dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBand justitie Suriname en Nederland groeit

Band justitie Suriname en Nederland groeit

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 aug – De relaties tussen de justitiële autoriteiten in Suriname en Nederland worden steeds beter. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. De samenwerking heeft al vruchten afgeworpen en zal in de toekomst alleen maar kunnen verbeteren.

Dat is ook het streven geweest de afgelopen jaren. De besprekingen met de Nederlandse minister van Justitie, Ernst Hirsch Ballin, moeten vooral de effectiviteit opvoeren. “Onze relaties zijn vooral progressief en toekomstgericht”, zei Santokhi bij de opening van de besprekingen. Die progressiviteit is blijkbaar sinds de besprekingen eind jaren tachtig over herstel van de democratie en rechtsstaat.

Nu beide goed op weg zijn, is Suriname nog meer bereid de samenwerking op gang te houden. Nationaal en internationaal dienen zich zoveel meer uitdagingen aan. “Binnen ons beleid wordt hoge prioriteit gegeven aan internationale samenwerking”, aldus Santokhi. Onder meer de grensoverschrijdende misdaad vraagt om internationaal partnerschap. Volgens Hirsch Ballin bewijzen de gemeenschappelijke projecten al de Nederlandse bereidheid om ook in de toekomst samen op te trekken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

23 REACTIES
  1. nederland heeft driehonderd jaar gehad om suriname op te bouwen.en toch geen moer gedaan voor land en volk.wat verwacht men nog van deze gasten.uitbuiters zijn deze west europese landen.dan wil de minister van justitie en politie van suriname uitgeleende rechters uit nederland importeren.de regeerders in suriname slapen nog.goedkoop is duurkoop.


    Maak melding
  2. What about een band om het onderwijs in de verafgelegen gebieden op te boosten om zodoende de noodzaak van deze justitiële band lekker naar de achtergrond te drukken.

    Onder de gegeven omstandigheden zullen steeds meer cellenhuizen worden bijgebouwd. En wie zitten allemaal het meest achter slot en grendel? Juist ja, u raadt het al.


    Maak melding
  3. Yes man ik word er ook gerust van(shantokh)Ik ga vanavond eindelijk (middernacht bedoeld)goed slapen.Mijn slavendrijvers baas en koppelbazen hebben vanavond de cafe vroeg dicht gegooid vanwege moeheid(kater gehad)20 euro betaald ie mij deze afgelopen maanden(per week)God kome spoedig via uwen hart in mijn leven.bye


    Maak melding
  4. Vraag Hierziebal…wat voor soort band.

    Ik weet een ding als de politie je oppakt jij de kans hebt dood te gaan.

    Vele Surneds zijn dood terug gevonden in diezelfde geweldige rechtsstaat cel.(politie/gevangenis strafcel)

    Recht noh yo didi.(din kier you)


    Maak melding
  5. Tjander Taktaki hoeveel ga je vangen.

    Opa Ruro en zijn NPS zijn veels te dom en te hebzuchtig.

    Wanneer ze wakker worden zijn zij en heel Su.te laat.


    Maak melding
  6. Beste mensen, leest u goed wat Santokhi zegt? Hij heeft in Nederland gestudeerd;dus voor hem geldt het volgende:wiens brood men eet,wiens taal men spreekt!!!!!!
    Sherif,kijk of Nederland je die 2 vrij rondlopende moordenaars zal overhandigen.Weet je nog wel wie ze zijn?
    Time will tell!!!!!!!!


    Maak melding
  7. Waarom wil Suriname Nederland helpen met het betrappen van hardwerkende Surinamers in Nederland die geen 52% belasting voor de Nederlanders willen achterlaten? Surinamers die liever al het geld dat ze zelf hebben verdiend naar hun eigen land willen brengen zouden toch juist de ruimte moeten krijgen van de Surinaamse regering?

    In de tijd dat de Hollanders naar Suriname gingen om er beter van te worden hoefden ze toch ook niet 52% van hun winsten in Suriname achter te laten als belasting? Sterker nog, ze gebruikten ons om het geld voor ze te verdienen.


    Maak melding
  8. Santoki wil aleen die wite mensse steune
    Se zijn bang dat die wite poeder se nog witer maaak
    Juis moet Sranang geld op se make met die poeirie
    Vergifteg ding witie beest nanga poeirie
    Bouta for president
    NDP Forever


    Maak melding
  9. Santhokie, Nederland heeft baat bij deze samenwerking en niet Suriname. Nederland wil schoonschip maken voor zijn eigen samenleving die in verloedering raakt door de drugscriminelen, maar Suriname was ALTIJD in de verloedering en daar had NEDERLAND geen oog voor. Omdat het te heet wordt onder hun voeten dan willen ze een PACT forceren. Geloof me, Nederland heeft geen grip op de drugstoevoer. Ze komen via alle kanten binnen. Succes Santhokie en Ballin


    Maak melding
  10. Beste mensen, de sherif heeft gezegd, dat de relaties vooral progressief en toekomstgericht zullen zijn. Dus met andere woorden: we kunnen binnen niet al te lange tijd die 2 moordenaars,die vrijlopen in Nederland(zie mijn vorige reactie)terugverwachten in Suriname om hun straf uit te zitten.
    Aan de andere kant moet Suriname haar plicht doen tav deze overeenkomst. Dus Ronnie(7 jaar) en DDB(11 jaar) oen go dok. Want de sherif zal jullie met een enkeltje richting Ptata sturen om zijn goede wil te tonen aan zijn bakra vrienden. Time will tell!!!!!
    Wij benne en blijve benieuwd,kondremangs

    LEUVIE


    Maak melding
  11. die vinne die is een ja knikker,hij doet onder voor die gasten hij is al bezig su te verkopen . en nu verkoopt hij zijn landgenoten ook.hij moet levend begraven worden rode mond hij moet bigen gaan kopen om zijn mond een kleur te geven


    Maak melding
  12. wat zijn surinamers toch dom steeds weer stomme reactie’s zoveel te klagen over nederland maar drie kwart zit in nederland.ik denk dat su gewoon veel beter word met samen werking van nl.en nu schelden maar ik ben er op voor bereid.


    Maak melding
  13. welke brood heeft bouterse dan gegeten, ik vind dat deze minister santokhi een van de beste op deze post is, maar surinamers waarderen mensen die het land naar de klote hebben geholpen en mensen die proberen alles weer op poten te zetten en niet jullie staan aan de zijlijn te emmeren en te klagen maar met een alternatief komen ho maar het is makelijk om op deze regering af te geven maar de gene die alles kapot hebben gemaakt wat toen is opgebouwd daar hoor ik jullie nooit over sommige surinamer zijn een raar volk ondankbaar.


    Maak melding
  14. Band??
    In mijn ogen is het eerder een hernieuwde koloniale strop!
    Ik vraag mij alleen maar af wat er met al die overeenkomsten zal gebeuren als NDP en consorten aan de macht komen in 2010?!
    Zo te zien gaat men in Nederland ervan uit dat dit niet zal gebeuren!
    Het zal wel duister blijven welke trucendoos ze hiervoor open zullen trekken om tot 2014 Suriname verder plat te lopen!!!


    Maak melding
  15. @nummer 17 ik kan jou antwoord geven wat er gaat gebeuren het zelfde wat bouterse en de ndp hebben gedaan toen hun aan de macht waren suriname terug brengen naar armoede en alle banden met nederland opschorten visumplicht waar wij vandaag aan de dag nog last van hebben en de nederlanders terug sturen want ze zijn spionnen als je niets te verbergen heb ga je gewoon de samenwerken aan met landen die jou kunnen helpen bij de ontwikkeling van jou land bouterse zocht zijn toevlucht bij landen als cuba grenada libie en daar zijn we wijzer van geworden heel wijs zelf dat er mensen in lange rijen moesten staan voor hun levensmiddelen .


    Maak melding
  16. Mensen ga je niet ergeren aan de reactie’s van bepaalde mensen,het zijn alleen maar domme NDP’ers die vinden dat we weer een kolonie zullen worden van Nederland,ze begrijpen de krantenkoppen niet,nergens in de wereld kan jij een land zonder buitenlandse hulp opbouwen,waarom Nederland dats makelijk we spreken dezelfde taal,hoeveel Surinamers wonen heden ten dagen in Nederland als je niet oppast is het 1/2 van Suriname,niets wat deze regering probeert te doen is goed kritiek leveren zijn wij heel goed,maar om met oplossingen te komen daar hebben we geen kaas van gegeten,NDP’ers ik hoop echt voor jullie dat Bouterse met zijn dievenbende weer aan de macht komt dan zal ik zien hoeveel van jullie terug zal willen gaan desnoods met
    vakantie,er is een schoon voorbeeld van dictatoriale gedrag van die man,die man weigert te verschijnen op het strafproces wat denk je dat er zal gebeuren als hij weer de touwtjes in handen krijgt,ik hoop dat ndp forever en consorten ook zo zullen blijven springen en ik heb echt geen hoge pet voor bepaalde Surinamers die aan de zijlijn moord en brand schreeuwen maar voor derest niets doen


    Maak melding
  17. @18 DU
    Ik heb het aan den lijve meegemaak!!!!
    Ik ben gelukkig nog niet dement en alles staat nog in mijn geheugen gegrift!!
    Laat mij over een(1) ding duidelijk zijn:
    Ik ben geen Front mang en ook geen Bouta mang, maar een Sranang mang!!!


    Maak melding
  18. Nou,ik weet wel beter hoor. Ik heb laatst mee gemaakt dat de politie nog sporen zocht van een inbraak met een penseel en poeder back in the time.terwijl er een bunker met de modernste technieken staat op Domburg voor een rechtzaak die 1 keer in de maand plaats vindt. Ik bedoel maar. laat deze sherif me laten hoor. Doe een keer iets aan de criminaliteit in je land maar ja daar kan je geen faam mee behalen in het buitenland. e


    Maak melding
  19. Daar heb je ze weer die slaven van Nederland,alles wat die blanke wil mag van jullie slaafse sufferds.
    Alleen Nederland heeft baat bij zo een samenwerking.Daarom zullen jullie nooit voor je eigen kunnen denken en doen,alles wat die wittemang zegt in jullie ogen is wet.

    waarom Bouterse en de NDP er weer bij halen,wordt echt een nachtmerrie voor jullie.
    In de rij staan voor levensmiddelen was sedert J.Pengel zo,remember Liekens Oil.,Van der Voet etc.etc.,Volgens mij is nr.18 van het potje gerukt,die wil zo graag de jaren 80 overal de schuld van geven dat hij die realiteit niet in ziet,waarom hebben de militairen toen moeten ingrijpen,omdat het volk naar de klote ging er was toen reeds voor 1980 amper geen meel spijsolie,suiker etc.etc. in de schappen,de prijszetting die pleegde fraude bij het leven.
    Toen kwamen de militairen en werden er razzia`s gehouden,alle suiker,toiletpapier,meel,zoutvlees etc.etc. werden verbeurt verklaart,mensen die toen in Suriname woonden kunnen dat beamen,dus nr.18 eerlijkheid is ook niet 1 van je sterkste kanten.Ik ben geen NDP,of front fan houdt me ten goede,maar de eerlijkheid gebied mij om deze weetjes naar jou toe te typen.


    Maak melding
  20. Afspraak is afspraak dus als de NDPaan de macht is zullen ze alle afpraken die gemaakt zijn moeten na komen.

    De coupe is niet gepleegd vanwege……..
    dit is wat men ervan heeft gemaakt
    Men kan me liever een padvinder noemen dan een moordenaar.

    Laten we eerlijk zijn mensen moet je zo tekeer gaan of men je enkel en alleen een padvinder noemt?

    Het zou wat zijn als de PPPPRESIDENT van Su zich zo zou gedragen om de dimgen die jullie zeggen , maar ja dit is echt democratie.

    Voor de rest vraag ik me af of jullie wel weten waarover jullie het hebben.Zie hetverhaal 4 en 5. En de dingen oer het tijdperk Pengel. Toen konden zwarte mensen echt ademen eerder niet (periode eenheid front)

    Bouta e waktie oenoe mik a winnie jullie zullen nu niet meer naar Holl.kunnen met al die regels die er nu zijn eer je een visum krijgt,maar dan is het goed voor jullie

    Blijven jullie dan maar lekker in jullie rotzooi. Un vergitie fa un bing teti a faja dan a zelfde faja bing brong un.

    Niemand had tijd voor jullie . Bodje was toen weinigin het land. Luisterde naar niets en niemand. ook niet naar Desi(geval Alibaks) hij die Bosje die donderde de geweldige Bouya van jullie zo de laan op. En weg was de advisuer van STAAT. Pe a koni foe ddb de?Hieruit blijkt dat niet DDB de schaker us of anders gezegd zo zie je dat Bosje de betere is.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES