meedoen en heeft inmiddels tien miljoen dollar ingebracht. Lokale handelsbanken en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank lijken geneigd in te komen met een lening. “Met de zogenaamde baggerheffing zullen we deze lening dan afbetalen”, zegt Mas-directeur Michel Amafo.

De heffing moet getrokken worden bij het laden en lossen van schepen in de haven van Paramaribo. Het is meer een extra toeslag op een reeds bestaande heffing. De Suriname-rivier is vrij ondiep door de grote slibaanvoer. Grote schepen kunnen het land niet aandoen. De aanbesteding van het baggerproject is later dit jaar en de uitvoering moet in 2012 plaatsvinden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

18 REACTIES
  1. Biliton is vertrokken nadat ze het land vernietigd hebben, mooi is dat.

    Ik zou zeggen baggerheffing per direkt invoeren. We gaan onze ontwikkeling niet meer afhankelijk maken van giften en gebedel, het is nu of nooit.


    Maak melding
  2. @ Doornroosje: Hoe noem je dan het inkomen van de handelsbanken en de Interamerikaanse Ontwikkelingsbank? Geen gebedel? Dat geld zal ergens vandaan moeten komen om terug te betalen. Dan maar een baggerheffing, toch? Hoe zit het trouwens met die nieuwe diepzeehaven waar je baas z’n bek zo vol van had?


    Maak melding
  3. Het werk moet gedaan worden en ik hoop dat de bevolking van Suriname zich realiseert dat niet alles kosteloos gerealiseerd kan worden.Het geld moet opgebracht worden om dé kosten te dekken.Dus ook de kleine boothouders zullen aan moeten geloven.Zij maken immers ook gebruik van de waterwegen.Een waterbelasting hoort op zijn plaats.

    Drs.R


    Maak melding
  4. Bagger!

    Deze heffing is nodig en zal aan alle binnen varende schepen moeten worden gevraagd. De schepen die komen lossen of laden zullen de heffing doorberekenen aan de klant.

    Hetzelfde dient te geschieden met de brug over de Suriname rivier. Tol heffen om zo de aanstaande onderhoudsverplichtingen te kunnen betalen. We willen in Suriname alles voor niks hebben en dat kan niet!


    Maak melding
  5. Bagger-heffing..

    Als je i-am-gold nationaliseert,het hef in eigen handen neemt,dan is alle probleem opgelost..

    Net-als je die cocaïne in beslag hebt genomen en deze althans doet geloven hebt verbrandt,kan je i-am-gold inlijven in de surinaamse economie en alle uitgaven dekken..probleem opgelost..

    Die buitenlandse maatschappij heeft genoeg verdient in sme.,als ik mij niet vergis,miljarden US$’s.

    Straks laten ze een vergiftigd land achter en lopen hard weg en wij met die rotzooi..

    Zie maar aan billton zakken vol verdient en grote gaten achter gelaten en verdwenen en wij blijven met de kater en straat arm achter,waar moeten wij heen..


    Maak melding
  6. @Blakaka op 3.

    Ben jij zo dom of ben ik zo slim? Volgens mij weet je niet eens wat een BANK is?

    Wel, bij een bank ga je LENEN en niet BEDELEN, door die heffing zou je zo’n lening weer kunnen betalen, dat ik je dit nog moet komen uitleggen en nog een grote mond opzetten.

    Wat betreft die diepzeehaven, alles op zijn tijd, dombo. Prioriteiten worden bijgesteld, dat hoort elk normaal mens te doen.

    Dat je door je gebrekkige kennishet moraal van dit verhaal niet begrijpt verbaasd mij niets.

    Biliton heeft die front bedelaars geld beloofd tijdens de onderhandelingen over het Bakhuysontginning contract, toen die niet werd gekregen zijn ze vertrokken. De bedelaars zijn dus op het verkeerde been gezet met deze belofte want in feite zouden ze strak moeten onderhandelen inclusief de zaken die nog geregeld moeten worden bij vertrek van Biliton uit Suriname, snappie.

    Begrijp me goed hoor niet dat ik het betreur dat Biliton is vertrokken. Wat mij betreft hadden ze dat allang moeten doen, want van de twee grote bauxiet bedrijven heeft Suriname veel en veel meer aan Alcoa gehad dan van Biliton.


    Maak melding
  7. Boys niet moeilijk doen maar gewoon baggeren, voordat het niet meer te baggeren valt. De meeste waterwegen in Ned zijn ook bijna dichtgeslibt; wordt toch hard gewerkt. Natuur wacht niet. Kortom: deskundigen graag de Sur regering helpen met prof. ideetjes.

    Djin


    Maak melding
  8. De MAS heeft voor haar beurt gesproken.Dinootje moet even de volgorde regelen van de investeerders die in de rij staan om de klus te klaren.En ach,die 100 us dollar die Sur jaarlijks aan Suralco betaalt,is maar een fooitje.

    Cobie.


    Maak melding
  9. Doornroosje: Als je kredietwaardigheid 0,0% is staan de banken niet echt te springen om je geld te lenen. In dat geval zal er onderhandeld moeten worden en dat noem ik bedelen. Alsjeblieft, geef me een beetje, noh? Heel Suriname hangt van gebedeld geld aan elkaar. Maar jij zal toch alles rechtpraten wat krom is, dat ben ik al gewend.


    Maak melding
  10. Blaka B. verzin maar lekker op los, de feiten zijn toch altijd anders. Lees maar hieronder. Trouwens dat jij onderhandelen bedelen noemt, zegt mij genoeg over je algemene kennis, die is inderdaad 0,0.

    “Fitch zinspeelt optrekken kredietwaardigheid

    door Vernon Texel De ware tijd

    09/03/2011

    Paramaribo – Ratingbureau Fitch zinspeelt er op de kredietwaardigheid van Suriname, die nu staat op ‘B’, op te trekken. Volgens de internationale kredietwaakhond staat het land samen met Brazilië, Colombia, de Dominicaanse Republiek, Panama, Peru en Uruguay op de nominatie, door de sterke economische groei, het prudent monetair beleid dat tot nu toe wordt gevoerd en positieve economische vooruitzichten.

    De Centrale Bank van Suriname (CBvS) wil in dit stadium niet reageren, “omdat we formeel nog niet door Fitch op de hoogte zijn gesteld”. Winston Caldeira, directeur van de Investment and Development Corporation Suriname, benadrukt dat Suriname economisch in de lift zit. “We hebben de wind mee wat betreft de exportprijzen van onze grondstoffen aardolie, aluinaarde, goud, rijst en groenten. We moeten gewoon fysiek meer produceren en letten op de kwaliteit en de kostprijs”. Caldeira benadrukt dat hij vanuit zijn functie met name de investeringsgroei wil bevorderen. “Maar over macro-economische en monetaire aspecten moet u zijn bij de governor van de CBvS en de minister van Financiën”…………..”


    Maak melding
  11. @10

    Fantastisch dat jij deze opmerking plaatst want m.doorn snap het niet en gelukkig zijn er nog personen die weten hoe financiële verstrekkers denken en reageren.

    Oja m.doorn hoe komt en door wie is alcoa in Suriname terecht gekomen?

    Specialisme en deskundighied betreft baggeren zit in Nederland en nergens anders op de wereld dussssss…. Graag heel hard blijven schoppen tegen de Nederlanders en de Nederlandse politiek m.doorn en kornuiten dan worden jullie nog harder genaaid mocht het tot contract en uitvoering komen.
    Graag veel zaken doen met m. Van oord m.doorn dan weet je dat je goed
    Veel hebt geschokt en je eigenvolk hard hebt genaaid


    Maak melding
  12. Als de internationale instellingen[banken] alleen zien wie de pres.van Sur is,houden ze gelijk op met onderhandelen.Want die kunnen ze onmogelijk geld toevertrouwen gezien zijn verleden.Dan mag Sur rating A+ hebben,gaat niet helpen.Geen geld bala.

    Cobie.


    Maak melding
  13. Blaka Bst,
    Op z’n militair gezegd, ” dan lul je niet meer “.

    Nu hoor je het van iemend, die er een beetje meer verstand van heeft. Wij weten heus wel dat jullie het land graag de afgrond in zien donderstralen. Stelletje loosers!!!


    Maak melding
  14. @M. Doorn

    Ja de rating staat nu iets van B?? of zo. Dankzij Veni want onder het beleid van DDB is de rating tot tweemaal toe volledig ingezakt. Banken lenen iemand geld op de verwachte toekomstige rating. En met DDB aan het stuur is is die buitengewoon negatief. Veni daarin tegen heeft altijd een goede naam gehad en daardoor het land miljoenen aan rente betalingen bespaard.

    En ja Fitch maakt melding van: de sterke economische groei, het prudent monetair beleid dat tot nu toe wordt gevoerd en positieve economische vooruitzichten.
    Maar vergeet niet dat dit rapport is opgesteld opgrond van cijfers voor DDB aan het bewind kwam. Inmiddels is de situatie drasties veranderd zoals iedereen in SME aan de lijve ondervindt.

    Zoals Jacobus #14 al aangeeft. Zelfs bij een A-rating zullen de banken geen geld aan DDB willen lenen.


    Maak melding
  15. # 10

    Blaka Bakra

    Heel Suriname hangt van gebedeld geld aan elkaar.Bedoel je misschien het gebedel van je eigen familie,want de belangrijkste dingen die Suriname nu nog heeft komt uit eigen middelen en eigen geld.


    Maak melding
  16. Ik hoor trouwens niets meer van onze Somo die toch nu al weer enkele maanden bezig is om grote investeerders naar Suriname te halen.

    Kansloze pauper met hoogmoedswaanzin.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES